Oscar Patric Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 [quote name='marta.k9080']i Tobie zdrówka :p no bo takie zmiany jakie są ostatnio w pogodzie to aż o zawroty głowy przyprawiają...[/QUOTE] [quote name='Sonka95']na pewno , bo za dużo osób się źle czuje :shake: pogoda się będzie zmieniać ... Tobie tez zdrówka życzę :loveu: ja po pójściu spać o wiele lepiej się czuje ;)[/QUOTE] dziękuję:) Ja tak ostatnio śpię za dużo:eviltong:,wiem że sen jest zdrowy,ale przeginać też nie ma co:evil_lol:,Oscar ostatnio zaczął spać tylko zemną,a nie koło kominkowego,tak położy sobie łepek na moją poduchę,odwróci się do mnie plecami i śpi,a Ja zamiast spać,słucham jego miarowego oddechu,i tak jakoś lepiej mi jest Quote
Guest wolfheart Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='unikatowydiament']dziękuję:) Ja tak ostatnio śpię za dużo:eviltong:,wiem że sen jest zdrowy,ale przeginać też nie ma co:evil_lol:,Oscar ostatnio zaczął spać tylko zemną,a nie koło kominkowego,tak położy sobie łepek na moją poduchę,odwróci się do mnie plecami i śpi,a Ja zamiast spać,słucham jego miarowego oddechu,i tak jakoś lepiej mi jest[/QUOTE] no jak tu nie ma być lepiej jak taki Księciunio obok śpi:loveu::loveu: Ty chociaż spać możesz, a ja ledwo co 4-5h dam radę pospać...ale ja tak mam chyba od zawsze,że mało śpię. Quote
Sonka95 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 Sonia to zawsze musi się do kogoś przytulić :loveu: i położyć główkę na nogach , żeby było wyżej :diabloti: Quote
Oscar Patric Posted February 27, 2013 Author Posted February 27, 2013 [quote name='marta.k9080']no jak tu nie ma być lepiej jak taki Księciunio obok śpi:loveu::loveu: Ty chociaż spać możesz, a ja ledwo co 4-5h dam radę pospać...ale ja tak mam chyba od zawsze,że mało śpię.[/QUOTE] Ja nie raz idę spać ok 18.00 śpię do 23.00,potem na siku z Synkiem,kąpiel i śpię do 04.00(jak mam pracę)a tak do do 10.00:eviltong: [quote name='Sonka95']Sonia to zawsze musi się do kogoś przytulić :loveu: i położyć główkę na nogach , żeby było wyżej :diabloti:[/QUOTE] Oscar nie zawsze lubi się przytulać,facet:lol: Quote
Sonka95 Posted February 27, 2013 Posted February 27, 2013 [quote name='unikatowydiament']Ja nie raz idę spać ok 18.00 śpię do 23.00,potem na siku z Synkiem,kąpiel i śpię do 04.00(jak mam pracę)a tak do do 10.00:eviltong: [/QUOTE] Ja to ostatnio coś często śpię po szkole po ok. 2 h i potem kładę się spać ok. 24 i śpię do 7 , ale w weekendy to można się wyspać i spać do 12 :cool3: Quote
Ptysiak Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='magdabroy']Ja mam księcia z bajki :loveu: Ale już zajęty, więc go nie oddam :eviltong:[/QUOTE] Mówisz o Teosiu ? :evil_lol: Ucałuj swojego księciunia z bajki Aga :) Quote
*Magda* Posted February 28, 2013 Posted February 28, 2013 [quote name='Ptysiak']Mówisz o Teosiu ? :evil_lol: [/QUOTE] Nie o Bogdanie :eviltong: Ale Theosia też nie oddam :eviltong: Quote
Oscar Patric Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 [quote name='dOgLoV']hejka ;)[/QUOTE] [quote name='phase']Cześć Oscareczki :)[/QUOTE] cześć:) :) [quote name='Błyskotka']Też jestem śpioch ;)[/QUOTE] nie ma to jak porządnie się wyspać,w tedy dzień jest super [quote name='M&S']Witanko wieczorowe:)[/QUOTE] witamy się popołudniowo:) [quote name='Ptysiak']Mówisz o Teosiu ? :evil_lol: Ucałuj swojego księciunia z bajki Aga :)[/QUOTE] Książę będzie ucałowany [quote name='Sonka95']Dzień doberek :)[/QUOTE] dobry,dobry Kochana:loveu: [quote name='magdabroy']Nie o Bogdanie :eviltong: Ale Theosia też nie oddam :eviltong:[/QUOTE] no ba,takich skarbów trzeba strzec jak oka w głowie Quote
Oscar Patric Posted February 28, 2013 Author Posted February 28, 2013 Akurat skończyłam czytać co Dona napisała,jak jest jej trudno,normalnie łzy same lecą,serce się ściska,bidulka:placz:,domyślam się jak jej musi być źle,Baltuś w kwietniu będzie jak 6 lat nie żyje.W ogóle ból nie zelżał,nadal rana w sercu,która nie chce się zagoić.Teraz tak bardzo kocham Oscarka,i nie wyobrażam sobie"końca",nie myślę o tym,za bardzo to mnie przeraża.Z każdym rokiem Nasza więź jest większa,a miłość silniejsza. Quote
