Lu_Gosiak Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 padlam wczoraj nie doczekawszy wiesci, super, ze Zulusek juz na miejscu - jutro pojade Go odwiedzic:):) Quote
nescca Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Dziewczyny.... mysle ,że to nie pora jeszcze na radośc. Dziś poogladalm to wszystko przy swietle dziennym. WYGLĄDA TO FATALNIE. Najgorsze są przednie łapy. Rany odleżynowe są wielkośći małej pięści. Trzeba je przemywać. Nie mam tu płynow fizjologicznych....wetka ma dowieźć. Zulus cierpi cały. To nie tylko uszy i łapy. Gdziekolwiek się Go dotknie...ten biedak płacze. KIedy podawałam mu zastrzyk.... to płakałam razem z Nim. Głowa jest cała pozlepiana od alosprayu. Na główce rany. Kołnierz też rani Go w szyję. Zaraz będę kombinowała jak go okleić plastrami. I teraz najważniejsze.... MUSIMY MU ZAŁATWIĆ PLASTRY .Wiem że są jakieś żelowe anty odleżynowe. Sama nie wiem co jeszcze. Zobaczę co p.doktor powie. Prosiłam aby się pozastanawiała przez cały dzień co można mu podać co było by najlepsze. Do ciotek z Radomia.... dowiedzcie się proszę od kiedy Zulus ma włączony Linco-spectin. I jeszcze jedno... może kupiły byśmu mu jakąs dobrą karmę ? Zulus jest chyba ciut za grubaśny,ale myślę ,że porozpieszczać by Go było mozna. Dostał ode mnie po zastrzyku kawałek szynki (robiła za cukierka) i był przeszczęsliwy. Zapomniał o bólu i ogon chciał mu się oderwać. Idę zmieniać posłanie z Jego materacyka ponieważ zabrudził je sobie w nocy ranami.. Trzymajcie kciuki za biedaka. P.bólowe dostanie dopiero wieczorem jak przyjedzie wetka. Póki co....musi pocierpieć. Aha...zachowuje czystość. HURRRA!!! Quote
D O R K A Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Cieszę się, że Zulus dotarł na miejsce:) Okazuje się, że do schroniska trafił po wypadku ze złamaniem łapy, przeżył zatem psiak sporo cierpień... Dziewczyny wielkie dzięki, że wypatrzyłyście Zulusa bo przecież psiaków potrzebujących pomocy jest ogrom Quote
D O R K A Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Jeżeli chodzi o podawanie Linco-spectinu to data pierwszego podania powinna być wpisana na odwrocie karty psa Quote
nescca Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 ok.jest. Ale metacanu nie mam więc musi biedak poczekać do wieczora. Quote
red Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Masz rację Nescca, radość to za duże słowo w tym momencie, ale..........Nadzieja już przez duże N, że wyzdrowieje. Nie wiem jak Wam dziękować.....płakać mi się chce, że on cierpi, a tu jeszcze takie upały. Nie wiem dlaczego jest cały obolały, potłuczony...? Biedna psina....trzymam kciuki za niego. Co do karmy, Pati zbierała pieniądze na Zulusa, może je przelać do Was na karmę. Te rany na łapkach to są od gryzienia, nie odleżynowe. Quote
Lu_Gosiak Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 zaraz popytam o te opatrunki zelowe, wiem ze sa rewelacyjne.. co do karmy to specjalistycznej chyba jeść nie musi, wiec Bosh bedzie dobry + moze od czasu do czasu cos gotowanego...w jakim stanie są Jego zęby?? p.bólowe to podstawa, żeby ulżyć biedakowi nesca dowiedz się proszę ile transport wyszedł Pati czy Ty bedziesz prowadzic finanse Zuluska i zbierac na swoje konto czy my jako OTOZ mamy zbierac na swoje?? niewiem czy to bylo pisane, wiem, ze nesca o tym mowila DT jak dla Zuluska 300zl priorytet teraz to bedzie wyleczyc psiaka PAti zrobila na Niego bazarki:) prosimy o pomoc bo bedzie potrzebna Quote
dogomaniak 44 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 OK Gosiu,tak jak powiedziałam,te parę groszy prześlę Tobie.Biedny piesek,ale mam nadzieje,że bedzie dobrze. Quote
pati851 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 ja mam opatrunki zelowe ktore przeslala Mysza na Sarę, więc mohe je dać dla Zulusa. Bazarek na Zulusa trwa. Musimy zebrać deklaracje na niego. Quote
