Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 209
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dotarł, dotarł :) Dziękuje. W sobotę do 11? Muszę coś pokombinować. Mąż dyżur kończy o 10 rano dopiero więc ciężko byłoby z dotarciem... A jak w tygodniu? Jak myślisz ile byśmy jechali z Warszawy do Łowicza?

Posted

AniaiJanek napisał(a):
Dotarł, dotarł :) Dziękuje. W sobotę do 11? Muszę coś pokombinować. Mąż dyżur kończy o 10 rano dopiero więc ciężko byłoby z dotarciem... A jak w tygodniu? Jak myślisz ile byśmy jechali z Warszawy do Łowicza?

Z Warszawy jedzie się jakieś 1,5 godziny...w tygodniu tez jest to możliwe...a moze w niedzielę...chcielibyśmy spotkać się z Wami...a jesteśmy w sobotę w schronisku...

Posted

Romka napisał(a):
Super,że się zalogowaliście,widzę,ze link z wątkiem suczki dotarł...jak czytacie na wątku jest bardzo żywiołowym psiakiem,aktywnym,nie wiem jak dogada się z bokserką ,na razie szczeka na wszystkie stworzenia...ale to jest schronisko poza schroniskiem może być zupełnie innym psiakiem,co obserwujemy u wszystkich naszych podopiecznych.A moze przyjechalibyście do schroniska z bokserka i wzięlibyście Mangę na spacer...Warszawa nie jest daleko...w soboty schronisko jest czynne od 8 00 do 11 oo ,zapraszamy...:lol::lol:

To jest bardzo dobry pomysł, można zorganizować spotkanie na neutralnym gruncie, na spacerze. W schronisku wszytskie psiaki rywalizują o uwagę i mają dosyć konkurencji. często się zdarza, że pies który jest strasznie zły w schronisku, poza terenem okazuje się zupełnie innym psem. Trzeba tez sprawdzić podatność na szkolenie, posłuszeństwo, żeby z kociakami nie było kłopotów. Manga jest żywiołowa ale przytulaśna :-) Kiedy będzie miała odpowiednią dawkę ruchu i bodxców może się trochę wyciszy. Ekscytuje się w schronisku ale co ma robić, jesli siedzi i je na zmianę. I nic się nie dzieje, całymi dniami...

Posted

Manga jest pięknym psem, strasznie nam się podoba, jeśli nie znajdzie się niedługo ktoś kto ją pokocha i zabierze my na pewno się pojawimy. Wstrzymaliśmy się trochę z decyzją- wynajęliśmy trenera do naszej Fridy bo jest pieskiem wspaniałym ale strasznie natarczywym- jest tak żywiołowa ,że nie daje psom nawet chwili westchnienia...

Powiedzcie mi czy ktoś sprawdzał jak Manga reaguje na koty dzieci? Tak jak pisałam wystarczy by nie goniła kotów z zamiarem zjedzenia bo nasze koty za naszą suką też nie przepadają więc chodzą własnymi drogami... Bardziej martwię się o jej reakcje na dzieci bo dzieci są przyzwyczajone do tego ,że z naszą suką mogą robić wszystko i boje się jak Manga na to wy zareagowała...

Posted

W najbliższym czasie ,może już w sobotę sprawdzimy Mangę jak reaguje na dzieci...widzę,ze jesteście bardzo świadomym domkiem marzy nam się taki dom dla Mangi...czekajcie na wieści na wątku...

Posted

Manga,biega po schronisku,zdjęcie kiepskie,ale widać szaloną Mangę...koty w bezruchu Mangę interesują średnio...jak kot poruszy się trochę więcej ale nie jest to coś widocznie gwałtownego...Kaja i Paula mają zdjęcia z sesji z Łiskasem,będzie to widać...na razie musi wystarczyć moje zdjęcie:

Posted

I jak tam Manga? Ktoś jest zainteresowany adopcją? Ciągle zaglądam na wątek bo wybitnie mnie do psiaka ciągnie. Nasza bokserkę szkolimy, ogarnia się, staje się trochę mniej nachalna wobec psów co mnie bardzo cieszy :) Bardzo chcemy, drugiego psa, chcemy ze schroniska i tylko te wątpliwości czy dorosły pies wytrzyma naszych chłopców... No cóż poczekamy jeszcze chwilkę, zobaczymy i jeśli Manga nie znajdzie nowych, wspaniałych opiekunów to wpadniemy z dziećmi i psem by zobaczyć czy próbujemy. W żądnym razie nie chce sytuacji ,ze weźmiemy Mangę a potem będę musiała ja oddać. Nie zrobilibyśmy tego wiec byłby sajgon i byłoby bardzo ciężko...

Posted

Mam do was jeszcze pytanie- czy warunkiem adopcji jest wysterylizowanie pieska czy przed adopcją zostanie wysterylizowana? Bo jeśli przed adopcją zostanie to może warto byłoby już teraz ją wysterylizować by później ktoś/my -jej przyszły opiekun nie czekał na sunie? W razie czego ja chętnie pokryję koszt sterylizacji Mangi.

Posted

Aniu i Janku nasze schronisko kastruje i sterylizuje psy przed adopcją,Manga tez będzie wysterylizowana NA PEWNO o to możesz się nie martwić...zapraszam do schroniska bo marzy nam się tak świadomy domek dla Mangi,a nuż psiaki dogadają się...pozdrawiam i decydujcie się szybko...

Posted

Porozmawiam dzisiaj z mężem i może przyjechalibyśmy w czwartek lub sobotę? W jakich godzinach można przyjechać w tych dniach i czy w ogóle można?

A tak na marginese strasznie się boje wizyt w schronisku- zabrałabym je wszystkie do domu...

Posted

Super,mamy też zdjęcia z kotem,Paula pewnie wrzuci wieczorem,bardzo pozytywne zdjęcia...reaguje na ludzi nie patrzy na kota tylko na nas ,kot interesuje ją przez chwilę jak stawiam go tuz przed jej nosem...Paula wrzucaj zdjęcia ,moze to pomoże podjąć decyzje...

Posted

AniaiJanek napisał(a):
Porozmawiam dzisiaj z mężem i może przyjechalibyśmy w czwartek lub sobotę? W jakich godzinach można przyjechać w tych dniach i czy w ogóle można?

A tak na marginese strasznie się boje wizyt w schronisku- zabrałabym je wszystkie do domu...

W czwartek będzie nieczynne,ale w sobotę zapraszamy w godzinach od 8 00 do 11 00,będziemy na pewno...:lol:

Posted

U nas jest masakra z przyjazdem bo mój mąż niestety jest lekarzem i np. w tym tygodniu ma dyżury 24 h w środę, piątek i niedziele. Czyli w sob jest po dyżurze wiec najwcześniej o 10 wraca do domu. I nie zdążymy :/ A w tygodniu jak? Kombinuję ;)

Posted

AniaiJanek napisał(a):
U nas jest masakra z przyjazdem bo mój mąż niestety jest lekarzem i np. w tym tygodniu ma dyżury 24 h w środę, piątek i niedziele. Czyli w sob jest po dyżurze wiec najwcześniej o 10 wraca do domu. I nie zdążymy :/ A w tygodniu jak? Kombinuję ;)

W tygodniu jest czynne od 7 00 do 15 00,ale jak będziesz przed 14 00 to może Mamanabank mogłaby podjechać na chwilę do schroniska i wtedy spotkanie byłoby owocne...;)