MARGOL Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [B][U]POTRZEBNE DEKLARACJE STAŁE I JEDNORAZOWE[/U][/B] BAKO - średniej wielkości, lecz dobrze zbudowany i bardzo silny pies w typie amstaffa/pitbulla. Sądząc po startym uzębieniu ma około 3, 4 lat. Psu tylko w boksie obecność człowieka nie jest obojętna, (gdy spodziewa się spaceru lub posiłku). Natomiast na spacerze ignoruję człowieka, zarówno wszelkie zaczepki słowne jak i fizyczne pozostają bez echa. Rzadko udaję się na tyle zaciekawić psa by podszedł do opiekuna, a jak się uda to najczęściej pies wykazuje nadpobudliwość seksualną. Pies prawdopodobnie był bity przez właściciela, mruży oczy, kuli uszy i opuszcza łeb, gdy uzna podniesioną rękę lub smycz za zagrożenie. BAKO wykazuje zainteresowanie innymi psami, szczególnie sukami (pewnie ze względu na okres rui), najczęściej jest to obwąchanie i odejście. W stosunku do innych psów pies może wykazywać agresję. Z uwagi na ogromną siłę BAKO oraz nieznajomość jego wcześniejszego losu, pies zostanie wydany tylko i wyłącznie doświadczonej i odpowiedzialnej osobie oczywiście po kontroli przed adopcją i po niej. Gdy jestem przed boksem Bako, on jest taki jakby nieobecny, staram sie od jakiegos czasu przynosić mu smakołyki. Je bardzo chętnie, bierze delikatnie z reki. Gdy slyszy ujadające psy wtedy nic sie nie liczy. Bako staje sie bardzo uwazny, mięsnie napinaja się i cały czas nasłuchuje. Bako nie może mieć budy w boksie poniewaz bardzo wysoko skacze, odbija sie o ziemie, o ściany i mógłby za pomoca budy przechodzic do boksów obok, a wtedy tragedia murowana!!!! Nie jest sprawa prosta ale powiem wam że ostatnio Bako jest jakis taki bardzo smutny, nie widziałam jeszcze nigdy takie wzroku u psa. Byc może Bako wie, że jego dni mogą byc policzone. Prawda jest taka, że było juz kilka osób zachwyconych psem ale bali się go adotować, bako to ogromna siła i nieznana przeszlość. Boje sie tego że kierownik podejmie w końcu decyzje o konieczności uśpienia psa. Dlatego tez zwracam się z gorąca prośbą o pomoc. Może ktos miałaby jakis pomysl na Bako? Szkoda mi strasznie tego psiaka. Aaaaaa kiedy chciałam podac Bako fiprex na pchły i kleszcze okropnie się wystarszył, zaczął się cofać i staną ostatecznie w roku boksu. oczywiście bez problemu mozna było go "zakropić" ale ta sytuacja daje do myslenia. Oto Bako na początku pobytu w schronisku: [IMG]http://img688.imageshack.us/img688/9971/bako2.jpg[/IMG] [IMG]http://img341.imageshack.us/img341/6140/bako3.jpg[/IMG] Bako obecnie: [IMG]http://img534.imageshack.us/img534/5263/bako1.jpg[/IMG] Quote
MARGOL Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 BAKO przebywa w schronisku w województwie łódzkim, jestem tam wolontariuszką. Jeszcze w tym tygodniu Bako zostanie wykastrowany. Jest zaszczepiony przeciwko wściekliźnie. Dziewczyny od astków pomogły w sprawie Bako. Znalazły miejsce w hoteliku w Bogatyni, bako mógłby tam byc pod okiem szkoleniowca - to dal niego wielka szansa. Potrzebne są jednak deklaracje na hotel. prosimy o pomoc. Quote
agaga21 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='MARGOL']agaga21 - WIELKIE DZIĘKI!!!![/QUOTE] nie dziękuj, teraz trzeba zgromadzić deklaracje na hotelik. niestety to 400zł miesięcznie, bez większej części deklaracji nie damy rady go utrzymać. załozyłam mu watek na niebieskim: [url]http://www.amstaff-pitbull.eu/viewtopic.php?f=69&t=4750[/url] Quote
ageralion Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Piekna bestia z cholernie madrymi oczami....:loveu: Quote
MARGOL Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 ja od siebie mogę przekazywać miesięcznie 50zł. Mogę tylko tyle ponieważ w fundacji Bernardyn mam swoja podopieczną SOWĘ która tez wspieram finansowo. Quote
