Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[B]W schronisku panuje wirus,młode koty padają jak muchy,przetrwają tylko najsilniejsze...........
Od wczoraj w schronisku przebywają 4 białe o błękitnych i zielonych oczach 3 miesięczne kociaki,są boskie,spokojne,wtulają się w człowieka.Przyniosła je kobieta,bo podobno ich matka okociła się u syna w warsztacie i dłużej tam zostać nie mogą.
Koty chwilowo są w kuchni,bo pracownicy schroniska wiedzą jaki ich los czeka na kociarni,zadzwonili do nas prosząc o pomoc,o jakiś dt dla nich.

Na kociarni od wczoraj jest też 5 tygodniowy przepiękny kocurek,wygląda jak ten z reklamy Whiskas,jest srebrny,nosek ma czarny,cudo-jego też trzeba zabrać jak najszybciej!!!
Razem z nim wczoraj trafił cudny rudo-biały 5 tygodniowy maluch,jest mieszańcem jakiejś rasy,bo jego sierść jest taka gładka i przyległa jakby była łysa.I czarna,puchata koteczka.

Mam fotki w aparacie ale nie mam kabla,więc wstawię je jutro.

Chcemy jutro zabrać te koty na dt,mamy pieniądze na ich utrzymanie(około 300zł z poprzednich zbiórek)niestety mamy tylko 2 tygodnie na ich przetrzymanie,dlatego prosimy o pomoc w ogłaszaniu.
[/B]

Posted

Dzisiaj 4 białe koty,czarna koteczka i srebrny zostały zabrane na tymczas do piwnicy Basi.Prosimy o pomoc w ich ogłaszaniu.

Na kociarni są jeszcze inne piękne maluszki,ale niestety już maja biegunkę.........

A to Białaski;
[IMG]http://img812.imageshack.us/img812/6227/dsc01626i.jpg[/IMG]

[IMG]http://img444.imageshack.us/img444/2551/dsc01622o.jpg[/IMG]

Posted

Whiskas;
[IMG]http://img530.imageshack.us/img530/3613/dsc01631q.jpg[/IMG]

Te zdjęcia nie oddają nawet w połowie jego urody;

[IMG]http://img713.imageshack.us/img713/3750/dsc01637wa.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Isabel']Są piękne:loveu: Byle tylko były zdrowe:kciuki:

A ten rudo-biały maluch? Został też zabrany?[/QUOTE]

Mam wiadomość z drugiej ręki, nie wiem czy chodzi na pewno o tego samego kotka, ale chyba tak :)

Posted

[quote name='wat']Mam wiadomość z drugiej ręki, nie wiem czy chodzi na pewno o tego samego kotka, ale chyba tak :)[/QUOTE]

Miałam na myśli tego rudo-białego maluszka, o którym pisze Marchewa na wstępie wątku

Posted

[quote name='Isabel']Miałam na myśli tego rudo-białego maluszka, o którym pisze Marchewa na wstępie wątku[/QUOTE]
Rozumiem, po prostu nie mam pewności - wiem, że mniej więcej tym czasie rudo-biały maleńtas został adoptowany, ale bez zdjęć nie jestem w stanie powiedzieć, czy to ten sam

Posted

[quote name='Isabel']Ale jakiś jednak został adoptowany - i to cieszy :)[/QUOTE]

Jednoznacznej odpowiedzi nie dostaliśmy,usłyszeliśmy:,,chyba,,został zabrany-jest to dziwna odpowiedź,bo koty są tak rzadko adoptowane,że to akurat powinni dobrze pamiętać.Równie dobrze mógł w nocy odejść za TM.

Posted

[quote name='wat']Mam wiadomość z drugiej ręki, nie wiem czy chodzi na pewno o tego samego kotka, ale chyba tak :)[/QUOTE]

Być może chodzi o innego kotka,bo 2 dni wcześniej wolontariuszka zabrała do adopcji dla sąsiadki podobnego maluszka biało-rudego,no chyba że ktoś jeszcze się zdecydował i wróciła po tego drugiego........oby to tak właśnie było.

