Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jeeej.. Flapp znalazł dom, bardzo się cieszę bo to taki pocieszny, strachliwy psiak - w niedzielę strasznie męczyłam go z aparatem żeby miał jakieś fotki do ogłoszeń a tutaj taka niespodzianka :D

i fajnie, że Esmira się znalazła

a o Hathiego dzwonili dziś do mnie z prośbą z SOSHusky o jakieś jego fotki w aktualnym, smutnym stanie aby wzmóc akcję z poszukiwaniem DT na cito więc jakby komuś udało się zrobić to prześlijcie im też od razu na adres [email][email protected][/email] - będą wdzięczni :)

Posted

[quote name='Mysia_']ryżu w ogóle nie lubi, tylko makaron... Dzisiaj próbowałam z weterynaryjną karmą w puszeczce z Hillsa dla kota... Nawet nie próbował ruszyć.[/QUOTE]

hm... a jak byś mu to jakimś rosołkiem, albo tłuszczykiem podlała? może słoik papki z gerberka zje...? Pixel z Fauny w nowym domu początkowo nic nie chciał jesc, dopóki mu Pan nie dal kurczaka z gerberka, potem zaczał z suchym mieszac gerberka i teraz wcina samo suche;)

Posted

odnośnie Sajki [url]http://www.psitulmnie.pl/galeria.php?pid=3343&statusid=1&animaltype=8&virtual=0&senior=0[/url]

Mysia_ Państwo z Gliwic starający się o jej adopcję dostali numer telefonu do Ciebie (wysłałam Ci sms)
Tak jak mówiłam w rozmowie telefonicznej, Grzegorz mąż forumowej ARDNAS zrobił wizytę - jest OK

może jest szansa że sunia spędzi Święta w domu ... znaczy to zależy już tylko od schroniska i Państwa

Posted

[quote name='Bjuta']Sajka jest super do ludzi! Oby jej się poszczęściło! :)[/QUOTE]

Państwo, którzy chcą ją adoptować odezwali się do mnie poprzez ogłoszenie Dorki, która jest już w domu.
Państwo mają już 7 letniego kundelka (nie jest kastrowany) dlatego szukali do adopcji młodej, akceptującej inne zwierzęta suni, koniecznie sterylizowanej.
Mam nadzieję że uda się sprawdzić nastawienie psiaków do siebie i że wszystko będzie OK.
nie wiem tylko co z tą sterylizacją ... miała być dzisiaj ale nie było

Posted

Oj no to oby się udało. Ona jeszcze młodziutka, taka przylepa fajna. Z psami z boksu się dogadała (mniejsze od niej) a ten kundelek duży jest? Byłam z nią raz na spacerze, to próbowała zdominować dużego staruszka, ale na szczęście nie agresywnie, chociaż trochę podszczypywała.

Posted

[quote name='agumka']hm... a jak byś mu to jakimś rosołkiem, albo tłuszczykiem podlała? może słoik papki z gerberka zje...? Pixel z Fauny w nowym domu początkowo nic nie chciał jesc, dopóki mu Pan nie dal kurczaka z gerberka, potem zaczał z suchym mieszac gerberka i teraz wcina samo suche;)[/QUOTE]

Hathi preferuje tylko rosół z makaron, nawet kawałki kurczaka w tym rosole nie do końca mu pasowały, ale w końcu zjadł z reki ;)

[quote name='Naklejka']Spotkałam dzisiaj Cepti w parku :) Bardzo grzeczna i spokojna jest, widać że właściciele są z niej zadowoleni :)[/QUOTE]

SUPER :)

[quote name='fioneczka']odnośnie Sajki [URL]http://www.psitulmnie.pl/galeria.php?pid=3343&statusid=1&animaltype=8&virtual=0&senior=0[/URL]

Mysia_ Państwo z Gliwic starający się o jej adopcję dostali numer telefonu do Ciebie (wysłałam Ci sms)
Tak jak mówiłam w rozmowie telefonicznej, Grzegorz mąż forumowej ARDNAS zrobił wizytę - jest OK

może jest szansa że sunia spędzi Święta w domu ... znaczy to zależy już tylko od schroniska i Państwa[/QUOTE]

[quote name='fioneczka']Państwo, którzy chcą ją adoptować odezwali się do mnie poprzez ogłoszenie Dorki, która jest już w domu.
Państwo mają już 7 letniego kundelka (nie jest kastrowany) dlatego szukali do adopcji młodej, akceptującej inne zwierzęta suni, koniecznie sterylizowanej.
Mam nadzieję że uda się sprawdzić nastawienie psiaków do siebie i że wszystko będzie OK.
nie wiem tylko co z tą sterylizacją ... miała być dzisiaj ale nie było[/QUOTE]

Mam nadzieję, że już jutro nam z ta sterylką nic planów nie pokrzyżuje :)

Posted

Oj to trzymam kciuki!!! Janga jest super!