pati851 Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Ja juz kupilam karmę dla Zulusa. Nie będę czekała aż się skończy bazarek. Quote
Lu_Gosiak Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 [quote name='pati851']j[B]a mam opatrunki zelowe ktore przeslala Mysza na Sarę, więc mohe je dać dla Zulusa.[/B] Bazarek na Zulusa trwa. Musimy zebrać deklaracje na niego.[/QUOTE] ekstra - to jest w chwili obecnej najpilniejsze:):) Quote
kamilqax95x Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [INDENT] [URL="http://www.dogomania.190841-Hesia-1-5-kg-nieszcz%C4%99%C5%9Bcia-zmia%C5%BCd%C5%BCone-przednie-%C5%82apy-DRASTYCZNE-ZDJ%C4%98CIA"]http://www.dogomania.pl/threads/1908...E-ZDJ%C4%98CIA[/URL] zobaczcie jaka bida [IMG]http://www.dogomania.../images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] [/INDENT] Quote
Lu_Gosiak Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 potrzebujemy banerka, zeby wiecej osob zajrzalo na watek....Kto umie robic???? Quote
nescca Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Proszę jak najprędzej na Lilianna Łabuda Jasienie Lipiny 6 46-280 Lasowice Wielkie Dzięki ogromne!!!! Quote
beataczl Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='Lu_Gosiak']potrzebujemy banerka, zeby wiecej osob zajrzalo na watek....Kto umie robic????[/QUOTE] juz prosze Kamilke... Quote
Lu_Gosiak Posted August 13, 2010 Author Posted August 13, 2010 [quote name='beataczl']juz prosze Kamilke...[/QUOTE] o super Beatko, ciesze sie ze jestes na watku:):) i dzieki!! takie walce po oczach;) Quote
kamilqax95x Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Juz jestem z banerkiem :) [URL="http://www.dogomania.pl/threads/190634-Ci%C4%99%C5%BCko-pogryzione-uszy-Zulusa-PILNIE-DS-POM%C3%93%C5%BBCIE%21%21%21%21%21%21%21%21%21%21%21%21%21%21%21"][IMG]http://fotozrzut.pl/zdjecia/c2c77396ae.jpg[/IMG][/URL] Może być ?? Quote
nescca Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Przemyłam mu rany i jestem chora. Wszystkie strupy poodłaziły a spod nich wypływa smierdząca klejąca maź. Nie wiem co będzie.... ten pies gnije żywcem. Uszy są w opłakanym stanie. Rany na łapach b.głębokie i rozległe. Gdyby nie Jego chęc do życia.....ech...trudno mi się skupić aby coś z sensem napisać. Opadłymi ręce. Lila nie wytrzymała. Ryczy.... Wejdę jak ochłonę.... Quote
kaskadaffik Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Bossssszzzzz trzymamy mocno kciuki, żeby Chłopak przetrzymał najgorsze :( :( Quote
red Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Jak go zobaczyłam pierwszy raz, to zastanawiałam się, czy nie powinno się go uśpić, bo leczenie będzie bolesne i dłuższe. Ale wydawało mi się, że on chce żyć. W takie upały to już w ogóle rany źle się goją i cuchną, on miał żywe mięso.Taki pies w ogóle nie powinien być w schronisku, wymagał wyjątkowej opieki i pielęgnacji. Napisz co poradzi wet, bo chyba jeszcze go nie oglądał. Boże, tak mi go żal................... Pati-zmień tytuł wątku np."Ciężko pogryziony Zulus-potrzebna pomoc finansowa na leczenie! Jestem z Wami całym sercem..... Quote
beataczl Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 chyba sie sama zaraz rozrycze, biedny Zulusek !...:-( prosze dziewczyny trzymajcie sie , aby jak najszybciej te opatrunki zelowe doszly !:-( Quote
red Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Poproszę o instrukcję jak wkleić ten banerek, bo nie udało mi się. Quote
beataczl Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 [quote name='red']Poproszę o instrukcję jak wkleić ten banerek, bo nie udało mi się.[/QUOTE] klikasz w banerek PPM i wybierasz kopiuj przechodzisz w - ustawienia- szukasz - moje ustawienia- ponizej klikasz w edytuj sygnature obok banerka ktory masz - z prawej strony- zaznaczasz LPM a nastepnie PPM -wklej i na koniec (ponizej jest) w - zapisz sygnature- i juz;) PPM -prawy przycisk myszy LPM - lewy przycisk myszy Quote
Recommended Posts