luka1 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Syla rozmawiałam z Romką. Tak jak przypuszczałam - zaganiana, zapracowana. Ja znam ten stan i nie dziwie się jej ,że nie ma ochoty i siły na wieczorne telefony. Syla proszę, jeśli możesz, działajcie z P.Basią i z P. Robertem. Niech P.R. poda mu dużą dawkę na uśpienie i sam go spróbuje złapać. Inaczej pryśnie. My psa odbierzemy jeśli P.Basia przetrzyma go w schronisku, koszt pokryjemy. Romka deklaruje, że po niego pojedzie. Ale i ja mam transport, więc nie będzie długo siedział na głowie P.Basi. Jeśli potrzebna jakaś kasa - prześlę - pisz ile co potrzeba - prześlę. Nie ma co czekać, trawska i zielicho po deszczach rośnie jak zwariowane, wkrótce będzie nie do znalezienia. Co Ty na to? Ja będę na dogo wieczorem bo gnam do psiaków. Quote
Romka Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 Syla dziękuję za pomoc,zadzwonię do p.Roberta jak tylko zakończę swoje sprawy zawodowe.Ja też uważam ,że najważniejsze jest teraz wyłapanie Gucia...rozmawiałam z Luką,na pewno pomogę w transporcie,pojadę też do Gliwic po Gucia.Jeszcze raz poproszę o pomoc p.Basię ze schroniska.Zaczynajcie akcję wyłapywania.Jak mogę pomóc z tak daleka,oprócz telefonów do p.Roberta i p.Basi? Quote
Syla Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 (edited) Wszystko rozumiem, ale pani Basia powiedziała mi, że osoby postronne, nie są jej potrzebne, pytałam przecież.Zrobi akcję, z własnymi pracownikami.Z panią Basią mam kontakt, chodzi też o inne psy, w sprawie których dzwonię.Nie chodzi o to, żeby codziennie do kogoś dzwonić.Chodziło mi o to, żeby choć raz zadzwoniła Romka, do pana Roberta.Ten pan tam nie mieszka, tylko po pracy, jeździ na budowę.Musi wiedzieć wcześniej dzień, by tam być, podać w jedzeniu i znać przebieg i co może się stać, co ma wtedy zrobić.Jeszcze wcześniej, dwa lub trzy dni ma go nie karmić.Z panią Basią i tak musi Romka się dogadać i wszystko ustalić, nie ja.Gdybym była potrzebna, to pani Basia da mi znać, bo mogę skrzyknąć kilka osób i to proponowałam.Dostałam 50 zł, dla Gucia, od asikowska.Bardzo dziękuję Asiu.Ode mnie jest 20 zł, czyli mamy 70 zł.Od Romka będzie też 50, czyli mamy 120 zł. Edited April 25, 2012 by Syla Quote
luka1 Posted April 25, 2012 Posted April 25, 2012 nie ma co gadać. Ustaliłam z P.Basią, że zaczyna akcję. Ma porozmawiać z P.Robertem i ustalić plan. My mamy czekać na sygnał od P.Basi, że mamy przyjechać. Proszę, już nie trzeba nigdzie dzwonić - trzeba czekać na telefon od P.Basi. Quote
piescofajnyjest Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 ja caly czas jestem....szkoda, ze fizycznie nie moge pomoc! trzymam kciuki Quote
Romka Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Jestem po rozmowie z p.Basią ze schroniska,w ciągu najbliższych kilku dni będą wyłapywać Cynia/Gucia...jak tylko uda się akcja z wyłapaniem będziemy umawiać się co do terminu przyjazdu mojego po Gucia.:lol: Quote
Syla Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Dostałam dzisiaj maila, od pana Roberta i 4 zdjęcia.Zdjęcia są, z bliska, to go sobie zobaczycie...Poprosiłam Beatkaa o zamieszczenie zdjęć. Witam Przesyłam kilka zdjęc Gucia zrobionych przedwczoraj,( do zamieszczenia na jego wątku) Miłego dnia Robert Quote
Beatkaa Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Wklejam zdjęcia Gucia :) [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-a7M2UYMe18g/T5m3EfapOYI/AAAAAAAAAao/XPSjmmqWrJQ/s512/Gucio%201.jpg[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-hs_b5XbyxBE/T5m3Fiu9U6I/AAAAAAAAAaw/iNpcOrTpISI/s512/Gucio%203.jpg[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-yD_U7Q3i5V0/T5m3FezR8KI/AAAAAAAAAas/tvnZYeaeSpo/s640/Gucio%208.jpg[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-zKQwNl1u_Gg/T5m3IKu7a7I/AAAAAAAAAbA/_YsZKULtmLA/s512/Gucio2.jpg[/IMG] Quote
Syla Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 (edited) Bardzo dziękuję Beatkaaa, jak zawsze, niezawodna i chętna do pomocy.Moj gar metalowy ma pod pyskiem, napełniony domowym żarełkiem, przez pana Roberta, to dał sobie zrobić zdjęcia hihihi Pychol ma śliczny i sympatyczny, nawet jak oczu nie widać i spory facet, z niego.Z tak bliska, robi fajne wrażenie, takiego zadowolenia i tłuścioszek, jak się patrzy. Edited April 26, 2012 by Syla Quote
luka1 Posted April 26, 2012 Posted April 26, 2012 Piękny i wcale nie wygląda tak źle. Romka ile lat ma teraz psiak? Quote
piescofajnyjest Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 wyglada bardzo dobrze!!!! nawet jakis czysty:)) zeby tylko sie dal zlapac:) Quote
Romka Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 [quote name='luka1']Piękny i wcale nie wygląda tak źle. Romka ile lat ma teraz psiak?[/QUOTE] Luka myslę,że teraz około 6 lat...z opisu,który jest w pierwszym poście wynika ,że w schronisku ocenili go na 4-5 lat.A pychol ma cudny...i nie jest taki zabiedzony.To jest na pewno Cynek/Gucio.:lol: Quote
luka1 Posted April 27, 2012 Posted April 27, 2012 ciekawa jestem kiedy i czy uda się go złapać. Quote
luka1 Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 [URL=http://imageshack.us/photo/my-images/204/gucio4.jpg/][IMG]http://img204.imageshack.us/img204/3155/gucio4.jpg[/IMG][/URL] Nic jeszcze nie wiadomo? Quote
łolkiee Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Dobra ciotki łapcie malucha:) ja już się z liczką zajmiemy psiakiem :razz: acha dzięki luba za ten link do wątku :evil_lol: Quote
Romka Posted April 28, 2012 Posted April 28, 2012 Jak mnie informuje Luka,pierwsze formalności mamy już za sobą...teraz czekamy na wieści...DZIĘKUJĘ DZIEWCZYNY!:lol: Quote
oska1983 Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 O kurczę, ale fajnie zobaczyć że Cynek jest cały i zdrowy. Żeby tylko pozwolił się złapać Quote
luka1 Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 kleszcze nie śpią i pies jest ciągle na nie narażony. Poza tym pojawiają się tam różni menele. Mam nadzieję, że wkrótce nie trzeba będzie się już martwić. Quote
Romka Posted April 29, 2012 Posted April 29, 2012 [quote name='oska1983']O kurczę, ale fajnie zobaczyć że Cynek jest cały i zdrowy. Żeby tylko pozwolił się złapać[/QUOTE] Oska,a Ty jak nas znalazłaś?Witaj na wątku.:lol: Quote
dred Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 HEJ WITAM WSZYTKICH PONOWNIE:) byłam juz na watku bo osobiście znam cynka gucia czy jak go zwiecie..opiekowałam się nim JAKIŚ ROK zanim trafił do schroniska w Łowiczu.jak zobaczyłam foty to taki usmiech mnie złapał. Pies wygląda dobrze, naprawde jestem pod wrażeniem , nie ma dredów jest czysty super. podziwiam was wszystkich za upór w walce o jego dobro Quote
luka1 Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 dred, masz jakieś zdjęcia z tamtego okresu? Bardzo chętnie dołączę je do albumu Cynka/Baksa/Gucia. Quote
łolkiee Posted April 30, 2012 Posted April 30, 2012 (edited) ciotki jak akcja się toczy jakieś ustalenia. Edit: Ja moge robić jako dodatkowy kierowca, na jakiś prostych odcinkach. Edited April 30, 2012 by łolkiee Quote
Recommended Posts