shani Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [quote name='ladySwallow']To ja pomogę - wysyłam cz. II do klasy I . ;)[/QUOTE] Więc ja wyślę część I do klasy I i do klasy trzeciej + "materiały pomocnicze" Quote
szuwar Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Posłałam 30 zł. Wczoraj nie mogłam się zalogować do banku, a potem zapomniałam... Quote
gameta Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Dziewczyny, większość wpłat już mam na koncie, ogromnie dziękuję. Za wysyłki też, będę siedzieć i (sz)czekać na paczkonosza :) Nie dałam rady przegrzebać allegro, tak jak pisałam wcześniej, to co się tu nie znajdzie do końca tygodnia będę w łikend szukać i zamawiać na allegro. Wstępnie widziałam angielski za około 40zł z przesyłką, biologia różnie, bo to trzy tomy -około 50zł za komplet, matmy nie wiem jak szukać, bo ma taki tytuł, że załamka, wyrzuca mi 29 stron odpowiedzi, oczywiście różnorakie klasy... Wos widziałam tani, za 20zł z przesyłką, nie wiem czy czekać do soboty, czy brać... Quote
gameta Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 zamówiłam biologię t.2 i 3 - 35,50zł razem z przsyłką. Najtaniej jak znalazłam dlatego wzięłam. Quote
3 x Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [quote name='gameta']Dziewczyny, większość wpłat już mam na koncie, ogromnie dziękuję. Za wysyłki też, będę siedzieć i (sz)czekać na paczkonosza :) Nie dałam rady przegrzebać allegro, tak jak pisałam wcześniej, to co się tu nie znajdzie do końca tygodnia będę w łikend szukać i zamawiać na allegro. Wstępnie widziałam angielski za około 40zł z przesyłką, biologia różnie, bo to trzy tomy -około 50zł za komplet, matmy nie wiem jak szukać, bo ma taki tytuł, że załamka, wyrzuca mi 29 stron odpowiedzi, oczywiście różnorakie klasy... Wos widziałam tani, za 20zł z przesyłką, nie wiem czy czekać do soboty, czy brać...[/QUOTE] mi się wydaje, że znam jednego ubiegłorocznego maturzystę wspominał, ze był w klasie biologicznej jak go dorwę to .. Gremlina na niego naślę ale może zostały mu jakies ksiązki chociaż cos o komisie z ksiązkami ostatnio mówił spróbuję go dzisiaj dorwac Quote
Ulka18 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 [B]Gameta[/B], a tego goscia alimenciarza nie sciga komornik ? Moze jesli komornik napisalby pismo, ze dluznik jest niesciagalny, pani dostalaby alimenty od panstwa? Trzeba by miec mniej niz 504,- pln netto na osobe. Moja corka Ulka tez jest w 3 klasie, tylko jezykowej, nie mam takich ksiazek jak sa tutaj potrzebne :-( Quote
gameta Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Ulka, problem jest międzynarodowy i spoza UE, więc wygląda to zupełnie inaczej. Ona robi wszystko, żeby odzyskać te pieniądze, ale... I nie może dostać tych alimentów od państwa :( Ona ma znacznie, znacznie mniej niż 504 na osobę... Quote
Ulka18 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Wiem, ze taki jest problem, ale jesli sprawa bylaby u komornika, to po jakims tam czasie, mozna sie ubiegac o alimenty z kasy panstwa, nawet jesli dluznik przebywa za granica lub w ogole nie wiadomo gdzie przebywa. Na pewno wymaga to troche łazenia i naciskania komornika. Jesli tylko ma mniej niz 504,- zl na osobe, to mozna by te alimenty wyszarpac z funduszu alimentacyjnego. Quote
gameta Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 [quote name='Ulka18']Wiem, ze taki jest problem, ale jesli sprawa bylaby u komornika, to po jakims tam czasie, mozna sie ubiegac o alimenty z kasy panstwa, nawet jesli dluznik przebywa za granica lub w ogole nie wiadomo gdzie przebywa. Na pewno wymaga to troche łazenia i naciskania komornika. Jesli tylko ma mniej niz 504,- zl na osobe, to mozna by te alimenty wyszarpac z funduszu alimentacyjnego.[/QUOTE] Pogadam z nią o tym, ale z tego co wiem, ona już wyczerpała większość możliwości. Była u prawnika, coś tam uradzili, ale na chwilę obecną jest jak jest :( Quote
Ulka18 Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Przeszlam przez tą gehenne komornicza w ciagu kilku ostatnich lat i mocno trzymam kciuki za Pania, zeby sie udalo zalatwic alimenty z funduszu. PS. Zawsze mozna tez napisac skarge na komornika. Trzeba walczyc, choc to trudne i mozolne. Quote
gameta Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Przeglądam allegro - można zapomnieć, że się u jednego kupi :( W zasadzie nic nie ma 2 w 1 :( Matematykę znalazłam, jakiś obłęd, bo oczywiscie część III jest najbardziej oblężona. Poza tym, ja nie wiem, jak część osób sprzedających zdała tą maturę - tak niezrozumiałych opisów, błędów i takiego łamania regulaminu allegro to nigdzie nie widziałam. Strach kupować u takich ludzi... Quote
Osiolek Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 A moze faktycznie antykwariat? Ciut doplacic, ale wiadomo co sie dostanie. A ile kosztuja nowe ksiazki? Mozna kupic? Za moich czasow nie mozna bylo, ale to ciut minelo... Quote
