Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 17.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

PODOBNO ktoś od nas wysłał maila z pogróżkami do Iwony Węgrowskiej. O tym, że nie potrzebujemy jej koncertu i ze poślemy ją do sądu za oczerniający artykuł (ktory notabene nie jest przez nia zautoryzowany...)

Posted

Podobno, czy na pewno? Jeśli to mail z pogróżkami, to pani Iwona powinna zawiadomić policję - oni bez trudu ustalą nadawcę. Zdaje się, że wielu ludziom puściły dziś nerwy. A sam artykuł w SE jest taki idiotyczny, że chyba nie ma wielkiej siły rażenia. Taką mam nadzieję, chociaż ludzie mają skłonność wierzyć w bzdety. No zobaczymy czy jacyś wirtualni opiekunowie zareagują.

Posted

Iwona będzie i już to robi, mianowicie odkręca wszystkie plotki, dementuje, prostuje.
Będą 2 wywiady na żywo +1 z p.Danusią o "prawdziwej rzeczywistosci" schroniska.
Podobno - tak mi powiedziała Iwona. Nie chce tego zgłaszać na policję bo chce to wyjasnic najpierw z nami. Jeżeli to nikt od nas, to po koncercie sie tym zajmie. Nie chce teraz jeszcze bardziej szkodzic wydarzaniu.

Opinie schroniska tez odbuduje. i na koncercie i w wywiadach.
prawda jest taka ze te wszystkie pismaki napisały bzudry o ktorych ona nic nie mowiła....

Posted

Agumko - to jest super ekspress - a nie normalna gazeta. Dziennikarzy obowiązują standardy potwierdzenia informacji. Nawet gdyby pani Iwona opowiadała, że na własne oczy widziała jak rozrywamy szczeniaki na strzępy i popijamy kocią krwią - to mają obowiązek to sprawdzić. Gdyby sobie zadali minimum trudu, to by chociaż w neutralnych szczegółach (1000 psów) się tak nie mylili. Jest to oczywiście ogromnie wkurzające, żeby nie powiedzieć lepiej. Bo z każdej takiej notatki coś tam ludziom w pamięci zostaje. Szczegóły się zacierają, ale wiedzą, że coś tam było podejrzanego chyba. Tak działa plotka. Ale pocieszam się myślą, że Ci który czytają szmatławce, nie adoptują psów ze schronisk... Nie ma już co płakać nad rozlanym mlekiem. Jutro będzie materiał w TV Katowice, będą te wywiady - dobrze, że p. Iwona robi co się da, no i już. To schronisko naprawdę długo pracuje na swoją markę i myślę, że nie tak łatwo ją podważyć.

Posted

[quote name='Bjuta']Agumko - to jest super ekspress - a nie normalna gazeta. Dziennikarzy obowiązują standardy potwierdzenia informacji. Nawet gdyby pani Iwona opowiadała, że na własne oczy widziała jak rozrywamy szczeniaki na strzępy i popijamy kocią krwią - to mają obowiązek to sprawdzić. Gdyby sobie zadali minimum trudu, to by chociaż w neutralnych szczegółach (1000 psów) się tak nie mylili. Jest to oczywiście ogromnie wkurzające, żeby nie powiedzieć lepiej. Bo z każdej takiej notatki coś tam ludziom w pamięci zostaje. Szczegóły się zacierają, ale wiedzą, że coś tam było podejrzanego chyba. Tak działa plotka. Ale pocieszam się myślą, że Ci który czytają szmatławce, nie adoptują psów ze schronisk... Nie ma już co płakać nad rozlanym mlekiem. Jutro będzie materiał w TV Katowice, będą te wywiady - dobrze, że p. Iwona robi co się da, no i już. To schronisko naprawdę długo pracuje na swoją markę i myślę, że nie tak łatwo ją podważyć.[/QUOTE]

Ja wiem co to za gazeta ale do czego pijesz ?