Artemido, nasz zabrzański anioł - pani Bożena, prosiła żeby Ci podziękować i pogratulować zdjęć Saby i zapytać, czy czasem nie nawinął Ci się Lemik przed obiektyw... :)

Posted

AKTUALNOŚCI 14-20.12.2012

Do schroniska przyjęliśmy 15 psiaków: 8 z interwencji, 6 przyprowadzonych przez osoby prywatne i jeden zwrócony z adopcji.
Z interwencji przyjechały: piesek średni czarny z dłuższym włosem z lasu przy ul. Czołgistów, suczka szczenie brązowa z ciemnym nalotem z ul. Wallek-Walewskiego, piesek średni czarny z pod sklepu przy ul. Wolności 123, pies spaniel rudy z złomnicy na ul. Bytomskiej, piesek średni czarny-podpalany szorstkowłosy z ul. Zwycięstwa, piesek szczeniak brązowy z ul. Nowodworskiej, mała suczka czarna-podpalana z ul. Korczoka i duży jasnobrązowy psiak z ul. Fabrycznej.
Do schroniska przyprowadzono: piesek mały biały szorstkowłosy z ul. Leszczynowej, suczka malutka brązowa z ul. Jodłowej, suczka w typie shi-tsu prawdopodobnie pobita z ul. Ofiar Katynia, suczka średnia czarna z białym krawacikiem oddana przez właściciela z ul. Wolności (Zaborze), piesek mały czarny z białym krawatem z ul. Kawika i mały czarny-podpalany szorstkowłosy piesek znaleziony na ul. Wallek-Walewskiego.
Niestety z adopcji wrócił po prawie 3 latach wrócił do nas adoptowany jako szczeniaczek Tores (6769), w domu pojawiło się dziecko i pies okazał się problemem :-(
Do swoich właścicieli wróciły trzy pieski: cocker spaniel Bartek (8268 ), który trafił z ul. Bytomskiej, Saba (8269) przywieziona z ul Korczoka oraz piesek ((8267) przywieziony z pod sklepu na ul. Wolności.
Niestety pożegnaliśmy naszego staruszka Fiodora (7716), przeszedł za Tęczowy Most gdzie już nic nie będzie go bolało :-(
Do nowych domków trafiło 16 psiaków :))))) Laszi (8157), Pimpuś (8220), Ulka (7950), Nela (8149) i nowy bezimienny psiak (8270) zamieszkali w Zabrzu, w naszym mieście zamieszkał też Max (2691), który na swój nowy cudowny domek czekał prawie 10 lat! Dżoplin (7449) i Dejzi (8140) zamieszkali w Bytomiu, Diego (7862) i Flapp (7931) w Gliwicach, Jędruś (8243) i Maciek (8190) w Sosonowcu, Kuba (8226) w Rudzie Śląskiej, Bungi 8196) w Mysłowicach, a Klucha (8251) w Ornontowicach :) Staruszek Kolin (8239) został adoptowany przez Fundacje Dr Lucy :))
Nie trafił do nas żaden nowy kotek natomiast adoptowane zostały cztery :) Nowy bezimienny kociak (k-2052) i Fionka (k-2044) zamieszkali w Bytomiu, czarna kicia (k-2050) w Zabrzu i nasz kochany Cukierek (k-2040) w mieszkaniu w Rudzie Śląskiej :)
Na szczęście żaden kotek nie odszedł za Tęczowy Most.
Odwiedziły nas dzieci z darami dla naszych podopiecznych: z Publicznego Gimnazjum w Siemoni, z Szkoły Podstawowej w Dobieszowicach, z Gimnazjum nr 24 w Zabrzu i z Klasy I w Społecznej Szkole w Zabrzu przy ul. Zwrotniczej.
Oprócz tego dotarły do nas prezenty od: Przedszkola Miejskiego nr 2 w Świętochłowicach, Zespołu Szkół nr 3 w Zabrzu, Gimnazjum nr 17 w Katowicach, Szkoły Podstawowej nr 6 w Zabrzu, firmy "TROPICAL" z Chorzowa, firmy Eurocash, firmy Furkidz.eu, rodziny naszej Jagódki (8045), Państwa Zając, Państwa Ogorek, rodziców wirtualnych Ksawerego, Pani Ewy, Pani Lidii, Pani Magdaleny z znajomymi oraz od osób anonimowych :) Wszystkim pięknie dziękujemy w imieniu czworonogów :)

