J_ulia Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 SYN NELLY SZUKA NOWEGO DOMU 08-09-200 r. Po kompleksowych badaniach jakie zostały przeprowadzone wyszło ,że Nordi najprawdopodobniej ma ZEWNĄTRZWYDALNICZĄ NIEWYDOLNOŚĆ TRZUSTKI:-(. Czeka go dalsza diagnostyka i leczenie. 03-09-2010 r. Nordi zamieszkał u mnie na DT. 21-08-2010 r. pod opiekę Fundacji Emir wróciła z bardzo poważnych powodów rodzinnych i finansowych niebieskooki syn Nelly (zagłodzonej przez właścicielkę suni z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/174265-Trzy-w-jednym-Horror-koszmar-tragedia-jutro-kolejna-rozprawa ) - Nordi. Przebywa u mnie na DT. Nordi na chwilę obecną ma ok. 9 miesięcy, jest żywiołowym, miłym i przyjacielskim psem. Wychowany z dziećmi, drugim psem i królikiem. Kocha wszystko i wszystkich, choć na nieznajomego dla pewności troszkę obszczeka. Zna podstawowe komendy oraz zachowuje czystość. Jest zadbany, ale troszkę za chudy i wymaga podtuczenia. Przed wydaniem do nowego domu zostanie wykastrowany. W chwili obecnej psiak najbardziej potrzebuje: - Kreon 10000 Rozliczenie: Wpływy: katarzyna005- za sponsorowanie kastracji Nordiego :loveu:-107,00 zł Wydatki: Usługi weterynaryjne: 21,60 zł Witaminy: 17,00 zł Szczepienie wścieklizna plus choroby wirusowe: 75 zł ====== minus: 113,60 zł Nordi pozostaje pod opieką Fundacji Emir Kontakt w sprawie adopcji: tel: 668-39-29-25 mail: [email protected] Quote
Isadora7 Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Ależ przystojniak. Allegro robić rozumiem? Quote
J_ulia Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 Isadora7 napisał(a):Ależ przystojniak. Allegro robić rozumiem? Robić, robić :) Nawet nie pytać. Ślicznie dziękuje! Quote
ayaa Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Jakie niesamowite ma oczy! Nadaje się do mieszkania w bloku? Może podrzucę zdjęcia dla koleżanki :) Quote
Alicja Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 ayaa napisał(a):Jakie niesamowite ma oczy! Nadaje się do mieszkania w bloku? Może podrzucę zdjęcia dla koleżanki :) w tej chwili mieszka w bloku więc się nadaje ;) Quote
J_ulia Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 ayaa napisał(a):Jakie niesamowite ma oczy! Nadaje się do mieszkania w bloku? Może podrzucę zdjęcia dla koleżanki :) Nordi mieszka w bloku ;) zachowuje czystość i wyrósł już z gryzienia wszystkiego. Powinien trafić do ludzi aktywnych, którzy zapewniliby mu choć jeden długi i intensywny spacer tak by mógł wyładować energię. Ma tylko jedną małą wadę bardzo głośno wita gości ;) Quote
ayaa Posted August 22, 2010 Posted August 22, 2010 Podsunę jej ogłoszenie chociaż ona chciała małego szczeniaczka ale może Nordi ją zauroczy. Jutro podobno mamy jechać do schronu może tam sobie jakiegoś biedaka wypatrzy. A szczeka dużo (poza witaniem gości)?:) Sama go bym przygarnęła gdyby nie to, że nie mam kasy na utrzymanie następnego zwierza :) Quote
J_ulia Posted August 22, 2010 Author Posted August 22, 2010 ayaa napisał(a):Podsunę jej ogłoszenie chociaż ona chciała małego szczeniaczka ale może Nordi ją zauroczy. Jutro podobno mamy jechać do schronu może tam sobie jakiegoś biedaka wypatrzy. A szczeka dużo (poza witaniem gości)?:) Sama go bym przygarnęła gdyby nie to, że nie mam kasy na utrzymanie następnego zwierza :) Nordi ma dopiero ok. 8-9 miesięcy czyli to jeszcze szczeniak. Poszczekać sobie lubi jak obcy przychodzą , lub jak jest bardzo podekscytowany, ale sam w domu umie zostawać i nie urządza koncertów. To bardzo miły, kontaktowy i przytulaśny pies :) Quote
ANETTTA Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 SZCZEniak odchowany z najgorszego że tak powiem nie gryzie nie sika tylko brać brac i kochać ... Quote
ayaa Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Aż mi przykro to pisać ale koleżanka się nie zakochała :placz: Nie wiem jak to możliwe bo Nordi jest cudny. Rozumiem, że jest jeszcze 2 tyg. na DT w byłym DS, a co potem? Chociaż mam nadzieję, że do tego czasu znajdzie dom ale same wiecie jak to jest. Czy jest jakiś DT? Gdybym miała dom, warunki i kasę (mieszkam na stancji mam 3 swoje świnki morskie i zapowiadają się jeszcze 2 na tymczas) to bym go wzięła do siebie od razu. Jest mi naprawdę głupio, że narobiłam zamieszania, nadziei:oops: Po wypłacie na pewno wesprę Was jakoś finansowo i będę śledzić losy Nordiego bo powiem szczerze, że zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia. Quote