Posted

Agumko,proszę wyjaśnić,Twoje słowa:"celowo podaliśmy więcej psów"itd,czyli kto ,Ty i...?kto jeszcze podałał takie informacje p.W.?Czy było konsultowane z kierownictwem schroniska i jego pracownikami ,jakie informacje należy podać w sprawie ewentualnego koncertu? ,bo wychodzi na to ,że to Ty teraz jesteś odpowiedzialna za tak nierzetelne informacje o schronisku,trzeba się naprzód zastanowić nad tym co się mówi i do kogo, widzisz co się porobiło?Parę tygodni jesteś wolontariuszką w naszym wspaniałym schronisku,więc nie oczerniaj naszego schroniska,nie trzymaj się zasady ,że "wszystkie chwyty dozwolone ,aby dojść do celu",nie tędy droga,mediami rządzą inne prawa ,swój zapał i energię do pomocy zwierzaczkom należy przełożyć na bardziej przyziemne do tych cech.Powodzenia.

Posted

Naprawdę!!! Ale się cieszę!! Zamówiłam dla niego nowy pakiet ogłoszeń, to wymienię na jakiegoś innego psiaka. Mam nadzieję, że Asho już nie jest takim strachoputem, dzięki temu, że z Wami wychodził!

Uporałam się ze spacerowymi fotami, zostały mi tylko dwie marniste fotki Aresa ze schroniska

[IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-vN4ilUXa02I/Te57tYGTRHI/AAAAAAAACks/0_UhHK3hIfI/P6040143.jpg[/IMG]

[IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-VWoVadjHBu0/Te57t1RzZKI/AAAAAAAACkw/kLGIc7Y11hw/s512/P6040145.jpg[/IMG]

Posted

A myśmy z Kaśką rozkminiały czego nauczymy Asho i Sugara, jak zaczniemy szkolenie itp :P Musimy znaleść 2 psy które będzimy szkoliły( odwoływanie, chodzenie na smycz, podstawowe komendy) :D

Posted

[quote name='róża35']Agumko,proszę wyjaśnić,Twoje słowa:"celowo podaliśmy więcej psów"itd,czyli kto ,Ty i...?kto jeszcze podałał takie informacje p.W.?Czy było konsultowane z kierownictwem schroniska i jego pracownikami ,jakie informacje należy podać w sprawie ewentualnego koncertu? ,bo wychodzi na to ,że to Ty teraz jesteś odpowiedzialna za tak nierzetelne informacje o schronisku,trzeba się naprzód zastanowić nad tym co się mówi i do kogo, widzisz co się porobiło?Parę tygodni jesteś wolontariuszką w naszym wspaniałym schronisku,więc nie oczerniaj naszego schroniska,nie trzymaj się zasady ,że "wszystkie chwyty dozwolone ,aby dojść do celu",nie tędy droga,mediami rządzą inne prawa ,swój zapał i energię do pomocy zwierzaczkom należy przełożyć na bardziej przyziemne do tych cech.Powodzenia.[/QUOTE]

Ja żadnych informacji nie podawałam... ZADNYCH. Jedynie maila kiedys pisałam, z prosba o pomoc, ale nie umieszałam tam zadnych informacji o schronisku. Tylko ze z funduszami kiepsko.
"celowo podaliśmy więcej psów" - Iwona i jej asystent
Ja w tym wywiadzie nie brałam zadnego udziału.

Dzieki ze mnie oczerniasz, wielkie dzieki.. Ja pomagam schronisku jak moge, robie wszystko zeby załatwic koncert, staje na uszach zeby wszystko Iwona odkreciła a Wy mnie oczerniacie o wspoludział :/// wielkie dzieki. tyle miałam do powiedzenia :/

Posted

[quote name='Naklejka']A myśmy z Kaśką rozkminiały czego nauczymy Asho i Sugara, jak zaczniemy szkolenie itp :P Musimy znaleść 2 psy które będzimy szkoliły( odwoływanie, chodzenie na smycz, podstawowe komendy) :D[/QUOTE]

Zacny plan :razz::razz:

Posted

[quote name='Beatkaa']Agumko,o co chodzi z tym potopieniem przez miasto psów??? ....

Asho !!!! Naklejka i Artemida tak dbały o Ciebie :multi::multi:[/QUOTE]

to były przykłady pozbywania sie psow, ale nie w Zabrzu... Tak mi to Iwona tłumaczyła. że w roznych schroniskach np. topi sie psy, wywozi do lasów itp

Posted

jejku ja już w ogóle boję się tutaj wchodzić, ostatnio tyle się dzieje, że nie wiem jak to połapać :oops:

Co do koncertu Węgrowskiej to mnie i wiele innych osób dzisiaj przeżyło szok, Pani Aniela to przeżyła straszliwe :shake: ale mam nadzieje, że jakoś to się ułoży... że durny SE napisze sprostowanie, a schronisko nie straci w oczach bliskich nam ludzi, którzy wspierali nas przez te wszystkie lata, ale też takich którzy mogli by nas wesprzeć w przyszłości.
Czytając ten artykuł zaczynałam chyba z 5 razy, bo nie docierało do mnie to co tam napisali... Ja wiem, że mediom zdarza się koloryzować, ale czegoś takiego jeszcze nie widziałam.

