Jump to content
Dogomania

ARES 2 letni czarny SHAR-PEI schronisko OPOLE ofiara pseudohodowcy! Szuka DS !!!

Recommended Posts

Posted

Przeszukując stronę opolskiego schroniska w całkiem innej sprawie natrafiłam na tego oto psiaka
(zdjęcia ze strony schroniska)

cytat ze strony schroniska:
"2 letni "shar-pei". Ofiara pseudohodwcy. Kupiony jako maskotka dla dzieci, szybko się znudził i zaczął sprawiać problemy. Uratowany przed uśpieniem przez Dobą Duszę. Do schroniska trafił w bardzo złym stanie, zaniedbany i przerażony. Jak wiele owoców pracy pseudohodowców Ares jest obarczony wadami genetycznymi, ma nieoperacyjne zwichnięcie rzepek obu kolan IV stopnia, entropię obu gałek ocznych.
Przykro patrzeć na tak skrzywdzone przez człowieka stworzenie. Niestety, ludzie są niereformowalni, rodowód to wymysł, a skoro nie widać różnicy, to po co przepłacać... Płacą za to zwierzęta, takie jak Ares. Mimo wad Prosiaczek (jak go pieszczotliwie nazywam) jest uroczym i zabawnym stworzeniem. Chętnie wyrusza na wędrówki po schronisku. Wszystko go interesuje i wszędzie wsadza swój ryjek. Wywichnięte rzepki nie przeszkadzają mu w byciu sprawnym i żywiołowym psiakiem, potrafi pędzić z jednej strony schroniska do drugiej w śmiesznych podskokach. Obdarzony jest także talentem do wydawania całego wachlarza chrząknięć, chrumków i posapywań :-) Potrzebuje czasu, żeby zaufać, ale jest duża szansa, że pod odpowiednią opieka stanie się przyjaznym i zrównoważonym psiakiem. Ares jest już po operacji oczu i kastracji. Tylko w bardzo odpowiedzialne ręce. Kontakt w sprawie adopcji:
691585094 lub 601253512"

http://schroniskoopole.ubf.pl/readarticle.php?article_id=357

czy ktoś jest zainteresowany pomocą psiakowi np w robieniu ogłoszeń? wypytaniem w schronie co tam u niego:)?

Jakoś tak zapadł mi w pamięci ten psiaczek, może przez to, że jest obarczony wadami a takie psy z reguły trudniej znajdują domy? przynajmniej tak jest u nas w schronisku - ludzie przychodzą po najlepiej młode i zdrowe psy ...

Posted

chłopak wydaje się miec wiele uroku w sobie... zasługuje na nową, kochającą rodzinę, u której spędzi resztę swojego psiego życia :)

czy wiadomo jak relacje z innymi psami?

czy ktoś mógłby go poogłaszać?

Posted

pietrucha204
Dobrze że założyłaś Aresowi nowy wątek bo tamten właściwie już dawno zamarł. Nie ma o nim wiadomości, nie wiemy co z psem się dzieje, jak się czuje itp. Miał wątek tutaj i na wordforum, Na forum zbieraliśmy pieniądze na leczenie.
Miał mieć konsultację u ortopedy. Nic nie wiemy bo maczekx która się nim zajeła nic nie pisze na ten temat.
Przykre!

Posted

dobra zadzwonię jutro do niej i zapytam czy w takim razie pies jest jeszcze w schronisku i co aktualnie się z nim dzieje. Wątek założyłam bo początkowo nie odnalazłam tamtego a potem na niego natrafiłam :) Szkoda jakby popadł w zapomnienie i siedziałby dalej w schronisku :(

• 3 weeks later...