malawaszka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 niezłe tam mają te zasady - psy na kilogramy - jak punkt skupu :żywca: :shake: Quote
Ada-jeje Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Nie wszystko na raz, ale Raciborz tez mi lezal na sercu, dobrze wiedziec ze mamy tam dogomaniaczke, a moze jest was tam wiecej, to zawalczymy o wolontariat. Quote
Aleksandra Bytom Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 psa wydali bez problemu,za darmo,kierownik bardzo miły i potulny,pies przeszczęśliwy,jadą do weta go zaszczepić,nie odzyskaliśmy smyczy i kagańca więc kaganiec mają mu kupić po drodze,smycz siostra ma byle jaką z domku ale na razie mu wystarczy,aha Quatro kuleje Quote
Aleksandra Bytom Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 co do wolontariatu to mi pracownik mówił że jest ale tylko faceci bo podobno jakaś wolontariuszka oskarżyła kierownika o molestowanie i dziewczyn do wolontariatu już nie biorą Quote
Ada-jeje Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 A gdzie smycz i kaganiec, kto go sobie przywlaszczyl ??? Ola powiadom siostre zeby wziela choc rachunek na kaganiec, i niech sie kontakuje z p. Tomkiem bo widze ze nie dotra tam przed 14,00 moze uda sie p. Tomkowi opóznic wyjazd. Przy okazji szczepienia moze popatrzy wet na kulejaca lape. Quote
Aleksandra Bytom Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 okey,oni właśnie kupili kaganiec i weta też już znaleźli,wet ma obejrzeć łapke,maja dzwonić do pana Tomka jak tylko go zaszczepią,oby poczekał,na razie wszystko idzie gładko Quote
fifka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Ada z kolezanka probowalysmy walczyc zeby tam byc wolontariuszkami i dupa nic... ;( A jestem w szoku ze kierownik byl mily ;D cos nowego ;p ale fajnie ze piesek juz jedzie we wlasciwe miejsce! :) Quote
Aleksandra Bytom Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 fifka a słyszałyście o tej akcji z molestowaniem czy to ściema?? no kierownik podobno był bardzo bardzo miły,nie robił żdnych kłopotów i nawet złotówki za psa nie chciał,chyba go Ada-jeje nieźle nastraszyła Quote
Martens Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Jak się cieszę :loveu: Ciekawe co się biedakowi w łapę stało, może samochód go puknął jak się błąkał... Jeszcze tego temu biednemu psu brakowało - niepotrzebnego bólu. Dla mnie jest tylko jedna osoba za to odpowiedzialna :angryy: Quote
Aleksandra Bytom Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 być może ale on nie kuleje bardzo choć widać że łapka go boli,on jest taki niezaradny bardzo,kierownik mówił że on w schronisku z budy wogóle nie wychodził,teraz jest bardzo wesoły a zaraz będzie w dobrych rękach a co bedzie dalej zależy juz tylko od niego,na pewno będzie potrzebował wiele czasu na dojście do siebie ale w rękach fachowca będa z niego psy :) ja w to wierze że będzie dobrze i bedzie się dało go naprawić :) Quote
Aleksandra Bytom Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Aktualizacja,pies jest jeszcze u weta,jest zaszczepiony,ma kulawizne łapy,prawdopodobnie zwichnięcie stawu barkowego,być może przy łapaniu na chwytak,dostał zastrzyk i tabletki,jest bardzo wystraszony i daje się badać,pan Tomek nie może czekać ale jest w hoteliku jego mama i żona więc nie trzeba się śpieszyć,on będzie do siostry dzwonić,w każdym razie pies oprócz tej biednej łapki jest zdrowy i na niego czekają w hoteliku,fakture za weta kazałam na fundacje wystawić,nie wiem czy dobrze Quote
fifka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 ja z tym molestowaniem nic nie slyszalam, za to inne bajki tu byly ale tego publicznie wole nie pisac bo az sie zyc w takich momentach odechciewa... ;/ ale duzo sie dzialo w tym schronisku nawet bardzo! zreszta teraz nie wiem czy dalabym rady wejsc tam do schroniska zwlaszcza ze najprawdopodobniej jest tam jeszcze amstaff z ktorym mialam duuuzo wspolnego :( nie dalabym rady przejsc obok niej obojetnie ;( Quote
