Izabela124. Posted August 31, 2012 Posted August 31, 2012 Na pewno Oscar nie jest na nic poważnego chory tylko się zmęczył :) Quote
Daga&Maks Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 a jak się Oscar dzisiaj czuje? Może to takie jednorazowe zmęczenie? Quote
Oscar Patric Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 (edited) doberek kochani:) Obecnie Oscar jest dużo z mamą,mama mówiła że od początku tego tygodnia,Synek jest taki grzeczny,dużo śpi na legowisku,dzisiaj dobrze się czuje,na dworze jest zimno i pada.Dopiero pod koniec dnia,tak późnym wieczorem Oscar jest taki bardziej osowiały,bez energii.Muszę go dalej po obserwować,a na EKG jesteśmy umówieni w poniedziałek. [SIZE=5] [COLOR=#006400]w domowych pieleszach[/COLOR][/SIZE]:) [IMG]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Oscar Patric/DSC01730.jpg[/IMG] [IMG]http://i1120.photobucket.com/albums/l491/unikatowydiament/Oscar Patric/DSC01729.jpg[/IMG] Edited September 1, 2012 by unikatowydiament Quote
Oscar Patric Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 [quote name='Ptysiak']Trzymamy kciuki za dobre wyniki :)[/QUOTE] dzieki:) Mama mówi że przesadzam,i szukam dziury w całym,wczoraj całą noc przepłakałam,nie wiem co zrobię jak Go braknie,Synek jest moim całym światem,dzisiaj zjadł marchewkę i wypił jogurcik,a na spacerku był taki grzeczny,jak nigdy do tond i z tond moje zdziwienie. Quote
Ptysiak Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Może nie, że przesadzasz ale nie myśl tak pesymistycznie :) Może po prostu źle się czuje przez pogodę, tak jak i ludzie czasami mają gorsze dni. Będzie dobrze :) Quote
Oscar Patric Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 [quote name='Ptysiak']Może nie, że przesadzasz ale nie myśl tak pesymistycznie :) Może po prostu źle się czuje przez pogodę, tak jak i ludzie czasami mają gorsze dni. Będzie dobrze :)[/QUOTE] Akurat zaczęłam grzebać w necie,aby poszukać co i jak,muszę wiedzieć co mam powiedzieć Miśkowi jak w poniedziałek będzie u weta,Ja mam na rano i nie mogę dostać niestety urlopu.Wiadomo że chłop,to chłop i nie wiem czy Misiek wszystko dokładnie powie jak Ja,najwyżej zaś sama zadzwonię i powiem co i jak. Quote
Ptysiak Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Napisz na kartce i niech da vetowi ;) Quote
Oscar Patric Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 [quote name='Ptysiak']Napisz na kartce i niech da vetowi ;)[/QUOTE] to dobry pomysł:) objawy choroby serca to: Pies się szybciej męczy,więcej śpi,przejawia niechęć do zabawy i ruchu,a nawet po krótkim ruchu jest zmęczony,a najważniejszym i najczęstszym objawem jest kaszel,Oscar ma te wszystkie właśnie z wyjątkiem kaszlu.A diagnozowanie to osłuchanie stetoskopem serca i płuc,i mierzenie tętna,to jest najważniejsze,a jak potrzeba to wet może zlecić badanie RTG klatki piersiowej i EKG serca,a co do leczenia to piszą że pies nigdy nie wróci do całkowitego zdrowia,ale trzeba pamiętać o rozsądnym ruchu i diecie,z niską zawartością sodu,a dużą zawartością potasu i pamiętać o okresowych badaniach. Quote
Oscar Patric Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 [SIZE=5][COLOR=#006400] [/COLOR][/SIZE] [SIZE=5][COLOR=#006400]Zapraszam wszystkich którym los starszych TTB nie jest obojętny na bazarek wspierający Fundację AST i Złote Bulle [/COLOR][URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/231417-FUNDACJA-AST-4-09-12r-g-22-00-dla-psa-kota-akwarysty-czytelnika-WSZYSTKO"][COLOR=#006400]http://www.dogomania.pl/forum/thread...lnika-WSZYSTKO[/COLOR][/URL][COLOR=#006400] i proszę o rozsyłanie/podnoszenie w miarę możliwości[/COLOR][/SIZE] Quote
Ty$ka Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Będzie dobrze, trzymam kciuki za wyniki. Quote
Oscar Patric Posted September 1, 2012 Author Posted September 1, 2012 [quote name='Ty$ka']Będzie dobrze, trzymam kciuki za wyniki.[/QUOTE] dzięki:) co domowy Oscar nie podoba się:placz: Quote
phase Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Podoba, podoba, podoba! :):) miłej nocki. :) Quote
*Magda* Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 [quote name='unikatowydiament'] co domowy Oscar nie podoba się:placz:[/QUOTE] Bardzo się podoba :loveu: Quote
Alicja Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Zobaczysz , ze Oskarkowi nic nie będzie . Musisz mieć świadomość że tak jak ludzie psy też mają zmienne nastroje i samopoczucie a teraz akurat był bardzo duży skok ciśnienia a zmiana z upału w deszczową pogodę i chłód nie od razu przynosi ulgę , najczęściej daje uczucie ociężałości , senności ... Zobaczysz , wet zbada syncia i wszystko będzie oki , a najwyżej można dawać mu jakieś witaminki na wzmocnienie :) Quote
lula2010 Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 trzymam kciuki za Oskarka :kciuki: pozdrawiamy Quote
Ptysiak Posted September 1, 2012 Posted September 1, 2012 Bardzo się podoba jak zawsze :loveu: Chciałabym Was kiedys osobiście poznać, daleko nie mieszkamy od siebie :) Quote
Guest wolfheart Posted September 2, 2012 Posted September 2, 2012 były takie dni,że moja sucz nic nie robiła,nie chciała jeśc zbyt wiele ,a po 5 min biegu sapała zmęczona,po paru dniach jej przeszło samo...a winna była pogoda duchota i upał Quote
Recommended Posts