Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Majk jest duży, a ludzie jednak wolą małe psy, średnie, a jak duże to na łańcuch i do stróżowania:shake: Ja często słyszę komentarze typu: jak można takiego psa w domu trzymać, przecież on powinien być na dworze w budzie na łańcuchu, czy w kojcu (młody biega luzem)

Posted

Naklejka napisał(a):
Majk jest duży, a ludzie jednak wolą małe psy, średnie, a jak duże to na łańcuch i do stróżowania:shake: Ja często słyszę komentarze typu: jak można takiego psa w domu trzymać, przecież on powinien być na dworze w budzie na łańcuchu, czy w kojcu (młody biega luzem)

Ja to bym sama takich na łańcuch dała...mądrzy są..:angryy: też się czasem z takimi stwierdzeniami spotkałam...:shake:

Posted

Eh... mnie już nic nie zaskoczy...
takie jakie u mnie na wsi widzę psy to załamka...
Ludzie patrza na nas jak na ufo, bo mamy trzy i w dodatku wchodzą do domu :roll:

Posted

Jak wiekszosc cioteczek na wie, mieszkam w Kanadzie i u nas jest prawo ,ktore nie pozwala trzymac psow na zewnatrz. Niezaleznie czy masz wielkiego Bernardyna czy haszczaka. A to ze wzgledu na wygode ludzi bo nikt nie chce wysluchiwac wiecznego szczeknia . Mam cicha nadzieje ze i w Polsce moze to nastapi ( za 10 lat ?) bo to madre prawo. To prawo jest chyba od lat 60-tych tutaj. Wtedy ludzie przestali by sie dziwic w Polsce ze sredniej wielkosci psiak mieszka w domu:shake::shake::shake:

Posted

Gdyby u nas było takie prawo... wszystko byłoby jasne,ale jak czytam np.relacje z obrad sejmu i to jak zachowują się posłowie podczas ustalania jakiejkolwiek ustawy na temat praw zwierząt to ręce mi opadają:shake:

Majkuś ale będziesz miał suuuper spacerro :loveu:

Posted

Ja teraz mam dwa duże psy w domu... A jeszcze parę latek temu miałam trzy duże psiaki i też wszystkie w domku ;) Nie było z tym żadnego problemu i jeszcze nigdy nikt nam nie włamał sie ani na ogród, ani do domu, wiec chyba pies nie musi pilnować tylko na dworze :roll: Akurat w sąsiedztwie mam same psiaki domowe (nawet 90 kg kaukaza), no oprócz niedużej suczki Dolly, która zazwyczaj wiekszość dnia spędza na dworze :angryy: ale jej właściciele pochodzą z jakiejś wsi :shake:

Ingrid44 napisał(a):
Jak wiekszosc cioteczek na wie, mieszkam w Kanadzie i u nas jest prawo ,ktore nie pozwala trzymac psow na zewnatrz. Niezaleznie czy masz wielkiego Bernardyna czy haszczaka. A to ze wzgledu na wygode ludzi bo nikt nie chce wysluchiwac wiecznego szczeknia . Mam cicha nadzieje ze i w Polsce moze to nastapi ( za 10 lat ?) bo to madre prawo. To prawo jest chyba od lat 60-tych tutaj. Wtedy ludzie przestali by sie dziwic w Polsce ze sredniej wielkosci psiak mieszka w domu:shake::shake::shake:

na prawdę? :razz: Ciekawe kiedy w Polsce ta ciemnota zostanie przerwana :shake: