Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

na watku inki jest info od lilki z wczoraj ze przeslala zdjecia inki i barika javenie

ale niestety nie wiem czy dotarla do lilki informacja o jakie konkretnie zdjecia barika nam chodzi..

zobaczymy..

Posted

watek inki

[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/188803-Brak-deklaracji-na-kwot%C4%99-135-z%C5%82otych%21%21Czy-Inka-wr%C3%B3ci-do-schroniska-B%C5%82agamy-o-pomoc%21"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/188803-Brak-deklaracji-na-kwot%C4%99-135-z%C5%82otych%21%21Czy-Inka-wr%C3%B3ci-do-schroniska-B%C5%82agamy-o-pomoc%21[/URL]

Posted

[B]mam kontakt z ewentualnym domem tymczasowym dla Barika.

Dom jest w Katowiacach.

co deklarowicze sądzą o tym by Barik zmienił miejsce zamieszkania?

oczywiście najpierw musimy spłacić dług Barika w hoteliku.

Czekam na opinie i ewentualne pytania o ten dom tymczasowy.[/B]

Posted

śledzę wątek Barika od kiedy był chwilkę u Ulki12 - ten nowy DT to dom z ogrodem czy blok? Trzeba pamiętać o pomysłowosci i determinacji Barika w kwestii uciekania w pierwszych dniach. Chyba, że już mu to minęło, ale nigdy nie wiadomo

Posted

[quote name='Figanna'][B]mam kontakt z ewentualnym domem tymczasowym dla Barika.

Dom jest w Katowiacach.

co deklarowicze sądzą o tym by Barik zmienił miejsce zamieszkania?

oczywiście najpierw musimy spłacić dług Barika w hoteliku.

Czekam na opinie i ewentualne pytania o ten dom tymczasowy.[/B][/QUOTE]

Figanna czy ten DT jest płatny?
Wiem, że Barik ciężko stoi z pieniązkami za hotelik, ale pamiętajmy, że to pies, który ma już swoje lata i całe życie spędził na wolności...
Dziewczyny duzo pracy włożyły w to, żeby poczuł się tam bezpieczny...
Kurcze ja sama nie wiem czy w przypadku Barika ta zmana wyjdzie mu na dobre... boję się, że on się załamie...
Ja nie chcę się wtrącac...Nie osądzajcie mnie źle, wyrażam tylko swoje zdanie, bo miałam przyjemnośc poznac Barika
On tam ma już swój świat, swoją przyjaciólkę Inkę i tam jest szczęsliwy
Według mnie tam powinien czekac na swój DS

Posted

tak ten dom jest platny, jego koszt to 250 zl za miesiac.

Inka też szuka domu i szuka go osobno nie razem z Barikiem..

w chwili obecnej Barik nie ma szans na adopcje.

Posted

sytuacja wygląda tak że nie mamy kasy na hotelik, ciagle mamy dlug. Lilka ma duzo psiakow pod swoja opieka, wiemy ze stara sie jak moze ale barik jest specyficzny i wymaga pracy.

Posted

Wiem Figanna, ze Inka szuka DS osobno bez Barika.
Chociaz to bylo by najlepsze rozwiazanie, gdyby udalo sie znalesc domek dla nich razem, ale to graniczy z cudem...
Ja wyrazilam swoje zdanie wg. mnie ta zmiana dla Barika bedzie ogromnym stresem.
Wiem rowniez, ze znalezienie domku dla niego nie bedzie latwe...
Dlatego zastanawiam sie czy jest sens zmieniac mu miejsce...
To juz staruszek...ktory nigdy nie mial prawdziwego domu...

Pamietam jak zawiozlysmy go do Ulki12
Ula postarala sie, zeby nie mial mozliwosci ucieczki a pomimo tego udalo mu sie uwolnic z klatki, wygiac drzwi od garazu i uciec przez ogrodzenie...

Figanna a do kogo mial by isc Barik na DT?

Posted (edited)

jest to dom tymczasowy w ktorym maksymalnie Pani ma 6 psow, nie wiecej. w tej chwili jest 4 w tym o ile dobrze zrozumialam dwa sa wlasnoscia pani. osoba ta ma doswiadczenie. jest w domu cały czas.

tu link do watku fanty która jest w tym dt zdjecia na 6 str

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227497-Fanta-suczka-w-typie-owczarka-niemieckiego-w-DT-szuka-DS!!!/page6[/URL]

ja wiem ze wszyscy chcecie dla Barika dobrze! ale dziewczyny.. na prawdę nie piszcie że on za stary, ze się nie przyzwyczai etc, bo wtedy wszystkie działania nie maja sensu! nie ma sensu szukać mu domu! a poza tym to nie jest prawdą.

dla mnie i nie tylko dla mnie, Barik gaśnie, to widzę na zdjęciach. W tej chwili z jego obecnym wycofaniem nie jest możliwa jego adopcja, nie jest także możliwe jego dożywotnie pozostanie w hoteliku.

Edited by Figanna
Posted

Monika chyba niestety nie wpłaca..

