Cyraneczka Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 Jaka fajna kameralna oprawa :cool3: . Czy takie ładne światła były, czy cos się z aparatem zrobiło?? Ten Simba wybitnie mi się nie podoba :p . Jakoś nie mogę sie do niego przekonać.
Nitor-Nivalis Posted June 5, 2007 Posted June 5, 2007 zdjęcia są kiepskiej jakości, no i ostre słońce tez tutaj widać :) niestety tylko takie udało się zrobić
piotrjan Posted June 5, 2007 Author Posted June 5, 2007 ... a na ringu wykładzinka , a sporo jej metrów poszło , sporo ...
flashka-g Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 [quote name='Cyraneczka']Jaka fajna kameralna oprawa :cool3: . Czy takie ładne światła były, czy cos się z aparatem zrobiło?? Ten Simba wybitnie mi się nie podoba :p . Jakoś nie mogę sie do niego przekonać.[/quote] Żanetko kiedy zrobisz uprawnienia sędziowskie??:razz: taka wykladzinke prosze na kazdej wystawie;)
efra-husky Posted June 6, 2007 Posted June 6, 2007 Z piątku na sobotę wyjeżdżamy na wystawę do Zagrzebia :) Relację mam nadzieję, że wraz z mnóstwem zdjęć zdam po powrocie (miejmy nadzieję w poniedziałek ;) )
flashka-g Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 BOB w Zagrzebiu najlepszy weteran:) Kalisberg;) Cacib w suczkach sunia z Siberian Lady ( nie jestem pewna) a res. cacib Shenandoah de Ciukci. Narazie nic wiecej nie wiem.
sh_maniak Posted June 10, 2007 Posted June 10, 2007 [quote name='jolka11'][COLOR=green][B]DZIĘKUJĘ ŚLICZNIE ZA GRATULACJE [/B][/COLOR] No jak to kto ,my :evil_lol: tzn Szejk-młodzież Fama -otwarta A wy też :razz:[/quote] Ano :razz:
efra-husky Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 [quote name='flashka-g']BOB w Zagrzebiu najlepszy weteran:) Kalisberg;) Cacib w suczkach sunia z Siberian Lady ( nie jestem pewna) a res. cacib Shenandoah de Ciukci. Narazie nic wiecej nie wiem.[/quote] Wszystko potwierdzam :p Pełną stawkę z wynikami wpiszę jak tylko dotrę do domu :eviltong: Foty też mam ale prawdę mówiąc słabej jakości. Na hali strasznie ciemne foty powychodziły :shake: Ogólnie wystawa europejska w Zagrzebiu ciekawa pod wieloma względami ;) ale jeśli chodzi o organizację to trója z minusem dla związku chorwackiego. Organizując wystawę w czerwcu w takim kraju organizatorzy powinni chyba wziąć pod uwagę, że może być gorąco :roll: Hale, na których były ringi w ogóle bez powietrza (bo już nie marzyłam, żeby były klimatyzowane ;) ); ringi malutkie (często zgłoszona stawka po prostu na ringu się nie mieściła) mimo że były wolne i nie wynajęte hale. Przy temperaturze, która wczoraj sięgała 30 stopni w cieniu przy żadnym ringu nie było wody; były w prawdzie miejsca do polewania psów ale chyba widziałam raptem 3 takie na całą wystawę :mad: (dodam, że w ubikacji krzyczeli że nie wolno nalewać wody do butelek :shake: ) Co do czystości - TRAGEDIA !!! Były porobione "kuwety" z trocin, w każdej hali po jednej, ale to były najczystsze miejsca na wystawie. Możecie sobie wyobrazić jaki odór był gdy wszędzie były psie odchody a temperatura wcale nie niska :shake: :mad: Służby sprzątające były, ale w większości widziałam ich spacerujących po wystawie bądź odpoczywających w cieniu. Natomiast sami właściciele psów zupełnie nie przęjęci zachowaniem czystości jako takiej. W ogóle wydaje mi się, że spore grono właścicieli psów jakieś lightowe podejście miało do wszystkiego. A biegające luzem psy na wystawie to był nagminny widok :roll: Teraz ocena husky. Psiaki oceniał węgier Tamas Jakkel. Widać było, że do oceny podszedł jak najbardziej profesjonalnie. Dotykał, oglądał psy z każdej możliwej strony, długo porównywał ruch psów i na tą