Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

SYN NELLY
  • SZUKA NOWEGO DOMU

• 08-09-200 r. Po kompleksowych badaniach jakie zostały przeprowadzone wyszło ,że Nordi najprawdopodobniej ma ZEWNĄTRZWYDALNICZĄ NIEWYDOLNOŚĆ TRZUSTKI:-(. Czeka go dalsza diagnostyka i leczenie.

03-09-2010 r. Nordi zamieszkał u mnie na DT.

21-08-2010 r. pod opiekę Fundacji Emir wróciła z bardzo poważnych powodów rodzinnych i finansowych niebieskooki syn Nelly (zagłodzonej przez właścicielkę suni z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/174265-Trzy-w-jednym-Horror-koszmar-tragedia-jutro-kolejna-rozprawa ) - Nordi.

Przebywa u mnie na DT.

Nordi na chwilę obecną ma ok. 9 miesięcy, jest żywiołowym, miłym i przyjacielskim psem. Wychowany z dziećmi, drugim psem i królikiem. Kocha wszystko
    i wszystkich, choć na nieznajomego dla pewności troszkę obszczeka.
    Zna podstawowe komendy oraz zachowuje czystość. Jest zadbany, ale troszkę za chudy i wymaga podtuczenia. Przed wydaniem do nowego domu zostanie wykastrowany.

W chwili obecnej psiak najbardziej potrzebuje:

- Kreon 10000

Rozliczenie:

Wpływy:

katarzyna005- za sponsorowanie kastracji Nordiego :loveu:-107,00 zł

Wydatki:

Usługi weterynaryjne: 21,60 zł
    Witaminy: 17,00 zł
    Szczepienie wścieklizna plus choroby wirusowe: 75 zł

======

minus: 113,60 zł

Nordi pozostaje pod opieką Fundacji Emir

Kontakt w sprawie adopcji:

tel: 668-39-29-25
    mail: [email protected]

• Replies 239
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ayaa napisał(a):
    Jakie niesamowite ma oczy! Nadaje się do mieszkania w bloku? Może podrzucę zdjęcia dla koleżanki :)

w tej chwili mieszka w bloku więc się nadaje ;)

Posted

ayaa napisał(a):
    Jakie niesamowite ma oczy! Nadaje się do mieszkania w bloku? Może podrzucę zdjęcia dla koleżanki :)

Nordi mieszka w bloku ;) zachowuje czystość i wyrósł już z gryzienia wszystkiego. Powinien trafić do ludzi aktywnych, którzy zapewniliby mu choć jeden długi i intensywny spacer tak by mógł wyładować energię. Ma tylko jedną małą wadę bardzo głośno wita gości ;)

Posted

Podsunę jej ogłoszenie chociaż ona chciała małego szczeniaczka ale może Nordi ją zauroczy. Jutro podobno mamy jechać do schronu może tam sobie jakiegoś biedaka wypatrzy. A szczeka dużo (poza witaniem gości)?:) Sama go bym przygarnęła gdyby nie to, że nie mam kasy na utrzymanie następnego zwierza :)

Posted

ayaa napisał(a):
    Podsunę jej ogłoszenie chociaż ona chciała małego szczeniaczka ale może Nordi ją zauroczy. Jutro podobno mamy jechać do schronu może tam sobie jakiegoś biedaka wypatrzy. A szczeka dużo (poza witaniem gości)?:) Sama go bym przygarnęła gdyby nie to, że nie mam kasy na utrzymanie następnego zwierza :)

Nordi ma dopiero ok. 8-9 miesięcy czyli to jeszcze szczeniak. Poszczekać sobie lubi jak obcy przychodzą , lub jak jest bardzo podekscytowany, ale sam w domu umie zostawać i nie urządza koncertów. To bardzo miły, kontaktowy i przytulaśny pies :)

Posted

Aż mi przykro to pisać ale koleżanka się nie zakochała :placz: Nie wiem jak to możliwe bo Nordi jest cudny. Rozumiem, że jest jeszcze 2 tyg. na DT w byłym DS, a co potem? Chociaż mam nadzieję, że do tego czasu znajdzie dom ale same wiecie jak to jest. Czy jest jakiś DT? Gdybym miała dom, warunki i kasę (mieszkam na stancji mam 3 swoje świnki morskie i zapowiadają się jeszcze 2 na tymczas) to bym go wzięła do siebie od razu.
    Jest mi naprawdę głupio, że narobiłam zamieszania, nadziei:oops: Po wypłacie na pewno wesprę Was jakoś finansowo i będę śledzić losy Nordiego bo powiem szczerze, że zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia.

