majku33krakow Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='bela51']Majku , zdecyduj sie po ktorej stronie stoisz. Na wątku hospicjum radzisz, aby własciciele psow zgłosili sprawe do prokuratora. Przeciw Czarodziejce oczywiscie. Jak mozna byc taką chorągiewką ???[/QUOTE] [B]przeciwko czarodziejce jestem[/B],przekonały mnie rany jakie miał sako po odebraniu od czarodziejki Quote
bela51 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 Zmieniaj co chwile swoje posty, jak wiatr zawieje. Szkoda gadac. Quote
majku33krakow Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='bela51']Zmieniaj co chwile swoje posty, jak wiatr zawieje. Szkoda gadac.[/QUOTE] obrażasz mnie publicznie. Quote
bela51 Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [quote name='majku33krakow']obrażasz mnie publicznie.[/QUOTE] A czymze cie obrazam ??? Własnie zmieniłes post przed chwilą. Stary był zacytowany przeze mnie . Quote
majku33krakow Posted February 22, 2012 Posted February 22, 2012 [COLOR=red][B]piękny post.masz racje ZNISZCZONO KOBIETE Z DZIECKIEM,waldi481 ale jak pomóc tej kobiecie,zamiast się sprzeciwiać ,powiec lepiej j ak jej pomóc ,jak załagodzić sprawe,JAK NAPRAWIĆ TO ZANIEDBANIE. [COLOR=black]czarodziejce nie da się pomóc bo skazała psa na bolesne męki. dlatego byłem za czarodziejką ponieważ byłem w takiej samej(prawie takiej samej ) sytuacji jak ona,ale prze zemnie nie cierpiał katusze pies,przekonały mnie o tym zdjęcia ran sako,i jestem przeciwko teraz. [/COLOR][/B][/COLOR] Quote
majku33krakow Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 anja2201 napisz mi czy masz wolne miejsce dla kajki(i tak musisz znalesc wolne miejsce)(szkoda jej mi)mój meil: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] nie możemy pozwolić oddać jej do schroniska(rozumiesz!!!),napisz mi co proponujesz,nie wiem gdzie mieszka czarodziejka. Quote
ocelot Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 (edited) Z tego co wiem u Anki nie ma już wolnych miejsc. ta sytuacja mnie zaczyna przerastać. Już nie wiem komu wierzyć i w co wierzyć. A realnej pomocy dla Kajki brak. Edited February 23, 2012 by ocelot Quote
minia913 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 czyli ta bidula tonie w długach :( dajcie jakiś numer konta zobaczę czy mogę coś dla niej zrobić Quote
sonek666 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Doczytałam, ale chciałam zapytać. Kajka ma miejsce u Donki i tam pozostanie jakiś czas ? Jest możliwość później BDT ?? Bo z tego co patrzę to Psina ma komplet stałych deklaracji. Może by tak przypomnieć, zaalarmować te Osoby o sytuacji ?? Żeby pomogły. A co z transportem ?? Jakby co mogłabym się dołożyć. Quote
Tymonka Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 Tak Kajka na razie jedzie do Donki , o DT na razie cisza , nie zapeszamy :) Jeśli chodzi o deklaracje to już wysyłałam przypominajki , nic nie dały . Quote
sonek666 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Rzucam palenie, 10zł to niedużo, ale proszę mnie do stałych dopisać :) Quote
Tymonka Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='sonek666']Rzucam palenie, 10zł to niedużo, ale proszę mnie do stałych dopisać :)[/QUOTE] Gratuluję :) i życzę powodzenia :) i bardzo dziękuję :) Quote
lilk_a Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 decyzja PIW w sprawie psów [quote name='Fundacja BERNARDYN']Decyzja PIW: - psy będące własnością p. Diany (zgodnie z oświadczeniem zawartym w protokole) mogą pozostać - pozostałe psy muszą w terminie 7 dni od dnia kontroli wrócić do właścicieli Dobrostan psów prywatnych p. Diany, które pozostają na posesji będzie podlegał kontrolom i miał charakter ciągły, w przyszłym tygodniu przewidziane 2-3. W tym tygodniu również należy się spodziewać. Zakaz przyjmowania na czasową opiekę jakichkolwiek psów, ponieważ nie ma zarejestrowanej działalności (hotel). Jeśli p. Diana w przyszłości chciałaby ubiegać się o taką rejestrację musi najpierw zwrócić się do piw o wskazania. Zakaz przebywania na terenie posesji większej ilości psów prywatnych niż określona w protokole, ponieważ tylko na tę ilość są spełnione warunki bytowe i piw wyraża zgodę. Na dzień kontroli nie ma odpowiednich warunków dla kolejnego psa. Na terenie posesji mogą przebywać jedynie zwierzęta bez widocznych oznak chorobowych (zdrowe), ponieważ nie ma możliwości na zapewnienie odpowiednich warunków (źródło ciepła i przy tej ilości zwierząt odpowiednia opieka). Jeśli warunki bytowe prywatnych psów p. Diany i opieka nad nimi podczas kontroli dobrostanu zostaną uznane za niewystarczające to psy zostaną odebrane bez wskazań do poprawy, bo takie już były i umieszczone w miejscu wskazanym przez wójta gminy Widawa. Ilość psów prywatnych 8 szt. Warunkowo może zostać Campari, jeśli natychmiast (do kolejnej kontroli) zostaną dla niej stworzone właściwe warunki (m.in musi dojść ósma buda, ocieplana, dostosowana dla psa). Campari zostanie natychmiast odebrana podczas kontroli, jeśli warunki zostaną uznane za niewystarczające. Zostało 6 dni. Prosimy właścicieli o odebranie psów.[/QUOTE] Quote
