Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Figa-mama i Kaja-córka, dwie słodkie istotki, jedna ktoś wyrzucił na ulicę, druga miała umrzeć od morbitalu, jak reszta jej sióstr i braci.
A historia ich jest typowa: sunia przez kilka miesięcy koczowała pod gołym niebem na zapleczu bloków na osiedlu toruńskim. Tak się oszczeniła. Litościwi ludzie dawali wodę, wykładali jedzenie. Źli i podli jedzenie wyrzucali, wode wylewali nawet w 40-tostopniowe upały. W końcu przyjechali ludzie ze schroniska. Suki nie udało im sie odłowić, zabrali jednak szczeniaki. Śliczne ponadmiesięczne kluchy, z wielkim trudem i poświęceniem odkarmione przez wycieńczona sukę. W schronisku je zabito. Piszę zabito a nie uśpiono, ponieważ wstrzyknieto morbital kilkutygodniowym , zdrowym pieskom. Przeczytałam dokładnie ustawę o ochronie zwierząt, zwłaszcza ten fragment mówiący, kiedy mozna poddać psy eutanazji. Te odchowane , zdrowe pieski nie podchodza mi ani di ślepego miotu, ani do osobników agresywnych, ani ciężko chorych i cierpiących.

I jak to w zyciu bywa zdarzył sie mały cud, jedno dziecko sie zawieruszyło, ludzie go nie zauważyli,nie zabrali... Mała psia dziewczynka ocalała.
Teraz obie, mama i córka, są już bezpieczne w Dt.
Figa okazała się wyjatkową, cudowną suczką. Niezwykle mądra i grzeczna, czysciutka w domu, spokojna i posłuszna. Zna obyczaje panujące w domu, wie do czego jest kanapa, spacer i kochany człowiek. Ma około 2 lat, została już odrobaczona i zaszczepiona. W najbliższym czasie takze wysterylizowana.
Kaja to urocza 2-2,5 miesięczna, biszkoptowa suczka, we wszystkim naśladująca mamę. Także została odrobaczona, podano jej też surowicę.
Ocałała jako jedyna z około 5-8 szczeniąt... Nalezy jej sie teraz dobre zycie. Za cały miot.

Bardzo prosimy o wszelkie mozliwe ogłoszenia.

Uploaded with ImageShack.us

Posted

Kto mógłby zrobić dziewczynkom allegro wyróznione?
Dt jest niepewne, raczej awaryjne, trzeba spieszyć sie z szukaniem domów.

Dodam, ze sunia waży 16 kg, jest drobnej budowy, smukła i delikatna. Jest biała w bezowe łaty, natomiast malutka jest biszkoptowa.

Posted

Agato, wszystko się zgadza, ja takie informacje także otrzymałam od P. Oli.
Ja już wysłałam maila do P. Oli z informacją, że malucha umieszczę na plakacie dot. szczeniąt z W-wy ( słupy + komunikacja miejska)

Wysłałam sms-a do Darkwater, zrobi allegro wyróżnione.
Ja zrobię ogłoszenia na:
www.przygarnijzwierzaka.pl
www.toruniak.pl
[FONT=Times New Roman]www.adopcjapsa.pl[/FONT]
[FONT=Times New Roman]www.adopcje.pl[/FONT]
[FONT=Times New Roman]www.szerlok.pl[/FONT]
[FONT=Times New Roman]www.animalia.pl[/FONT]
[FONT=Times New Roman]www.4lapy.pl[/FONT]

Ale zrobię je dopiero jutro ok. 7-8. Jeżeli ktoś da radę wcześniej niż ja, niech robi;)

Posted

Wszystko jest dobrze. Figą zainteresowała sie pani z allegro. To jej mail:

Bardzo dziekuję za szybka odpowiedź, prosze powiedzieć jakiej wielkości jest psina. I ile ma lat, na allegro było podane że ok 2. Sunia by trafiła do Otwock, tzn narazie mieszkamy w Warszaiwe ale od połowy sierpnia w Otwocku, w mieszkaniu. Mieszkanie jest duże. bloki stoja po srodku lau więc psiak miał by fantastyczny teren do spacerów. Mam kotkę dlatego interesowało mnie czy sunia akceptuje koty. Z kotem nie będzie problemu bo wychowywała się w towarzystwie psów, dodatkow jest po sterylizacji więc nie ma silnego instynktu terytorialnego. Mam doświadczenie jezeli choidz o psy, szczególnie "znajdy". Bardzo mi zależy na sprawdzeniu jak Figa toleruje dzieci. Moja Zuza jest dosyc żywym dzieckiem i jeszcze małym bo ma 4 lata, ale nie jest rozpuszczonym bachorem:). Bardzo zalezy mi na Fidze -miłośc od pierwszego wejżenia ;) Czekam z niecierpliwością na odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie
Iza

Uważam , ze wyglada to nieźle. Trzeba tylko zrobić wizytę.

Posted

Tak, mi w Warszawie robiła Abrakadabra.
Rozmawiałam dziś z P. Olą i koty Figa na pewno toleruje, dzieci też powinna, ale może trzeba się jeszcze upewnic, tzn. zabrac jakieś dziecko na spotkanie z Figą, ja niestety nie posiadam...

Posted

AgnieszkaO napisał(a):
Ale co z nią nie tak?

Mieli juz jakąś sukę z hoteliku, był jakis problem z dzieckiem i suke oddali. Tu sytuacja moze się powtórzyć. Wole nie ryzykować.

Ale tłumy na tym watku...