stawkę, która była wybierał na prawdę najlepsze psy. Sunie natomiast oceniał Deniz Kuzelj ze Słowacji. Jak wyglądała ocena sędziego ciężko mi stwierdzić, poniewać po ocenie młodzieży przeniosłam się na ring psów, ale jedno co mogę stwierdzić to nie wiem czy zawsze ale w dniu wczorajszym pan Denis sędziował według ubarwienia i wszystkie sunie lokatowe były w umaszczeniu srebrno - białym. Inne ubarwienie schodziło z ringu z oceną bardzo dobrą :roll: (można i tak ;) ) To co zdziwiło chyba nie tylko mnie ale hodowców zarówno z Włoch, Słowacji i innych krajów suczki lokatowe to wcale nie najlepsze suczki w stawce, musiały mieć dobre umaszczenie i mieć piękny włos. Jakieś kryterium oceny trzeba było sobie dobrać bo np. w klasie młodzieży było tylko 25 suczek :eviltong: Wystawa ciekawa ;) ale jako dodatek do wakacji.
flashka-g Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Gabi czekamy na zdjecia:) i pełne wyniki jak masz:):) a co Twoja mała dostala?? bdb??:roll: wlasnie slyszalam ze zagrzeb troszke lepiej zoorganizowany niz helsinki.. ale do Poznania im daleko:)
efra-husky Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Wyniki mam pełne :eviltong: Fotek tyle ile udało mi się na hali wysiedzieć ;) ale Susan Marton będzie miała u siebie na stronce foty i fily z wystawy bo cały czas kręciła psiaki ;) Fanka jako jedyna czarno - biała suka w stawce oczywiście dostała ocenę bdb. Sunie brązowe, złote i bursztynowe też niestety poschodziły z ringu. To była pierwsza selekcja sędziego. Drugi etap eliminowania suczek do zejścia z ringu to był brak włosa :cool1: Zagrzeb do Poznania się chowa ;)
efra-husky Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 A co do malamutów - GRATULACJE DLA EDYTY (naszej TANANY) !!! Edytka z synkiem swojego Unkasa zdobyła Mł.Zw. Europy i Najlepszego Juniora :p
flashka-g Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 [quote name='efra-husky']A co do malamutów - GRATULACJE DLA EDYTY (naszej TANANY) !!! Edytka z synkiem swojego Unkasa zdobyła Mł.Zw. Europy i Najlepszego Juniora :p[/quote] ale zmiotła:multi: :multi:
Jednicka Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Piontek 1/6 byla Narodowka w Senec - Slowacja, sedzia Ridarcikova¨ Nanook byl CAC, BOB i res. BIG. I jest nowy sampion Slowacji! O jednej godzinie w nocy przyjechalam z Zagrebia. Droga byla zla i dluga. Na drogach byly wypadki i potem kolejke. 200 km jechalismy 5 godzin! W Zagrebie bylo 77 suk i 71 psow. Suki dzielal Denis Kuzelj z Slowinji, psy Tamas Jakkel z Wengrji. pes puppy Kristaris Chinook at Jednicka - bo 5 (zle sie ruszal i byl najmlodszy bo) pies sampion Nanook byl doskonaly (20 psow w klasie sampionow). Jakkel wybral takie mocne i grube psy, jego sedzowanie sie mnie nie podobalo. Mysle, ze wszycki sampionyi byli doskonaly. CAC i res. CACIB w sampionach byl SIMBA DEL KARRACES. CAC i CACIB byl Sheytans Beauty Amore Mio - wl. Firetto. BOB wygral Karslberg del Karacces w wieku 9 lat z klasy weteranow. suki mlodziezy - Naty Jedncka byla totalnie gola i byla dosk na 4. lokacje z 24 suk w klasie! Handling dźielala Jana Muranska dlaciegos bylam w ringie z Chinook. Jana Muranska miala w posredniej klasie na sukie Vinyamar´s GREY EMINENCE CAC i w otwartej byla Vinyamar´s FLASHING STAR byla res. CAC. THAT'S ALL FOLKS DEL WHYMPER DELLE GRANDES JORASSES KENNELS byla doskonala, ELIZABETH VENDREDI 13 byla bardzo dobra. Tiffani del Karraces byla bardzo dobra. Organizacja byla katastroficzna, w ringu honorowym czekalismy wiencej jak godzinie i nie moglismy dochodzic dla wode dla psow. Widzielam tez kolapse psow z Wloch. Dziesjaj pisze wyniki z ringow.
