Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Adżpi 6 letni pies, rodowodowy.
Panstwo mają go od szczenięcia. Z niewiadomych dla mnie przyczyn pan ubzdurał sobie ze pies nie moze mieć kontaktu z innymi psami- to i nie miał. Nie może też być spuszczany ze smyczy- to i przez 6 lat nie był.
Pan umarł, pies pozostał pod opiką małej kobiciny która totalnie sobie z nim nie radzi.
Zwierz rozpaczliwie potrzebuje ruchu - wreszcie!
Karmiony karmą marki chapi. tylko chapi. Wcześniej jadał gotowane kuraki z ryżem, ale od pół roku - chapi.
Kobicina ani nie ma pieniędzy na utrzymanie tego psa, ani siły by z nim wychodzić, ani czasu bo pracuje na dwóch etatach by opłacić mieszkanie.
Pies siedzi w domu i wyje, a że pani pracuje też na nocne zmiany sąsiedzi dostają szału.

Kiedy weszliśmy do domu omal nam zębów nie wybił tak się cieszył wylewnie i nie dało sie go uspokoić. Nie działało na niego ignorowanie uspokoił sie chyba po 10 minutach. Potem biegał od drzwi do balkonu i jęczał jak owczarek. Nie usiadł nawet na chwilę.
Poprosiłam panią by dała mi obrożę i smycz to wyjdziemy z psem. Pani zdecydowanie odradzała ponieważ: wpierdzieli wszystkie psy na osiedlu, ucieknie lub nas przeciora po trawie. Przyjęliśmy wyzwanie na klatę i poszliśmy z bestią.
Pies normalny, tyle ze niewybiegany. Po chwili załapał ze idzie się przy nodze i szedł. Mijał inne psy na osiedlu i nie zeżarł ale nie powiem zeby się nie rwał. Kiedy juz się uspokoił a własciwie został przez nas uspokojony pozwoliliśmy mu powąchać sunię przez płot w domku obok osiedla- machał do niej ogonem i wyraźnie zaczepiał do zabawy chociaż za boga nie wiem sąd ten pies miałby wiedziec jak należy się bawić z innymi pobratymcami. Kobita siedziała na balkonie i przecierała oczy ze zdumienia a na mojego męża patrzyła jak na pogromcę tygrysów.

W każdym razie pies jest do odebrania na cito bo pani idzie na noc do roboty. Więc albo go weżmiemy albo..pani rozważała eutanazję ponieważ jest w desperacji.
Merlaka zabiore jutro do hotelu tylko najpierw muszę go zaszczepić bo bez szczepień mi go nie przyjmą.Tak w ogóle to bardzo przyjacielski i uległy w stosunku do człowieka, mnia tam się bardzo podoba-z charakteru. Dać mu się odbiegac i będzie git! Po spacerze nogi mu się trzęsły z wysiłku, tam w ogóle nie ma mięśnia bo niby skąd?

Zawieźliśmy Adżipa do hotelu. Zajrzalam do książeczki i się przeraziłam bo...pusta. Miał tylko szczepienia szczenięce, zero odrobaczenia ze o obcięciu krogulczych pazurów nie wspomnę.Pazury zostawilismy obetniemy przy kastracji ba napewno krew się poleje ledwie przez nie chodzi, no nie miał gdzie zetrzeć.
Nie leczony, nie szczepiony , nie odrobaczany, bez spacerów na karmie chapi a żyje?? Nawet wet był zdziwiony. Pies na dodatek ma naprawdę fajny charakter tylko dac mu się odszaleć.
Pani mówiła ze da sobie u weterynarza wszystko zrobić tylko trzeba go trzymać...ta najlepiej w trzy osoby. Podejrzewam ze u weta to on nigdy nie był bo dał sobie zrobić wszystko i nikt go nie trzymał, nawet na wagę go wciągnęliśmy.
Został zaopatrzony w nowa obroże bo chodził na kolczatce na słonia, smycz i kantarek- który się nie przydał

Kontakt w sprawie adopcji 722 394 983

Posted

Pies czuje się w hotelu o dziwo dobrze. Jest spokojny i baaardzo kochany, dziewczyny bardzo go lubią. Biega sobie po wybiegu z sunią, z psami wącha się przez siatkę i nie dymi. Normalny pies, potrzebuje jeszcze trochę czasu by nadrobić zaległości i poznac trochę świata.
W sprawie adopcji na razie cisza

Posted

wczoraj poszło ogłoszenie Adżipa w wyborczej. Było kilka telefonów ale tylko jeden sensowny. Państwo mają jeszcze się przespać z tematem, więc sprawa domu nadal otwarta

Posted

Zapoznaliśmy wczoraj psy ze sobą. Adzip za siatką bardzo ujadał ale sunia podobnie jak wyżlica wysłała mu wszelkie sygnały uspakajające jakie miała w repertuarze i po chwili Adzip się uspokoił. Jak już uspokoił sie całkiem i wciągnął do nosa sucz przez siatkę, wpuściliśmy sunię.
Obwąchały się i stosunki ich są całkowicie poprawne. Zero burknięcia, zato było zaproszenie do zabawy :smile:. Adzip okazał suni ze to on jest tym "na górze" i okazywał jej tyle zainteresowania ile uznał za stosowne.
Psy biegały sobie razem i wygląda na to ze się zaprzyjaźnią.

Natomiast dziecię państwa, było dość nadpobudliwe delikatnie rzecz ujmując. Nowym potencjalnym opiekunom dałam jasno do zrozumienia ze jeli nie popracują nad dzieckiem i własną stanowczością względem córeczki o Adzipie będa mogli pomarzyć.

Nie wiedziałam za bardzo co dalej więc zaproponowałam takie rozwiązanie: państwo bęa przez kolejny tydzień przyjeżdzać do hotelu i wyprowadzać Adzipa na spacery razem z sunią i dzieckiem które mają okiełznać a ono0 ma przyzwyczaić się do psa coby mniej atrakcyjny był.
Wszystkim to rozwiązanie odpowiada więc czekamy do kolejnego tygodnia na zmiany.

Dziewczyny w hotelu są Adzipem zachwycone. Nic z tego o czym mówiła była właścicielka nie potwierdza się. Sądzimy ze po smierci pana pies przejął przywództwo w domu i stąd cały ambaras.