J_ulia Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 ayaa napisał(a):Aż mi przykro to pisać ale koleżanka się nie zakochała :placz: Nie wiem jak to możliwe bo Nordi jest cudny. Rozumiem, że jest jeszcze 2 tyg. na DT w byłym DS, a co potem? Chociaż mam nadzieję, że do tego czasu znajdzie dom ale same wiecie jak to jest. Czy jest jakiś DT? Gdybym miała dom, warunki i kasę (mieszkam na stancji mam 3 swoje świnki morskie i zapowiadają się jeszcze 2 na tymczas) to bym go wzięła do siebie od razu. Jest mi naprawdę głupio, że narobiłam zamieszania, nadziei:oops: Po wypłacie na pewno wesprę Was jakoś finansowo i będę śledzić losy Nordiego bo powiem szczerze, że zakochałam się w nim od pierwszego wejrzenia. Przygotowuje plan awaryjny. Na pewno Nordi nie zostanie bez opieki, masz na to moje słowo ;) Mam nadziej ,że będziesz Nordiego często odwiedzać :) Quote
Monika z Katowic Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Nordi ma piękne, NIEBIESKIE oczy! Niesamowite! Quote
ayaa Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 J_ulio, będę zaglądać na pewno. Od czasu do czasu wspomogę finansowo Nordiego (deklaracji comiesięcznej dać niestety nie mogę bo różnie to bywa z pieniędzmi u mnie). Nie ukrywam, że chciałabym sama go przygarnąć i nawet próbowałam Tżta przekonać ale jest nieustępliwy :( Może pomóc z ogłoszeniami? Quote
bela51 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Piekny! Nie chce dociekac, dlaczego ktos go oddaje, ale diabli mnie biorą.:angryy: Quote
J_ulia Posted August 23, 2010 Author Posted August 23, 2010 ayaa napisał(a):J_ulio, będę zaglądać na pewno. Od czasu do czasu wspomogę finansowo Nordiego (deklaracji comiesięcznej dać niestety nie mogę bo różnie to bywa z pieniędzmi u mnie). Nie ukrywam, że chciałabym sama go przygarnąć i nawet próbowałam Tżta przekonać ale jest nieustępliwy :( Może pomóc z ogłoszeniami? Pomoc w ogłoszeniach przyjmiemy z otwartymi rekami :) A co do pomocy finansowej to bardzo dziękujemy, potrzebna będzie jednorozowa pomoc na karmę i opłacenie kastracji. Quote
Alicja Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 [quote name='bela51']Piekny! Nie chce dociekac, dlaczego ktos go oddaje, ale diabli mnie biorą.:angryy: może czasem dobrze pomyśleć , ze komuś może się w życiu poukładać tak , że musi wybrać....a nie serwować tutaj wyroki Quote
bela51 Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 A gdzież Ty zauwazyłas, ze ja wydaje jakies wyroki ? Miedzy wierszami ? Quote
Alicja Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 [quote name='J_ulia']SYN NELLY SZUKA NOWEGO DOMU Wczoraj 21-08-2010 r. pod opiekę Fundacji Emir wrócił z bardzo poważnych powodów rodzinnych i finansowych niebieskooki syn Nelly (zagłodzonej przez właścicielkę suni z tego wątku: http://www.dogomania.pl/threads/174265-Trzy-w-jednym-Horror-koszmar-tragedia-jutro-kolejna-rozprawa ) - Nordi. Jeszcze przez dwa tygodnie może przebywać w dotychczasowym domku na zasadach DT co daje nam czas na intensywne poszukiwanie dla niego nowej rodziny. Nordi na chwilę obecną ma ok. 9 miesięcy, jest żywiołowym, miłym i przyjacielskim psem. Wychowany z dziećmi, drugim psem i królikiem. Kocha wszystko i wszystkich, choć na nieznajomego dla pewności troszkę obszczeka. Zna podstawowe komendy oraz zachowuje czystość. Jest zadbany, ale troszkę za chudy i wymaga podtuczenia. Przed wydaniem do nowego domu zostanie wykastrowany. W chwili obecnej psiak najbardziej potrzebuje: - ogłoszeń - wsparcia w karmie Nordi pozostaje pod opieką Fundacji Emir Dane do przelewu: Adres: ul. Słoneczna 4, 96-321 Żabia Wola Bank Śląski O/Grodzisk Maz. 88 1050 1924 1000 0022 6878 6056 Z dopiskiem: Dla Nordiego syna Nelly + nick z dogo. Kontakt w sprawie adopcji: tel: 668-39-29-25 mail: [email protected] zacytowałam Julię by inni nie mieli wątpliwości że nie jest to jakaś fanaberia Quote
ayaa Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Zrobię ogłoszenia + allegro tylko proszę napiszcie gdzie przebywa teraz Nordi(miejscowość) bo albo nie doczytałam albo nie ma tej informacji :) Quote
Alicja Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 ayaa napisał(a):Zrobię ogłoszenia + allegro tylko proszę napiszcie gdzie przebywa teraz Nordi(miejscowość) bo albo nie doczytałam albo nie ma tej informacji :) myślę że w ogłoszeniach napisz Ślask , bo i tak adopcja pójdzie przez Julię . Quote
ayaa Posted August 23, 2010 Posted August 23, 2010 Allegro gotowe http://allegro.pl/item1201504063_niezwykly_niebieskooki_nordi_szuka_domu.html powiedzcie co ewentualnie zmienić w ogłoszeniu. Resztę zrobię w najbliższym czasie Quote
Recommended Posts