efra-husky Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 EURO DOG SHOW - Zagrzeb PSY; sędzia TAMAS JAKKEL (H) kl. baby XXX,XXX - nb. BOSS DE MELL SIBERIAN DOG - W.O. II ARTIC RANGER YUKON TANANA - W.O. I kl. szczęniąt MEN IN BLACK OF GOLDEN NICOL - W.O. ICILY'S LIMITED EDITION - W.O. ALL BY MYSELF DELLA VANISELLA - W.O. I KRISTARI'S CHINOOK AT JEDNICKA - W.O. V OIROSS TSAR GVIDON - nb. DANCES E WOLFES DELLVANISELLA - W.O. II HUSKY HAVEN FOR LOVE OF BELSTOK - W.O. SKY STAR OF HASKI TEAM - PROM.(taka uwaga była przy ocenie) BELVEDERE DE CIUKCI - W.O. III A HAPPY DAY OF SILVERLIGHT - W.O. kl. młodzieży WINTER WOLF ESKIMOSKI DOMEK - bdb. WINALMIK'S RED HUNTER OF SHINING WATERS - dosk. IV BRANDY WILLMS - bdb. SHEYTAN'S BEAUTY BLACK AND WHITE - nb. BOMBE CORSICAHUSKY - bdb. HEART T'HEART DELLA VANISELLA - dosk. I SHEYTAN'S BEAUTY BKUES BROTHER - dosk. II INDIGO LOTUS ESPRIT - dosk. III kl. pośrednia WINTERFROST'S PEGASO - nb. ANGEL MAYBE BABY DE LA BALLEE DE MORAVA - dosk. EXCALIBUR OF SNOWDOG FARM - nb. DUKE SUNSHINE OF BLUE MAGIC MONNTEIN - dosk. II Res. CAC PONSI PONSI PONSI PO DELLA VANISELLA - dosk. III WALKING ON SUNSHINE DELLA FARHA - dosk. I CAC CINNAR YUKON TANANA - bdb. SHEAIR'S MI TITLE PIRATE O'TAJA - dosk. III kl. otwarta SHERAKAN DE CIUKCI - dosk. IV WINALMIK'S FLY IN TO THE FUTURE - bdb. UNDYING BOY DE LA VALLEE DE MORAVA - nb. UNIQUE SNOWDOG OF COOL WATER - nb. T'ICE'T DE LA VALLE DE MORAVA - dosk. GAMEKEEPER O SIBERIAN LADY - dosk. REWIND DELLA VANISELLA - dosk. ALIVE ASKARI OF ARCTIC SKYLINE - dosk. TUKIAK DELLA FARHA - dosk. GENTLE BOY OF SIBERIAN LADY - dosk. NIGHTFEVER DELLA FARHA - nb. ROCKLAND'S I'M A JERSEY BOY - dosk. TOGO DE CIUKCI - dosk. SHEYTAN'S BEAUTY AMORE MIO - dosk. I CAC, CACIB, ZW. EUROPY KAILAS ROUGE COMMANDO - dosk. II Res. CAC SASQUEHANNA ROSS - bdb. INNISFREES INSIDER TRADE - nb. INNISFRESS RAINBOW IN ICE - nb. ORIGINAL OF WOLF POINT[B] - [COLOR=#ff0000]pies w katalogu w klasie otwartej, ale występował w klasie championów i otrzymał ocenę [/COLOR][COLOR=red]dosk. IV[/COLOR][/B] [COLOR=black]nr katalogowy 10452 - dosk. III (co to za pies nie pytajcie bo nie ma go w katalogu ani w erracie :roll: )[/COLOR] kl. championów AKIKO - nb. LOVE OF WOLF HIC RHODUS HIC SALTA - dosk. SIMBA DEL KARRACES - dosk. I CAC HEART BREACKER DELLA VANISELLA - dosk. OUMIAK'S THE SHOW MUST GO ON - dosk. TOKIMA'S NORTHWEST