Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wiem że wolontariat w Psitulu jest od 16stki ale czy nie da się tego troszkę ominąć bo ja to już od dwóch lat chcę być wolontariuszką w tym schronisku ale jeszcze nie mam 16. Widzę że macie naprawdę dużo psiaków a ja 16 mam ale rocznikowo bo urodzinki dopiero w sierpniu, dało by się jakoś mnie tam wkręcić ?? Czy muszę czekać aż faktycznie będę miała te 16

• Replies 17.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Naklejka']Ja tez nie miałam 16, tzn. rocznikowo miałam i nie było problemu ;)

Jakiś czas temu minęły dwa lata odkąd jeździmy do schroniska :crazyeye:[/QUOTE]

czas leci zdecydowanie za szybko :P

Posted

Musiałabyś poczekać na Mysię, co odpisze. Ale już się wstępnie cieszymy! :)
Raczyno - dzięki za propozycje steropianowe - to też Mysia by musiała się wypowiedzieć. :)

Kochani, z [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/187891-%C5%9Aliczna-Kaja-wr%C3%B3ci%C5%82a-z-adopcji-uda%C5%82o-si%C4%99-Kaja-jedzie-do-hoteliku-%29?p=20675467#post20675467"]Kają [/URL]raczej marnie. Ale powalczymy trochę.

Posted

Dobra będę czekać, mam nadzieję że się uda bo to niecałe pół roczku i będę miała te 16;) a wiadomo że w schronie każda para rąk się przyda:p

Posted

No ale właśnie Angi pisze, że jej się udało ciut wcześniej załapać! :) Najlepiej by było gdybyś przyjechała w weekend, kiedy jest dużo wolontariuszy - bo podczepić się do kogoś, to chyba Mysia na pewno pozwoli... :roll:

Posted

[quote name='Raczyna']20 kwietnia nie będzie mnie w Polsce, szkoda, bo bym się chętnie z Wami wybrała

mam pytanie
u mamy w piwnicy jest kilka styropianowych płyt, tych takich najgrubszych do ocieplania budynków, mam też spory kawałek wykładziny- z takiej dużej kuchni, reflektujecie na to?
styropian jest w Chorzowie na 3-go Maja a wykładzina w Świętochłowicach na Szkolnej
nie wiem czy się wam opłaca po to jechać- jeśli nie to dam cynk do chorzowskiego schroniska, ale wy jakoś tak jesteście u mnie na pierwszym miejscu ;)[/QUOTE]

Raczyna my mamy póki co bud nawet więcej niż potrzeba i wszystkie są ocieplone, to może faktycznie jakimś innym bidą się przydadzą?

[quote name='__Lara']Dostałam takie info:

"dziś do mnie dzwonił facet w sprawie adopcji mojej podopiecznej ze schroniska. Szuka psa w typie owczarka niemieckiego, w Rudzie już psa nie dostał, facet jest co najmniej nieodpowiedzialny, podobno patologia więc UWAŻAJCIE, jak coś mam numer tel"[/QUOTE]

nie wiem czy to nie przypadkiem tacy co chcieli naszą Torię....

[quote name='prochu']Wiem że wolontariat w Psitulu jest od 16stki ale czy nie da się tego troszkę ominąć bo ja to już od dwóch lat chcę być wolontariuszką w tym schronisku ale jeszcze nie mam 16. Widzę że macie naprawdę dużo psiaków a ja 16 mam ale rocznikowo bo urodzinki dopiero w sierpniu, dało by się jakoś mnie tam wkręcić ?? Czy muszę czekać aż faktycznie będę miała te 16[/QUOTE]

Jak rocznikowo masz to spoko ;) Podaj mi maila to Ci wyślę co i jak :)

[quote name='Bjuta']Musiałabyś poczekać na Mysię, co odpisze. Ale już się wstępnie cieszymy! :)
Raczyno - dzięki za propozycje steropianowe - to też Mysia by musiała się wypowiedzieć. :)

Kochani, z [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/187891-Śliczna-Kaja-wróciła-z-adopcji-udało-się-Kaja-jedzie-do-hoteliku-)?p=20675467#post20675467"]Kają [/URL]raczej marnie. Ale powalczymy trochę.[/QUOTE]

jejku, co się dzieje ? :-( Ta zima już za długo trwa i tyle złego to z sobą niesie :shake:

Posted

[quote name='Bjuta']Kochani, jeśli znajdziemy auta i kierowców, to kto się wybierze na dogtrekking do Jerzmanowic (jura Krakowsko-częstochowska) 80 km od Zabrza 20 kwietnia ?