baster i lusi Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='Aleksandra Bytom']zaraz będzie w dobrych rękach a co bedzie dalej zależy juz tylko od niego,na pewno będzie potrzebował wiele czasu na dojście do siebie ale w rękach fachowca będa z niego psy :) ja w to wierze że będzie dobrze i bedzie się dało go naprawić :)[/QUOTE] Olu bardzo nie lubię takich wypowiedzi ,, byc albo nie byc w łapkach psa"bo już na niejednym wątku tak było.Przecież to w duzej mierze zalezy od człowieka jak prowadzi psa,chyba,ze się ja mylę. Quote
Aleksandra Bytom Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 [quote name='baster i lusi']Olu bardzo nie lubię takich wypowiedzi ,, byc albo nie byc w łapkach psa"bo już na niejednym wątku tak było.Przecież to w duzej mierze zalezy od człowieka jak prowadzi psa,chyba,ze się ja mylę.[/QUOTE] chodziło mi o to że na to już nie mam wpływu,taki skrót myślowy Quote
Aleksandra Bytom Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 [quote name='fifka']ja z tym molestowaniem nic nie slyszalam, za to inne bajki tu byly ale tego publicznie wole nie pisac bo az sie zyc w takich momentach odechciewa... ;/ ale duzo sie dzialo w tym schronisku nawet bardzo! zreszta teraz nie wiem czy dalabym rady wejsc tam do schroniska zwlaszcza ze najprawdopodobniej jest tam jeszcze amstaff z ktorym mialam duuuzo wspolnego :( nie dalabym rady przejsc obok niej obojetnie ;([/QUOTE] fifka są tam dwa amstaffy na 100% łagodne,pewnie to któryś z nich Quote
fifka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 jesli czarna amstaffka to tak wlasnie o nia chodzi... lagodna do ludzi w 100% i tak nagle ja oddano :( Quote
Aleksandra Bytom Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 tu jest link do zwierząt jakie tam są ale na pewno było tam jeszcze rano więcej psów bo rano były 3 strony a teraz są dwie i na bank było wyraźne zdjęcie jakiegoś bullowatego a teraz juz go nie widze,zobaczcie na godzine aktualizacji,chyba ich Ada porządnie nastraszyła,sam fakt że pies został wydany bez opłat świadczy że tam coś jest chyba nie halo... [URL]http://sioz.pl/Animals.aspx?BID=4&IDG=1&pageIndex=1&pageSize=60[/URL] Quote
Aleksandra Bytom Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 kurcze ale oni mają beznadziejne te fotki,a niektóre psy nie mają ich wcale lub fotke z kawałkiem ściany wsadzoną Quote
Ada-jeje Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Moze od przyszlego roku, bedzie lepiej w schroniksach i weksza odpowiedzialnosc spadnie na UMiG [URL]http://wiadomosci.onet.pl/kraj/koniec-z-psim-smalcem-sejm-znowelizuje-ustawe,1,3784347,wiadomosc.html[/URL] powoli koniec cieplym posadkom w schronach, majac znowelizowana ustwe zaczniemy ja egzekwowac z jeszcze wiekszym naciskiem jak do tej pory. Quote
Aleksandra Bytom Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Ada-jeje oby ten projekt wszedł w życie :) Quatro zrobił kupke u weta po szczepieniu na wścieklizne ale wet był bardzo miły i się nie gniewał,myśle że pies jest już na miejscu w hoteliku,siostra ma tam z nim troche posiedziec żeby się nie bał za bardzo,mówiła że dużo dzisiaj od niego buziaków dostała :) Quote
Aleksandra Bytom Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 maluch już w hoteliku u pana Tomka,ma ocieplany domek w osobnym boksie,ma tam kocyk,dostał jeszcze tez swój osobisty kocyk z domku i ręcznik,troszke płakał,Elka rozmawiała z p.Tomkiem przez tel i mu opowiadała o zachowaniu psa i powiedział że jest do uratowania więc jestem dobrej myśli,pan Tomek obiecał nad nim intensywnie pracować :) Quote
Ada-jeje Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Emocje opadly. spokojnie mozemy teraz poczekac za tydzien do 10 dni beda pierwsze wiaomosci o bidaku. Prosimy o wsparcie w oplacie hotelu. Szczesliwy dzis dzien, Mapet i Aspar z naszej stronki pojechaly do DS a Quatro czeka ciezka praca, i moze wroci szczesliwie do swojego DS? Quote
OlaLola Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 no to trzymam kciuki za psiaka, oby wszystko było dobrze, ile wynosi koszt pobytu Quatro w hoteliku?? Quote
Aleksandra Bytom Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 ja deklaruje na stałe 20 złotych,można już wpłacać?? zrobiłabym to od razu Quote
baster i lusi Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='Aleksandra Bytom']ja deklaruje na stałe 20 złotych,można już wpłacać?? zrobiłabym to od razu[/QUOTE] ja też 20 zł stałej Quote
Recommended Posts