Guest Elżbieta481 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 (edited) majku33krakow-nie zrozumiałeś mnie wcale..Nie odpowiada nam poziom dyskusji,nie odpowiada wstawienie zdjęć dziecka na fb i krzyk jaki tam powstał.Nie podoba nam się wyzywanie ludzi z dogomani i obrażanie tego forum.I nie podoba nam się potępianie tylko jednej strony...I nie podoba nam się opluwanie jednych i bezkrytyczność wobec drugich...Co zmienić?Ano zmienić zasady działania dt..Ustalić zasady przed oddaniem psa,sprawdzać co i jak się dzieje...Wszystko na piśmie-z koniecznym uwzględnieniem ilości karmienia psów...Przecież ja to już wszystko pisałam.. A,że Cz.zarabiała na tym?A dla kogo to jest jakaś nowość????Nikt nie wiedział o tym?I powrót do punktu wyjścia:czy przechodzimy na płatne domy tymczasowe i jakie stawiamy im wymagania.. I idę o zakład,że więcej jest dt,które powinny zostać sprawdzone z,którymi nie ma kontaktu-tylko potem znowu będzie zdziwienie jak coś się stanie..Ach majku-płacenie w terminie to ważne,ale nie jedyne.Co to ma być-liczymy pieniądze Cz?Każdy niech patrzy na siebie ile ma...Tam gdzie są pieniądze tam musi być kontrola..Nie było faktur czy rachunków?I płacono cudzymi pieniędzmi?To jeśli nie było rachunków to dowód,że nie ma zarejestrowanej d.gospodarczej..Czy to nie było wiadome?Na miejscu Czarodziejki nigdy więcej nie przyjęłabym żadnego psa.. Ktoś napisał,,żarabiała,,-to jest coś nowego?Nie wiedziano o tym? Nie udawajmy,że nikt nie wiedział,wyciągnąć należy wnioski,opracowac nowe lepsze zasady funkcjonowania domów tymczasowych.Tyle Ela Edited February 23, 2012 by waldi481 Quote
Tymonka Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 wcięło mi rozliczenie ,chciałam rozliczenie z poprzedniego roku wkleić w post niżej , żeby przejrzyste było rozliczenie aktualne zrobiłam tak , kliknęłam zapisz post i wszystko mi zniknęło . Co teraz ? Quote
asik007 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Ania masz zapchana skrzynkę. Podaj numer postu gdzie były te rozliczenia. Quote
Tymonka Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 przenosiłam z postu 3 do postu 4 . Skrzynka wyczyszczona :) Quote
ocelot Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Ania masz zrobione zestawienie kto z deklarujących ile wpłat dokonał? Wtedy łatwo będzie znowu przypomnieć o wpłatach. I nie ma wyjścia, od nowa pw Quote
Tymonka Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='Anja2201']wcięło mi rozliczenie ,chciałam rozliczenie z poprzedniego roku wkleić w post niżej , żeby przejrzyste było rozliczenie aktualne zrobiłam tak , kliknęłam zapisz post i wszystko mi zniknęło . Co teraz ?[/QUOTE] przypomnę , nie wiem jak odzyskać :( Quote
minia913 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 czy z osób deklarujących stałe wpłaty zostało choć kilka , które regularnie płacą swoje deklaracje? jeżeli tak podsumujcie te wpływy i poszukajcie jakiegoś dt albo hotelu jeżeli Kajkę trzeba będzie zabrać postaram się pomóc w finansowaniu jej pobytu w innym DT czy hotelu chcę tylko wiedzieć jaka kwota wchodziłaby w rachubę Quote
minia913 Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 Ania2201 wysłij mi na PW swój numer tel mam miejsce dla Kai Quote
Tymonka Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 [quote name='minia913']Ania2201 wysłij mi na PW swój numer tel mam miejsce dla Kai[/QUOTE] mój numer jest w podpisie :) Quote
ocelot Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 No to kicha..... czyli nowy epizod Kajki zacczniemy od nowego rozliczenia:) a ja mam taki smutny żart.... niedługo wejdzie w nawyk, ze donka przyjmuje "moje/nasze" psiaki z innych hoteli. Quote
Tymonka Posted February 23, 2012 Author Posted February 23, 2012 no tak Czarek od Aliny też do Donki pojechał , czyli Aniu prosty wniosek , psy nasze dajmy do Donki bo i tak prędzej czy później tam trafią :) Quote
ocelot Posted February 23, 2012 Posted February 23, 2012 [quote name='Anja2201']no tak Czarek od Aliny też do Donki pojechał , czyli Aniu prosty wniosek , psy nasze dajmy do Donki bo i tak prędzej czy później tam trafią :)[/QUOTE] Cos w tym jest:)Chyba trzeba jej powiedzieć, żeby jeden awaryjny boksik dla nas trzymała co?:) a poważnie może tediego by wzięła? Quote
Recommended Posts