soboz4 Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Amon to młody mix jamnik, to znaczy ma nieco dłuższe nogi niż powinien i grubszy nieco ogonek, ale usposobienie i temperament ma czysto jamniczy. Amon oczywiście szuka domu, dobrego, kochającego i stabilnego. Jamniś jest naprawdę fajnym pieskiem, nie słyszałam żeby darł „japę” na drugiego psa, jedynie jak brałam go z boksu trochę z radości poszczekiwał. Amon lubi bardzo paróweczki, ale słuchać za bardzo nie lubi, ma swój niezależny charakterek i lubi chodzić własnymi ścieżkami. Amon bardzo lubi pieszczotki, miziać może się bardzo, bardzo długo! Kontakt w sprawie adopcji: Bożena Sobieszek [email protected] 503-364-290 – do 7 sierpnia, potem kontakt do Oli [email protected]: 506-493-005 http://picasaweb.google.pl/psiwolontariusz/Amon68310# Quote
__Lara Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Też mu chciałam założyć wątek ;) Bożenka mnie wyprzedziła ;) Quote
maciaszek Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Amon dodany na katowicki wątek. Na stronach schroniska poszerzony opis i zmienione fotki (na starej) . Quote
soboz4 Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 córka porobiła mu ogłoszenia na kilkunastu portalach, zrobiła Amonkowi allegro, teraz tylko czekać na dobrego "ludzia" Quote
soboz4 Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 http://allegro.pl/item1169946808_jamnik_w_typie_rasy_a_jak_atrakcyjny_amon_daj_dom.html wiek trochę przesadziła, bo on ma około 2 lat po ząbkach sądząc.... :evil_lol: Ale ogłoszeń ma sporo i to najważniejsze :lol: Quote
__Lara Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Mi też się wydaje, że to młody psiak. Nie dałabym mu 5 lat. Góra to 3. Quote
soboz4 Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 Amon to kochany psiak, taki ufny w stosunku do ludzi, psów też nie zaczepia, tylko chce się bawić. To naprawdę uroczy pies, który wygląda prawie jak jamnik, ale widać prawie robi wielką różnicę, bo przesłałam go osobom zainteresowanym adopcją Napoleona, który był przecież starszy niż Amon, ale zero odzewu, widać jego łapy długonogiej modelki nie w smak, szkoda! Psiak im dłużej jest w schronisku tym później większa szansa wystąpienia lęku separacyjnego czy innych charakterystycznych zachowań dla psiaków schroniskowych, ciągle mam nadzieję że szybko ktoś się znajdzie, na razie Amon nie jest długo w boksie... Dziś uczył się komendy "siad". Na razie nie robi tego w sposób natychmiastowy, ale złapał o co chodzi i jak widział parówkę w mojej ręce to wolał siedzieć nawet bez komendy... Quote
maciaszek Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Wrzuciłam tą ostatnią fotkę jako pierwszą do jego karty na schroniskowej stronie. Ślicznie wygląda! Quote
__Lara Posted July 31, 2010 Posted July 31, 2010 Potwierdzam, to kochany, spokojny, towarzyski psiak :) niech mu ktoś da szansę! Quote
maciaszek Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Byłam dziś w schronisku. Dowiedziałam się, że Amon został adoptowany. Quote
soboz4 Posted August 5, 2010 Author Posted August 5, 2010 Super! To zdejmuję jego ogłoszenia! Szkoda, że nie wiem do kogo poszedł, ale dowiem się we wrześniu! Quote
__Lara Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 maciaszek napisał(a):Byłam dziś w schronisku. Dowiedziałam się, że Amon został adoptowany. Suuuuuper :) Quote
Recommended Posts