PASSAGE - dosk. ROBIN HOOD DEL KARRACES - dosk. SHEYTAN'S BEAUTY V.I.P. - dosk. NOTHING TO FEAR OF WOLF POINT - dosk. UNUSUAL NOVER DE LA VALLE DE MORAVA - dosk. CH. AIRBORNE SHADOW OF ARTIC SKYLINE - dosk. CH - CRY OUT EMINEM - dosk. III WILLOBY DELLA VANISELLA - dosk. II Res. CAC TORQUEMADA'S THE OSLO SHADE IN THE FALL - dosk. VARLAS WARRIOR LAST MOON - dosk. TOUCH AND GO OF WOLF POINT - dosk. ULMANE'S GOES TO SHEYTAN'S BEAUTY - dosk. VIRGIN DE LA VALLEE DE MORAVA - dosk. INNISFREE'S INSIDER TRADE - dosk. INNISFREE'S RAINBOW IN ICE - nb. nr katalogowy 10454 - dosk. (znowu nie wiadomo co to bo ani katalog ani errata kl. weteranów KALISBERG DEL KARRACES - dosk. I CAC, BOB CHIT.INT.AIRWILD'S STALKER - dosk. III LOOK AT ME OF WOLF POINT - dosk. II
flashka-g Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 z tego co ja wiem to Togo de Ciukci byl 2:):) chyba ze mi cos pomylilo?? bosze jakis tam bajzel musial byc;)
efra-husky Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 wyniki psów spisałam z tablicy, bo akurat przyszłam na końcówkę kl. otwartej. Powinnam mieć zdjęcia psów z tej kalsy także na pewno to się wyjaśni ;) A bałagan był :shake:
Jednicka Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 KAILAS ROUGE COMMANDO byl napewno dosk. II Res. CAC SIMBA DEL KARRACES byl jescze res. CACIB TIFFANY DEL KARRACES byla bdb.
flashka-g Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 [quote name='efra-husky']wyniki psów spisałam z tablicy, bo akurat przyszłam na końcówkę kl. otwartej. Powinnam mieć zdjęcia psów z tej kalsy także na pewno to się wyjaśni ;) A bałagan był :shake:[/quote] juz wiem skad ta pomylka:) fakt to nie byl Togo:) Gabryś tak jesteś dzielna ze pojechałas;)
flashka-g Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 w sukach cacib Misty May of Siberian Lady, res.Cacib Shenandoah de Ciukci, mlodziez suki Bibbidi Boobidi Boo Della Vanisella.
Cyraneczka Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Efra, czy mozesz wrzucić staweczkę suczek?? Gratuluję, że pojechałaś do tego dzikiego kraju :lol: . Widać z Twojej wypowiedzi, że jesteśmy bardziej do przodu w organizacji :). Po wystawie w Poznaniu też słyszałam słowa krytyki od zagranicznych gości, ale podejrzewam, że po Zagrzebiu bedą mieli więcej do gadania, szczególnie ci z dalekiego cywilizowanego zachodu :cool3: . Czekamy na zdjęcia i stawkę suczek.
