kasia310 Posted September 4, 2010 Posted September 4, 2010 [quote name='Megi428']Magda wspaniała to jest Suńka - zawróciła nam w głowach dosłownie, a ogłoszenia rozwiesiłam, na e-Bogatynia też dałam, no i jedna z was na z-info i oby (trochę egoistyczne no ale cóż :) ) nikt się po nią nie zgłosił, a chipy faktycznie są u nas darmowe. A w ogóle to cieszę się że znalazłam wasz wątek - jesteście wspaniałe/li że troszczycie się o zwierzaki. Często pomaga się ludziom - ja również wynosiłam co mogłam z domu, całą masę ubrań, ręczników itp. ale zwierzaki są zagubione, a Suńka zaczyna nas traktować jak swoich - szczeka już na obcych i mimo że łagodna jak baranek to szczerzy zęby :) A powiem jeszcze że ja zawsze byłam przeciwna psinie w domu - bo to jednak obowiązek ale jak zobaczyłam Suńkę to przepadłam i zabrałam ją do siebie. Chyba tak miało być że miała się zgubić i trafić na nas a my na nią ha ha. Mam nadzieję że nie macie mi za złe że tak się chwalę co u Suńki ale zwariowałam na jej punkcie dosłownie :)[/QUOTE] Cudownie się czyta to co piszesz:loveu:i to fajnie, że zwariowałaś na jej punkcie:-D czyli wszystko w porządku;) Quote
__Lara Posted September 5, 2010 Posted September 5, 2010 Toffina, spróbuj, utrzyj nosa ich pseudo-właścicielom :angryy::angryy::angryy: Quote
magda z. Posted September 6, 2010 Author Posted September 6, 2010 Toffina ja juz wiem od Beaty co to za psica. Beata radzi dzwonić na sm - ona zawsze jest w pracy w ciągu dnia i nie ma jak tego robić. Sunia ostatnio miała 9 małych - podczas powodzi ostatnie 3 zostały zabrane przez kierownika do punktu adopcyjnego w sklepie zoo dla małych psów i kotów. Sunia jest w ogóle córką astki Cindy, która pewnie kojarzysz, prawie rok siedziała w Dłużynie. W Bogatyni sterylki sa refundowane, ale w tym roku już chyba kasa się skończyła. Trzeba włascicieli ponękac mandatami za puszczanie psa luzem. Oddanie jej teraz do schronu nie bedzie wyjściem, jest cały czas nadstan... sytuacja trochę patowa, bo pomimo wyróżnionego allegro cisza w eterze;/ Quote
madziara1983 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 LUDKI MAM WAŻNĄ SPRAWĘ. Wiem ,że dziewczyny jeżdżą do dłużyny, więc mam kolegę ,który jest redaktorem takiej sobie gazety w naszym Województwie i właśnie z nim rozmawiałam i mam dobre wieści ,a mianowicie namówiłam go na zamieszczanie zdjęć psów do adopcji z dłużyny i w dodatku może uda się to robic w każdym wydaniu. OGROMNA PROŚBA. Proszę kogoś kto jest zorientowany , jakie psy trzeba najszybciej wyciągać o wysłanie mi opisu psa wraz ze zdjęciem na maila [email][email protected][/email] . Mam jeszcze znajomych w gazetach w jeleniej górze, może uda mi się coś więcej.Oczywiście jesli nikt sie nie odezwie ze zdjęciami to wtedy pojade tam ale uważam ,że tak będzie szybciej bo wy wiecie dokładnie jak sytuacja wygląda. Bardzo się ciesze jak to wypali :-) Quote
magda z. Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 [quote name='madziara1983']LUDKI MAM WAŻNĄ SPRAWĘ. Wiem ,że dziewczyny jeżdżą do dłużyny, więc mam kolegę ,który jest redaktorem takiej sobie gazety w naszym Województwie i właśnie z nim rozmawiałam i mam dobre wieści ,a mianowicie namówiłam go na zamieszczanie zdjęć psów do adopcji z dłużyny i w dodatku może uda się to robic w każdym wydaniu. OGROMNA PROŚBA. Proszę kogoś kto jest zorientowany , jakie psy trzeba najszybciej wyciągać o wysłanie mi opisu psa wraz ze zdjęciem na maila [email][email protected][/email] . Mam jeszcze znajomych w gazetach w jeleniej górze, może uda mi się coś więcej.Oczywiście jesli nikt sie nie odezwie ze zdjęciami to wtedy pojade tam ale uważam ,że tak będzie szybciej bo wy wiecie dokładnie jak sytuacja wygląda. Bardzo się ciesze jak to wypali :-)[/QUOTE] ja mam bardzo dużo zdjęć;) nawet jak sa potzrebne to w dużych rozmiarach - jestem systematycznym zapychaczem skrzynek:) Madziara na wątku dłużyńskim na ostatnich stronach sa foty z ostatniej wyprawy, a na początku w zasadzie wszystkie psy(jescze nie zdążyłam z aktualizacją do