amber8 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Ewa36. [FONT=Calibri]Założyłam tu konto, by ustrzec ludzi przed zbieraniem pieniędzy na pseudo leki. Nie ma preparatów, odbudowujących chrząstkę, to magia reklam. Wybacz, ale nie jesteś dla mnie przeciwnikiem do dyskusji, lekko mnie jedynie rozśmieszyłaś swoją dziecinną argumentacją i zaimpregnowaniem na logikę. Kto chce, wyciągnie wnioski. Ja już znikam, likwiduję konto, jak tylko ustalę jak to się robi. Pozdrawiam wszystkich.[/FONT] [FONT=Calibri]Amber[/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] Quote
ewa36 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 [quote name='amber8']Ewa36. [FONT=Calibri]Założyłam tu konto, by ustrzec ludzi przed zbieraniem pieniędzy na pseudo leki. Nie ma preparatów, odbudowujących chrząstkę, to magia reklam. Wybacz, ale nie jesteś dla mnie przeciwnikiem do dyskusji, lekko mnie jedynie rozśmieszyłaś swoją dziecinną argumentacją i zaimpregnowaniem na logikę. Kto chce, wyciągnie wnioski. Ja już znikam, likwiduję konto, jak tylko ustalę jak to się robi. Pozdrawiam wszystkich.[/FONT] [FONT=Calibri]Amber[/FONT] [FONT=Calibri] [/FONT] To bardzo ciekawe co piszesz. To Twoja misja czy hobby ? Quote
ewa36 Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Dzika_Figa napisał(a):Jeszcze jedno pytanie. Czy preparat, który proponujesz to coś podobnego do Gelacanu? Tak - dokładnie :) Tylko że Gelacan Fast ma jeszcze dodatkowo działanie przeciwzapalne i przeciwbólowe, obserwowane po mniej więcej pięciu dniach podawania. Ale Kseni chyba tego nie potrzeba ? Bo nie ma przeszkód podać najpierw jedno opakowanie Gelacanu, a potem wejsć z Chondrocanem - to się uzupełnia. Quote
Dzika_Figa Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 W gelacan wierzę, bo był stosowany u rodzinnych psów i pomógł. Niestety nie stać mnie w tej chwili na akcję sponsorowania jakiegokolwiek preparatu dla Kseni... Olu, czy jest mozliwość, żeby namówić schronisko na podawanie jej choć dwa razy w tygodniu gotowanych kurzych łapek razem z galaretką, która się zrobi z wody? Może wolontariuszki są w stanie się tym zająć... kurze łapki są bardzo tanie... A o preparacie pomyślimy. Quote
ewa36 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 Dzika_Figa napisał(a):W gelacan wierzę, bo był stosowany u rodzinnych psów i pomógł. Niestety nie stać mnie w tej chwili na akcję sponsorowania jakiegokolwiek preparatu dla Kseni... Olu, czy jest mozliwość, żeby namówić schronisko na podawanie jej choć dwa razy w tygodniu gotowanych kurzych łapek razem z galaretką, która się zrobi z wody? Może wolontariuszki są w stanie się tym zająć... kurze łapki są bardzo tanie... A o preparacie pomyślimy. To bardzo dobry pomysł :) Quote
olalolaa Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 łapki to ja nawet moge w kazda sobote jej przywozic, moze na niedziele wteyd tez zostanie w lodowce jak ugotuje więcej, porozmawiam z kierwoniczka jak to widzi i co mysli o tych lekach. Quote
