mysza 1 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 W sobotę zabrałyśmy z Torą&Faro 5 szczeniaków ze schroniska w Ostrowi Mazowieckiej. Zostawiłyśmy 2 najzdrowsze, wg nas. Jakoś ciężko było myśleć o tym, że siedzą w tym bałaganie i postanowiłam po nie wrócić. Dzisiaj pojechały do hotelu do Meggii, zamieszkały w domu. Są wesołe, rozrabiają, mają apetyt. Dostały leki na odrobaczenie, jutro rano wizyta weterynarza. [B]Bardzo prosimy o wsparcie finansowe, koszt hotelu to blisko 500 zł, do tego leczenie maluszków.[/B][SIZE=3][COLOR=Red][B] Zdjęcia suniek są od 8 strony wątku.[/B][/COLOR][/SIZE] Oto maluszki, dwie suczki :loveu: [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images8.fotosik.pl/417/8d3d7ca52f07f5c4med.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images8.fotosik.pl/417/f8515c836def320fmed.jpg[/IMG][/URL] Zdjęcia z hotelu: [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images47.fotosik.pl/326/e0b807de6bc734dcmed.jpg[/IMG][/URL] [B]Wpłaty na maluszki:[/B] 25- wujek&ciocia 20- beataczl 150- Skitter z bazarku [URL]http://www.dogomania.pl/threads/190831-ZAKO%C5%83CZONY-Wybierz-imi%C4%99-dla-szczeniaczka-bazarek-na-2-sunie-ze-schronu[/URL] 90- viola005 z bazarku imiennego 50- bazarek fotograficzny, datek od Estrelli[B] Razem: 335 zł Wydatki: [/B]120 zł[B]- [/B]leczenie maluchów, zasponsorowała Tora&Faro[B]:loveu: [/B]Pobyt Niki i Dolly od 12 sierpnia do 21 sierpnia (10 dni) - 16 zł za dzień - [B]160[/B] zł Pobyt Niki od 22 sierepnia do 27sierpnia ( 6 dni) - 8 zł za dzień - [B]48[/B] zł Aniprazol 6 tabletek[B]- 36[/B] zł Fiprex S po 15 zł dla każdej -[B]30[/B] zł [B]Razem: 274 zł[/B] [B] Saldo: +61 zł W niedzielę, 22.08 Dolly pojechała do domu ;) W piątek, 27.08 Nika pojechała do domu :loveu: [/B] Quote
mysza 1 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Niestety nie mam fotek już z hotelu, będą wkrótce ;) Quote
Ewanka Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Słodkie sunieczki :loveu: ... baaardzo żaluję, że nie mogłam ich zaprosić do nas ... u nas meksyk ... [SIZE=1]jedna suczka rozwolnienie odkąd przyszła, czyli od trzech tygodni, druga - cieczka, no i nasz jajeczny pies :/[/SIZE] Quote
Tora&Faro Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Jestem:) Uffff....dziewczynki już w hoteliku, możemy odetchnąć;):) Iwonko, ja się czuję współodpowiedzialna za te szkraby więc będę Cię wspomagać w opłatach za hotel itd...mowy nie ma żebyś została z tym sama. No to może byśmy je jakoś nazwały?:) Quote
mysza 1 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Zapraszam na imienny bazarek dla sunieczek [url]http://www.dogomania.pl/threads/190831-Wybierz-imi%C4%99-dla-szczeniaczka-bazarek-na-2-sunie-ze-schronu-w-Ostrowi-do-16.08-do-20?p=15181304#post15181304[/url] Quote
mysza 1 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 [quote name='Tora&Faro']Jestem:) Uffff....dziewczynki już w hoteliku, możemy odetchnąć;):) Iwonko, ja się czuję współodpowiedzialna za te szkraby więc będę Cię wspomagać w opłatach za hotel itd...mowy nie ma żebyś została z tym sama. No to może byśmy je jakoś nazwały?:)[/QUOTE] Wspólniczko Ty moja, niemożliwa jesteś:loveu: Pobazarkujemy jakoś, damy radę ;) Zrobiłam bazarek na imiona, a co tam ;) Quote
Tora&Faro Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 No i super:) idę zobaczyć;) Ciekawe jak one się mają zdrowotnie....wyglądały dosyć dobrze, prawda? Quote
auraa Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Czy te nasze szczeniaki są rodzenstwem? Te wielkie uszy! Quote
Tora&Faro Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='auraa']Czy te nasze szczeniaki są rodzenstwem? Te wielkie uszy![/QUOTE] Tak sądzę;) są prawie identyczne:) Quote
