gonia66 Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 [quote name='marysia55'][IMG]http://img683.imageshack.us/img683/6906/umiech.gif[/IMG][IMG]http://img683.imageshack.us/img683/6906/umiech.gif[/IMG][IMG]http://img683.imageshack.us/img683/6906/umiech.gif[/IMG][/QUOTE] [quote name='danka4u1']Skoro córeczka tak pięknie prosi, to daję głos i uśmiech i tez spadam do wyreczka. Miłej wycieczki, Goniu. Powitaj ode mnie mieszczucha złotą, polska jesień.lidziu, nie przezięb się nam podczas tej krioterapii. Pelagio, nie dawaj głosu, bo noc, ale prosimy o uśmiech z rana. Dobranoc.[/QUOTE] Lallaal..kochane jestescie!!!:):)JAde!!!!!!!!!!!!! Quote
Lidan Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 A jedź sobie, jedź :p Ludzie groby myją i kwiatkami przybierają, a ta wycieczki sobie urządza w najbardziej gorącym okresie :hmmmm: Ciekawe gdzie tak gna i po co :???: Pelasiu, a ty nigdzie się nie wybierasz? Jakby ktoś był zainteresowany małą pomocą koteczkom to proszę zajrzeć na wątek, do którego link niżej podałam. Jestem pełna podziwu dla Molli, która zorganizowała sterylizacje większości bezdomnych kotek w swojej okolicy. Uważam, że warto wspierać takie akcje bo warto mądrze pomagać, nie tylko dokarmiając ;-) [url=http://www.dogomania.pl/threads/194307-7-bezdomnych-kot%C3%B3w-potrzebna-pomoc-Okolice-Poznania][SIZE=5][COLOR=Blue][B]>>[U]7 KOTÓW POTRZEBUJE WSPARCIA[/U]<<[/B][/COLOR][/SIZE][/url] [B][U][URL="http://www.dogomania.194307-7-bezdomnych-kot%C3%B3w-potrzebna-pomoc-Okolice-Poznania"][COLOR=DarkRed][B][/B][/COLOR][/URL][/U][/B] Quote
gonia66 Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 [quote name='marysia55'][IMG]http://img683.imageshack.us/img683/6906/umiech.gif[/IMG][IMG]http://img683.imageshack.us/img683/6906/umiech.gif[/IMG][IMG]http://img683.imageshack.us/img683/6906/umiech.gif[/IMG][/QUOTE] [quote name='danka4u1']Skoro córeczka tak pięknie prosi, to daję głos i uśmiech i tez spadam do wyreczka. Miłej wycieczki, Goniu. Powitaj ode mnie mieszczucha złotą, polska jesień.lidziu, nie przezięb się nam podczas tej krioterapii. Pelagio, nie dawaj głosu, bo noc, ale prosimy o uśmiech z rana. Dobranoc.[/QUOTE]Mowie Wam..życzenia danuski sie spełniły w 100%..nie pamietam tak pieknego dnia tej jesieni...no miodzio..a wycieczka suuuuper dzieki temu:):) [quote name='Lidan']A jedź sobie, jedź :p Ludzie groby myją i kwiatkami przybierają, a ta wycieczki sobie urządza w najbardziej gorącym okresie :hmmmm: Ciekawe gdzie tak gna i po co :???: Pelasiu, a ty nigdzie się nie wybierasz? [/QUOTE]Hehheheh..ja póki co, na szczescie, oby jak najdłużej, nie mam jeszcze grobów...mam dziadziusia(moja mamuska i jej rodzeństwo opiekuja się) i siostrzyczkę cioteczną(ale i tu ciocia i rodzinka)... A wycieczka była zaledwie 20 km ode mnie..ale wiecie ile ja i dzieciaki dzis odkryliśmy??:o Jeżdzimy po Warszawach, Krakowach, Berlinach i Pragach..a tu. gdzie mieszkam jest tyle pieknych obiektow, pomników przyrody(mamy tu najstarsze dzrewo w Polsce i prawdopodobnie w Eurpie np)...od razu tylko jedno przysłowie we łbie sie kołacze"cudzie chwalicie....";)A tak poza tym, to celem głownym było spotkanie z zespołem ludowym (juz trzecim z kolei), ponieważ realizuje taki program z grupa dzieciaków dotyczacy ludowosci:):) NAparwde było cudnie i kupę wrazen...a myslałam, ze wycieczka jest średnio atrakcyja..;):):) A jak nasza gwiazda Pelagia Pierwsza?? Quote
danka4u1 Posted October 30, 2010 Posted October 30, 2010 Witam Was Wszystkie i Wszyscy, jesli tacy się znajdą- a zwłaszcza Pelagię Pierwszą. Wiem, gonia, że Twoje okolice sa przepiękne, bo kiedyś zaprosiłaś mnie do siebie- aktualne???- i przegladałam atrakcje Twojeo regionu. Rzeczywiście krajobraz jak z bajki, tereny zielone bezkresne...mojemu miejskiemu psiakowi bardzo przydałyby się takie " tereny łowieckie", a i ja nie pogardziłabym takimi krajobrazami i Twoim towarzystwem... Quote
gonia66 Posted October 30, 2010 Author Posted October 30, 2010 [quote name='danka4u1']Witam Was Wszystkie i Wszyscy, jesli tacy się znajdą- a zwłaszcza Pelagię Pierwszą. Wiem, gonia, że Twoje okolice sa przepiękne, bo kiedyś zaprosiłaś mnie do siebie- aktualne???- i przegladałam atrakcje Twojeo regionu. Rzeczywiście krajobraz jak z bajki, tereny zielone bezkresne...mojemu miejskiemu psiakowi bardzo przydałyby się takie " tereny łowieckie", a i ja nie pogardziłabym takimi krajobrazami i Twoim towarzystwem...[/QUOTE]NO baaaaaaaaaaa..jasne, ze aktualne:) Nawet bez zapowiedzi mozesz wpadac:):):) A moje tereny to baaaaaaaajka;):):) Quote
gonia66 Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 NO, pora juz chyba brac kąpiel i odpoczac po takim dniu pełnym wrazen:) Dziś Pelasia pewnie miała radochę, bo mogla sobie pobiegac po dworku, przy tej pięknej pogodzie... NA dobranoc dzis mam świetny obrazek, zwłaszcza dla podczytywacz(y??:eviltong::eviltong::eviltong:;)) [IMG]http://statichg.demotywatory.pl/uploads/201010/1288189184_by_lotnik89_500.jpg[/IMG] Hiihihiih...z Wami tez tak jest dziewczyny, prawda..???:D Uciekam póki co, dobranoc wszystkim i do juterka:):):) Quote
danka4u1 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Dobranoc..:loveu:.prawda, gonia...prawda.:evil_lol::evil_lol:Zdarza się tak nawet w " najlepszym towarzystwie":evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
gonia66 Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 [quote name='danka4u1']Dobranoc..:loveu:.prawda, gonia...prawda.:evil_lol::evil_lol:Zdarza się tak nawet w " najlepszym towarzystwie":evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]Hihiihihi:p A ja myslałam, że Danus juz nasza śpi sobie w najlepsze:):);) Ale nieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee:D I dobrze:) Quote
danka4u1 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Nie śpię; trenuję czytanie ze zrozumieniem... Quote
marysia55 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 [CENTER][B]No to Wy dziewczynki idźcie spać, a ja sobie tu jeszcze popilnuje wątku w razie inwazji jakiś intruzów :evil_lol::evil_lol:[/B] [IMG]http://img687.imageshack.us/img687/7999/obraz001tdc.jpg[/IMG][/CENTER] Quote
danka4u1 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Kochana [I]córeczka[/I]. Moja [I][I]krew[/I][/I], ale proszę o bezkrwawe " łowy"- bydlątko też człowiek:evil_lol: Quote
marysia55 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 [quote name='danka4u1']Kochana [I]córeczka[/I]. Moja [I][I]krew[/I][/I], ale proszę o bezkrwawe " łowy"- bydlątko też człowiek:evil_lol:[/QUOTE] [I]mamuśka[/I] :loveu: wiem, ale czasami zdarza mi się o tym zapominać:oops: Quote
rita60 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Wstawac cioteczki.......miłego dnia. Co tam u malenkiej,Smoczka dawno nie było...... Quote