Asho adoptowała Pani z która jakiś czas mailowałam ;) myślę, że będzie miał tam bardzo dobrze... W domu są dzieciaki, ale nie takie małe, więc problemu być nie powinno :cool3: Pani już zdążyła umówić go do fryzjera, mam też obiecane fotki :evil_lol:

Artemida, poki co zmieniam na prośbę szefostwa zdjęcia psiaków, które są już dłuzej w schronisku... ale chyba nikt mnie za to nie zamorduje :eviltong: które to mają być fotki? ;);)

Posted

[quote name='Artemida']Mysiu z kim teraz siedzi moje słońce Sugar?[/QUOTE]

jeszcze sam ;) Sugarowi nie tak łatwo znaleźć odpowiednie towarzystwo ;)

Posted

Agumko ,widocznie nieuważnie czytasz co sie do Ciebie pisze,za taką pomoc serdecznie dziękujemy,bo znowu niedługo okaże się ,iż Twój zapał pójdzie na marne,chodzi o nasze schronisko;bo są na prawdę schroniska ,o których podana przez Ciebie informacja pasowałaby w 100%.A kto miałby z nas mieć e-maila do p.Iwony?A wogóle nie masz o co się obrażać,przecież wszystko w/g Ciebie jest ok.Właśnie DZIĘKUJEMY!

Posted

hm ze spaceru te nowe co są ,na wątku spacerowym możesz wybrać jakieś ładne :D chociaż tam są wszystkie super :d koniecznie jakieś psy do szkolenia, my dziś z Anetą zaplanowałyśmy od czego zaczniemy uczyć Asho i Sugara xD

Posted

[B]CZY DO WAS WSZYSTKICH DOTRZE W KONCU ZE TAK JAK WY MY TEZ CZYTAJAC I DOSTAJAC TELEFONY OD WSZYSTKICH BYŁYSMY W SZOKU ZE COS TAKIEGO ZOSTAŁO UMIESZCZONE W ARTYKULE, CZY NIE ?![/B]
Nam tez zalezy na opini schroniska, zawsze mowimy jak traktujecie psy, jak u Was jest dobrze.
Nawet w mailu ktory wystosowałysmy do managerki Iwony, dzisiaj napisałysmy:

"Zwierzęta z "Psitula" potrzebują zarówno Pani Iwony jak i naszej pomocy. Schronisko i sterylizuje sunie i kastruje psy, szczepi i bardzo dużo pieniędzy wydaje na leczenie starych psiaków, których w schronisku jest bardzo dużo, czym bardzo nas ujęło, że mimo wieku nadal są w schronisku traktowane na równi z młodszymi, a nie usypiane. Schronisko wydaje też dużo pieniędzy na domy tymczasowe i hotele dla zwierząt szczególnie dla tych, które w żaden sposób nie potrafią zaadoptować się w schronisku. Dlatego każda forma pomocy jest mile widziana."

Staramy sie zrobic wszystko aby psiakom było jak najlepiej, zeby im pomoc. Poswiecamy swoj czas zeby wyjsc z psiakami, bo pomoc im sprawia nam przyjemnosc. A teraz tutaj dowiaduje sie ze to ja "oczerniłam wasze wspaniałe schronisko", ze to ja "podaje nierzetelne informacje". Bardzo, ale to bardzo jest mi przykro, że wszystko skupia sie teraz na mnie, na pani Lidii i ogolnie na naszym wolontariacie.... To ze my wyszłysmy z inicjatywa koncertu wcale nie znaczy, ze my jestesmy wszystkiemu winne! Miejcie pretensje do SuperEkspresu ktory napisał artykul a nie do nas! Jezu, nie wiem po co sie w to wszystko tak zaangazowałam zeby teraz jeszcze za to oberwac.. jest mi w cholere przykro, ze nikt nie liczy sie z tym ze nam tez zalezy na tym aby schronisko miało jaknajlepsza opinie a widze ze wypatrujecie we mnie intruza ktory "po kilku tygodniach" postanowił zniszczyc Wasze schronisko.. Dziekuje Wam bardzo...