NigdyNigdy Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 Dzięki serdeczne, moi Mili, za obszerne relacje i dzielenie się z nami swoimi wrażeniami. Chcemy jeszcze jeszcze jeszcze.... :razz: Im dłużej czytam, tym bardziej się cieszę, że jednak do Zagrzebia nie pojechaliśmy, a serce z początku bolało ;) Nie wiem, w jakiej formie jest w tej chwili Kalisberg, ale bardzo się cieszę, że wziął rasę- to pies, na którego mogłabym długo patrzeć. No i cudownie, że to własnie weteran zgarnął najwyższe trofeum, bo pewnie mało kto, w to wieżył (a ja mam jakiś nieuzasadniony sentyment do psów po 8-ce :lol: ). Choć, z punktu widzenia hodowli, to trochę smutne, że 9-letni pies uznany został za lepszego od młodego narybka :roll: A kto sędziował BoB?
NigdyNigdy Posted June 11, 2007 Posted June 11, 2007 No, i oczywiście zapomniałam o najważniejszym.... Wielkie [SIZE=7]GRATULACJE [/SIZE]dla Edyty za cudne zwycięstwo ze swoim malamucim potworkiem! :multi: P.S. Dlaczego nie mogę edytować swoich postów? :roll:
efra-husky Posted June 12, 2007 Posted June 12, 2007 EURO DOG SHOW - Zagrzeb SUKI; sędzia DENIS KUZELJ (SLO) [B][COLOR=navy]kl. baby[/COLOR][/B] BRINDIS DE MEL SIBERIAN DOG - W.O. I ARTIC FLOWER YIKON TANANA - W.O. II [B][COLOR=navy]kl. szczeniąt[/COLOR][/B] ICILY'S LIGHT MY FIRE OVER THE RAINBOW DELLA VANISELLA - W.O. ALHADOULILLAH DOS CAMPOS DA RAINHA - W.O. I [SIZE=1](prześliczna sunia, niemalże zjawiskowa :loveu: Moja faworytka ;) )[/SIZE] DUST IN THE WIND DELLA VANISELLA - W.O. BRIGITH LIGHTNING - W.O. LOVE ME TENDERLY OF GOLDEN NICOL - W.O. IV OIROSS TSARITSA SAVSKAYA - nb. BELSTOK ENNI DAYSTAR - W.O. III [B][COLOR=navy]kl. młodzieży[/COLOR][/B] ICILY'S KEY OF DREAM - dosk. II GAIA LYKAIA ARKADIA - nb. BIBBIDI BOBBIDI BOO DELLA VANISELLA - dosk. I MŁ.ZW.EUROPY [SIZE=1](myślałam, że suczka z takim siodłem spośród 4 suczek, które sędzia sobie zostawił będzie czwarta :roll: Za to perfekcyjnie przygotowana i pełni futra :cool2: )[/SIZE] NATY JEDNICKA - dosk. IV ELIZABETHH VENDREDI 13 - bdb. WINALMIKS DOLCENERA - nb. WINALMIX BLACK RHAPSODY - nb. FULL OF ENERGY POTĘGA NATURALNOŚCI - bdb. BABYDOLL WILLM'S - nb. DONNA DELLA FARHA - dyskwalifikacja KIT KAT KATE OF FOLDEN NICOL - bdb. TORQUEMADA'S QUICKLY TO THE TOP - bdb. ORINOCO HYDRARGIUM - dosk. III [SIZE=1](według mojego zdania i nie tylko ;) w tej stawce, którą pozostawił sędzia powinna być pierwsza)[/SIZE] MAGIC RED - bdb. BROOKE SHIELDS OF MAROOK RAVINE - bdb. CHEYENNE - dosk. BELSTOR WINKIE ROYAL GIFT - dosk. KARNOVANDA'S BALTIC PEARL - nb. ICILY'S KISS'N'TELL - nb. BLACK DEMON CORSICAHUSKY - nb. DOLCE NERA DELLA FAHRA - bdb. [SIZE=1](suczka dwa razy wpisana do katalogu)[/SIZE] TORQUEMADA'S PEACH AND CREAM - bdb. HEAVEN'S BLUE TAJA SIWASH LEGEND - dosk. [B][COLOR=navy]kl. pośrednia[/COLOR][/B] NAMI AL SAHARA DELLI ISOLA DEL VENTO - nb. SIGNATURE SERIES DELLA VANISELLA - dosk. III VINYAMAR'S GREY EMINENCE - dosk. I CAC BEST OF ALL OF WOLF POINT - dosk. II Res. CAC MAROOK RAVINE OF WOLF POINT - bdb. IV [B][COLOR=navy]kl. otwarta[/COLOR][/B] ARIEL DELL ISOLA DEL VENTO - nb. ICILY'S JELLY BOON - nb. THAT'S ALL FOKS DEL WHYMPER DELLE G.J. - dosk. ESSENCE OF BLACK POTĘGA NATURALNOŚCI - bdb. ETERNITY OF ARTIC SUN - dosk. III VENI VIDI VICI OF COOL WATER - nb. TIFFANI DEL KARRACES - bdb. VINYAMAR'S FLASHING STAR - dosk. II Res. CAC TREASURE OF COOL WATER - bdb. SCION KAWAKAN AND BROWN HAWK - nb. PRESENT PERFECT OF WOLF POINT - dosk. IV MORNING SUNSHINE YUKON TANANA - bdb. SHENANDOAH DE CIUKCI - dosk. I CAC, Res. CACIB LAGUNA DE CIUKCI - nb. SHEYTAN'S BEAUTY TENDENCY ICE T - nb. APACHE CORSICAHUSKY - nb. BISS RUSSIAN ROULETTE OF NORDICA - nb. CRY OUT REBELLION - nb. AURORA OF HOUSE TEODOROVIĆ - bdb. [COLOR=navy][B]kl. użytkowa[/B][/COLOR] SHEYTAN'S BEAUTY TNT - dosk. CAC [COLOR=navy][B]kl. championów[/B][/COLOR] [COLOR=black]SAHARA - bdb.[/COLOR] ABBY DOS CAMPOS DA RAINHA - nb. SMART REMARK DELLA VANISELLA - nb. HONEYBAY - bdb. UENNE NOLWENN PRINCESS DE LA VALEE DE M. - dosk. REALLY GIRL OF COOL WATER - nb. REMEMBER ME OF COOL WATER - nb. GLEN EAGLE KT THE UNFORGETTABLE GLEN EAG - dosk. INDIAN SUMMER DELLA FARHA - bdb. CH-HAZEL NUT DELLA FARHA - dosk. CHINA MAKE THIS DELLA VANISELLA - dosk. TANTOUM PULCHRA QUAM INVICTA OF BAKER LAKE - dosk. III GO AND WIN OF WOLF POINT - dosk. CRYOUT GREY EMINENCE - nb. INNISFREE'S TANGO WITH NANOOK - dosk. II Res. CAC BAIN'S NORTHERN TROPHY EDITION - nb. MISTY MAY OF SIBERIAN LADY - dosk. CAC, CACIB, ZW. EUROPY TANTOUM PULCHRA QUAM INVICTA OF BAKER LAKE - nb. nr katalogowy 10456 - dosk. IV nr katalogowy 10457 - dosk. Co to za dodatkowe suczki nie wiem bo nigdzie nie jest to napisane :roll: I to by była cała stawka :eviltong: Suczek weteranek nie było. Część właścicieli po pierwszej ocenie na ringu po prostu nie wystawiła swoich suczek ;)
Recommended Posts