[URL]http://www.dogtrekking.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=257&Itemid=226[/URL][/QUOTE]
ja bankowo :) + 1 osoba (ewentualny kierowca)

Posted

[SIZE=4][COLOR=#ffd700][B]Pegi (5899)[/B][/COLOR][/SIZE] ogłoszona na:
Kokosy.pl
Ojej.pl
Najpewniej.pl
Hiperogloszenia.pl
Tablica.pl
Pajeczyna.pl
Adopcjapsa.pl
Pineska.pl
Azbazar.pl
lento.pl
ale.gratka.pl+naszemiasto.pl+wp.pl(Tutaj podałam swój mail,bo się zapisał i nie umiem go edytować,numer podałam już wasz)
top-ogloszenia.net
adin.pl
arena.pl
gumtree.pl
slaskieogloszenia.pl

Mam nadzieję,że wystarczająco stronek:)
Jeśli nie-Mogę dorobić;)

Posted

Dzisiaj w końcu do domku trafił Maryś :multi:
Zamieszkał pod jednym dachem z naszą Wimą ;)
A wczoraj Ola wzięła na tymczas naszego Czarusia :loveu:

Posted

O jak dobrze!!! Maryś tak strasznie długo czekał - jak na szczeniaka oczywiście. No i super, że Czaruś jest u Oli! Oby mu się tak poszczęściło jak Łatkowi!

Posted

Aha, znalazł się Pluto (mamy go na Psitulu w zaginionych), pani wet mi napisała tak:

"Chciałam tylko przekazać, że Pluto się znalazł. Po tygodniu, w Bytomiu.

Zamelinował sie na laubach na ogródkach działkowych a stołował na okolicznych osiedlowych hasiokach.
Zdradziła go czerwona obroża.

Jest teraz mocno obrażony i nieszczęśliwy, ale cały i zdrowy." :)

Posted

to świetne wieści! :)

A ja Wam zdradzę, że dzisiaj Batis wybiera się do domu :evil_lol::multi:

AKTUALNOŚCI 29.03.-4.04.2013

Do schroniska przyjęliśmy 8 psiaków: 6 z interwencji i 2 przyprowadzone przez osoby prywatne.
Z interwencji przyjechały do nas: młodziutki psiak czarny-podpalany średniej wielkości z ul. Klonowej, pies brązowy w typie amstaffa z ul. Witosa, suczka w typie husky czarno-biała z niebieskimi oczami z ul. Rymera, piesek mały czarny z malutkim białym krawatem wyglądający jak mini labrador z ul. De Gaulle'a, pies beagle trikolor z myjni samochodowej przy ul. Korczoka i pies średni brązowy z czarnym nalotem po wypadku z pętli tramwajowej na Zaborzu.
Osoby prywatne przyprowadziły dwa pieski: małego brązowego z ciemnym nalotem dłuższym włosem stojącymi uszkami z Osiedla Młodego Górnika i psiaka mało-średniego czarnego-podpalanego krótkowłosego po wypadku z ul. Grunwaldzkiej.
Do swoich właścicieli wróciły dwa psiaki :) Flawia (8392), która trafiła z ul. De Gaulle'a okazała się Sarą i beagle Lucky (8413), który trafił z ul. Korczoka.
Do nowych domków trafiło 7 piesków :) Cwaniak (8332), Maryś (8124) i Idziak (7964) zamieszkali w Zabrzu :) Nakil (7573) w mieszkaniu w Katowicach, Bofun (8320) w mieszkaniu w Bytomiu, Bobiś (8406) w mieszkaniu w Gliwicach, a Hari (8379) w domku z ogrodem w Sączowie :)
Niestety za Tęczowy Most odszedł psiak po wypadku z Pętli Tramwajowej na Zaborzu, miał złamany kręgosłup i nie można było mu pomóc :-(
Nie przyjęliśmy żadnego nowego kotka, za to trzy trafiły do nowych domków :) Murzyn (k-2077) i Muminek (k-2071) zamieszkali w Zabrzu, a kotka Fredzia (k-2063) w domku z ogrodem w Nowym Chechle :)
Otrzymaliśmy dary od Magdaleny oraz osób anonimowych, odwiedzili nas wolontariusze niemieckiej organizacji Tierhilfsnetzwerk Europa e.V., którzy przywieźli cały samochód prezentów dla naszych podopiecznych :)) Wszystkim bardzo dziękujemy!

Posted

[B]ANKIETA DLA OSOBY ADOPTUJĄCEJ ZWIERZĘ ZE SCHRONISKA[/B]
[U][B]MARZEC 2013[/B][/U]

[B]Ilość osób ankietowanych: [/B][COLOR=#ff0000][B]37[/B][/COLOR]

1. Skąd dowiedziałeś się o naszym schronisku?

[LIST]
[*]Znajomi [COLOR=#ff0000][B]12[/B][/COLOR]
[*]Internet [COLOR=#ff0000][B]24[/B][/COLOR]
[*]Telewizja
[*]Prasa [COLOR=#ff0000][B]1[/B][/COLOR]
[*]Bilbordy [COLOR=#ff0000][B] 3[/B][/COLOR]
[*]Miałem już wcześniej zwierzaka ze schroniska [COLOR=#ff0000][B]5[/B][/COLOR]
[*]Plakaty i ulotki [COLOR=#ff0000][B]2[/B][/COLOR]
[*]Akcje, imprezy i prelekcje na których pojawiali się przedstawiciele schroniska [COLOR=#ff0000][B]2[/B][/COLOR]
[*]Inne (jakie?) ……… [COLOR=#ff0000][B]przejeżdżam obok w drodze do pracy 1[/B][/COLOR]
[/LIST]

2 .Czy zwierzaka, którego adoptujesz widziałeś już gdzieś wcześniej?