Posted

A tu jest pierwszy e-mail jaki napisałam do p.Iwony z prośbą o pomoc...

"Witam
Od pół roku działam jako wolontariuszka w dwóch śląskich schroniskach, w Zabrzu i Rudzie śląskiej.
Do schroniska w Zabrzu trafia bardzo dużo psów, niestety nie tylko z terenu Zabrza, ale i z okolic, ponieważ do niedawna schronisko to słynęło z "komfortowych" warunków, małej ilości psów. W tym schronisku nie zdarzyło się aby chociaż jeden pies został uśpiony. Od kilku tygodni do Zabrza trafia tygodniowo KILKANAŚCIE psów. Schronisko jest przepełnione, brakuje funduszy na utrzymanie. Po ostatniej wizycie kontrolnej stwierdzono że schronisko jest przepełnione. Pani Aniela - właścicielka - jest zrozpaczona. Coraz mniej psów jest adoptowanych, coraz więcej wyrzucanych. Jeszcze teraz, gdy nadchodzą wakacje i ludzie pozbywają się "problemu". Te psy walczą o życie. Jak możemy staramy się pomóc ze wszystkich sił. Organizujemy zbiórki żywności, artykułów potrzebnych dla utrzymania psa, ale niestety jest to kropla w morzu potrzeb... Schronisko to nie posiada takiego dofinansowania, jak schronisko w Rudzie.

Staramy się szukać domów dla najbardziej potrzebujących psiaków, ale i tak mimo naszych starań, nie zgłaszają się ludzie, chętni adoptować pieska. Tak samo jak jedzenia, brakuje obroży. Warunkiem wyprowadzenia przez nas psa na spacer, jest posiadanie przez niego obroży. Mimo naszych wielokrotnych zakupów, nie wszystkie psy takowe obroże posiadają. Zainicjowałam zbiórkę niepotrzebnych obroży, smyczy na Facebooku, dużo ludzi podchwyciło temat, ale pewnie dużo też przejdzie koło tego obojętnie. Psów jak przybywało, tak przybywa. Schronisko pęka w szwach. Niejednokrotnie apelowałyśmy o niezwożenie psów z okolic Zabrza do Zabrza, ale pomimo tego, ludzie i tak robią swoje. Wydaje im się, że jak powiedzą że pies znaleziony przez nich na terenie Gliwic, znaleziony został na przykładowo przystanku w Zabrzu, załatwią sprawę. I tak jest. Schronisko w żaden sposób nie ma jak sprawdzić skąd pies pochodzi, skąd został przyprowadzony. Zdarzają się też przypadki przywiązywania psa do schroniskowego płotu, bądź przerzucanie przez płot na teren schroniska...

Nie wiem co jeszcze możemy zrobić dla tego schroniska dla bezdomnych zwierząt. Nie wiem w jaki sposób, ale bardzo chciałam prosić o pomoc.
Każda pomoc jest ważna, a wiem że jest Pani człowiekiem ważnym, uznawanym i znanym w Polsce.
Może Pani ma jakiś pomysł jak można by pomóc schronisku ? Myślałyśmy o prośbie o przekazanie czegoś na aukcję z której moglibyśmy przekazać dochód na schroniska.
To bardzo ważne dla mnie, wolontariuszek i schroniska, a szczególnie jego podopiecznych.

Oto strona schroniska, dla którego o pomoc proszę . [url]www.psitulmnie.pl[/url]

Serdecznie pozdrawiam i czekam na odpowiedź,
Agata Magiera"

i nie widze w tym nic, co miałoby jakikolwiek związek z artykułem

Posted

[quote name='Mysia_']
Teraz na pewno lekki zastój w adopcjach robi nam spanielka... każdy kto obok niej przejdzie już nie zwraca uwagi na inne psy :roll: Wszyscy zachwyceni jaka ona cudowna i już inne kundelki nie mają znaczenia :shake::shake:[/QUOTE]
A cóż to za spanielka? Przejrzałam chyba z 10 ston wstecz i nie znalazłam żadnego info o niej.

Bjuta dzięki za fotki Kampa. :Rose: