Lu_Gosiak Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 i na DT caly czas czeka mama szczeniakow: Quote
Ra_dunia Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 no właśnie, nie zapominajmy o mamusi... Ona też potrzebuje DT i DS... Quote
wiga138 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Tak sie zastanawiam.....może Teresa Borcz pomoże w sprawie mamusi. Ona jest z waszego terenu. Ma ktoś z nią kontakt ? Quote
wiga138 Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 AguusS__x33 napisał(a):`. Mamusia...... ?????????????? Quote
phase Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 wiga138 napisał(a):?????????????? `. Chodziło mi o mam szczeniaków, która jeszcze nie znalazła domku... Po prostu podnoszę wątek a że ona sama więc najbardziej chodzi mi o nią. Quote
kopciuszek Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 Dzisiaj maluszek był baaaaardzo grzeczny :loveu: Ale cóż się dziwić jak mnie cały dzień w domu nie było i nie miał o kogo walczyć :roll: W nocy musiałam kilka razy go z łóżka ściągać (uczymy się spać na posłanku) :razz: Wiem wiem jestem okropna :roll::cool3: Co do ściągania go z łóżka budzę się z rana i szukam małego wzrokiem i szukam i szukam ...... a co się okazało mój TŻ się zlitował i go przed paskudną pancią pod kołdre schował :evil_lol: Już niedługo weekend to obiecuję porobić mu cudowne foteczki :lol: Słowo harcerza :cool3: Ciągle boi się obcych osób, ale domowników obcałowuje. No i mnie tak baaaaardzo kocha, że jak wróciłam ze szkoły i ja byłam osikana i drzwi i ściana ... sika chłopak ze szczęścia gdzie popadnie :evil_lol: Podobno jak mnie nie ma to chodzi krok w krok za moim siostrzeńcem :loveu: Idziemy za moment na wieczorny spacerek .... Swoją drogą wiecie co on najbardziej lubi na psacerkach ?? POWRÓT DO DOMKU :p Quote
anita_happy Posted September 9, 2010 Posted September 9, 2010 a zacytuje ...a co tam CUDOOOO i do Warszawy jedzie:) Quote
anett Posted September 9, 2010 Author Posted September 9, 2010 Anita może gdzieś na spacerku wpadniesz na Bizona:D Kopciuszek jakie optymistyczne wieści:lol::multi: trzymam mocno kciuki za dalsze cywilizowanie młodego!! Świetnie, że spotkasz się z Pauliną w niedzielę, jakby były jeszcze jakieś problemy na pewno chętnie pomoże i poradzi. Przypomnę jeszcze, że mama szczeniaków wciąż czeka na pomoc... Quote
phase Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 `. Super !. :) Oby więcej takich dobrych wieści kopciuszek. :) Quote
Ra_dunia Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Szczeniaczki bezpieczne, same dobre wieści na ich temat napływają :) Ale mamusia :( Nadal czeka... Czy ktoś się nad nią ulituje?? Quote
owca Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 Bizon właśnie odjechał. Przyznam, że wsiadał do auta troszkę niechętnie (nie dość, że przyjechał po niego mężczyzna, a on dużo bardziej boi się mężczyzn, to jeszcze z brodą i w okularach :lol: straszne! ;) :lol: ). Oczywiście wyskoczył mi z warczeniem, ale poinstruowałam Pana jak się zachowywać, pokazałam, że można Biziowi rękę wsadzić do paszczy i jakie ma małe ząbki, więc mam nadzieję, że Pan się go nie wystraszy, nie będzie się cofał przed tym maluchem i nie wzmocni w nim tej "obrony". Profilaktycznie zaopatrzyłam Pana w "zestaw zaufania" ;) czyli pokrojoną parówkę :) Wczoraj zrobiłam z Biziem jeszcze wycieczkę po województwie kuj.-pomorskim. Będzie z niego naprawdę super psiak, tak naprawdę to jego jedynym problemem jest nieufność wobec obcych, ale jak się już do kogoś przekona... to cud-mód nie pies:) Trzymam kciuki za domki dla pozostałych dzieciaczków i przede wszystkim za DT lub DS dla mamy szczeniaczków ! Quote