Posted

ayaa napisał(a):
    Aż mi przykro to pisać ale koleżanka się nie zakochała :placz: Nie wiem jak to możliwe bo Nordi jest cudny. Rozumiem, że jest jeszcze 2 tyg. na DT w byłym DS, a co potem? Chociaż mam nadzieję, że do tego czasu znajdzie dom ale same wiecie jak to jest. Czy jest jakiś DT? Gdybym miała dom, warunki i kasę (mieszkam na stancji mam 3 swoje świnki morskie i zapowiadają się jeszcze 2 na tymczas) to bym go wzięła do siebie od razu.
    Jest mi naprawdę głupio, że narobiłam zamieszania, nadziei:oops: Po wypłacie na pewno wesprę Was jakoś finansowo i będę śledzić losy Nordiego bo powiem szczerze, że zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia.

Przygotowuje plan awaryjny. Na pewno Nordi nie zostanie bez opieki, masz na to moje słowo ;)
    Mam nadziej ,że będziesz Nordiego często odwiedzać :)

Posted

J_ulio, będę zaglądać na pewno. Od czasu do czasu wspomogę finansowo Nordiego (deklaracji comiesięcznej dać niestety nie mogę bo różnie to bywa z pieniędzmi u mnie). Nie ukrywam, że chciałabym sama go przygarnąć i nawet próbowałam Tżta przekonać ale jest nieustępliwy :( Może pomóc z ogłoszeniami?

Posted

ayaa napisał(a):
    J_ulio, będę zaglądać na pewno. Od czasu do czasu wspomogę finansowo Nordiego (deklaracji comiesięcznej dać niestety nie mogę bo różnie to bywa z pieniędzmi u mnie). Nie ukrywam, że chciałabym sama go przygarnąć i nawet próbowałam Tżta przekonać ale jest nieustępliwy :( Może pomóc z ogłoszeniami?

Pomoc w ogłoszeniach przyjmiemy z otwartymi rekami :)
    A co do pomocy finansowej to bardzo dziękujemy, potrzebna będzie jednorozowa pomoc na karmę i opłacenie kastracji.

Posted

[quote name='bela51']Piekny! Nie chce dociekac, dlaczego ktos go oddaje, ale diabli mnie biorą.:angryy:

może czasem dobrze pomyśleć , ze komuś może się w życiu poukładać tak , że musi wybrać....a nie serwować tutaj wyroki

Posted

[quote name='J_ulia']

SYN NELLY
  • SZUKA NOWEGO DOMU

• Wczoraj 21-08-2010 r. pod opiekę Fundacji Emir wrócił z bardzo poważnych powodów rodzinnych i finansowych niebieskooki syn Nelly (zagłodzonej przez właścicielkę suni z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/174265-Trzy-w-jednym-Horror-koszmar-tragedia-jutro-kolejna-rozprawa ) - Nordi.
    Jeszcze przez dwa tygodnie może przebywać w dotychczasowym domku na zasadach DT co daje nam czas na intensywne poszukiwanie dla niego nowej rodziny.

Nordi na chwilę obecną ma ok. 9 miesięcy, jest żywiołowym, miłym i przyjacielskim psem. Wychowany z dziećmi, drugim psem i królikiem. Kocha wszystko
    i wszystkich, choć na nieznajomego dla pewności troszkę obszczeka.
    Zna podstawowe komendy oraz zachowuje czystość. Jest zadbany, ale troszkę za chudy i wymaga podtuczenia. Przed wydaniem do nowego domu zostanie wykastrowany.

W chwili obecnej psiak najbardziej potrzebuje:

- ogłoszeń
    - wsparcia w karmie

Nordi pozostaje pod opieką Fundacji Emir

Dane do przelewu:

Adres: ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola
    Bank Śląski O/Grodzisk Maz.
    88 1050 1924 1000 0022 6878 6056

Z dopiskiem: Dla Nordiego syna Nelly + nick z dogo.

Kontakt w sprawie adopcji:

tel: 668-39-29-25
    mail: [email protected]

zacytowałam Julię by inni nie mieli wątpliwości że nie jest to jakaś fanaberia

Posted

Zrobię ogłoszenia + allegro tylko proszę napiszcie gdzie przebywa teraz Nordi(miejscowość) bo albo nie doczytałam albo nie ma tej informacji :)

Posted

ayaa napisał(a):
    Zrobię ogłoszenia + allegro tylko proszę napiszcie gdzie przebywa teraz Nordi(miejscowość) bo albo nie doczytałam albo nie ma tej informacji :)

myślę że w ogłoszeniach napisz Ślask , bo i tak adopcja pójdzie przez Julię .