Aleksandra Bytom Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 ten z mazur się nie odezwał,siostra na jutro się umówiła z 18latkiem który chce go zobaczyć,podobno mieszka sam hm.... jakoś go nie widze w rękach kogoś tak młodego,zobacze sobie też tego kolesia,on jest z zabrza,jakby co pomoże ktoś przy sprawdzeniu domku,ja zabrza wogóle nie znam poza tym ze względu na chorobe prawie nie wychodze z domu a nie chce żeby ten pies do meliny trafił albo w ręce jakiś dresiarzy.... Quote
OlaLola Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 najlepiej by było gdyby na wizytę poszedł z Tobą ktoś od bullowatych z okolic. Jeśli nikogo nie znajdziesz to z Tobą pojadę, ale też nie znam za dobrze Zabrza... no ale dopiero będę mogła jak mi mama wyzdrowieje, bo na razie jest chora. Quote
Aleksandra Bytom Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 o to bardzo fajnie bo ja na takiej wizycie nigdy nie byłam,a nie byłam w sumie,w moim domku,jak sama psiaka brałam ze schronu Quote
OlaLola Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 ja też nie mam jakiegoś wielkiego doświadczenia, ale myślę, że razem damy sobie radę. O ile nie znajdziesz kogoś bardziej doświadczonego :) Quote
Aleksandra Bytom Posted August 28, 2010 Author Posted August 28, 2010 dziewczyny mają i tak dość roboty więc jeśli ty znajdziesz czas i masz chęci to nie będziemy zawracać im głowy,będzie mi bardzo miło Cie poznać osobiście :) Quote
OlaLola Posted August 28, 2010 Posted August 28, 2010 no ja właśnie tez o tym myślałam, że nawet bez okazji przydałoby się poznać :) tak jak mówię, chętnie Ci pomogę, tylko mama dojdzie do siebie i jestem że tak powiem do dyspozycji. Teraz uciekam kotom dać lekarstwa i zobaczyć co tam napsociły nowego :P :) no i czekam na relację odnośnie tego chłopaka. Quote
Aleksandra Bytom Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 spotkania nie było,jak mój starszy brat się dowiedział że siostra chce psa oddać to powiedział że go weźmie do siebie i się nim zajmie,pożyjemy zobaczymy... Quote
OlaLola Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 Czyli Quatro nie szuka już domu? dobrze rozumiem?? Quote
Aleksandra Bytom Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 podobno nie szuka,mogłabym już usunąć wątek ale nie wiem czy to jest happy end,pies zostaje tam gdzie był a brat ma szukać mieszkania i zabrać psa ze sobą a czy to zrobi to nie wiem,więc w sumie niewiele się zmieniło Quote
andzia69 Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 [quote name='Aleksandra Bytom']podobno nie szuka,mogłabym już usunąć wątek ale nie wiem czy to jest happy end,pies zostaje tam gdzie był a brat ma szukać mieszkania i zabrać psa ze sobą a czy to zrobi to nie wiem,więc w sumie niewiele się zmieniło[/QUOTE] takie hustawkowe życie bidoka też nie wpłynie za dobrze na niego:( mam nadzieję, ze twój brat jest bardziej odpowiedzialnym człowiekiem niż siostra...ech, ludzie:( Quote
malawaszka Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 łomamo ale znowu mieszają... a Twój brat jaki ma kontakt z psem? Quattro go słucha? Quote
Aleksandra Bytom Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 ja za moim bratem ostatnio nie przepadam bo mnie denerwuje ale nie da się ukryć że to on głównie zajmuje się psem,zabiera go nad wode,kupuje mu jedzonko,pies śpi z nim w pokoju no i on pracuje to go stać na psiaka,lubią się bardzo i on krzywdy mu na pewno nie zrobi,tylko czarno widze wychowanie go,Michałowi nie przeszkadza jego charakter i w sumie to są do siebie podobni jakby głupio to nie brzmiało... Quote
OlaLola Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 kurcze nawet dobrze, by było gdyby psiak nadal był w rodzinie, zwłaszcza, że ma kontakt z Twoim bratem... ale najlepiej gdyby poszli na szkolenie, Twoj brat wiele by się nauczył no i Quatro tylko by zyskał.... niestety po niewychowanym psiaku wszystkiego można się spodziewać.... Quote
Aleksandra Bytom Posted August 30, 2010 Author Posted August 30, 2010 na szkolenie tego psa nie licze,moje rodzeństwo pozjadało wszystkie rozumy a mnie jak wariatke traktują,nawet mam przezwisko "animals" :mad: Quote