Lu_Gosiak Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 owca OGROMNE DZIEKI za danie Bizonkowi DT:loveu::loveu: i szansy na lepsze zycie strasznie sie ciesze, ze maluch bedzie miec juz swoj wlasny domek na zawsze prosze podeslij mi numer konta i dokladna kwote za weta zaraz zrobie przelew;) Quote
wilczek007 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 mamusia jest przepiękną sunią...miałam kiedyś bardzo podobną, niestety już nie zyje,była chora:( nie czytałam wszystkiego ale ma pewnie ogloszonka i allegro?(allegro nie umiem) Quote
Lu_Gosiak Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 wilczek007 napisał(a):mamusia jest przepiękną sunią...miałam kiedyś bardzo podobną, niestety już nie zyje,była chora:( nie czytałam wszystkiego ale ma pewnie ogloszonka i allegro?(allegro nie umiem) ogloszen nie ma bo jest troszke dzika, szukamy pilnie DT, zeby Ja zabrac z obecnego domu, ktory chcial Ja uspic i dopiero po sterylce i oswojeniu bedziemy oglaszac, chociaz allegro juz ma Quote
wilczek007 Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 o to tak jak z naszymi dwoma biedami... jak na moje oko ludzie będa za nią wydzwaniac;) Quote
Lu_Gosiak Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 obraczus87 napisał(a):Poproszę o numer konta ;) a prosze Cie bardzo:):) juz wysylam Quote
Lu_Gosiak Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 dzis wpllynelo na maluchy 50zl od Violi - ogromne dzieki:loveu::loveu: wczesniej 50zl od marudy czyli mamy na koncie 100zl oplacic trzeba weta u owcy /bylo 72zl ale juz na zapas ze szczepieniem, ktorego nie mial bo dzis pojechal i bedzie miec w nowym domku, - czyli zostaje do zaplaty 37zl Zostaje 63zl trzeba oplacic weta i jedzenie u kopciuszek szczepienia Radara u Poli apropo kopciuszku bylas juz z malym u weta?? Quote
mmd Posted September 10, 2010 Posted September 10, 2010 No i zabrali Bizona, chlip... Nie pozostaje mi nic innego, jak trzymac kciuki za resztę, ze szczególnym wskazaniem na trzęsidupcia u Kopciuszka. Jakoś tych dwóch mi najbardziej się spodobało:) Quote
PaulinaB Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Kopciuszku aukcja jednak zaczyna sie o godzinie 14 (niedziela pod dzokiem) Quote
xxxx52 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Na opiekunow Bizona nalezy miec szczegolnie oczy otwarte.Moze tak przeprowadzic kontrole poadopcyjna.Psy ktore boja sie meszczyzn nie tak szybko pozbywaja sie tego uczucia. Psy bojazliwe,strachliwe musza udawac sie tylko do spokojnych domow bez wrzeszczacych dzieci i nie do hektycznych cholerycznych ludzi.Potrzebuja czasu ,spokoju wyrozumienia i ludzie musza miec troche wiedzy jak z takimi psami postepowac,gdyz w przeciwnym przypadku adopcje te predzej czy pozniej beda fiaskiem i porazka dla psow. Quote
Lu_Gosiak Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 dzis bedzie wizyta poadopcyjna u Bizona:) domek jest bez wrzeszczacych dzieci, Pani ma dorosla corke, ludzie bradzo ciepli i wrazliwi mialam juz wiesci z wczoraj, ze Bizon najbardziej oczywiscie interesowal sie miska bernenczyka i jak ten podsezdl do swojej miski, to nasz maluch ostro na niego nawarczal....charakterek:):) Quote
xxxx52 Posted September 11, 2010 Posted September 11, 2010 Lu_Gosiak -to dobrze ,ze udal sie do takiej rodziny i dobrze ,ze zamieszkal z psem socjalnym.To normalne u tego rodzaju psiakow.Umieszczalabym miski w odzielnych pokojach podczas karmienia. Quote
Recommended Posts