Jump to content
Dogomania

Okolice Białegostoku-Wasilków-Studzianki-dwie suki -jedna z dziećmi!!!!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

Dostałam wiadomość,że za Wasilkowem-chyba w Studziankach są ogródki działkowe i domki.Na jednej z niezamieszkałych posesji "zamieszkały" dwie sunie-jedna tam oszczeniła się.Póki było ciepło-byli ludzie-dokarmiali stadko-[dwa szczeniaki znalazły dom-dwa jeszcze są]teraz zwierzaki pewnie głodują.Nie wiem jaki jest faktyczny stan -pojadę dziś rozejrzeć się wtedy opiszę sytuację dokładnie.Jedno wiem na pewno,że sama nie dam rady -choćby ze względu na odległość jaka mnie dzieli-ok.30km-mieszkam w Sokółce.Jest coraz zimniej a psy nie mają nawet budy.Dziś zostawię worek z suchy Royalem-jakoś zabezpieczę przed deszczem-więc parę dni wytrzymają.Zawiozę konserwy-może jakaś dobra dusza podjedzie i da im je do jedzenia [niestety same nie otworzą].Błagam o jakąś mobilizację bo nie mam gdzie ich zabrać[sama mam 4szt.]Ze szczeniakami to jeszcze nie jest taki problem bo w razie tragicznej sytuacji zabiorę je do siebie-dorosłych nie mogę.Zresztą napiszę konkretniej po powrocie z rekonesansu-ale juz apeluję o gotowośc!!!

• 2 weeks later...
Posted

Mam tam dzialke, latem blakal sie tam rudy piesek i czarna sunia ale z tego co wiem i sunie i psiaka przygarnal ktorys z dzialkowiczow... niestety nie moge ci pomoc zabrac z tamtad psiakow ale jak tylko pojade na dziake rozejrze sie za nimi... nie wiem czy chodzi o te same bo tamtych nie widzialam od konca lipca...