Osiolek Posted September 8, 2010 Posted September 8, 2010 Znalazlam cos takiego: [URL="http://merlin.pl/browse/promotion/1/podreczniki/liceum_klasa_3.html;jsessionid=5FA1E3A5D04E314B9A541A7784DEB70D.LB1"]http://merlin.pl/browse/promotion/1/podreczniki/liceum_klasa_3.html;jsessionid=5FA1E3A5D04E314B9A541A7784DEB70D.LB1[/URL] Moze by sprawdzic ile by kosztowaly ksiazki tam, mozna by sprawdzic ktore z nich mozna kupic taniej na Allegro, a reszte - nowych. Edit: Widze ze nie przeczytalam tytulu, a tu? [url]http://podreczniki24.pl/matematyka-plusem-zbior-zadan-zakres-podstawowy-rozszerzeniem-klasa-p-5933.php[/url] Quote
gameta Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 No grzebię i grzebię, w końcu wygrzebię. Tylko nie wiem czy faktycznie czekać do końca tygodnia czy zamawiać jak coś mi wpadnie w oko. Bo znalazłam tanią biologię t1 no i ten WOS. Matematykę też znalazłam, nowa 23zł używana 18zł - no rewelka poprostu. W merlinie jest, ale opis jest, że rozszerzona a zdjęcie z podstawowej. Z allegro powinno być taniej niż w antykwariatach, ale popatrzę jeszcze. Wogóle to kogoś chyba posr...ło z tymi podręcznikami - rozszerzone, podstawowe - kto to wymyślił? Gdzie te czasy, gdzie wszyscy musieli wkuć to samo? Quote
3 x Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 [quote name='gameta']No grzebię i grzebię, w końcu wygrzebię. Tylko nie wiem czy faktycznie czekać do końca tygodnia czy zamawiać jak coś mi wpadnie w oko. Bo znalazłam tanią biologię t1 no i ten WOS. Matematykę też znalazłam, nowa 23zł używana 18zł - no rewelka poprostu. W merlinie jest, ale opis jest, że rozszerzona a zdjęcie z podstawowej.[B] Z allegro powinno być taniej niż w antykwariatach[/B], ale popatrzę jeszcze. Wogóle to kogoś chyba posr...ło z tymi podręcznikami - rozszerzone, podstawowe - kto to wymyślił? Gdzie te czasy, gdzie wszyscy musieli wkuć to samo?[/QUOTE] cholera wie, jak to bedzie wygladało przejde sie dzisiaj po zarcie w pracy to zapytam bo w sklepie jest taki kiermasz uzywanych podreczników niech mi powiedzą ile u nich kosztuja te podreczniki Quote
gameta Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 [quote name='3 x']cholera wie, jak to bedzie wygladało przejde sie dzisiaj po zarcie w pracy to zapytam bo w sklepie jest taki kiermasz uzywanych podreczników niech mi powiedzą ile u nich kosztuja te podreczniki[/QUOTE] Ok to czekam na odpowiedź :) Quote
3 x Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 1. Kl. III Angielski „Longman Matura Podstawowa” M. Urmińska B. Hastings - nie maja teraz na stanie ale jak jest to chodzi [B]max 25 zł[/B] 2. Kl. III Matematyka z plusem – zakres podstawowy z rozszerzeniem M. Dobrowolska M. Karpiński J. Lech - [B]18-20 zł[/B] (ta za 20 zł wygląda prawie jak nówka) 3. KL.III Wiedza o społeczeństwie W. Sochacki - nie ma i nie bardzo wiedziały o jaką ksiązke chodzi 4. Kl. III Biologia – zakres rozszerzony Tom 1 - [B]20-30 zł[/B] na teraz jest tylko matematyka Quote
gameta Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Biologia drogo, obserwuję taką za 18 z wysyłką ;) Wos też mam na oku, matematykę własnie mi przelicytowali, ale jeszcze w nocy będę szukać, angielski poszukam - dużo go, to może i wtej cenie bedzie. Dzięki :) Dam znać co z tą matmą. Quote
3 x Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 [quote name='gameta']Biologia drogo, obserwuję taką za 18 z wysyłką ;) Wos też mam na oku, matematykę własnie mi przelicytowali, ale jeszcze w nocy będę szukać, angielski poszukam - dużo go, to może i wtej cenie bedzie. Dzięki :) Dam znać co z tą matmą.[/QUOTE] oki daj znac - do kiermaszu mam rzut beretem z pracy nawet takim bez antenki ;) Quote
gameta Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 Matmę też znajdę w podobnej cenie na allegro - wlaśnie licytuję, może wygram ;) Dokupiłam biologię t1 :) Quote
3 x Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 [quote name='gameta']Matmę też znajdę w podobnej cenie na allegro - wlaśnie licytuję, może wygram ;) Dokupiłam biologię t1 :)[/QUOTE] jakby Ci brakło na wyprawkę pieniążków to krzycz głośno :) Quote
Iv_ Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 [quote name='3 x']jakby Ci brakło na wyprawkę pieniążków to krzycz głośno :)[/QUOTE] Krzyku jeszcze nie słychać ;), ale przyszłam zajrzeć czy coś nie potrzeba ;) Quote
gameta Posted September 10, 2010 Author Posted September 10, 2010 Jak zabraknie to będę krzyczeć :) Żałuję tylko, że tak mało osób zgłosiło się z książkami, bo z doświadczenia wiem, że podręczniki leżą i zalegają a w końcu się je wyrzuca, bo już nikomu są nie przydatne :( Przydałoby się choć trochę materiałów przedmaturalnych - vademecum, testy, itp - może ktoś jednak chce się pozbyć? Iv, a ja Ci coś wysłałam :p Quote
Iv_ Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Gameta niemożliwe :crazyeye: a Twoje leży jeszcze nie wysłane :oops: jestem ciągle nie ogarnięta :roll: Wyślę po niedzieli łokej? ;) Quote
Recommended Posts