Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Amon to młody mix jamnik, to znaczy ma nieco dłuższe nogi niż powinien i grubszy nieco ogonek, ale usposobienie i temperament ma czysto jamniczy. Amon oczywiście szuka domu, dobrego, kochającego i stabilnego. Jamniś jest naprawdę fajnym pieskiem, nie słyszałam żeby darł „japę” na drugiego psa, jedynie jak brałam go z boksu trochę z radości poszczekiwał. Amon lubi bardzo paróweczki, ale słuchać za bardzo nie lubi, ma swój niezależny charakterek i lubi chodzić własnymi ścieżkami. Amon bardzo lubi pieszczotki, miziać może się bardzo, bardzo długo!

Kontakt w sprawie adopcji:
Bożena Sobieszek
[email protected]
503-364-290

– do 7 sierpnia, potem kontakt do

Oli
[email protected]:
506-493-005

http://picasaweb.google.pl/psiwolontariusz/Amon68310#

Posted

Amon to kochany psiak, taki ufny w stosunku do ludzi, psów też nie zaczepia, tylko chce się bawić. To naprawdę uroczy pies, który wygląda prawie jak jamnik, ale widać prawie robi wielką różnicę, bo przesłałam go osobom zainteresowanym adopcją Napoleona, który był przecież starszy niż Amon, ale zero odzewu, widać jego łapy długonogiej modelki nie w smak, szkoda!
Psiak im dłużej jest w schronisku tym później większa szansa wystąpienia lęku separacyjnego czy innych charakterystycznych zachowań dla psiaków schroniskowych, ciągle mam nadzieję że szybko ktoś się znajdzie, na razie Amon nie jest długo w boksie...

Dziś uczył się komendy "siad". Na razie nie robi tego w sposób natychmiastowy, ale złapał o co chodzi i jak widział parówkę w mojej ręce to wolał siedzieć nawet bez komendy...