Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny nie pojedziemy przed Nowym Rokiem do Gliwic,możemy to zrobic dopiero w połowie stycznia...u mnie pokomplikowało się zawodowo a Andzike w okolicach Trzech Króli wyjeżdza na narty.Najwcześniejszy możliwy termin to właśnie połowa stycznia,pojedziemy w weekend .Damy znać...w tzw.międzyczasie ustalimy co dzieje się z Cyniem.Czekajcie na wiadomości.

Posted

Dziewczyny dzisiaj pogadałam sobie z właścicielem Cynka i mam parę nowych
wiadomości ale przede wszystkim jestem pełna podziwu dla tego człowieka i
jego cierpliwości . Akurat tak się fatalnie ułożyło, że oprócz problemu z Cynkiem
doszły mu bardzo poważne kłopoty osobiste, czyli tak zwana czarna seria.
Ale pomimo tego nie zniechęcił się jak zapewne zrobiłaby wiekszość ludzi a
wręcz przeciwnie ma nadzieje na szczęśliwe zakończenie i już jest przygotowany
na to, że jak Cynka odzyska to będzie skazany na spacery tylko na smyczy.
No a sam uciekinier ma się świetnie, już opanował dwa domy " zastępcze" czyli
na karmienie przychodzi tradycyjnie do ogrodnictwa a oprócz tego wesoło pomyka
do pana rolnika , który ma gospodartwo niedaleko. Wszystko się dzieje na terenie
ok. 3 km 2 . Rolnik zaobserwował, że przychodzi jakiś bezdomny piesek koło jego
domu więc zaczął wystawiać mu michę z żarciem a jak zorientował się, że pies
zrobił sobie noclegownie pod starym wozem drewnianym to położył mu tam jakąś
kufajkę.Miejsce jest zaciszne, osłoniete przed śniegiem i wiatrem więc Cynek
ma super kryjówkę. Rolnik jak sie dowiedział od właściciela jaka jest historia Cynka
i jak długo już jest na wolności to szczerze się zdziwił. Widział go przecież i pies
jest grubiutki , odkarmiony tylko strasznie płochliwy. Stwierdził, że to bardzo
mądry , sprytny i inteligentny zwierzak. Problem w tym, że wóz jest na terenie
nieogrodzonym no i Cynek jak tylko zwietrzy człowieka to czmycha. Cynek
jak widział, że rolnik niesie żarcie dla swojego psa na podwórku to podszedł pod
bramę przypomnieć, że też czeka coby rolnik nie zapomniał o nim ale o bliższym
kontakcie mowy nie ma.

No i tak to jest z tym cwaniakiem.

Posted

cholera - moja krew. Te ludziska nie wiedza jeszcze, że psy z naszych rejonów to inteligencja? Rolniki itak ma szczęście, że razem z Cynkiem nie musi dokarmiać Serwusa - obrobiły by mu lodówkę, krowę sprzedały a konia w karty przegrały.

Posted

[quote name='luka1']cholera - moja krew. Te ludziska nie wiedza jeszcze, że psy z naszych rejonów to inteligencja? Rolniki tak ma szczęście, że razem z Cynkiem nie musi dokarmiać Serwusa - obrobiły by mu lodówkę, krowę sprzedały a kona w karty przegrały.[/QUOTE]

Luka, kochana, rozśmieszyłaś mnie do łez.Nie mam nic do inteligencji Waszych psiaków, bo, nasze też inteligentne.Gdyby trzeba było przenocować 2 osoby przyjezdne to u mnie, w Łabedach, nie ma problemu.Jak pogadam ze starym, czyli TZem to udostępni kawalerkę na Sztabu Powstańczego a to dość blisko do Radiostacji.

Posted

Cynek to spryciarz. Tyle osób się o niego zamartwia, a ten sobie wywczas pod wozem robi.

Fajny ten jego właściciel. I bardzo bym chciała, żeby trafił do domu.

Posted

to inteligentny pies, ale żeby zdobyć jego zaufanie potrzeba mega uporu i cierpliwości- ale jest to wykonalne i wtedy cynio jest dość posłuszny i nawet rozkłada się żeby mu brzuszek drapać. brawo dla pana rolnika, i pana cynia oby się nie zniechęcili pomagali psiakowi przetrwać ...dopóki nie zostanie nasz wędrowiec złapany :)

Posted

[quote name='Syla']Luka, kochana, rozśmieszyłaś mnie do łez.Nie mam nic do inteligencji Waszych psiaków, bo, nasze też inteligentne.Gdyby trzeba było przenocować 2 osoby przyjezdne to u mnie, w Łabedach, nie ma problemu.Jak pogadam ze starym, czyli TZem to udostępni kawalerkę na Sztabu Powstańczego a to dość blisko do Radiostacji.[/QUOTE]
Bardzo się cieszę bo chyba to będzie konieczne...

Posted

[quote name='NINKA1']Dziewczyny dzisiaj pogadałam sobie z właścicielem Cynka i mam parę nowych
wiadomości ale przede wszystkim jestem pełna podziwu dla tego człowieka i
jego cierpliwości . Akurat tak się fatalnie ułożyło, że oprócz problemu z Cynkiem
doszły mu bardzo poważne kłopoty osobiste, czyli tak zwana czarna seria.
Ale pomimo tego nie zniechęcił się jak zapewne zrobiłaby wiekszość ludzi a
wręcz przeciwnie ma nadzieje na szczęśliwe zakończenie i już jest przygotowany
na to, że jak Cynka odzyska to będzie skazany na spacery tylko na smyczy.
No a sam uciekinier ma się świetnie, już opanował dwa domy " zastępcze" czyli
na karmienie przychodzi tradycyjnie do ogrodnictwa a oprócz tego wesoło pomyka
do pana rolnika , który ma gospodartwo niedaleko. Wszystko się dzieje na terenie
ok. 3 km 2 . Rolnik zaobserwował, że przychodzi jakiś bezdomny piesek koło jego
domu więc zaczął wystawiać mu michę z żarciem a jak zorientował się, że pies
zrobił sobie noclegownie pod starym wozem drewnianym to położył mu tam jakąś
kufajkę.Miejsce jest zaciszne, osłoniete przed śniegiem i wiatrem więc Cynek
ma super kryjówkę. Rolnik jak sie dowiedział od właściciela jaka jest historia Cynka
i jak długo już jest na wolności to szczerze się zdziwił. Widział go przecież i pies
jest grubiutki , odkarmiony tylko strasznie płochliwy. Stwierdził, że to bardzo
mądry , sprytny i inteligentny zwierzak. Problem w tym, że wóz jest na terenie
nieogrodzonym no i Cynek jak tylko zwietrzy człowieka to czmycha. Cynek
jak widział, że rolnik niesie żarcie dla swojego psa na podwórku to podszedł pod
bramę przypomnieć, że też czeka coby rolnik nie zapomniał o nim ale o bliższym
kontakcie mowy nie ma.

No i tak to jest z tym cwaniakiem.[/QUOTE]
Wieści super,jak na te okoliczności...czyli jest w jednym miejscu,ma miejsce do spania i coś do jedzenia...akcja wydaje się łatwiejsza(oby!)

Posted

On był bardzo długo bezdomny a potem złapali go i wsadzili do klatki i jak juz zaufał to przyjechał jakis obcy i wywiózł go...i jak tu zaufać...radzi sobie jak zawsze.

Posted

[quote name='Romka']On był bardzo długo bezdomny a potem złapali go i wsadzili do klatki i jak juz zaufał to przyjechał jakis obcy i wywiózł go...i jak tu zaufać...radzi sobie jak zawsze.[/QUOTE]

no dokładnie, on tego nie rozumie