Posted

[quote name='Isabel']W każdym razie Wy tego rudaska nie macie? On by chyba szybko znalazł dom, bo z opisu wydaje mi się, że to mix któregoś Rexa (Devon Rex albo Cornish Rex).[/QUOTE]

Dokładnie,on był podobny do Devon Rexa.U nas to,że kot jest w typie jakiejś rasy nie gwarantuje mu szybkiej adopcji,była u nas młoda kotka syjamska i prawie padła ze stresu,zainteresowania nią nie było.Pomógł Koci Świat,zabrali ja i oddali do adopcji.

Chciałam jeszcze dodać,że białasy najprawdopodobniej są głuche,tak wywnioskowałyśmy po ich obserwacji.Także domek musi być tego świadomy.Takie koty nie nadają się się do domków wychodzących,bo nie są w stanie usłyszeć zagrożenia jakim jest pies lub samochód.

Posted

Tak, głuchota często się zdarza u białych kotów, ale nie jest to reguła. Jako koty niewychodzące doskonale radzą sobie w domu.

Ludzie przychodzący do schroniska pewnie nie znają się na rasach, ale może na dogo, czy z ogłoszenia, taki kotek szybciej znalazłby dom.

Posted

Wklejam najnowsze fotki kotów robione wczoraj:

Whiskas
[IMG]http://img844.imageshack.us/img844/9202/dsc01654d.jpg[/IMG]

[IMG]http://img444.imageshack.us/img444/5148/dsc01653g.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='MARCHEWA']Być może chodzi o innego kotka,bo 2 dni wcześniej wolontariuszka zabrała do adopcji dla sąsiadki podobnego maluszka biało-rudego,no chyba że ktoś jeszcze się zdecydował i wróciła po tego drugiego........oby to tak właśnie było.[/QUOTE]
Niestety, w takim układzie ten kotek, o którym ja wiem, to był ten pierwszy, co do sąsiadki poszedł ... Ale może pół-devonka ktoś jednak wziął...

Posted

Niestety,ale mam złą wiadomość.
Wczoraj koty uciekły z piwniczki w której przebywały.W rogu okienka zamiast szyby była dykta i to tędy się wydostały.Basia wróciła z pracy i już ich nie było,nie mogłyśmy w to uwierzyć,bo jak kot mógł odgiąć przylegającą płytę???przecież miałyśmy tam już tyle kotów i nigdy czegoś takiego nie było.Szukałyśmy ich pół dnia,pytałyśmy ludzi i wreszcie poznałyśmy prawdę.Jeden chłopiec widział całą sytuację,podobo koty strasznie się darły(okienko jest nad chodnikim prawie w centrum miasta)ludzie przystanęli i zaczęli się zastanawiać,czemu te koty tak płaczą i pomyśleli,że dzieje im się krzywda,że może ktoś je tam zamkął celowo i one chcą wyjść,bo są głodne.Wreszcie postanowili im jakoś pomóc i wydostać z tej piwnicy,więc wypchali tą dyktę i koty jeden po drugim wyskoczyły.Jakieś dzieci pobiegły po jedzenie,nakarmiły towarzystwo,jakiś chłopiec pobiegł do babci bo podobno chciała kota i babcia najprawdopodoniej zabrała jednego białaska.Chłopiec,który mi o tym opowiadał także udał sie do domu zapytać czy może wziąść whiskasa,bo bardzo mu się spodobał,ale mama się nie zgodziła bo mają już dwa koty.Kiedy chłopiec wrócił ludzi i kotów nie było.
Jednego białaska zdołała złapać pracownica schroniska i wepchnęła go z powrotem do piwniczki i zabezpieczyła dyktę ,aby nie wyszedł i takim sposobem mamy tylko jednego białaska.
Dzisiaj rano znowu ich zukałysmy,ale nic to nie dało.Strasznie jesteśmy przybite tą sytuacją i niewiedzą.Możemy mieć tylko nadzieję,że pozabierali je dobrzy ludzie,albo że jeszcze wyjdą z ukrycia jak zgłodnieją,całe osiedle powiadomione.