gonia66 Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 [quote name='rita60']Wstawac cioteczki.......miłego dnia. Co tam u malenkiej,Smoczka dawno nie było......[/QUOTE]BYlam pewna, ze tu juz coś rano pisałam:( KUrcze...a tu widze, ze przeczytaam wpis cioteczki RIty i coś chyba odwróciłomoja uwagę..:p PRzeprasza Pelasiu, jestem jestem i pamiętam:) Dzis jednak robiłam obiadek, sałatkę z ananaskiem troche czytaam , pisałam...i jakos "uciekło";):D a niedziela się skonczyla juz prawie..ciemno, głucho...choć to dopiero 17:);) Co u Ciebie kochana sunieczko?? Smoczku....wyjdziesz na chwilkę z ukrycia i nam zamrugasz oczkiem;):D Quote
gonia66 Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 Takie "cudne" zdjęcie znalazłam na wp...:(:(...serce się kraje....:(:( Psiaki z Krzesimowa.....:(:( [IMG]http://i.wp.pl/a/f/jpeg/25621/psiaki_krzesimow7.jpeg[/IMG] Quote
danka4u1 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Gonia, na litośc boską !!! Dobrze, ze Pelagia jest bezpieczna i zadbana. Quote
gonia66 Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 [quote name='danka4u1']Gonia, na litośc boską !!! Dobrze, ze Pelagia jest bezpieczna i zadbana.[/QUOTE]MNie tez ta ftka rozwaliła..i rozwała nadal...sa takie zdjęcia, ze nie daja żyć...:( Quote
marysia55 Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 [quote name='gonia66']MNie tez ta ftka rozwaliła..i rozwała nadal...sa takie zdjęcia, ze nie daja żyć...:([/QUOTE] aleś znalazła nam zdjęcie :shake:. Ja juz i tak uryczana wróciłam z jednego cmentarza, a jutro czeka mnie kolejny:-( .... i to zdjęcie :-( ... wysiadam, nawet nie mam siły pisać na co po niektórych wątkach :shake: chociaż powinnam. Quote
gonia66 Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 [quote name='marysia55']aleś znalazła nam zdjęcie :shake:. Ja juz i tak uryczana wróciłam z jednego cmentarza, a jutro czeka mnie kolejny:-( .... i to zdjęcie :-( ... wysiadam, nawet nie mam siły pisać na co po niektórych wątkach :shake: chociaż powinnam.[/QUOTE] NO..ale te psiaki są szczesliwe, bo mają siebie....tyle optymizmu mogę się tam dopatrzyc..aaaaaa.....i jest im cieplutko...myśle sobie, ze czasem lepiej takim ppsiakom, niz niektorym ludziom...zeby choc w tej naszej pomocy psiaom byl jakis widoczny, gdzies koniec....ale na to nie ma szans...:( Quote
Lidan Posted October 31, 2010 Posted October 31, 2010 Witajcie "Pelasie" :-) Wróciłam do domu okrężną drogą bo sprawdzałam "klatkę Chanelki". Najważniejsze groby odwiedziłam i jutro mam już w zasadzie wolne :-) I tylko moje biedne sunie spędziły cały ten piękny dzień same :nonono2: Pelsiu co tam u ciebie sunieczko? wybiegałaś się? Wygrzałaś kosteczki na słoneczku? Quote
gonia66 Posted October 31, 2010 Author Posted October 31, 2010 [quote name='Lidan']Witajcie "Pelasie" :-) Wróciłam do domu okrężną drogą bo sprawdzałam "klatkę Chanelki". Najważniejsze groby odwiedziłam i jutro mam już w zasadzie wolne :-) I tylko moje biedne sunie spędziły cały ten piękny dzień same :nonono2: Pelsiu co tam u ciebie sunieczko? wybiegałaś się? Wygrzałaś kosteczki na słoneczku?