Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

myszorek napisał(a):
Czekam na decyzję weta co do Lotensinu.Skład jest ten sam ale nie mnie decydować.Furosemid już mam ale czekam na odp.,żeby wysłać jedną przesyłką.Uściski dla psiaczka:)

może być Lotensin :) Zapomniałam, że z ludzkich leków dostaje jeszcze osłonowo Alugastrin w tabletkach. Adres wyślę na pw. dziękuję!

Posted

_bubu_ napisał(a):
może być Lotensin :) Zapomniałam, że z ludzkich leków dostaje jeszcze osłonowo Alugastrin w tabletkach. Adres wyślę na pw. dziękuję!
Adres dostałam:)Dziś jeszcze wyślę dla Fada leki.Lotensin,Furosemid i Alugastrin.Jak już pisałam ludzkie zamienniki dla psiaka mogę zdobyć.Mojej suni też po konsultacji z wetem podaję zamienniki ludzkie bo ona jest duża i potrzebuje większych dawek.Pozdrawiam psiaczka i jego opiekunkę:)

Posted

Paczuszka poszła priorytetem na adres _bubu_.Lotensin,2 furosemidy i Alugastrin.Niech służy maluchowi!Jak trzeba mu ludzkich zamienników niezbyt drogich to mogę się czasem postarać.Będę zaglądać do małego w nadziei,że mu się uda.Jego pysiu jest naprawdę poruszający...Moja siwopysia dziewczynka wyrzucona przez "hodowcę"-bo już za stara i nie rodzi jest na garnku u zosi52.10,5 lat,dysplazja,spondyloza,uczulenie na drób,problemy skórne i hormonalne.Na nasze szczęście pokochaliśmy ją.Może Fadusia też ktoś wypatrzy:)

Posted

Na jak długo małemu wystarczą te leki?Bo muszę się nastawić na powtórkę.Tylko w taki sposób mogę mu pomóc.Resztę funduszy pochłania moja sunieczka a moja księżniczka jest baaaardzo kosztowna:(Troszkę to odciąży wpłaty na leki dla psinki.Ludzkie leki są tańsze.

Posted

Przypuszczalnie na 4 tygodnie bo Lotensin jest chyba pakowany po 28 tabletek.
wczoraj byłam u Fado, wieczorem wrzucę fotki. Starzeje nam się dziadziuś ale niczego mu nie brakuje, ma idealne dla niego warunki. Wiem, ze jest pod dobrą opieką. Czuje się jak u siebie.
Większość dnia przesypia, wyjdzie na przechadzkę, zje idzie spać, spokojne życie.. Tylne łapki coraz słabsze, uginają się, przydałby się Arthroflex ale jest drogi.

Posted

borderterrier, ale trzeba też brać pod uwagę możliwości psa. Jeśli nie ma ochoty/siły iść dalej, to nie należy go zmuszać. Mój staruszek dziennie wychodził na ok. 30 minut, dłużej nie mógł, stawy mu na to nie pozwalały.

Posted

Fado ma cały czas wyjście na ogród dostępne, wychodzi ile chce. Serce ma kiepskie więc forsować też się nie może. Są dni , że biega a są takie , że głównie śpi , zależnie od samopoczucia.