OlaLola Posted August 30, 2010 Posted August 30, 2010 no to nie ciekawie.... jedyne co mogę zrobić to trzymać kciuki za Quatro... Quote
OlaLola Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 napisz od czasu do czasu co u Quatra i jak jego historia sie potoczy. Mam nadzieję, że będzie dobrze :) Quote
Aleksandra Bytom Posted August 31, 2010 Author Posted August 31, 2010 napisze a my tak czy siak się umówimy w realu jak znajdziesz chwilke :* Quote
OlaLola Posted August 31, 2010 Posted August 31, 2010 w tym tygodniu to mam sajgon, ale w przyszłym bardzo chętnie :) Quote
Aleksandra Bytom Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 Quatro znów szuka domu,już mu allegro ponowiłam,nie dogadali się z bratem echhh, zaczoł go lać :angryy: ,Brat nawet nie wie że szukamy z mamą domu dla Quatro,Mama nie może już na to patrzeć,chce żeby pies miał normalny dom,byle gdzie go nie odda ale powiedziała też że nie bedzie wybrzydzać,sprawdzać,pies ma z domu zniknać dla swojego dobra. :roll: Quote
OlaLola Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Aleksandra podzwoń po fundacjach pomagającym Astom, może coś wykombinują, może znajdzie się dla niego DT, a jeśli nie to chociaż wspólnymi siłami (fundacja + my dogomaniacy) zrobimy zbiórkę na hoteilk... Quatro musi jak najszybciej odejść z domu, skoro go tam biją. Zaproś na wątek więcej dziewczyn i zmień tytuł na bardziej alarmujący, nie wiem np:" bity ast prosi o ratunek, pomocy" Quote
Aleksandra Bytom Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 ech głupio pisać bo przygoda tego psa ciągnie się od roku na dogo od roku,szuka i nie szuka domu,cały problem jest w tym że pies musi dosłownie zniknąć bo brat nie odda go za Chiny,taki już wredny jest z niego cham nieokrzesany,jak ja widziałam jakiego on mu kooopa zasadził,brat waży ponad 100kg,przywiązał go na kolczatce do kaloryfera w pokoju,nie karmi,prawie nie wyprowadza,pies fajny nie jest,gości do domu mama zapraszać nie może,ostatnio przeszły mamy siostry i nie dał posiedzieć. Żeby nie było,moje rodzina to nie jest żadna patologia,żadnego psa nigdy u nas tak nie traktowano a Tata słynoł z ręki do psów,umiał ułożyć,o nas mówiono że spokojny dom to i psy mamy spokojne ale od czasu jak jest ten pies to wszystko się pochrzaniło,fakt że trafił do domu w złym czasie,rodzice się mieli rozwieść,tata stracił prace,zaczoł pić itd. Teraz wszystko powoli wraca do normy ale ciągle są spięcia z tym psem,mama go nie chce bo się go boi a pies o tym wie,siostra go wzieła i oddała bratu,brat ma już go dość i siłą wychowuje a mi się tam już nawet nie chce jeździć,zostałam poproszona o ogłoszenia dla psa i to zrobiłam. Użerać się z bratem nie mam siły bo to prostak i tyle,nie da się z nim gadać i się wsieknie jak pies zniknie Quote
andzia69 Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 [quote name='Aleksandra Bytom']Quatro znów szuka domu,już mu allegro ponowiłam,nie dogadali się z bratem echhh,też zaczoł go lać :angryy: czy tylko ja jestem taka głupia i mam szacunek do zwierząt,Brat nawet nie wie że szukamy z mamą domu dla Quatro,Mama nie może już na to patrzeć,chce żeby pies miał normalny dom,byle gdzie go nie odda ale powiedziała też że nie bedzie wybrzydzać,sprawdzać,pies ma z domu zniknać dla swojego dobra. :roll:[/QUOTE] boshe...czy ten pies trafi w końcu do normalnego domu?:shake: Aleksandra - podaj link do allegro - będzie podstawą do innych ogłoszeń... Quote
Aleksandra Bytom Posted October 1, 2010 Author Posted October 1, 2010 okey,wiesz andziu ręce i cycki opadają,nie lubisz,nie chcesz,nie radzisz sobie albo po prostu Cie nie stać to oddaj psa w dobre ręce a nie to co się z tym psem robi,z każdym dniem takiego traktowania szanse na dobry dom maleją bo w jego psychice zachodzą na pewno jakieś zmiany,jak go moja siostra wzieła to był po prostu strasznie niegrzeczny i kłapał zębami a teraz jest nadal niegrzeczny ale też strasznie wystraszony,boi się podniesionej ręki,on ostatnio na mnie skoczył i mnie polizał,nie wiem czy się przymilał czy pomylił bo zazwyczaj wita mnie zębami. Bardzo mnie zaskoczył [URL]http://allegro.pl/2-letni-piekny-bialy-amstaff-szuka-domku-i1255877462.html[/URL] Quote
Recommended Posts