Malwi Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 SABA .... w schronisku w Raciborzu przebywała od marca 2010... ma około 3-4 lat ( zgodnie z jej opisem na stronie internetowej schroniska w Raciborzu ) oto co pisze o niej pracownik schroniska: Suczka bernardyn ma około 4 lat Ma łagodny charakter,nie wykazuje agresji w stosunku do innych zwierząt.Schronisko nie wykonuje sterylizacji,przyszły nabywca może to zrobić na własny koszt. Jak zachowuje sie w stosunku do dzieci nie wiadomo ponieważ znalazła się w Schronisku z interwencji tzn biegała jako bezdomny pies. i figanadrzewna którą poprosiłam o info o suni: Sunia jest trochę apatyczna, nie reagowała na wołanie. Inne psy biegały, szczekały, ona była obojętna. Została wyłapana z ulicy,nie wysterylizowana, pracownicy twierdzą że jest bardzo łagodnym psem. Koszt wyciągnięcia suni to 118 zł. i informacja o schronisku w Raciborzu Na temat naszego schroniska nie wiele wiem, wolontariat nie jest u nas mile widziany. Z tego co się orientuję do obecnego kierownika swego czasu wiele zastrzeżeń miało lokalne TOZ, było parę niewyjaśnionych spraw, stąd sądzę że obecnośc osób postronnych jest mu nie na rękę. Oficjalnie nie ma u nas zapsienia typowego dla każdego innego schroniska, oficjalnie nie trafiają się psy bezdomne tylko zagubione. Jesteśmy widac fenomenem na skalę kraju. [SIZE="5"]SABA JEST JUŻ BEZPIECZNA W DT POD WARSZAWĄ jej wątek na forum benkowym: http://bernardyn.org/forum/showthread.php?tid=239 Quote
eve-w Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Biedna sunia! Rany, ile jest tych bernardynów! Koszty hotelowania są ogromne. Czy to BDT? Quote
Malwi Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Rozliczenie: 09-09-2010 - Małgorzata M. - Warszawa - 300 zł 10-09-2010 - Emilia K.-H. - Szczecin - 120 zł 10-09-2010 - Alicja L. - Nidzica - 20 zł 10-09-2010 - Aleksandra M. - Wojkowice - 30 zł 10-09-2010 - Jolanta W. - Kraków - 120 zł 10-09-2010 - Katarzyna N. - Poznań - 20 zł 10-09-2010 - Anna J.-W. - Poznań - 15 zł 13-09-2010 - Bartosz Z. - Warszawa - 87,64 zł 14-09-2010 - laikinia - Berlin - 153,46 zł 14-09-2010 - Małgorzata M. - Warszawa - 300 zł 20-09-2010 - Katarzyna Z. - Warszawa - 100,00 zł razem: 1266,10 zł wydatki : 18-09-2010 - faktura wet - 156 zł stan konta na dzień 20-09-2010 1110,10 Faktura za weta z dnia 18-10-2010 na kwotę 156 zł (przelew wysłany w dniu 20 września 2010, skan faktury tutaj ) [SIZE="1"]w skład faktury wchodzą: Szczepienie ochronne psa, Vanguard Plus 5 (wirus nosówki, adenowirus typ 2, wirus parainfluenzy i parwowirus) Pobranie krwi Badanie krwi - profil podstawowy (6 ozn.) Otosol 100 ml 1 op. Optex 100 ml 1 op. Quote
eve-w Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 weź ją ze śląskiego na ogólny może przenieś? Wrzucę ją na wątek BDT, bo tylko 120 zł potrzeba. Co z karmą i leczeniem? Czy BDT pokrywa te koszty czy trzeba będzie pomóc? Quote
Malwi Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 eee chyba to mod musi .... trzeba zaprosić tutaj BDT ... niech się wypowie ;) Quote
eve-w Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 czesc malutka. Pakuj sie powoli do drogi. Dogomaniaczki nie pozwola Ci umrzec! Quote
figanadrzewna Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 będę trzymać kciuki za powodzenie akcji. Zaraz odpisze na maila, jak tylko szefa sie na chwilke pozbędę ;) coś mi zaczął orbitować wokół komputera Quote
eve-w Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 figanadrzewna napisał(a):będę trzymać kciuki za powodzenie akcji. Zaraz odpisze na maila, jak tylko szefa sie na chwilke pozbędę ;) coś mi zaczął orbitować wokół komputera wynocha szefie! :) Quote
laikinia Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 zapisuje sunie... widzialam juz na forum benkow :) Quote
figanadrzewna Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 dzwoniła do mnie dziewczyna zapewniająca transport, jesteśmy umówione na niedzielę na 8.00 w schronisku....jeśli nic sie nie zmieni, w co mocno wierzę ! Quote
Malwi Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 super!!!!! dziś na konto żadna kaska nie wpłynęła ... mnie jutro nie ma cały dzień więc najwcześniej w sobotę będzie jakieś info o kasce która wpłynęła na konto... Quote
