Glutofia Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 relacja pierwszego domu tymczasowego: pies jest na prawdę super. grzeczny, spokojny łagodny i piękny:smile: z tego co ja widzę: prawdopodobnie nie miał posłania - jak mu połozyłam materac nie chciał sie połozyć - bał sie nie wiedział o co chodzi. byc może był bity - ma dziwna różową pręgę na pysku. jak krzyknęłam (nie na niego) natychmiast sie położył na ziemi i wręcz przywarł do niej w bezruchu. ze dwa razy przy moim gwałtownym podniesieniu reki skulił się i odskoczył - ale jest ufny i nie warczy na ludzi. nie bardzo wiedział na początku co zrobic z duża otwarta przestrzenią - prawdopodobnie nigdy nie biegał swobodnie. mięsnie w totalnym zaniku. pazury ma takie jakby w ogóle nie chodził po chodnikach - ludzie mieszkają w centrum miasta. pewnie tylko na potrzeby fizjologiczne był wyprowadzany. miska na podłodze, karma "biedronka" - pupil czy cos takiego. ale wogóle nie wiem czy faktycznie go tym karmili bo opakowanie otwarte a raczej nie tknięte. Charkterystyczny dzwięk suchej karmy w misce jest mu całkowicie obcy i obojetny. wydaje mi sie, że wogóle takiej karmy nie dostawał.oczywiscie to co mu dałam wsunął błyskawicznie. pies ma rozwolnienie, ale nie na zielono;-) poza chorymi uszami wygląda na to że jest zdrowy. nie ma grzybicy, i żadnych objawów chorobowych. poza niedożywieniem wydaje sie w całkiem niezłej kondycjii. myślę że nie bedzie stwarzał żadnych problemów jest bystry i szybko się nauczy co znaczy siad itp. Pies ma rok. Szukamy odpowiedzialnych opiekunów.. 722 394 983 Quote
halbina Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 ależ mógłby być piękny! i będzie!!! za domek kciuki zaciskam! Quote
Glutofia Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 były właściciel twierdzi ze :"to taka rasa i tak ma wyglądac" - bez komentarza. Pies siedział u ludzi którzy mieli czwórkę dzieci i koty. Wszystko na ten temat Quote
malawaszka Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 może myślał, że charta na targu kupuje :shake: masakra... Quote
Glutofia Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 ta... ale ogłaszał go kilka razy jako reproduktora. Widac koksów nie zbił a i zaoszczędzić chciał Quote
Glutofia Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 z ogłoszenia. Najpierw chciał sprzedac za 1500 potem za 500 a sprzedał za 150zł :) Quote
malawaszka Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 hahaha masz MISZCZA negocjacji cen - pojedziesz ze mną kupić samochód? :lol: Quote
Ss Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 cudny pies!! pomogę z ogłoszeniami jak będzie czas Quote
Glutofia Posted September 2, 2010 Author Posted September 2, 2010 Dzięki już go ogłosiłam. Dom dla doga znajduje się niestety długo. Quote
Blue_ Posted September 2, 2010 Posted September 2, 2010 Piękny, dostojny pies. Trzymaj się Januszku, trzymaj!! Obyś znalazł, dobry, bardzo dobry domek stały z dużym ogrodem lub pańciem/pancią , którzy wyprowadzą na długi codzienny spacer. Przecież te kosteczki musza się ruszać i musza być kochane. ciesze się,że jest w DT Quote
Glutofia Posted September 3, 2010 Author Posted September 3, 2010 Tak, ma ogłoszenia Januszek wczoraj miał zrobiony cały szereg badań. Czekamy na wyniki Quote
halbina Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 Trzymam kciuki i czekam na dobre wiadomości! Quote
Glutofia Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 Ten domek który sprawdzałyśmy do bani był ale znalazłyśmy inny. Chudy w sobotę jedzie do nowego domu! Quote
maciaszek Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Fantastycznie :). Skąd Wy bierzecie tylu normalnych dogolubnych?! Quote
Glutofia Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 na 30 telefonów jeden normalny musi sie trafić :) Quote
Recommended Posts