megii1 Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 Rozmawiałam z Gos, która pod moją nieobecność opiekuje się psiakami i mówi, że maluchy szaleją po domu ale jak np zaczynają obgryzać kwiatki i zwróci im uwagę to grzecznie odpuszczają. Dla spokoju wszystkich - w tym Gos i Gabrysi noc spędzają w klatce po Amigo. Nie specjalnie im się to podoba ale popłakały chwile i poszły spać. W ramach rekompensaty dostały psie przysmaki do gryzienie. Jutro Gos postara się przystosowac ogródek do ich potrzeb tzn tak zabezpieczy dwie furtki, zeby małe przez nie nie przeszły do większych psów i będą miały większy teren do zabaw. Jeżeli chodzi o zdrowie to mają lużne kupki a jedna ma kupy z domieszką krwi. Wetka o wszystkim wie i jutro o 9 szczegółowo je obejrzy. Dostały też dziś po tabletce Aniprazalu i tak przez następne dwa dni. Mają apetyt - Purine dla szczeniaków wcinają aż im się uszy trzęsą:) Quote
ronja Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 szczenięce stadko trochę Wam się rozrasta;) Quote
mysza 1 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 [quote name='ronja']szczenięce stadko trochę Wam się rozrasta;)[/QUOTE] Troszku ;) ale i z geriatrią nam nieźle idzie, 2 w Szczecinku... Quote
Tora&Faro Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 [quote name='mysza 1']Troszku ;) ale i z geriatrią nam nieźle idzie, 2 w Szczecinku...[/QUOTE] Tia.......bo to zaraźliwe jest;):evil_lol: Quote
mysza 1 Posted August 12, 2010 Author Posted August 12, 2010 Pokazujcie się maluszki, nikt do nas nie zagląda :( Quote
idusiek Posted August 12, 2010 Posted August 12, 2010 ja zagladam i na foty czekam ;) mysza- normalnie odmłodniejszesz od tych maluchów :) Quote
megii1 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Ja im zrobię fotki dopiero w poniedziałek także jakby ktoś był w okolicy w weekend może podjedzie i zrobi im sesje bo podobno w weekend najwięcej ludzi ogląda ogłoszenia z psiakami. Quote
Tora&Faro Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Ciekawe jak tam dziewczynkom minęła noc.... Quote
ludwa Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 No to zapsicie się po pachi:) Wrzesień niedaleko, ludzie z urlopów wrócą to może adopcje lepiej pójdą:) Quote
Tora&Faro Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='ludwa']No to zapsicie się po pachi:) Wrzesień niedaleko, ludzie z urlopów wrócą to może adopcje lepiej pójdą:)[/QUOTE] Nie mogłyśmy patrzeć na te maluszki w schronie....mamy nadzieję że domki się znajdą, oby maluchy były zdrowe:) Quote
mysza 1 Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Chyba zacznę wysyłać zaproszenia na wątek, bo tylko sami swoi, zapsieni :shake: Quote
mala_czarna Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Mysza, żebym nawet wyszła z siebie i stanęła obok to finansowo nie dam rady :( Sama chodze na żebry. Czytałas ile sobie zazyczył Janicki za konsultację dla tej biednej małej Hesi? Boże, co za ludzie. Zwierzęcia nie widzą tylko nominały banknotów. Parszywy świat. Quote
mysza 1 Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 [quote name='mala_czarna']Mysza, żebym nawet wyszła z siebie i stanęła obok to finansowo nie dam rady :( Sama chodze na żebry. Czytałas ile sobie zazyczył Janicki za konsultację dla tej biednej małej Hesi? Boże, co za ludzie. Zwierzęcia nie widzą tylko nominały banknotów. Parszywy świat.[/QUOTE] Jeszcze tam nie byłam ale wiem ile ze zniżką zapłaciłam u niego za Misia- otworzył i zamknął... Quote
Tora&Faro Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='mala_czarna']Mysza, żebym nawet wyszła z siebie i stanęła obok to finansowo nie dam rady :( Sama chodze na żebry. Czytałas ile sobie zazyczył Janicki za konsultację dla tej biednej małej Hesi? Boże, co za ludzie. Zwierzęcia nie widzą tylko nominały banknotów. Parszywy świat.[/QUOTE] Kamuś ale obecność na wątku to też jest dla nas dużo....jakoś nikogo specjalnie nie rusza los maluchów:( Quote
mysza 1 Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 Zdam relację z dzisiejszego dnia: obie sunie biegunkują, nie dramatycznie ale jednak, była wetka, dostały antybiotyk, leki rozkurczowe i kolejną dawkę Aniprazolu. Mniejsza sunia ma bardziej wydęty brzuszek. Obie są wesołe, biegają i psocą z małymi przerwami. Będę miała kilka fotek ale robionych telefonem. Quote
Recommended Posts