A może Barik nie będzie wcale chciał uciekać, tego nie wiemy. Ale myślę że DT sobie z tym poradzi.

a jakby Barik poszedł do DS to też mógłby chcieć uciekać i co wtedy? nie wydamy go do adopcji?

musimy analizować wszystkie za i przeciw w kontekście takim że szukamy domu a co za tym idzie Barik będzie musiał zmienić miejsce zamieszkania prędzej czy później.

Posted

Jesli o mnie chodzi, ten pies dopiero zaczął życ.Kto był na wątku od początku ,ten wie. Kazda zmiana będzie dla niego zabójcza. Ten pies wiele juz przeszedł .Gaśnie ,bo nie jest juz młody. Mozna by spróbować,ale trzeba sie liczyc z podróza. Dom jest płatny. Tak ,czy inaczej ,trzeba pieniędzy. Przykre ,ze Monika zostawiła nas z tym problemem ,choc zarzekała sie ,że bedzie do końca o niego walczyc.

Posted

Co to znaczy Barik gaśnie?...że na zdjęciu widać...co? może żle wyszedł...Barik zawsze tak wygląda powarznie na zdjęciach, bo taki już jest. Zobaczcie zdjęcia stare, mam go na codzień i nie widzę gaśnięcia. Jeśli chodzi o zmianę miejsca to wasza decyzja, ale co tym zyskacie? DT jak rozumię też jest płatny,transport, stres od nowa przyzwyczajanie Barika do nowego otoczenia i nowych psów...U nas ma już swoje przyzwyczajenia i swoją miłość, ma też i swoich wrogów, bo nie każdego psa lubi i potrafi pokazac kły. Co bedzie jak w DT psów nie zaakceptuje i pani? Nas długo akceptował...pamiętam jak podchodziłam do niego to kulił ogon pod siebie...uciekał w kont albo do boksu, a teraz merda ogonem i po spacerze czeka przy boksie kiedy otworzę szybko ostrożne wchodzi tak abym go nie dotkneła. On nie potrzebuje tak człowieka... Inka tuli sie do mnie, a on stoi obok i patrzy.Ucieknie albo znów straci zaufanie do ludzi...nie wiem trudno powiedzieć wasza decyzja...U mnie Barik może być do konca swoich dni;)

Posted

[quote name='hotel_lilki']Co to znaczy Barik gaśnie?...że na zdjęciu widać...co? może żle wyszedł...Barik zawsze tak wygląda powarznie na zdjęciach, bo taki już jest. Zobaczcie zdjęcia stare, mam go na codzień i nie widzę gaśnięcia. Jeśli chodzi o zmianę miejsca to wasza decyzja, ale co tym zyskacie? DT jak rozumię też jest płatny,transport, stres od nowa przyzwyczajanie Barika do nowego otoczenia i nowych psów...U nas ma już swoje przyzwyczajenia i swoją miłość, ma też i swoich wrogów, bo nie każdego psa lubi i potrafi pokazac kły. Co bedzie jak w DT psów nie zaakceptuje i pani? Nas długo akceptował...pamiętam jak podchodziłam do niego to kulił ogon pod siebie...uciekał w kont albo do boksu, a teraz merda ogonem i po spacerze czeka przy boksie kiedy otworzę szybko ostrożne wchodzi tak abym go nie dotkneła. On nie potrzebuje tak człowieka... Inka tuli sie do mnie, a on stoi obok i patrzy.Ucieknie albo znów straci zaufanie do ludzi...nie wiem trudno powiedzieć wasza decyzja...U mnie Barik może być do konca swoich dni;)[/QUOTE]

Moze zle żeśmy sie wyraziły . Powtórzyłam słowa Figanny. Porównując zdjecia z pod płotu i teraz ,to sama widze ,ze róznica ogromna ,na korzysć. Moze bardziej siwy ,ale mój ma trzy lata i już mu mordka posiwiała. To normalne. Tak jak starszych ludzi nie powinno sie przenosic ,tak i zwierzaka ,który wreszcie sie odnalazł ,nie mozemy stresować nowym miejscem. On ma tu pola łąki ,przestrzeń ,nie ogrodzony ogród.

Posted

[SIZE=4][COLOR=#006400][FONT=arial black][B]proszę o odpowiedź: [/B][/FONT][/COLOR][COLOR=#ff0000] po co szukamy mu domu? skoro On się tak nie nadaje do przenoszenia i nowego miejsca?[/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3]widzę że nikt sobie nie zerkną nawet w internecie na jeden choćby odcinek[B][COLOR=#ff8c00] policji dla zwierząt na animal planet[/COLOR][/B]. A szkoda, bo tam dla niedowiarków są wspaniałe przykłady że zwierzęta wyciągnięte wręcz z grobu odżyły i stały się towarzyszami człowieka. Nikt nie chce zrobić z Barika kanapowca, ale uważam że trzeba z nim pracować i dać mu szanse na dom.. zostając w hoteliku tę szansę traci.

Nie mam już pomysłów jak mu pomóc.