agaga21 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='MARGOL']ja od siebie mogę przekazywać miesięcznie 50zł. Mogę tylko tyle ponieważ w fundacji Bernardyn mam swoja podopieczną SOWĘ która tez wspieram finansowo.[/QUOTE] świetnie! czy możesz dopisac to do pierwszego postu? wpisz: [B]deklaracje stałe[/B] i [B]deklaracje jednorazowe.[/B] mam nadzieję, że kilka się zbierze, choćby po 10zł....to szansa dla tego pręgusa, który zawrócił mi w głowie:loveu: Quote
bebcik Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 agaga, a któremuś TTB nie dałabyś sie uwieść? Bo ja mam słabość do tych typkow :) Quote
agaga21 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='bebcik']agaga, a któremuś TTB nie dałabyś sie uwieść? Bo ja mam słabość do tych typkow :)[/QUOTE] no tak...ale niektóre są dla mnie jeszcze bardziej ujmujące od innych i właśnie bako jakoś szczególnie wlazł mi w serce ;) Quote
ania z poznania Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Bako zdecydowanie ma coś w sobie...... Quote
agaga21 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 zrobiłam bakusiowi banerek [URL="http://tiny.pl/h7fqk"][IMG]http://i30.tinypic.com/2ezn4uc.jpg[/IMG][/URL] Quote
MARGOL Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 super, agata jestem twoją dłużniczką, naprawdę! Quote
MARGOL Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 mamy pierwsze deklaracje: moja deklaracja miesięczna to 50zł, mój kolega wolontariusz zadeklarował 30 zł miesięcznie. Quote
agaga21 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 daj spokój bo mi głupio:oops::evil_lol: mamy zatem 80zł stałych deklaracji :multi: bardzo proszę o jeszcze...może ktoś bazarki na bakusia jakieś może zrobić? Quote
MARGOL Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 ja moge przekazać sztuczna bizuterie na bazarek ale podejrzewam że nie podolam pod natłokiem obowiązków prowadzic i pilnowac bazarku. jesli ktos bedzie chetny na zorganizowanie bazarku to prosze o wiadomość, przesle fotki kolczyków. z gory dziekuje. Quote
agaga21 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='MARGOL']ja moge przekazać sztuczna bizuterie na bazarek ale podejrzewam że nie podolam pod natłokiem obowiązków prowadzic i pilnowac bazarku. jesli ktos bedzie chetny na zorganizowanie bazarku to prosze o wiadomość, przesle fotki kolczyków. z gory dziekuje.[/QUOTE] to wyślij do mnie, ja jutro chyba będę robić bazar na nasze psiska. Quote
piechcia15 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 kurcze to tak jak z naszym Semirem któremu żyć się nie chciało, a w Bogatyni dostał drugie zycie i jest już w nowym domu i Drops który miał dostać na dniach zastrzyk... a w Bogatyni wiedzie rajskie życie:) no tylko także jest psem trudnym i juz prawie rok czekamy...i mamy nadzieję. Ale deklaracje koniecznie!! Margol skoro boisz się takie decyzji kierownika to powiedz jaka jest sytuacja, że poruszyłaś jego sprawę, że trwa zbiórka funduszy i aby miał to na uwadze i ewentualnie dał znać jeśli taka decyzja zapadnie. My tak zrobiłyśmy z Dropsem i się udało:) Quote
MARGOL Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 oczywiście dogadam sprawę z kierownikiem, juz raz mielismy sytuację gdzie los jednej suni wisiał na włosku, udało się jednak, trochę czekalismy ale sunia jest teraz w najlepszych rękach, w fundacji Bernardyn!!!! Quote
bebcik Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Bako, Bako, ciotki jednym spojrzeniem powalasz... :) Quote
agaga21 Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='bebcik']Bako, Bako, ciotki jednym spojrzeniem powalasz... :)[/QUOTE] na to spojrzenie chyba by się jakieś kropelki na zapalenie spojówek przydały... Quote
fioneczka Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 pręgusy mają coś w sobie ... Bako jest cudowny :loveu: jak dogo pozwoli porozsyłam prośbę o grosiki ... może ktoś się dorzuci Quote
Recommended Posts