figanadrzewna Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 swoją deklarację finansową podtrzymuję ;) Quote
zuzlikowa Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Czekam na telefon i adres domu tymczasowego do którego ma jechać Saba...proszę przesłać na maila... Quote
zuzlikowa Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Nie mam jeszcze adresu dt,ani telefonu... BARDZO PROSZĘ O JAK NAJSZYBSZE PRZESŁANIE INFORMACJI...pozwólmy BonaJ odpowiednio się przygotować, z czasu zostało niewiele!!! Quote
zuzlikowa Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Przy okazji wrzucam linki do innych benków w potrzebie...niestety w pilnej potrzebie... są też na benkowym forum... IGŁA lub PIENIĄDZE_Bernardyn_LINCOLN kandydat do uśpienia...Nie radzi sobie z depresją schroniskową,nie ma szansy w schronisku...pieniądze na doświadczony hotel w resocjalizacij psów w traumie... niedowidzę, wiec się boje... Pomóż znów zobaczyć jej świat ...środki na zdiagnozowanie, leczenie oczu( może zabieg?), sterylizację i hotel... BERNARDYN_DIMA z KIELC_POMÓŻCIE WYKASTROWAĆ,opłacić hotel!..już bez sfilcowanego pancerza, ale i ...bez deklaracji, potrzebuje środków na kastrację i hotel...ogłaszania zmasowanego... MILUŚ błaga o pomoc_ŻYWIEC_głodzony,zamknięty_DT_finanse...bez deklaracji, potrzebuje środków na kastrację i hotel...ogłaszania zmasowanego... POMOCY-CHORE OCZY_syndrom HORNERA...środki na leczenie i operację oczu Bernardyn w dwupaku...ogłaszanie zmasowane AGAT bernardyn z Krobi-znów tragiczne warunki!!!...wsparcie jak już zostanie zabrany z Krobi Saba, ma dom tymczasowy u Diego... potrzebne środki na sterylizację...najprawdopodobniej wsparcie na sterylizację... Lucky niestety nie szczęśliwy_TRACI DOM_Schron?...jak potwierdzi,że potrzebny ds...ogłaszanie. ...może odwiedzicie i te psiaki? Quote
Malwi Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 zuzliku - to dom Diego! pisz proszę do Madalleny , ja danych nie mam ... Quote
zuzlikowa Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Malwi napisał(a):zuzliku - to dom Diego! pisz proszę do Madalleny , ja danych nie mam ... Dostałam dane...przekazałam dane i informacje BonaJ...mam nadzieję,że jeszcze do niej doszły...zadzwonię wieczorkiem i dopytam... Quote
figanadrzewna Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 czy ze schroniskiem sprawa jest ustalona? Quote
zuzlikowa Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 figanadrzewna napisał(a):czy ze schroniskiem sprawa jest ustalona? Co ma być konkretnie ze schroniskiem ustalone? Quote
figanadrzewna Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Czy Saba będzie w niedzielę do odbioru? Dziewczyny z forum benków miały dziś dzwonić w sprawie negocjacji ceny i tego niedzielnego odbioru właśnie. Mam jutro dość zabiegany dzień, wolałabym wiedzieć, ewentualnie spróbować podjechać jeszcze do schroniska i ustalić to z pracownikami Quote
zuzlikowa Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 figanadrzewna napisał(a):Czy Saba będzie w niedzielę do odbioru? Mam jutro dość zabiegany dzień, wolałabym wiedzieć, ewentualnie podjechać jeszcze do schroniska i ustalić to z pracownikami Myślałam,że to już jest dograne! ...a jedyną wątpliwość stanowi kwota wykupu ze schroniska... Ja wiem jedynie,że BonaJ już pojechała na śląsk,by jechać po sunię w niedzielę i zawiezie ją do dt...ma wszystkie namiary i na Ciebie, i na dom tymczasowy...ale zabierze sunię tylko wtedy gdy będzie miała taką możliwość...jeśli istnieje jakakolwiek wątpliwość,czy sunię wydadzą w niedzielę, to może rzeczywiście trzeba jeszcze dograć wszystko w schronisku. Quote
zuzlikowa Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Acha...BonaJ założy też kwotę 118zł, bo nie dojdą pieniążki z przelewów...a na jej konto się potem zwróci tę sumę... Quote
Malwi Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 TAK TAK , oczywiście dziękuję ślicznie :loveu: jutro koło 15 powinnam dostać wykaz kaski która już wpłynęła to od razu wkleję ;) Quote
Recommended Posts