końca). Ile psów można dać - ja na pierwszy rzut bym pokazała naszych wybiegowych faworytów - Wilhelm(ruda parówa mix jamnik) i Uszatek(aktualnie po tunningu daria1990, kudłaty pod kolano), a z dużych Budrysa(owczarek niemiecki, który kocha zabawę) spod budy. Jesli byłaby taka szansa, to my mamy jescze w hotelu Ramzesa-był mocno pogryzinony wiosną, a teraz pomimo ogłoszeń lipa, a nas nie stać w dłuższej perspektywie na takie kolonie dla psów, bo zapadła decyzja, ze teraz zamiast na hotele lepiej ciachać w schronie towarzystwo - możemy w ten sposób konkretniej działać. Wszystkie wymienione psy ze schroniska siedzą już około roku, sa kochane, ale niezauważone Quote
madziara1983 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 [quote name='magda z.']ja mam bardzo dużo zdjęć;) nawet jak sa potzrebne to w dużych rozmiarach - jestem systematycznym zapychaczem skrzynek:) Madziara na wątku dłużyńskim na ostatnich stronach sa foty z ostatniej wyprawy, a na początku w zasadzie wszystkie psy(jescze nie zdążyłam z aktualizacją do końca). Ile psów można dać - ja na pierwszy rzut bym pokazała naszych wybiegowych faworytów - Wilhelm(ruda parówa mix jamnik) i Uszatek(aktualnie po tunningu daria1990, kudłaty pod kolano), a z dużych Budrysa(owczarek niemiecki, który kocha zabawę) spod budy. Jesli byłaby taka szansa, to my mamy jescze w hotelu Ramzesa-był mocno pogryzinony wiosną, a teraz pomimo ogłoszeń lipa, a nas nie stać w dłuższej perspektywie na takie kolonie dla psów, bo zapadła decyzja, ze teraz zamiast na hotele lepiej ciachać w schronie towarzystwo - możemy w ten sposób konkretniej działać. Wszystkie wymienione psy ze schroniska siedzą już około roku, sa kochane, ale niezauważone[/QUOTE] Powiem tak. Dopiero co właśnie wyjechałam do niego z tym pomysłem i się zgodził i powiedział,że ok gazeta wychodzi co 2 tygodnie i można tam cos takiego zrobić ...ale jeszcze z nim nie rozmawiałam o ilości jednorazowej czy tylko jeden czy może da rade kilka. Wiecie trzeba dać mu czas niech się oswoi ale do wieczora na pewno będę juz wiedziała jak to ma wyglądać co z czym jak ile miejsca itp... :-) Zaraz dokładnie przeczytam wątek dłuzynowy. Ale jeśli ktoś chce to poproszę duże zdjęcie z krótkim opisem psa na maila, lepiej mu dać duże foty ,zawsze może zmniejszyć.Kurde jak wypali to będzie super. Quote
magda z. Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 [quote name='madziara1983']Powiem tak. Dopiero co właśnie wyjechałam do niego z tym pomysłem i się zgodził i powiedział,że ok gazeta wychodzi co 2 tygodnie i można tam cos takiego zrobić ...ale jeszcze z nim nie rozmawiałam o ilości jednorazowej czy tylko jeden czy może da rade kilka. Wiecie trzeba dać mu czas niech się oswoi ale do wieczora na pewno będę juz wiedziała jak to ma wyglądać co z czym jak ile miejsca itp... :-) Zaraz dokładnie przeczytam wątek dłuzynowy. Ale jeśli ktoś chce to poproszę duże zdjęcie z krótkim opisem psa na maila, lepiej mu dać duże foty ,zawsze może zmniejszyć.Kurde jak wypali to będzie super.[/QUOTE] superowo by było, od razu mówię, że kierownik się zgadza - on zawsze popiera taka akcje i foto możemy dawać wraz z opisami. To ja zaraz wysyłam do Ciebie moich 3 faworytów, a najwyżej oni sobie jakoś to wybiorą. Kiedyś jak do Gablotki u lolki wysyłałysmy, to też poszło więcej, a oni sobie swoje typy. a dla nas to i tak dużo. Quote
madziara1983 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 [quote name='magda z.']superowo by było, od razu mówię, że kierownik się zgadza - on zawsze popiera taka akcje i foto możemy dawać wraz z opisami. To ja zaraz wysyłam do Ciebie moich 3 faworytów, a najwyżej oni sobie jakoś to wybiorą. Kiedyś jak do Gablotki u lolki wysyłałysmy, to też poszło więcej, a oni sobie swoje typy. a dla nas to i tak dużo.[/QUOTE] Co do kierownika to tak wiem, sama tez jeździłam tam kilka lat temu za nim zaczęły się moje kłopoty ze zdrowiem. W każdym razie fajnie ,że jest taki i daje wolna rękę wszystkim ,którzy chcą pomóc. Narazie wybraliśmy 3 psy tak jak sugerowałaś. BUDRYS,WILHELM, USZATEK> zdjęcia już mu wysłałam teraz robię opis i czekam na więcej info od Ciebie. Oczywiście dodamy info ,że P. Mirek jest skory do pomocy po adopcji no i zasugerowałam też koledze,aby jakoś delikatnie ująć ,że to psy ,które mogą mieszkać w domu ,a nie gnić na łańcuchu do końca życia. No mam nadzieje,że się uda. Quote
