jostel5 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Szczęśliwe dzieciństwo (ludzkie czy psie-bez różnicy!:)) to ciepło ciała mamy, pełny brzuszek,poczucie bezpieczeństwa,miłość ,beztroskie zabawy.Każde dziecko (ludzkie i psie-bez różnicy!) zasługuje na to wszystko,skoro pojawiło się na świecie...My,dogomaniacy, o tym wiemy,szkoda jednak,że taką wiedzę i wrażliwość mają tylko ci,którzy w zwierzętach naprawdę widzą "swoich braci mniejszych"... Nasze schroniska pełne są niechcianych,porzuconych,często okrutnie okaleczonych zwierząt. Wśród nich jest też wiele psich i kocich dzieci.Ich los wzrusza najbardziej,bo przecież te maluchy są zupełnie bezbronne,nieporadne ,zdane na łaskę i niełaskę człowieka. Przychodzą na świat,bo "suka (kotka) chociaż raz powinna mieć małe" ,bo "jakoś to będzie",bo "szkoda pieniędzy na sterylizację" a czasem dlatego,że "można na nich zarobić"... W schronisku dla zwierząt w Białej Podlaskiej szczeniaki nie rodzą się w schroniskowych boksach,ale wciąż ich przybywa. Mają po 6-8 tygodni,kiedy pracownicy znajdują je w pudełkach (często po zimnej lub deszczowej nocy) pod bramą lub w lesie obok schronu,nierzadko zdarza się też ,że przywożą je,porzucone, z okolic bazarów w targowe dni,bo maluchy się najprawdopodobniej "nie sprzedały"... Szczeniaki i kociaki są różne.Te śliczne,ufne ,w miarę zadbane- dosyć szybko znajdują domy.A te o bardziej pospolitej urodzie,zarobaczone ,wychudzone,półdzikie,chowające się po kątach na widok człowieka-zostają i po pewnym czasie stają się ...niezauważalne,ponieważ w schronisku są już "nowe",śliczne szczeniaczki i malutkie,puszyste kotki. A później mijają kolejne miesiące i kolejne lata ,a one nie mają już szansy ,by opuścić kiedykolwiek schron.I być może dopiero wtedy,gdy przekroczą Tęczowy Most ,gdzieś tam ,na zielonych łąkach ,poczują się wreszcie szczęśliwe. Wątek zakładam po to,by dać szansę wszystkim bialskim zwierzakom.Tutaj każdy szczeniorek,każdy kociak będzie miał okazję się zaprezentować,a jeśli uda mu się kogoś sobą zachwycić,wtedy z wielką radością napiszę : "Maluch znalazł dom!" :) Kontakt: Kierownik Schroniska dla zwierząt "Azyl" w Białej Podlaskiej -tel.504 177 547 lub mój nr telefonu: 505 572 846. Quote
jostel5 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Pięć szczeniorków,które zostały ostatnio porzucone w okolicach bazaru w B.P.-trzy sunie i dwóch chłopaków Wśród rodzeństwa na kocykach (wyżej) siedzi Zuzia :) Tu bardzo przestraszona ... A panienki niżej to Fruzia no i...i Rózia :) Quote
jostel5 Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 A teraz płeć męska:) Oto Pysio: Oraz-Mysio: Cała piątka jest odpchlona,odkleszczona,odrobaczona i --niestety-nieufna bardzo.:shake: Psiaczki boją się ludzi,boją się dotyku...Mają po ok.2 miesiące.Co z nimi będzie? Quote
jostel5 Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Wiem,że mają.Uszaty-też! :)Czy mogłabyś wrzucić tu inne szczeniory-Malutką,Kropkę...? Ja mam od wczoraj straszne problemy z internetem...Zamulony jest obrzydliwie!:angryy::mad: Quote
kinga_kinga7 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 jostel5 napisał(a):Wiem,że mają.Uszaty-też! :)Czy mogłabyś wrzucić tu inne szczeniory-Malutką,Kropkę...? Ja mam od wczoraj straszne problemy z internetem...Zamulony jest obrzydliwie!:angryy::mad: jasne! zaraz będą:) Quote
kinga_kinga7 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 piękna 6 miesięczna "dzikuska",sunia nie ma ogonka:(została wyrzucona w lesie w pobliżu schroniska,jest odrobaczona i czeka na kogoś,kto przywróci jej wiarę w dobroć człowieka Kropeczka 5 miesięczna śliczna sunia Kropeczka znalazła domek:loveu: Malutka2- 11 miesięczna,bardzo przestraszona sunia i też 11 miesięczna siostrzyczka też przestraszona.. Quote