[B][COLOR=#800080]Czy skoro Lilko piszesz że Barik może zostać u Ciebie do końca swoich dni, czy to znaczy że chcesz adoptować Barika?
[/COLOR][/B]

Jeżeli nie chcesz go adoptować to proszę jeszcze o takie informacje, które gdzieś może są na wątku ale nie wiem gdzie:

- data ostatniego szczepienia

- czym Barik jest karmiony

- kiedy ostatnio oglądał go wet

- i prosimy o nowe zdjęcia typowo do ogłoszeń

Rozumiem że ogólnie Barik nie jest agresywny ani do ludzi ani do psów?
[/SIZE]

Posted

[quote name='Javena']Jesli o mnie chodzi, ten pies dopiero zaczął życ.Kto był na wątku od początku ,ten wie. Kazda zmiana będzie dla niego zabójcza. Ten pies wiele juz przeszedł .Gaśnie ,bo nie jest juz młody. Mozna by spróbować,ale trzeba sie liczyc z podróza. Dom jest płatny. Tak ,czy inaczej ,trzeba pieniędzy. Przykre ,ze Monika zostawiła nas z tym problemem ,choc zarzekała sie ,że bedzie do końca o niego walczyc.[/QUOTE]

Ja zgadzam się Javeną
Figanna dla mnie ta zmiana nie ma sensu. Tym bardziej, że ten DT jest płatny.
Tam nie ma tyle terenów po których może sobie biegac a pamiętajmy, że to do szczęscia jest mu najbardziej potrzebne.
Wiem, ze musimy znaleśc mu DS, ale też musimy liczyc się z tym, że to pies, który nie pragnie kontaktu z człowiekiem i tak było zawsze a tam ma już swoje miejsce do którego się przyzwyczaił i tam jest szczęśliwy.

Posted

[SIZE=5][COLOR=#006400][FONT=arial black][B]proszę o odpowiedź: [/B][/FONT][/COLOR][COLOR=#ff0000]po co szukamy mu domu? skoro On się tak nie nadaje do przenoszenia i nowego miejsca?[/COLOR][/SIZE]

Posted

Figanna ja nie wpłacam pieniązków na hotelik dla Barika, więc nie chcę, żeby ktoś miał do mnie pretensje, że się wtrącam jak nie płace.

Nie mniej jednak to tylko 50zł różnicy a dla Barika ogromna zmiana, która może się znowu odbic na jego psychice..
Boję się tylko, że jeśli chodzi o jego dobro ta zmiana nie będzie na lepsze... :shake:

Trzeba wziąc też pod uwagę fakt, że Państwo mogą sobie nie dac z nim rady i co wtedy...
Myślę, że jeśli zdecydujecie się go oddac do tego DT trzeba ich lojalnie uprzedzic, że pies może próbowac uciekac...
U Ulki12 klatka, brama od garażu , ogrodzenie nie było było przeszkodą...
Ulka stanęła na głowie, żeby go złapac. Na szczęście jej się udało:lol:

Figanna wiem, że chcesz dobrze i doceniam to, ze zgodziłaś się przejąc wątek po Monice:lol:;)

Posted

nadal będę ponawiać pytanie: [COLOR=#006400][FONT=arial black][B]proszę o odpowiedź: [/B][/FONT][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=5]po co szukamy mu domu? skoro On się tak nie nadaje do przenoszenia i nowego miejsca?[/SIZE]

[SIZE=5]

[/SIZE][/COLOR][COLOR=#ff0000][/COLOR]

Posted

[quote name='Figanna']nadal będę ponawiać pytanie: [COLOR=#006400][FONT=arial black][B]proszę o odpowiedź: [/B][/FONT][/COLOR][COLOR=#ff0000][SIZE=5]po co szukamy mu domu? skoro On się tak nie nadaje do przenoszenia i nowego miejsca?[/SIZE][/COLOR][/QUOTE][COLOR=#ff0000]

[COLOR=#000000][/COLOR][/COLOR][COLOR=#000000][B]ALE PO CO PRZENOSIC DO INNEGO HOTELU ,JAK I TAK TRZEBA PŁACIC. Szukamy domu ,tam gdzie nie bedzie deklaracji ,gdzie własciele podejmą sie opieki nad nim, z całą świadomoscią tego ,ze trzeba go resocjalizować. Przecież tu głównie chodzi o pieniądze,których ciągle brakuje. Jesli będzie miał dom ,nie będziemy sie martwic o finanse. DLATEGO SZUKAMY DOMU.[SIZE=5]
[/SIZE][/B][/COLOR][COLOR=#ff0000][B][SIZE=5]
[/SIZE][/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Javena'][IMG]http://img607.imageshack.us/img607/6571/imag1642b.jpg[/IMG]

[IMG]http://img232.imageshack.us/img232/1710/imag1640a.jpg[/IMG]

[IMG]http://img43.imageshack.us/img43/3630/imag1633d.jpg[/IMG]

[IMG]http://img839.imageshack.us/img839/4454/imag1645c.jpg[/IMG]

[IMG]http://img823.imageshack.us/img823/9192/imag1638e.jpg[/IMG]

BARIK I INKA SZCZĘSLIWI.[/QUOTE]

Te zdjecia sa z sierpnia ;) Dla mnie wyglada na szczesliwego:lol: