Jump to content
Dogomania

Pies jak Reksio, zginie w schronisku-potrzebny transport . Ma dom.

Recommended Posts

Posted

Wczoraj Zosia&Sasza przekazala mi informacje o pieknym psiaku, ktory potrzebuje naszej pomocy.
Watek psa zalozyla na Miau Joshua Ada i w Jej imieniu zakladam watek na dogo.

Wiem, ze czasu jest malo, ze sezon urlopowy, ze wlasciwie sprawa beznadziejna...ale moze jednak, jakims cudem ktos sie zakocha..
Pies jest naprawde sliczny, mlody i grzeczny.Jest prawie gluchy...reaguje na klaskanie, wiec do konca gluchy nie jest. Moje psy slysza, a wlasnie na klaskanie reaguja, wolac je mozna do wypeku...
Wszelkie uzgodnienia i decyzje w sprawie pieska naleza do Joshua.Ada,
Ona nie ma dostepu do dogo, wiec bede sluzyc w razie potrzeby za przekaznik.
Pozostaje tez watek na Miau. Sluze tez mailem do Joshua.

Link na Miau: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?f=1&t=115373

Kopiuje tekst z Miau:

Psiak młody, z interwencji z ulicy (gmina Babice), nie ma chipa, nikt się nie zgłosił. Sięga łbem do pół uda, w kłąbie do kolana, szczupły, bardzo spokojny, grzeczny.
Nie wykazuje cech agresywnych. Pies jest w znacznym stopniu głuchy
- nie słyszy cmokania, wołania, gadania. Słyszy tylko klaskanie i szczek innych psów.
Poza tym zdrowy.
Ma ok.1-1,5 roku. Niewykastrowany.
Radosny, zabawowy i do głaskania po brzuchu. Zero agresji - bawił się z psami pani doktor z tej kliniki.

Ma śliczne pysio - prawie jak Reksio z kreskówki. Uroczy!!!
Jeśli nie znajdzie szybko domu, będzie musiał pojechać do schroniska...
Wg opiekuna szpitala oraz pani doc nie poradzi sobie w schronisku z innymi psami bo

głuchy (np. nie usłyszy warczenia itp.) i może być zdominowany. Poza tym nie będzie - ze względu na słuch - reagował na polecenia
pracowników. Pies wymaga domowego opiekuna, któremu wada słuchu nie będzie przeszkadzać.

Czasu bardzo mało. Klinika nie jest azylem, trzymała psa 3 tyg. Gmina naciska (m.in. finansowo) na nie przetrzymywanie zwierząt
i zawożenie do schroniska, z którym ma umowę (w tym wypadku jest to schronisko w Kutnie).

Czas do poniedziałku 16.08.2010 !!!!!!!!!!!!

Posted

No i proszę, w dniu Cudu nad Wisłą zdarzył się reksiowy cud. Mamy dom tymczasowy na miesiąc. Do 15 września. Termin nieprzekraczalny, bo DT sprzedaje posiadłość i się wyprowadza. No ale mamy jakieś pole manewru. Transport pilnie poszukiwany na jutro (wtorek, 17.08) wieczorem!!!

Posted

ilon napisał(a):
i co z transportem? w dalszym ciągu potrzebny? A dokąd trzeba go przewieść?

Dzieki! Już niepotrzebny. Od wczoraj wieczór psiak w DT. Jakby ktoś mógł pomóc w ogłaszaniu - to bardzo chętnie :) Ja mam net tylko w pracy i nie bardzo mogę...

Posted

Zofia.Sasza napisał(a):
Dzieki! Już niepotrzebny. Od wczoraj wieczór psiak w DT. Jakby ktoś mógł pomóc w ogłaszaniu - to bardzo chętnie :) Ja mam net tylko w pracy i nie bardzo mogę...

Mogę mu all porobić z nadzieją że pójdzie trochę lepiej informacyjnie niż miałam przy jamnikach boguszyckich.

• 1 month later...
Posted

4 października Reksio pojechał do domu stałego! (z umową adopcyjną)
Dom zakochany w zwierzakach, opiekunka działająca w obronie zwierzat, kiedyś wolontariuszka w schronisku.
Reksio ma koleżankę Owcę (imię psinki, nie gatunek :) ), nie wyje, interesuje się wszystkim i jest chyba wiecznym szczeniakiem: aktualnie podgryza kapcie. Został już wykąpany, więc jego biel jest jeszcze bielsza.