Jump to content
Dogomania

SABA - bernardynka z Raciborza - już w DT - potrzebuje OGŁOSZEŃ!!!!

Recommended Posts

• Replies 82
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='figanadrzewna']Przyznaję że nie miałam odwagi obejść w całości naszego schroniska. Ciężko mi znieść widok tylu zawiedzionych psich miłości.
Przy pierwszej wizycie prosiłam, by mnie od razu do Saby zaprowadzono. W okolicy jej boksu sytuacja wyglądała "przyzwoicie", duże psy po jednym w boksie widocznym na zdjęciach z pierwszej strony tego tematu. Towarzysze Saby z tego dnia to dwa owczarki niemieckie i jeden owczarkopodobny. Żaden z nich nie wyglądał tak źle jak Saba, ale to Saba jako jedyna nie podeszła wówczas do kraty, leżała zupełnie obojętna, myśle że w depresji. Jednego owczarka wygłaskałam przez kratę, nie był wychudzony. W dalszym boksie zauważyłam 4 mniejsze psiaki, na przeciwko 3 malizny. Reasumując w tym ułamku jaki widziałam sytuacja nie była najgorsza, pies nie siedział na psie, miały swobodę. Ale tak jak mówię, widziałam niewiele. Bona zapusciła sie chyba znacznie dalej,w momencie gdy ja podpisywałam umowę. Oczywiście nowsze boksy wyglądają przyzwoiciej niż stare. Na plus dodam że były wysprzątane, nie było widać psich odchodów. Na minus, brudne miski na wodę. Zielony nalot żył własnym życiem, myte są chyba raz na tydzień, a to zdecydowanie za mało.
Problemem naszego schroniska jest kierownik, jego moralna postawa i blokowanie wolontariatu.
Zgadzam się, że należy coś z tym zrobić, jednak prosiłabym aby nie odbywało sie to na bazie adopcji Saby, obawiam się że skutkować to będzie tym, że ja do schroniska wstępu mieć nie będę. A innych dogomaniaków tu nie mamy.

Proponuję Ci Bona jeśli chcesz się tą sprawą zająć, porozmawiać wpierw z lokalnym TOZ’em, dowiedzieć się o co chodziło w dawnych konfliktach i dlaczego wówczas ten człowiek nie został ruszony z posad?
Tu są artykuły z roku 2004, a on jak widać nadal ma się dobrze i jeszcze bardziej się ukorzenił.
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,2326338.html
http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35063,2297653.html

Od tamtego czasu wiele się w prasie zmieniło, teraz artykuły przepełnione są troską o los zwierząt. Ucichł też TOZ.

Nic się nie martw. Nie będę opierać wszystkiego o Sabę. Nie chcę robić nikomu z zwierzakolubnych problemów. Dzięki za artykuły. W weekend usiądę i zastanowię się jak wszystko ładnie ubrać w słowa. :-)

Posted

Pokazując Sabę...pokażę i Lincolna...może ktoś znajdzie i czas i chęć, by zajrzeć do niego...

Lincoln...jego modlitwę o życie...
...czy usłyszymy ją?

Człowieku,byłeś dla mnie źródłem strachu...
Źródłem zagrożenia...
Człowieku,nauczyłeś mnie walczyć z Tobą...
Broniłem się i bronię przed Tobą dzielnie...
Jestem zwarty i gotowy...napięty...
Człowieku...naucz mnie kochać!
Daj mi szansę się... poddać!
...ODPOCZĄĆ!

...POKOCHAĆ!

http://www.dogomania.pl/threads/190895-CZ%C5%81OWIEKU-nauczy%C5%82e%C5%9B-mnieAGRESJIi-teraz-za-to-mi-%C5%BBYCIE-ODBIERASZ!-Bez-SZANSY_RATUNKU!!?p=15189491#post15189491

Posted

Rozliczenie:
09-09-2010 - Małgorzata M. - Warszawa - 300 zł
10-09-2010 - Emilia K.-H. - Szczecin - 120 zł
10-09-2010 - Alicja L. - Nidzica - 20 zł
10-09-2010 - Aleksandra M. - Wojkowice - 30 zł
10-09-2010 - Jolanta W. - Kraków - 120 zł
10-09-2010 - Katarzyna N. - Poznań - 20 zł
10-09-2010 - Anna J.-W. - Poznań - 15 zł
13-09-2010 - Bartosz Z. - Warszawa - 87,64 zł
14-09-2010 - laikinia - Berlin - 153,46 zł
14-09-2010 - Małgorzata M. - Warszawa - 300 zł
20-09-2010 - Katarzyna Z. - Warszawa - 100,00 zł

razem: 1266,10 zł

wydatki :
Szczepienia + badania krwi + wet : 156 zł ( fakturka będzie niżej)

Posted

jakby opis badania nie był czytelny :

"Pies w dobrym stanie ogólnym, jednak trochę za chudy. Obustronne ektropium i stan zapalny spojówek z ropną wydzieliną, która pojawia się rano. W prawej listwie, w 3 sutku wyczuwam niewielki guzek o śr. ok 3 mm, przesuwalny względem podłoża. Na prawym łokciu stan po zapaleniu modzeli, okolica rozlizana i zaczerwieniona. Uszy brudne na zewnątrz, w środku niewielka ilość ciemnej wydzieliny i ekkie zaczerwienienie. Kilka zębów ułamanych z uszkodzeniami szkliwa."

w skład faktury wchodzą:
Szczepienie ochronne psa, Vanguard Plus 5 (wirus nosówki, adenowirus typ 2, wirus parainfluenzy i parwowirus)
Pobranie krwi
Badanie krwi - profil podstawowy (6 ozn.)
Otosol 100 ml 1 op.
Optex 100 ml 1 op.

ZALECENIA:
Odrobaczanie za 7-10 dni + powtórka za 2 tygodnie
OH i usunięcie guzka
Otosol co 2-3 dzień - płukanie uszu

Posted

Malwi napisał(a):
eeee... jaka fakturka ?

a za wykupienie Saby:-o Nic nie wspominali, że to będzie potwierdzane fakturą.
Te stawki to jednak nie wymysł kierownika, wszystko odbywa sie w świetle prawa. Sabcia jest dochodem Przedsiębiorstwa Komunalnego - ZAPŁACONO ;)

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Posted

dziewczyny - Saba jest już po sterylce - gotowa do adopcji ... potrzeba ogłoszeń .... już jeden pakiet miała wykupiony, jednak zero odzewu ... jutro postaram się jej zmajstrować Allegro, ale trzeba zasypać internet Sabcią ... w sumie teraz już Sabiną ;)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...