Oscar Patric Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 [quote name='Błyskotka']Oj tak strata pupila to coś okropnego.[/QUOTE] niestety wiem co to znaczy:placz: [quote name='Ty$ka']Dobry wieczór :)[/QUOTE] [quote name='marta.k9080']cześć Oscarki:p[/QUOTE] [quote name='Sonka95']Witamy sie wieczorkiem :)[/QUOTE] hej,hej:) miłego weekendu i łapka od Oscarka:) Księciuniu jak zwykle strajkuje:mad:,jak tak dalej pójdzie,to będzie z niego sama skóra i kości:diabloti:,energii mu nie brak,dzisiaj zjadł moje adidasy:angryy:musiały być okropnie brzytkie:evil_lol:a co ,teraz jak będę sobie nowe kupować,to zapytam się Oscarka czy mogą być:lol: Quote
Sonka95 Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 To coś Oskarek ostatnio strajkuje :diabloti: Sonia przez zimę na wyjątkowo duży apetyt i wszystko zjada od razu jak tylko wsypię karmę :) Quote
Ty$ka Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 OJ Aguś, to niech strajkuje - jego strata... ;) Nie możesz się tym tak przejmować, bo to on będzie chodził z pustym brzuchem, a nie Ty :lol: Quote
Oscar Patric Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 [quote name='Sonka95']To coś Oskarek ostatnio strajkuje :diabloti: Sonia przez zimę na wyjątkowo duży apetyt i wszystko zjada od razu jak tylko wsypię karmę :)[/QUOTE] z tym jego jedzeniem to koszmar:diabloti:wszystko jest be:angryy:,rano podziubie Orijena i tyle,dzisiaj tylko zjadł marchewę i żółtko,a na resztę jedzonka nawet nie spojrzał Quote
Oscar Patric Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 [quote name='Ty$ka']OJ Aguś, to niech strajkuje - jego strata... ;) Nie możesz się tym tak przejmować, bo to on będzie chodził z pustym brzuchem, a nie Ty :lol:[/QUOTE] niby tak,wczoraj dostałam nie złą zrąbkę,niby uważam się za świetnego opiekuna,a psa głodzę:angryy:,i gdyby Oscar był u nich to by tak fatalnie nie wyglądał,a Ja po winnnam sobie śrubkę odkręcić:-o Quote
Ty$ka Posted March 1, 2013 Posted March 1, 2013 Ty się nie przejmuj gadaniem innym ;) Bo niektórzy są mocni tylko w gębie ;) To Twój pies i Ty za niego odpowiadasz. A przegłodzenie psa (z własnej woli) zapobiegnie rozpuszczeniu i dawaniu tylko tego, co pies lubi (co jest niezdrowe zresztą: podawanie ciągle tego samego), a tak nauczy się, że nie wolno wybrzydzać i będzie jadł regularnie wszystkie posiłki (co jest lepsze niż rozregulowane, niesystematyczne pory jedzeniowe). Co prawda mój kundel ma ciągle miskę z karmą, za co mnie zjedzą co niektórzy (nic na to nie poradzę, jak mu schowam to zaraz rodzinka zacznie mu dawać co innego - "bo przecież głodny jest"), ale zauważyłam, że też je tylko w określonych porach: po 8, koło 14, po 18 i w nocy tak ok. o 2, więc też ma określone posiłki - w innych porach nie zje :) Quote
Oscar Patric Posted March 1, 2013 Author Posted March 1, 2013 [quote name='Ty$ka']Ty się nie przejmuj gadaniem innym ;) Bo niektórzy są mocni tylko w gębie ;) To Twój pies i Ty za niego odpowiadasz. A przegłodzenie psa (z własnej woli) zapobiegnie rozpuszczeniu i dawaniu tylko tego, co pies lubi (co jest niezdrowe zresztą: podawanie ciągle tego samego), a tak nauczy się, że nie wolno wybrzydzać i będzie jadł regularnie wszystkie posiłki (co jest lepsze niż rozregulowane, niesystematyczne pory jedzeniowe). Co prawda mój kundel ma ciągle miskę z karmą, za co mnie zjedzą co niektórzy (nic na to nie poradzę, jak mu schowam to zaraz rodzinka zacznie mu dawać co innego - "bo przecież głodny jest"), ale zauważyłam, że też je tylko w określonych porach: po 8, koło 14, po 18 i w nocy tak ok. o 2, więc też ma określone posiłki - w innych porach nie zje :)[/QUOTE] Oscar rano dostaje kubek,półtora suchej i ok 18.00 coś domowego,miskę ma tylko 20 minut,i jak nie zje to mu zabieram,u mnie nikt mu nie da nic do jedzenia między tymi posiłkami.Od dawna jest ustalone zero podkarmiania. Pewnie jak już wiesz Oscar do mądrych nie należy,ma tak często,robi 4 dniową kompletną głodówkę,w piątym dniu zjada całą porcję,a przez kolejne 2/3 dni na nowo głodówka,potem zaś coś skubnie,nie raz zje pół porcji,na nowo nic nie je,a potem zaś przez tak ok 10 dni wszystko zjada. Quote
Recommended Posts