owczarek'ab Posted August 2, 2011 Posted August 2, 2011 Na KWPR w Warszawie razem z borderterrier będziemy zbierać pieniądze dla Fada. Quote
_bubu_ Posted August 2, 2011 Author Posted August 2, 2011 myszorek napisał(a):Czekam na decyzję weta co do Lotensinu.Skład jest ten sam ale nie mnie decydować.Furosemid już mam ale czekam na odp.,żeby wysłać jedną przesyłką.Uściski dla psiaczka:) może być Lotensin :) Zapomniałam, że z ludzkich leków dostaje jeszcze osłonowo Alugastrin w tabletkach. Adres wyślę na pw. dziękuję! Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 owczarek`ab to świetnie! Super dziewczyny z Was! Fado merda w podziękowaniu ogonem :) Trzymamy kciuki! Quote
Casablanca Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Zaglądamy i trzymamy kciuki żebyście jak największą kwotę uzbierały w Warszawie ;) Czy mogę wiedzieć w jaki sposób będziecie zbierać kaskę? Quote
myszorek Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 _bubu_ napisał(a):może być Lotensin :) Zapomniałam, że z ludzkich leków dostaje jeszcze osłonowo Alugastrin w tabletkach. Adres wyślę na pw. dziękuję!Adres dostałam:)Dziś jeszcze wyślę dla Fada leki.Lotensin,Furosemid i Alugastrin.Jak już pisałam ludzkie zamienniki dla psiaka mogę zdobyć.Mojej suni też po konsultacji z wetem podaję zamienniki ludzkie bo ona jest duża i potrzebuje większych dawek.Pozdrawiam psiaczka i jego opiekunkę:) Quote
borderterrier Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Stowrzymy jakieś uniklne puszki które obkleimy zdjeicami Fada lub słoiki. I bedziemy chodzić i zbierać i prosić ludzi. Quote
myszorek Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Paczuszka poszła priorytetem na adres _bubu_.Lotensin,2 furosemidy i Alugastrin.Niech służy maluchowi!Jak trzeba mu ludzkich zamienników niezbyt drogich to mogę się czasem postarać.Będę zaglądać do małego w nadziei,że mu się uda.Jego pysiu jest naprawdę poruszający...Moja siwopysia dziewczynka wyrzucona przez "hodowcę"-bo już za stara i nie rodzi jest na garnku u zosi52.10,5 lat,dysplazja,spondyloza,uczulenie na drób,problemy skórne i hormonalne.Na nasze szczęście pokochaliśmy ją.Może Fadusia też ktoś wypatrzy:) Quote
borderterrier Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Dziękujemy za Fadusia!! Mogę prosić o jakeiś świerze zdjęcia? Quote
ewatonieja Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 warto wtedy wziac ulotki z szerszym opisem historii Fado i informacjami o organizacji, która sie nim opiekuje wtedy bedziecie bardziej wiarygodne Quote
borderterrier Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 Ja mam te histori to wydrukujemy ta moja. Tylko tzrba coś z fundacja wykombinowac , najwyzej na dole sie napisze o fundacji . :) Quote
pinczerka_i_Gizmo Posted August 3, 2011 Posted August 3, 2011 borderterier, tutaj w razie czego link do strony o naszej fundacji - www.zmienmylos.pl Quote
myszorek Posted August 4, 2011 Posted August 4, 2011 Na jak długo małemu wystarczą te leki?Bo muszę się nastawić na powtórkę.Tylko w taki sposób mogę mu pomóc.Resztę funduszy pochłania moja sunieczka a moja księżniczka jest baaaardzo kosztowna:(Troszkę to odciąży wpłaty na leki dla psinki.Ludzkie leki są tańsze. Quote
_bubu_ Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 Przypuszczalnie na 4 tygodnie bo Lotensin jest chyba pakowany po 28 tabletek. wczoraj byłam u Fado, wieczorem wrzucę fotki. Starzeje nam się dziadziuś ale niczego mu nie brakuje, ma idealne dla niego warunki. Wiem, ze jest pod dobrą opieką. Czuje się jak u siebie. Większość dnia przesypia, wyjdzie na przechadzkę, zje idzie spać, spokojne życie.. Tylne łapki coraz słabsze, uginają się, przydałby się Arthroflex ale jest drogi. Quote
borderterrier Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 Może było by lepiej gdyby więcej z nim wychodzili na spacer? Lub na dłuższe spacery był by bardziej rozchodzony . Oby nam Fado tylko do końca życia nie musiał tam być. Quote
owczarek'ab Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 borderterrier, ale trzeba też brać pod uwagę możliwości psa. Jeśli nie ma ochoty/siły iść dalej, to nie należy go zmuszać. Mój staruszek dziennie wychodził na ok. 30 minut, dłużej nie mógł, stawy mu na to nie pozwalały. Quote
_bubu_ Posted August 5, 2011 Author Posted August 5, 2011 Fado ma cały czas wyjście na ogród dostępne, wychodzi ile chce. Serce ma kiepskie więc forsować też się nie może. Są dni , że biega a są takie , że głównie śpi , zależnie od samopoczucia. Quote
ewatonieja Posted August 5, 2011 Posted August 5, 2011 bardzo mi żal tych waszych biedaków staruszków Rudego i Fadusia :( Quote
Awit Posted August 6, 2011 Posted August 6, 2011 Ile cioteczek zawitało do Fadusia. Kochany staruszeczek tyle czasu nie znalazł domku:-( Quote
_bubu_ Posted August 6, 2011 Author Posted August 6, 2011 myszorek - doszły leki - bardzo dziękujemy ! Quote
borderterrier Posted August 7, 2011 Posted August 7, 2011 Pyszczorek mu się zmienił od pierwszych zdjęć na pierwszej stronie teraz wygląda ładniej!! Ale może dlatego że nie matych guuzków? Quote
Recommended Posts