Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jakie śliczne :loveu: w różowym mu do pyszczka :cool3: :evil_lol:

Ja nie wiem dlaczego psy chadzają po drzewach...to w końcu jakie one geny mają?? :evil_lol: :evil_lol: Może w dalekiej przeszłości jakiś mezalians był? :evil_lol:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cola napisał(a):
Jakie śliczne :loveu: w różowym mu do pyszczka :cool3: :evil_lol:

Ja nie wiem dlaczego psy chadzają po drzewach...to w końcu jakie one geny mają?? :evil_lol: :evil_lol: Może w dalekiej przeszłości jakiś mezalians był? :evil_lol:

Żebys widziala jak moj pies wczoraj próbowal wdrapac sie na drzewo, na ktorym siedzial kot :shock:

Posted

Jureja - Ozzy to 2 w 1 - i pies, i małpa :lol:

Esfera - i tu mnie masz :oops: :evil_lol: :evil_lol: Ale egzamin poszedł mi całkiem nieźle, trafiłam w pytania :multi:

Sonix - no racja, Ozzy mało męski jest :razz: Wyobrażam sobie co jest w stanie zrobić pies, żeby dostać się na drzewo, na którym siedzi kot :diabloti:

Cola - tylko co jest bardziej kudłate - pies czy kocyk? :cool3: Skoro mezalians jakiś był to ja w takim razie nie wiem co mam za zwierzę w domu. Psa? Wiewiórkę? Lisa? Małpkę? :evil_lol:

Bigos - Frugo byłby wniebowzięty mając w domu kociego towarzysza, a nie jakiegoś ujadającego burka :eviltong:

Anetta - prawie jak wiewiórka :razz:

Wczoraj przyjechałam do rodziców na wieś. Oczywiście poszliśmy od razu na dłuuuugi spacer. Nie ma na świecie niczego przyjemniejszego od zapachu lasu świeżo po deszczu i świergot ptaków.
Porobiłam trrochę fot, jak je przebiorę to może coś wstawię ;)

Posted

buhahahha....to mezaliansów było więcej :evil_lol: :evil_lol: tylko nie wiem jakim cudem....a może to ewolucja?? skoro konie kiedyś chodziły po drzewach, to czemu i nie psy?? :evil_lol: :evil_lol:

Niecierpliwie czekam na wiejskie fotki :cool3:

Posted

[quote name='Tośka_m']Gorbi w dziczej zagrodzie w Goraju ganiający biedne dziczki :diabloti:

Świetne jest to zdjęcie, zapada w pamięć.....rewelacyjny moment złapałaś, nieczęsto się coś takiego trafia:)

Posted

Agatmb - dziękuję za komplementy. Faktycznie, takie momenty nieczęsto się zdarzają. Grunt to być w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie i jeszcze mieć aparat przy sobie ;)

Cola - ależ wymagający z Ciebie dogomaniak :lol:

Bigos - dziękuję. I nie jest to w żadnym wypadku oklepane dziękowanie :loveu:

Dlaczego, ach dlaczego na dzisiejszy spacer nie wzięłam aparatu. Nigdy sobie tego nie wybaczę :grab:
Poszliśmy z TZem i Ozzim na wyprawę z okazji pięknej pogody. Stwierdziłam, że dzisiaj będę sama podziwiać widoki, a nie uważać na obijający się o boki i ciężki aparat. No i go nie wzięłam. A tyle miałam okazji do przepięknych fot :bigcry::bigcry:
- czarna wiejska suka podobna do teriera walijskiego, która postanowiła potowarzyszyć nam w wyprawie,
- dwa żurawie, które dały się podejść bardzo blisko,
- malutkie kilkudniowe koźlę, na które prawie nadepnęliśmy na łące
- Ozzy pływający i aportujący patole w sadzawce (nie wiedziałam, że on tak kocha pływać, bo dotychczas styczność z wodą mieliśmy tylko w Warcie, a w rzece boi się pływać i nie wchodzi głębiej niż czuje grunt)

Dlaczego takie okazje trafiają mi się zawsze, gdy nie mam przy sobie aparatu? :shake:

Posted

Cola - nie przypominaj mi tego, że go nie wzięłam :placz:

Ech.... nikt nas tu nie odwiedza, spadamy na łeb, na szyję :-( .. Ale i tak coś wkleję...

Moje miejsce na ziemi:

Mój najkochańszy pies:

Posted

ehhh...ahh....jak tam cudownie :loveu:

..zero blokowisk, hałasu itd.....ale pocieszam się, że w lipcu się wyszaleje na bezludziach :multi:

Posted

Tośka, a jakim aparatem pstrykasz? Bo jeśli Twój aparat robi zdjęcia w formacie RAW, to szczerze polecam ten format.
Możesz wówczas zainstalować w kompie programik, który czyta RAW-y i w nim jednocześnie możesz szybko naprawić lub podrasować zdjęcie.
Możesz zmienić balns bieli, kontrast, podbić kolory, lub zmienić na B&W albo sepię. Możesz również wyostrzyć zdjęcie, rozjaśnić lub przyciemnić....czyli jednym słowem jest łatwy i przydatny.
pozdrawiam!:p

Posted

Pstrykam Lumix'em (panasonic) DMC-FZ30.
Tylko ja jestem straszliwym i niewyuczalnym lajkonikiem jeśli chodzi o programy do obróbki grafiki. Siedziałam kiedyś próbując rozpracować kilka (niby najprostzych ;) ), ale nic z tego nie wyszło. No normalnie szału dostaję, bo wiem, że nawet niewielkie zmiany zdjęcia w programie poprawiłyby kolorki, ostrtość i wydobyłyby głębię, ale nie umiem i już :shake:

Posted

Portreciki Ozzulka są sliczne :loveu::loveu::loveu:
a to miejsce :loveu::loveu::loveu:też mi się takie marzy /
:razz:zabierz mnie na wakacje :placz::evil_lol:/

Posted

Alicja - dziękuję za pochwały :loveu: Zapraszam na wakacje - miejsca wbród, stawki wokół do pływania, żurawie do ganiania, motylki do łapania, ptaszki do słuchania. Tor agility do skakania :razz:

Posted

[quote name='Tośka_m']Alicja - dziękuję za pochwały :loveu: Zapraszam na wakacje - miejsca wbród, stawki wokół do pływania, żurawie do ganiania, motylki do łapania, ptaszki do słuchania. Tor agility do skakania :razz::evil_lol::evil_lol::evil_lol:czy pisząc o torze miałaś mnie na myśli :cool3::evil_lol::evil_lol::evil_lol: