Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='megii1']Napisałam smsa do Morissowej i czekam na jej odpowiedz - chyba, ze ktoś z Was jest upoważniony do podejmowania decyzji w kwestii zdrowia Grizy. Badania mogę zrobić nawet jutro rano.[/QUOTE]

raczej bez badania krwi sie nie obedzie, to chyba podstawa ...

• Replies 610
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam wczoraj z KWLem - ma się zastanowić i odezwać co robimy dalej z leczeniem Grizy.
Zakupiłam na bazarku dla grizy album za 18 zł - prosze o odliczenie do z kosztów hotelku. Pewnie za wrzesień będzie za hotel około 180 zł ale Morissowa pewnie wszystko ogarnie jak się pojawi bo był też bazarek na 67 zł.

Posted

Dzis była u mnie wetka, do innych psiaków ale jak zobaczyła Grize od razu powiedziała, ze schudła i ze kiepsko wygląda...:(Rozmawiałam dziś z KWl-em - w poniedziałek będziemy działać. Na pewno zbadamy krew a co jeszcze może napisze KWL.

Posted

[quote name='malibo57']Niedobrze. Gdyby była propozycja karmienia hepatic'iem, to weźcie pod uwagę tę karmę w zamian. Jest autentycznie hypoalergiczna i niskobiałkowa, a bardzo dobrej jakości.
https://zdrowypiesek.pl/karma-wolfsblut-wild-duck-15-kg-kaczka-topinambur-siemie-lniane-jagody-porzeczki-bez.html
Griza ma prawo mieć "walniętą" wątrobę, jeśli przyjmuje leki niesteroidowe przeciwzapalne.
Nie wczytuje mi się link, co to za karma?

Posted

Zadzwonię dziś jeszcze do Kwl i potwierdzę jakie dokładnie badania krwi chcą zrobić. To może zrobić moja wetka ale na konsultacje trzeba by z nią gdzieś pojechać bo to skomplikowany przypadek:( Wczoraj była u mnie znowu u mnie moja wetka (sporo psiaków się poprzeziębiało więc leczymy). Była akurat w domu jak Grizka jadła. Widziała jak Sunia dużo i łapczywie je, widzi jak a ostatnio schudła. Zapytałam z czego to jej zdaniem może wynikać. A ona powiedziała, ze to zaniki mięśniowe, takie jak u starszych ludzi...
Może byłby ktoś chętny do przejażdżki z Grizą na konsultacje?
Malibo - Ciebie zapraszam od roku:) Może akurat miałabyś czas:)

Posted

Bardzo przepraszam za moją nieobecność - obiecuję poprawę.

Megii1 - proszę o to badanie krwi (tak jak mówił kwl). Zobaczymy co wyjdzie no i rzeczywiście trzeba się szykować na kolejną wycieczkę na konsultacje.

Leki na wątrobę może ustalmy po aktualnych badaniach. Leki na stawy - co do tych niesterydowcyh, co dostawała, to powinno się robić przerwy. To mocno obciąża organizm, głównie właśnie wątrobę. ja bym zrobiła przerwę, myślę, żeby kupić suplementy na stawy i zobaczyć jak będzie z chodzeniem. Na kleszcze wyślę.
Rozliczenie w tym tygodniu.
Przepraszam.

Posted

Grizka już po pobraniu krwi. Wyniki będą dziś po południu także wkleję i napisze jak nie będzie widać. Koszt zwykłej morfologii o jaką prosił KWL to 60 zł a ode mnie ma jeszcze bardziej rozszerzoną w kierunku wątroby i nerek. Zobaczymy co wyjdzie.

Posted

Nie jest dobrze:( Są na razie początkowe wyniki ale Griza ma 20 tys leukocytów a norma jest do 10 tys... Sunia ma poważny stan zapalny... Może to być wszystko - wątroba, nerki, zęby. Dziś powinnam mieć bardziej szczegółowe wyniki, może wyjdzie co dokładnie się dzieje.

Posted

I już je wiem o co chodzi. Wyniki na kartce będę miała jutro ale to co wiem jest w normie albo prawie w normie. Kreatynina 0,78, Alat 106 (norma jest do 50 ale Griza miesiac temu miała 350 więc jest dużo lepiej), Mocznik lekko obniżony - 16 (norma od 20), glukoza 80. Moja wetka sugeruje USG bo podobno w ciagu miesiąca wiele może się wydarzyć w organiźmie starszego psiaka...

Posted

cholera, no! obstawiałam tą wątrobę, a tu wyniki lepsze niż ostatnio, co się dzieje??
jestem za usg u Marcińskiego - skoro coś jest źle, to miejmy pewność co do usg. Już tyle historii słyszałam - co kto widział na usg a co pies miał w środku po otworzeniu...