jostel5 Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 :multi::multi::multi: Rózia też poszła w domowe pielesze!:multi: Żeby się psinkom udało...! Martwię się o Dzikuskę!:shake: W lesie obok schronu jest podobno jeszcze jeden taki psiak...Pracownicy go karmią (t.zn. zanoszą do lasu miseczki) ,ale malec ucieka.:-( A noce są coraz zimniejsze Quote
kinga_kinga7 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 jostel5 napisał(a)::multi::multi::multi: Rózia też poszła w domowe pielesze!:multi: Żeby się psinkom udało...! Martwię się o Dzikuskę!:shake: W lesie obok schronu jest podobno jeszcze jeden taki psiak...Pracownicy go karmią (t.zn. zanoszą do lasu miseczki) ,ale malec ucieka.:-( A noce są coraz zimniejsze :( po Lusi na pewno jakiegoś "dzikuska" zabiorę i przed zimą znajdzie u mnie ciepły domek:) oczywiście dt! Quote
jostel5 Posted September 11, 2010 Author Posted September 11, 2010 kinga_kinga7 napisał(a):A tu taka cisza?? Bo wątku nie rozesłałam :shake:i tylko my tu zaglądamy... Quote
kinga_kinga7 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 jostel5 napisał(a):Bo wątku nie rozesłałam :shake:i tylko my tu zaglądamy... no,to rozsyłamy! Quote
elmira Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 jostel5 napisał(a):Bo wątku nie rozesłałam :shake:i tylko my tu zaglądamy... kinga_kinga7 napisał(a):no,to rozsyłamy! Jestem:) Jostelku, jak mogłaś mi wątku nie wysłać? :) Śliczne te malizny. Wiem, że ja, jak katarynka, ale szlag mnie trafia jak tumany rozmnażają psy, a potem porzucają. Quote
danusia1962 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 tu też muszę zajrzeć, są piękne!!! Quote
wasabi81 Posted September 12, 2010 Posted September 12, 2010 Ja takze zagladam i dziekuje za zaproszenie!! Jejku, same slicznosci na tym watku... ale takie przestraszone:-( No, i oczywiscie sie zakochalam... kropeczka jest cudowna:loveu: (na zdjeciach nie wyglada na 5 miesieczna sunie) Ona ma jakis DT? Bo zdjecia sa robione w domku?? Quote
wasabi81 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Podrzuce slodkie szczeniaczki!!:loveu: Quote
zalerek Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 jostel5 napisał(a):Bo wątku nie rozesłałam :shake:i tylko my tu zaglądamy... Nie tylko Wy :) ja też :) ... Quote
kinga_kinga7 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 [quote name='zalerek']Nie tylko Wy :) ja też :) ... Zalerek a Kropeczka to jest w dt?? Quote
jostel5 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 Kinguś,Kropka jest u byłego właściciela...:( Tam czeka na prawdziwy dom. Quote
kinga_kinga7 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 jostel5 napisał(a):Kinguś,Kropka jest u byłego właściciela...:( Tam czeka na prawdziwy dom. aha..a ciekawe dlaczego chce ją oddać? jest przecież taka słodka!! Quote
jostel5 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 Wiesz,jak to jest...Się urodziły i coś trzeba z nimi zrobić...:( Pewnie Kropka mu po prostu została ,nikt jej nie chciał...Tak myślę. Quote
wasabi81 Posted September 16, 2010 Posted September 16, 2010 [quote name='jostel5']Wiesz,jak to jest...Się urodziły i coś trzeba z nimi zrobić...:( Pewnie Kropka mu po prostu została ,nikt jej nie chciał...Tak myślę. Biedna Kropka... Taka slodka sunia a na zdjeciach wyglada na przestraszona i bardzo smutna:-( Quote
jostel5 Posted September 19, 2010 Author Posted September 19, 2010 Pokazujcie się,maluchy!:lol: Quote
Recommended Posts