Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 945
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny.... mysle ,że to nie pora jeszcze na radośc. Dziś poogladalm to wszystko przy swietle dziennym. WYGLĄDA TO FATALNIE. Najgorsze są przednie łapy. Rany odleżynowe są wielkośći małej pięści. Trzeba je przemywać. Nie mam tu płynow fizjologicznych....wetka ma dowieźć. Zulus cierpi cały. To nie tylko uszy i łapy. Gdziekolwiek się Go dotknie...ten biedak płacze. KIedy podawałam mu zastrzyk.... to płakałam razem z Nim. Głowa jest cała pozlepiana od alosprayu. Na główce rany. Kołnierz też rani Go w szyję. Zaraz będę kombinowała jak go okleić plastrami. I teraz najważniejsze.... MUSIMY MU ZAŁATWIĆ PLASTRY .Wiem że są jakieś żelowe anty odleżynowe. Sama nie wiem co jeszcze. Zobaczę co p.doktor powie. Prosiłam aby się pozastanawiała przez cały dzień co można mu podać co było by najlepsze. Do ciotek z Radomia.... dowiedzcie się proszę od kiedy Zulus ma włączony Linco-spectin. I jeszcze jedno... może kupiły byśmu mu jakąs dobrą karmę ? Zulus jest chyba ciut za grubaśny,ale myślę ,że porozpieszczać by Go było mozna. Dostał ode mnie po zastrzyku kawałek szynki (robiła za cukierka) i był przeszczęsliwy. Zapomniał o bólu i ogon chciał mu się oderwać. Idę zmieniać posłanie z Jego materacyka ponieważ zabrudził je sobie w nocy ranami.. Trzymajcie kciuki za biedaka. P.bólowe dostanie dopiero wieczorem jak przyjedzie wetka. Póki co....musi pocierpieć. Aha...zachowuje czystość. HURRRA!!!

Posted

Cieszę się, że Zulus dotarł na miejsce:)
Okazuje się, że do schroniska trafił po wypadku ze złamaniem łapy, przeżył zatem psiak sporo cierpień...
Dziewczyny wielkie dzięki, że wypatrzyłyście Zulusa bo przecież psiaków potrzebujących pomocy jest ogrom

Posted

Masz rację Nescca, radość to za duże słowo w tym momencie, ale..........Nadzieja już przez duże N, że wyzdrowieje. Nie wiem jak Wam dziękować.....płakać mi się chce, że on cierpi, a tu jeszcze takie upały. Nie wiem dlaczego jest cały obolały, potłuczony...? Biedna psina....trzymam kciuki za niego. Co do karmy, Pati zbierała pieniądze na Zulusa, może je przelać do Was na karmę.
Te rany na łapkach to są od gryzienia, nie odleżynowe.

Posted

zaraz popytam o te opatrunki zelowe, wiem ze sa rewelacyjne..
co do karmy to specjalistycznej chyba jeść nie musi, wiec Bosh bedzie dobry + moze od czasu do czasu cos gotowanego...w jakim stanie są Jego zęby??
p.bólowe to podstawa, żeby ulżyć biedakowi
nesca dowiedz się proszę ile transport wyszedł

Pati czy Ty bedziesz prowadzic finanse Zuluska i zbierac na swoje konto czy my jako OTOZ mamy zbierac na swoje??
niewiem czy to bylo pisane, wiem, ze nesca o tym mowila DT jak dla Zuluska 300zl
priorytet teraz to bedzie wyleczyc psiaka
PAti zrobila na Niego bazarki:) prosimy o pomoc bo bedzie potrzebna

Posted

[quote name='pati851']j[B]a mam opatrunki zelowe ktore przeslala Mysza na Sarę, więc mohe je dać dla Zulusa.[/B] Bazarek na Zulusa trwa.
Musimy zebrać deklaracje na niego.[/QUOTE]
ekstra - to jest w chwili obecnej najpilniejsze:):)

Posted

[INDENT] [URL="http://www.dogomania.190841-Hesia-1-5-kg-nieszcz%C4%99%C5%9Bcia-zmia%C5%BCd%C5%BCone-przednie-%C5%82apy-DRASTYCZNE-ZDJ%C4%98CIA"]http://www.dogomania.pl/threads/1908...E-ZDJ%C4%98CIA[/URL]
zobaczcie jaka bida [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] [/INDENT]

Posted

Juz jestem z banerkiem :)
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/190634-Ci%C4%99%C5%BCko-pogryzione-uszy-Zulusa-PILNIE-DS-POM%C3%93%C5%BBCIE%21%21%21%21%21%21%21%21%21%21%21%21%21%21%21"][IMG]http://fotozrzut.pl/zdjecia/c2c77396ae.jpg[/IMG][/URL]
Może być ??

Posted

Przemyłam mu rany i jestem chora. Wszystkie strupy poodłaziły a spod nich wypływa smierdząca klejąca maź. Nie wiem co będzie.... ten pies gnije żywcem. Uszy są w opłakanym stanie. Rany na łapach b.głębokie i rozległe. Gdyby nie Jego chęc do życia.....ech...trudno mi się skupić aby coś z sensem napisać. Opadłymi ręce. Lila nie wytrzymała. Ryczy....
Wejdę jak ochłonę....

Posted

Jak go zobaczyłam pierwszy raz, to zastanawiałam się, czy nie powinno się go uśpić, bo leczenie będzie bolesne i dłuższe. Ale wydawało mi się, że on chce żyć. W takie upały to już w ogóle rany źle się goją i cuchną, on miał żywe mięso.Taki pies w ogóle nie powinien być w schronisku, wymagał wyjątkowej opieki i pielęgnacji. Napisz co poradzi wet, bo chyba jeszcze go nie oglądał. Boże, tak mi go żal...................
Pati-zmień tytuł wątku np."Ciężko pogryziony Zulus-potrzebna pomoc finansowa na leczenie! Jestem z Wami całym sercem.....

Posted

[quote name='red']Poproszę o instrukcję jak wkleić ten banerek, bo nie udało mi się.[/QUOTE]

klikasz w banerek PPM i wybierasz kopiuj
przechodzisz w - ustawienia- szukasz - moje ustawienia- ponizej klikasz w edytuj sygnature
obok banerka ktory masz - z prawej strony- zaznaczasz LPM a nastepnie PPM -wklej
i na koniec (ponizej jest) w - zapisz sygnature- i juz;)

PPM -prawy przycisk myszy
LPM - lewy przycisk myszy