anhata Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Ano tak to juz jest. Jeden idzie do domu, pojawia sie kolejny. I tak do konca zycia. Wczoraj bylam u lekarza. Przed przychodnia stala mloda dziewczyna z dwojka dzieci i podejrzewam swoja mama. Podbiegl do niech mlody mieszaniec wilczura. I co zrobiły? Zaczely go odganiac,gadac, ze to brudac, ze straz miejska powinna sie nim zajac. Oczywiscie zareagowalam. W szoku były... Quote
Aimez_moi Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Tak.....wiekszosc ludzi jest w szoku...... nigdy tego nie zrozumiem..... Quote
mtf zalesie Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 szukam kogos do pomocy z rejonu zalewu niedaleko radomia-dziewczyna zalozyla watek i albo nie umie albo nie chce pomoc [url]http://www.dogomania.pl/threads/195412-Maxio-ma-dobry-dom!!!ale-sunia-ze-szczeniakami-i-m%C5%82ody-piesek-nie-prze%C5%BCyj%C4%85-zimy[/url]!!! Quote
Monday Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 Nic o Plamce nie piszemy, bo nie ma co. Anna mówi, że Plamka bez problemu daje się wprowadzic do kontenerka jak ona wychodzi...Już nie ma podartego w strzępy kocyka. Czyli wszystko byłoby chyba już dobrze. Jakby co Plamka pójdzie do domu, gdzie na czas nieobecności ludzi będzie musiała siedzieć w kontenerku. Poza tą jedną wadą Plamka jest po prostu idealnym psem. Pewnie wiele osób chciałoby, żeby ich psy właśnie takie były. Quote
AnnaA Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Ona ma bardzo silny stres separacyjny. Czasami w kontenerku siedzi bez problemu a czasami po powrocie cały kontenerek razem z nią jest bardzo przesunięty - musi się w nim bardzo rzucac i próbowac wydostac. Dzisiaj jak ja wyszłam poza teren ogrodzenia a psy pozostały w ogrodzie, tak długo szukała mozliwości wyjścia, że przez przypadek otworzyła bramę i wylazła a z nią całe stado. Dzisiaj miała byc znajoma i porobic zdjęcia ale się rozchorowała i nie wyszło. Quote
Monday Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 :( No to mnie bardzo zasmuciło :( Miałam przed chwilą telefon o nią. Pan się chyba nie odezwie, bo powiedziałam, że ona w Kozienicach jest. Ale to i dobrze...bo po pytaniu pana czy jest ostra czy łagodna już odechciało mi się rozmawiać. Quote
AnnaA Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Nie ma sie czego smucic. Ona musiała dużo przejśc. Bardzo sie boi gdy na nią tylko głos podnieśc i w sumie jest bardzo posłuszna. Znajdzie i ona swój domek. Quote
Monday Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 A wiecie, że Blanka bardzo nie lubi marznąć.... Anna otwiera jej drzwi na dwór, a sunia w tył zwrot i na swoje cieplutkie miejsce na kanapie wskakuje :) Quote
Monday Posted December 3, 2010 Author Posted December 3, 2010 Zapraszam na bazarek dla Blanki [url]http://www.dogomania.pl/threads/197496-Bi%C5%BCuteria-sztuczna-i-ciuchy-m%C4%99skie-kurtki-damskie-bluzki-!!!-Do-12.12.2010?p=15854285#post15854285[/url] Quote
Monday Posted December 27, 2010 Author Posted December 27, 2010 No to ja znów zrobiłam bazarek dla Blanki [URL]http://www.dogomania.pl/threads/198943-MEGGA-Ciuchy-damskie-męskie-przeplatane-biżuterią-i-innymi-rzeczami!!-Do-9.01-godz20?p=15994103#post15994103[/URL] Mam nadzieję, że w końcu pieniążki zamiast na jedzenie dla niej potrzebne nam będą na zawiezienie jej do domu. Quote