ewa36 Posted November 2, 2010 Posted November 2, 2010 olalolaa napisał(a):łapki to ja nawet moge w kazda sobote jej przywozic, moze na niedziele wteyd tez zostanie w lodowce jak ugotuje więcej, porozmawiam z kierwoniczka jak to widzi i co mysli o tych lekach. Oj to byłoby super :) Regularnie raz w tygodniu łapki to już coś :) Natomiast czy gelacan czy chondrocan należy najpierw rozprowadzić dokładnie z wodą, aby proszek nie miał kontaktu ze śliną psa bo wytwarza się silna reakcja termiczna - micha się grzeje jak na kuchence :) i jak pies tak miło trafi to juz więcej nie weźmie :) i potem wymieszać z jakimś pasztetem tanim :) Ja kupuję puszki w Lidlu - wieprzowe albo przeważnie drobiowe, całkiem spore i tanie :) Te odżywki stawowe regularnie przyjmuje mój Dziadzi i jest super :) naprawdę się poprawia :) Tak samo moja 11-letnia Leduchna - widać poprawę chodu i funkcji motorycznych oraz ustąpienie bólu. Ksenia jest piekna i młoda pomóżmy jej ! Quote
olalolaa Posted November 2, 2010 Author Posted November 2, 2010 A telefon dzwoni, nawet wczoraj mimo święta ktos z Katowic dzwonił, bardzo miły facet, chce psa dorosłego ułozonego, ma 1,5 roczne dziecko, powiedziałam ze Ksenia jaknajbardziej by sie nadawała, ale dysplazja troche go odrzuciła, powiedział ze poczyta o tym, moze pojdzie pogadac z weterynarzem przemysli i dzwoni jesli sie zdecyduje. Juz nie pamietam ile osób tak mówiło ale kilka. No nic, najwazniejsze ze nie podejmuja decyzji pochopnie bo to jednak powazna sprawa i odpowiedzialnosc za chorego zwierza na kilka lat. Quote
ewa36 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 olalolaa napisał(a):A telefon dzwoni, nawet wczoraj mimo święta ktos z Katowic dzwonił, bardzo miły facet, chce psa dorosłego ułozonego, ma 1,5 roczne dziecko, powiedziałam ze Ksenia jaknajbardziej by sie nadawała, ale dysplazja troche go odrzuciła, powiedział ze poczyta o tym, moze pojdzie pogadac z weterynarzem przemysli i dzwoni jesli sie zdecyduje. Juz nie pamietam ile osób tak mówiło ale kilka. No nic, najwazniejsze ze nie podejmuja decyzji pochopnie bo to jednak powazna sprawa i odpowiedzialnosc za chorego zwierza na kilka lat. Tak, to prawda ....... Oleńko ale my zacznijmy coś robić z tą jej dysplazją ...... Proszę pogadaj z Panią Kierownik jak widzi podawanie jej leku, bo jestem tak zdesperowana, że sama zakupię jej chondrocan (chyba nie ma objawów bólowych ?) Quote
ewa36 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 olalolaa napisał(a):w sobote o tym porozmawiam ;) Super tak zrób kochana :) To ja zamówię jej preparacik :) Bardzo mnie ujęła ta śliczna kudłaczka :) Quote
Brysio Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 hej;-) prosimy tylko o rozgłos i o ogłoszonka, zajrzyjcie proszę;-) www.dogomania.pl/threads/195842-Młoda-suczka-ma-czas-do-soboty!!-inaczej-trafi-do-schronu!!-Potrzebne-OGŁOSZENIA!!!?p=15672213#post15672213 Quote
olalolaa Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Własnie miałam pisać ;) Nareszcie mogę. Rozmawiałam dzisiaj z Panią Kierowniczką, co do kurzych łapek za bardzo sie nie zgadzają, Ksenia juz jest troche za bardzo upasiona, tzn zaczyna robic jej sie lekka nadwaga.. Wszyscy ją kochaja, aż za bardzo jak widać. Podobno dostaje jakies chrzęstne rzeczy, i duzo tego, więc gotowanie nie jest konieczne.. Ja mogłabym oczywiście gotować, a Ksenia mogłaby dostawac jakieś mniejsze porcje wtedy, ale jeśli sie nie zgadzają to nie narzucam sie. Co do leków- podałam nazwy, mają ten pomysł przedstawić Pani weterynarz, w piątek dopiero się dowiem najwcześniej czy mozemy jej zrobić taka kuracje. Ona cos tam dostaje prawdopodobnie, bo kierownictwo patrzało przy mnie w karte. Dzwoniła dzisija Pani chętna na Ksenie - małżeństwo lekarzy wnioskujue tak około 40-stki, ale maja kilka kotów- Ksenia niestety ich nie toleruje absolutnie, czego zapomiałam chyba dodac do tekstu ogłoszeń itd.. A domek byłby wspaniały.. Quote