[LIST]
[*]Oficjalna strona schroniska [URL="http://www.psitulmnie.pl/"]www.psitulmnie.pl[/URL] [COLOR=#ff0000][B]18[/B][/COLOR]
[*]Inne portale ogłoszeniowe (jakie?)……… [COLOR=#ff0000][B]Facebook 3[/B][/COLOR][COLOR=#ff0000] [B] tablica.pl 3[/B][/COLOR]
[*]Prasa (jaka?)……………………………..
[*]Telewizja (jaka?)………………………………… [COLOR=#ff0000][B]1[/B][/COLOR]
[*]Pokazy psów ze schroniska
[*]Inne (jakie?)……………………………….. [COLOR=#ff0000][B] nie 11[/B][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][B]byłem jego wirtualnym opiekunem i wyprowadzałem na spacery 1[/B][/COLOR]
[COLOR=#ff0000][B]na plakacie 1[/B][/COLOR]
[/LIST]

3. Co skłoniło Cię do adopcji zwierzęcia akurat ze schroniska?

[LIST]
[*]Duży wybór wśród zwierzaków [COLOR=#ff0000][B]1[/B][/COLOR]
[*]Chęć pomocy bezdomnym zwierzętom [COLOR=#ff0000][B]34[/B][/COLOR]
[*]Mniejsze koszta niż np. przy kupnie zwierzaka z hodowli [COLOR=#ff0000][B]2[/B][/COLOR]
[*]Brak innych pomysłów na nabycie zwierzęcia [COLOR=#ff0000][B]1[/B][/COLOR]
[*]Inne (jakie?) [COLOR=#ff0000][B]miałam takiego samego psa 1[/B][/COLOR][COLOR=#ff0000][B] bo w schronisku są kundelki, a one są najlepsze 1[/B][/COLOR]
[/LIST]

4 Czy miałeś już wcześniej zwierzę? Jeśli tak to skąd?

[LIST]
[*]Schronisko [COLOR=#ff0000][B]17[/B][/COLOR]
[*]Hodowla [COLOR=#ff0000][B]5[/B][/COLOR]
[*]Znajomi i rodzina [COLOR=#ff0000][B]11[/B][/COLOR]
[*]Ogłoszenia prywatnych osób (prasa, Internet, itp.) [COLOR=#ff0000][B]3[/B][/COLOR]
[*]Inne (jakie?) [COLOR=#ff0000][B] znaleziony [/B][/COLOR][COLOR=#ff0000][B] 2[/B][/COLOR]
[/LIST]
[COLOR=#ff0000][B] nie 2 [/B][/COLOR]

5. Czy w domu mieszkają dzieci? Jeśli tak to w jakim wieku?

[LIST]
[*]0-3 lat [COLOR=#ff0000][B]6[/B][/COLOR]
[*]4-7 lat [COLOR=#ff0000][B]6[/B][/COLOR]
[*]8-12 lat [COLOR=#ff0000][B]4[/B][/COLOR]
[*]Powyżej 12 lat [COLOR=#ff0000][B]9[/B][/COLOR]
[/LIST]
[COLOR=#ff0000][B]Nie ma 19 [/B][/COLOR]

6. Gdzie ma przebywać Twój adoptowany zwierzak?

[LIST]
[*]Domek z ogrodem : głównie w domu [COLOR=#ff0000][B]8[/B][/COLOR] /tylko na podwórku (zaznaczyć właściwe)
[*]Mieszkanie w bloku [COLOR=#ff0000][B]29[/B][/COLOR]
[*]Firma
[*]Inne (jakie?)……………………………….
[/LIST]

7. Jeśli w domu mieszkają jakieś inne zwierzęta to jakie?

[LIST]
[*]Pies [COLOR=#ff0000][B]8[/B][/COLOR]
[*]Kot [COLOR=#ff0000][B]3[/B][/COLOR]
[*]Gryzoń [COLOR=#ff0000][B]2[/B][/COLOR]
[*]Ptak [COLOR=#ff0000][B]1[/B][/COLOR]
[*]Inne (jakie?)…………………………… [COLOR=#ff0000][B]rybki 1[/B][/COLOR]
[/LIST]
[COLOR=#ff0000][B]Nie 22 [/B][/COLOR]