magda z. Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 Kochana wielkie, wielkie dzięki. zaraz pyknę kierownikowi, co by się nie zaskoczył;) zaraz pójda ostatnie 2 maile, ale serwer wariuję na wp i starjkuje;/ Quote
madziara1983 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 [quote name='magda z.']Kochana wielkie, wielkie dzięki. zaraz pyknę kierownikowi, co by się nie zaskoczył;) zaraz pójda ostatnie 2 maile, ale serwer wariuję na wp i starjkuje;/[/QUOTE] nie ma sprawy ja koledze napisałam ,że do wieczora wszystko dostanie. fotki już poszły tylko opis dorzucę i jest GIT. Zawsze to jedna gazeta więcej . Quote
madziara1983 Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Udało mi się jeszcze namówić kogoś z gazety jeleniogórskiej żeby na forum się rozeznał w wątku dłuzyna i sytuacji po powodzi. Jak okaże się ,że to dobry temat to i jakiś artykuł może będzie :-)Niczego nie obiecuje, ale postaram się zainteresować kilka osób ,które mają narzędzia żeby coś więcej zdziałać. ;-) Quote
magda z. Posted September 7, 2010 Author Posted September 7, 2010 dzięki wielkie, fajnie by było. Każda adopcja na wagę złota. Quote
magda z. Posted September 8, 2010 Author Posted September 8, 2010 [SIZE=4][COLOR=Blue]W imieniu Beaty i Sławka, Agnieszki (lolka) oraz wszystkich osób, które pomagały w Bogatyni, jak i w okolicach Leśnej chcielibyśmy bardzo serdecznie podziękować wszystkim, którzy pomogli zwierzakom i ich właścicielom przetrwać najgorsze dni zaraz po powodzi oraz dać nadzieję na to, że nie muszą teraz oddawać futrzaków do schroniska, bo mają zapas jedzenia dla nich. Na pierwszym miejscu dziękujemy [B]Fundacji SOS dla Zwierząt[/B], niesamowitej Anecie (amikat), która już pierwszego dnia przysłała do mnie sms'a z pytaniem, czy potrzebna jest pomoc oraz wszystkim osobom związanym z tą organizacją. Bardzo mocno dziękujemy całej społeczności dogomaniackiej, nigdy nie zawodzącej w takich sytuacjach. Dziękujemy Wam za rozsyłanie informacji o prowadzonej zbiórce po znajomych, miejscach pracy. Dziękujemy również wszystkim tym osobom, które zdecydowały się pomóc, w każdy dostępny dla siebie sposób. Pozwolę sobie wymienić jeszcze z imienia Mirka, szkoleniowca - woził kilkukrotnie do Agi karmę, przewoził dary dla ludzi i organizował bolesławiecką społeczność internetową. Szczególne podziękowania dla osób z okolicy, które dowoziły dary, odbierały u siebie paczki dla powodzian. Nie zapominamy też o naszych niemieckich znajomych - ostatnimi dniami przywieźli duży transport karmy oraz zasponsorowali kilka bud dla popowodziowych psów. Gosiu (furciaczek) wybacz, że na końcu, ale szczerze dziękujemy za pomoc dla Ecciowej rodziny. Naprawdę bardzo duże dziękuję od nas wszystkich:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:[/COLOR][/SIZE] Quote
Asta17 Posted September 15, 2010 Posted September 15, 2010 Bardzo proszę o pomoc.... [url]http://www.dogomania.pl/threads/192806-Amstaffy-ze-schroniska-w-Rudzie-%C5%9Al%C4%85skiej-PILNIE-potrzebuj%C4%85-pomocy!!!?p=15376077#post15376077[/url] Quote
diana79 Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 [B]akcja "Psu buda na zimę" dla psich powodzian [/B]potrzebna pomoc [url]http://www.dogomania.pl/threads/194979-Projekt-quot-Psu-buda-na-zim%C3%A9%E2%80%9D-czyli-Po-powodzi-%E2%80%93-fala-opadla-odslaniaj%C3%A1c-nag%C3%A1-tragedi%C3%A9[/url] Quote
Ada-jeje Posted October 22, 2010 Posted October 22, 2010 tu jest link do Allegro, to jest najmniejsza buda, moge podjechac i negocjowac ceny, sa 4 rozmiary bud. [url]http://allegro.pl/listing.php/search?string=buda+dla+psa+oswiecim&from_showcat=1&category=0&sg=0[/url] Quote
Recommended Posts