Monday Posted January 10, 2011 Author Posted January 10, 2011 Bazarek dla Blanki zakończony !!!! [URL]http://www.dogomania.pl/threads/198943-koniec!!!-MEGGA-Ciuchy-damskie-męskie-przeplatane-biżuterią-!!-Do-9.01-godz20?p=15994103#post15994103[/URL] Pieniążki za utrzymanie suni w grudniu przelane!!! Quote
lilith27 Posted January 11, 2011 Posted January 11, 2011 [quote name='AnnaA']A Blanka czuje się b.dobrze. Ma świetny apetyt i bardzo lubi szarpac ze mną sznur z pęcłami, tylko, że ja to żaden przeciwnik, jestem dla niej za słaba. [/QUOTE] więc absolutnie się z nią nie baw tak to bardzo niebezpieczna zabawa jesli stale przegrywasz ona przyswaja sobie, że jesteś słaba jak sobie to ułoży w psiej głowie, może Cię kiedyś dziabnąć niech sobie sznura ciągnie z innymi psimi kolegami w literaturze zawsze piszą, żeby odpuszczać sobie tą zabawę Quote
AnnaA Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Blanka czuje się świetnie do czasu gdy człowiek jest w domu. Lęk separacyjny męczy ją jak pozostaje tylko z psami. Pozostawiam ją zamkniętą w kontenerku bo boję się, że wylezie za ogrodzenie pozostawiona poza domem a o pozostawieniu jej w domu nie może byc mowy. Quote
Monday Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Ciekawe jaki dom miała wcześniej....??? Quote
anhata Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Jak zrobić, zeby psiakowi minął ten stres ? Oto jest pytanie.. Quote
Monday Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Z bazarku dla Blanki już mam wszystkie wpłaty - uaktualniłam stan konta suni w pierwszym poście Quote
AnnaA Posted January 27, 2011 Posted January 27, 2011 Psa znalazła BeataM a Mondey na jej prośbę otworzyła wątek. Blance trzeba pomóc! Miałam nadzieję, że pobyt u mnie pomoże w sensie wyciszenia, nabrania poczucia bezpieczeństwa. Niestety, zachowania świadczące o bardzo silnym stresie nie mijają. Nie ma problemu z Blanką jak ja jestem w domu. Schody zaczynają się gdy mnie w pobliżu nie ma, a czasami niestety muszę się oddalic. Od wielu dni nie mogę się skontaktowac z BeatąM a wiem, że ona ma możliwośc uzyskac pomocy dla Blanki u swojej znajomej behawiorystki. Apeluję do BeatyM - pomyśl o POMOCY DLA BLANKI! Quote
Monday Posted January 28, 2011 Author Posted January 28, 2011 nie wiem w ogóle czy BeataM - teraz ma nick bulterierka jeszcze na dogo zagląda..... Quote
AnnaA Posted January 28, 2011 Posted January 28, 2011 Ponieważ BeataM nie odbiera moich telefonów /ani komórki ani domowego/, pojechałam dzisiaj do domu Beaty. Musiałam jezdzic dwukrotnie, bo za pierwszym razem mnie nie wpuszczono. Beata mieszka w dużym domu na peryferiach Radomia na bardzo dużym placu. Ponieważ jest tam hurtownia mat.budowl.nie ma możliwości, żeby o 11-tej w dzień nikogo nie było. BeataM w chwili obecnej ma warunki, żeby zając się psem, którego przygarnęła. Powiadomiłam BeatęM, że w ciągu miesiąca ma zabrac Blankę. Ja dla Blanki już nic nie mogę zrobic. Beata jest cały dzień w domu i może popracowac z Blanką. Ma odpowiednie klatki w domu i kojce na dworze. Quote
lilith27 Posted January 29, 2011 Posted January 29, 2011 co konkretnie blanka robi? napisz .......może coś podpowiemy Ci ...... Quote
Recommended Posts