[/QUOTE] I JAk Lidziu??COs wiadomo na temat Chanelki??Ktos ją chociaz widział gdzieś..??:( Jakoś spac mi sie dziś nie chce...taka leniwa, dziwna niedziela...pewnie dlatego, ze przed Wszystkimi Swiętymi...to taki czas zadumy..a rzeczywiscie na dogo jest sporo ostatnimi czasy do przemyśleń, zadumy i nauki...wnioski nasuwaja sie same..my stajemy sie mądrzejsze o nowe doświadczenia...ale....zostaja często zwierzęta "zawieszone w próżni"... NAsza Pelasia to szcześciara...ale nie wiem, czy ta cisza w poszukiwaniu domku nie jest conajmniej dziwna...Pewnie tez dlatego, ze ludzie wola często "ratować" psy w kiepskiej sytuacji....a psy bezpieczne i szcześliwe nie "łapia za serce"...wtedy naparwde trzeba chyba cudu...albo np podobieństwo Pelasi do jakiegos psiaka,który dszedł za TM i ktorego ludzie poszukują...albo piesiek w typie rasy....kurcze...ja w cuda wierzyc nie przestanę, bo doświadczyłam ich w swoim życiu całe mnóstwo..na dogomanii tez...dlatego ciągle wierze, że cud będzie..:) Smoczku...co u Ciebie, u Was?? Quote
Lidan Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Jejku...Nikogo tu nie było przez cały dzień :crazyeye: Witaj Pelasiu :loveu: opuszczona przez niewierne grono. Leniwie spędziłam dzień i moje psy też leniuchują. Na spacery długie nie chodziłam bo wszędzie latali ludzie z kwiatami, wieńcami, zniczami albo próbowali parkować samochody w każdym wolnym miejscu. Myślałam, że mieszkanie blisko cmentarza oznacza ciszę i spokój...Myliłam się :diabloti: Chanelkę (prawdopodobnie) widziano dzisiaj kawałek dalej od klatki - pułapki. Były 2 sygnały tylko osiedla różne, ale na tyle blisko siebie, że mogła faktycznie przejść z jednego na drugie. Ogłaszam koniec odwiedzin u zmarłych. Pora wracać do świata żywych :-) Zapraszam na pifko :evil_lol: [IMG]http://pobierak.jeja.pl/images/d/7/2/4011_18-psich-lat-juz-za-soba.jpg[/IMG] Quote
gonia66 Posted November 1, 2010 Author Posted November 1, 2010 Jestem jestem Lidziu...:) JAK przeczytasz "znany"nam wątek , to bedziesz wiedziala, co znaczy szok...i brak słow...bo ja jestem rozwalona na maxa...:( Ale..ale...czy Ty tez mieszkasz, jak ja blisko cmentarza..??:o JA mam cmentarz "Na górce" i widze z okna piękna łune... Ale smutno mi bo jutro do pracy....to raz a dwa, to coreczka nie ma jutro zadnych godzin rektorskich i juz sobie pojechala do wrocka:( Ten dzien..taki jakis byl dziwny..upal niemiłosierny...chcialo sie na cmentarzu "rozbierać"....i tak szybko sie skonczyl..:( teraz to chyba juz kazdy dzien bedzie sie konczyl blyskawicznie... Kurcze....co bedzie z ta Chanelka..???:( Quote
Lidan Posted November 1, 2010 Posted November 1, 2010 Nie czytałam ostatnio żadnego z denerwujących mnie wątków więc nie jestem w temacie. Nie wiem czy mam siłę i ochotę psuć sobie humor przed snem tym bardziej, że nijak nie mam wpływu na to co tam się dzieje... Po to wykasowałam z subskrypcji dwa wątki, żeby nie patrzeć na to bezsensowne nic niedające bicie piany. Mieszkam tak blisko cmentarza -ja na górce cmentarz w dole- że widzę światełka na grobach. W lecie niewiele widać, czasem dźwięki mszy do mnie docierają, ale teraz gdy liście opadają mam lepszy widok. Od lat ludzie przyjeżdżają samochodami pod nasz blok, zostawiają tu auta i schodzą glinianą wąską ścieżką na cmentarz. Nie lubię tego bo ruch wtedy tu okropny, ścieżkę rozdeptują tak, że emeryci nie mają jak później chodzić, żeby dokarmić koty. Z jakiegoś powodu nie można ogrodzić w całości naszych bloków i co roku są tu cyrki na parkingu. Quote
Recommended Posts