[quote name='saraisa']właśnie czytam u Huskych, że Hathi podobno znalazł dom ;)[/QUOTE]

Przed chwilą został adoptowany :)

Posted

[quote name='Bjuta']Oj to trzymam kciuki!!! Janga jest super!

Artemido, nasz zabrzański anioł - pani Bożena, prosiła żeby Ci podziękować i pogratulować zdjęć Saby i zapytać, czy czasem nie nawinął Ci się Lemik przed obiektyw... :)[/QUOTE]

Bjuto, ale Artemida nie robiła zdjęć, jeżeli chodzi o mnie (bo robiłam zdjęcia Sabie) to bardzo dziękuje :)
Lemika nie znam, w którym boksie jest, z jakimi psiakami? Jak będę miała czas i pogoda dopisze (czekam na śnieg :loveu:) to mogę ich obfocić :)

Ile adopcji!! :D
Szkoda, że tak dużo psiaków trafiło do schroniska... :(

Posted

Oj oczywiście, że miałam Ciebie na myśli!! Po tylu latach jeszcze mi się nicki p...ą. Przyszła w końcu ta maszynka trymerska dla Waszych fryzjerskich popisów! :) Może zostawię ja w biurze u Mysi, co? Bo w wolontariacie to się trochę boję... Wygląda szałowo! Mam nadzieję, że będzie też dobra!

Fiodorze... {*}

Posted

[quote name='Bjuta']Oj oczywiście, że miałam Ciebie na myśli!! Po tylu latach jeszcze mi się nicki p...ą. Przyszła w końcu ta maszynka trymerska dla Waszych fryzjerskich popisów! :) Może zostawię ja w biurze u Mysi, co? Bo w wolontariacie to się trochę boję... Wygląda szałowo! Mam nadzieję, że będzie też dobra!
[/QUOTE]

Ale super! To może faktycznie zostawić ją w biurze, żeby się nie zniszczyła, zgubiła itd...
Na wiosnę ruszamy ze strzyżeniem! :)

Posted

[quote name='Naklejka']Ale super! To może faktycznie zostawić ją w biurze, żeby się nie zniszczyła, zgubiła itd...
[B]Na wiosnę ruszamy ze strzyżeniem! [/B]:)[/QUOTE]

oczywiście :lol:
do wiosny mam nadzieję dorobić się dobrych nożyczek, więc będzie dobrze :cool3:

Posted

[quote name='Naklejka']Bjuto, ale Artemida nie robiła zdjęć, jeżeli chodzi o mnie (bo robiłam zdjęcia Sabie) to bardzo dziękuje :)
Lemika nie znam, w którym boksie jest, z jakimi psiakami? Jak będę miała czas i pogoda dopisze (czekam na śnieg :loveu:) to mogę ich obfocić :)

Ile adopcji!! :D
Szkoda, że tak dużo psiaków trafiło do schroniska... :([/QUOTE]

Lemik mieszka w 37 :)

Posted

Kochani - trzymajcie się wszyscy cieplutko! Niech Wam los sprzyja!!! :) :) :)

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-_WKuGtrXKzM/UNdb5ufyfmI/AAAAAAAACIQ/WJikX6EzRhs/s640/Święta 2012.jpg[/IMG]

Posted

Właśnie zobaczyłam, że Wiliam wrócił już po 2 godzinach... :mad: (dziecko się rozpłakało...) No cóż. Wiliam na pewno znajdzie jakiś dom, bo taki piękny i młody. Agutka wróciła w pierwsze święta. :( Oby reszta adopcji się dobrze skończyła.