bela51 Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 A nie daloby sie Kseni troche oswoic z kotami? Jest az tak źle ? Quote
olalolaa Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 bela51 napisał(a):A nie daloby sie Kseni troche oswoic z kotami? Jest az tak źle ? Ja rozmawiając z tą Pania powiedziałam że nie wiem, ale wydaje mi sie ze jest w miare oik, bo w tym samym budynku co Ksenia mieszka sa tez kocięta wszelkie. Ale zaraz jak wróciłam ze spaceru spytałam dla pewności - powiedzieli ze właśnie to jest jedyny problem 'wychowawczy' Ksenii, podobno nienawidzi kotów.. Nie mam pojęcia jak mozna psa z kotem oswoic w takim przypadku. Quote
Dzika_Figa Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Chyba nie można nie ryzykując zdrowia lub życia kota... Jakiśtam psi zaklinacz pewnie by umiał, ale w warunkach schroniskowych chyba ciężko... Strasznie szkoda, że z tymi kurzymi łapkami niet, bo one świetnie działają... no ale z wiatrakami walczyć nie ma sensu... Czy mogłabyś Państwu ewentualnie podsunąć mojego Lapsa, który "test z kotów" zdał pomyślnie? Nikt go kurde nie chce... http://www.dogomania.pl/threads/181286-LAPS-ONkowaty-przystojniak-w-hoteliku-u-yumanji Quote
olalolaa Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Tez mis zkoda, bo łapki na pewno by pomogły, ale nie będziemy sie narzucac trudno.. Dzisiaj nawet sie w rozmowie przypadkiem z dwoma wolontariuszkami dowiedziałam, ze daja ksence a to kanapeczke, ciasteczko co chwile, i dostały zrype!! Nie ma-Ksenia po sterylce jest tez, i moze dlatego utyła, na prawde ma juz dupcie niezła, a to nie za dobrze. Gdzie ten Lapsiu jest? I napisz tak na szybko mi cos o nim. Pani była z Katowic, jak zadzwoni jeszcze o Ksenie(albo sama zadzwonie powiadomic o zlym stosunku do kotow) to oczywiscie jej powiem. Mowila ze potrzebny bylby tez transort. Quote
Dzika_Figa Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 Laps jest w okolicach Garwolina (pod Wawą). Transport załatwimy jak się znajdzie dom. Fajny, przyjazny, radosny pies. Dam Ci nr do yumanji - ona się nim opiekuje i zna go najlepiej. Kseniu... i gdzie ludzie dla Ciebie, którym dysplazja niestraszna? Quote
olalolaa Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Wszyscy dzwonia, ze 'piekna, idealna, mądra na pewno.. ale ma dysplazje. To ja poczytam o tym i oddzwonie jak sie zdecyduje.' I tyle. zawsze bylo po jednym telefonie, nikt nie dzwoni o nią często i nie pyta.. Z jednej strony ludzie wszyscy ktorzy dzwonili wydawali sie całkiem ok, i dobrze ze cheli sie dowiedziec więcej o opiece nad takim psem. Ale mało kto moze chyba podjąc taką decyzje, zeby wziasc sobie psiaka, który prawdopodobnie kiedys będzie miał problem z chodzeniem? Quote
olalolaa Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 dowiedziałam sie dzisija że mozna jej kupić cos zamiennego (ja nie wiem nic o tym leku) , co się nazywa dolfos arthrofos. W tabletkach. Quote
Dzika_Figa Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Może tym razem ktoś "kupi" Ksenię? http://allegro.pl/slodka-ksenia-kiedys-miala-dom-i1320088548.html Quote
ewa36 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 [quote name='Dzika_Figa']Może tym razem ktoś "kupi" Ksenię? http://allegro.pl/slodka-ksenia-kiedys-miala-dom-i1320088548.html Allegro dla małej :) Bardzo dziękujemy :) Quote
Recommended Posts