Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cimi - tak właśnie wygląda szczaw. Malowniczo, prawda? :p A to jest Ozzulcowy uśmieszek pełną gębą :lol:

Cola - dziękuję. Taki troszkę z nutką melancholii i refleksji nad tym, w którą stronę świata za sekundę porwą rudzielca jego łapy ;)

Swoją drogą tak patrzę na te moje zdjęcia Ozzulcowe i na wszystkich jest on taki statyczny jakby cały dzień nic nie robił, tylko siedział grzecznie i pozował. A najzwyczajniej w świecie jego nie da się sfocić jak nie siedzi dupką na mateczce ziemi, bo inaczej tylko rude smugi są w kadrze :lol:

Marysiu - wiedziałam, że na Ciebie mogę liczyć z tą nazwą :loveu:

Aśka - tylko teraz mija nocka, którą powinnam zarywać na kucie i... i co właśnie robię? :evil_lol:

Posted

Alu - piesek teściowej powiadasz? A Twój Ozzulek go lubi? na śniadanko :cool3:

Kara_TC - barwy ochronne :razz:

Gucio - fotki nad wodą wedle życzenia :p

No rzuć mi wreszcie tego patola!!

Ozzy and patol:

Ozzy and patol w wersji mini:

Ozzy i jego występ do konkursu pt. "najmocniejsze chlapanie, najgłośniejsze chrumkanie i najdziwniejsze trzymanie patola" :lol:

Posted

I teraz zdjęcie, którego zrobienie kosztowało mnie naprawdę mnóstwo emocji. Negatywnych rzecz jasna, bo cierpię na straszliwą arachnofobię. Pająki uważam za fascynujące, piękne zwierzęta i prawdziwy majstersztyk ewolucji. Co nie przeszkadza mi w jednoczesnym wpadaniu w panikę ilekroć jakiegoś zobaczę :cool3:
Zbliżenie się na taką odległość do niego przypłaciłam palpitacją serca, dygotaniem kolan i w konsekwencji czego wpadnięciem do stawku :cool1:

Posted

ło matko jaka natychmiastowa reakcja ... :lol:

ja tam nie lubie pajakow i dzis tepilam takie na dluuuuuuuugich cieeeeeeeenkich nogach bo mi sie w wannie dla psow zalęgły :evil_lol:

Posted

Ozzy and patol:

Nie za duży ten patol???:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ozzy and patol w wersji mini:

No tutaj to już odpowiedni rozmiar:evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

Aśka - dziękuję pięknie :oops: Ileż to człowiek musi się napocić żeby w miarę sensowną fotę zrobić :razz:

Kara_TC - Ozzy lubi duże patole, im większy tym lepszy. To pewnie jest wyraz kompleksu niższości i kurdupelstwa :evil_lol:

Gucio
- zdjęcia zrobione były wczoraj i tak akurat trafiłaś w tematykę :lol: Te "pająki" na długich i cienkich nogach to niezupełnie pająki, tylko kosarze. Też ich nie lubię :razz:
Mam jeszcze jedną fobię, ale już tak totalnie absurdalną, że lepiej się nie przyznam

Bigos
- ależ to ten sam patol. Tylko po przerobieniu go na brzegu i rozdrobnieniu na części pierwsze :evil_lol:

No i tradycyjnie zamiast ryć na jutrzejszy egzamin siedzę na dgm :D

Posted

[quote name='Tośka_m']Ozzy i jego występ do konkursu pt. "najmocniejsze chlapanie, najgłośniejsze chrumkanie i najdziwniejsze trzymanie patola" :lol:

konkurs napewno by wygrał :evil_lol: świetne zdjęcia, to z pająkiem również :evil_lol: jednak reaguje na te małe stworki z wieloma nogami i spojrzeniem zabójcy podobnie jak Ty Tośko :roll: zwłaszcza jak jest większy od mojego paznokcia u małego palca :roll: :cool3:
pozdrawiamy Esfer i Zbir
ps mam nadzieje że pająk niczego Ci nie odgryzł (?) :evil_lol: ;)

Posted

[quote name='Tośka_m']Alu - piesek teściowej powiadasz? A Twój Ozzulek go lubi? na śniadanie:razz:

:pOzzulek nie zrobi szczylkowi krzywdy :razz:bo to dobry chłopak;)

:evil_lol::evil_lol:świetny pływak z Ozzulka;)

Posted

Esfera - Hłe hłe. Chyba zacznę organizować zawody "pływackie" z ciekawymi dyscyplinami :cool3:
Pająk na całe szczęście niczego mi nie odgryzł :multi: ;) Sam się biedak przeraził śmiertelnie i schował gdy wpadając do wody potrąciłam trzciny, na których miał rozpiętą sieć. Kurczę, strach takiego kolosa jakim jest człowiek przed tak mikrym stworzonkiem jest doprawdy absurdalny, prawda? Ciekawe z czego taka dziwna fobia wynika? :nerwy:

Cola - spadanie z krzesła jest niebezpieczne. Muszę uważać jakie fotki tu prezentuję żeby dbać o Twoje zdrowie i życie :cool3: :lol: Oczywiście za komplement dziękuję pięknie....

Alicja - chyba wszystkie Ozzulki na świecie to dobre chłopaki. Oprócz ich demonicznego imiennika :evil_lol: Czy Twój Ozzy imię zawdzięcza też Osbourne'owi? :cool3:

Posted

[quote name='Tośka_m']Zbliżenie się na taką odległość do niego przypłaciłam palpitacją serca, dygotaniem kolan i w konsekwencji czego wpadnięciem do stawku :cool1:

Warto było!:lol: Zdjęcie jest genialne:p .

Posted

[quote name='Tośka_m']Esfera - Hłe hłe. Chyba zacznę organizować zawody "pływackie" z ciekawymi dyscyplinami :cool3:
Pająk na całe szczęście niczego mi nie odgryzł :multi: ;) Sam się biedak przeraził śmiertelnie i schował gdy wpadając do wody potrąciłam trzciny, na których miał rozpiętą sieć. Kurczę, strach takiego kolosa jakim jest człowiek przed tak mikrym stworzonkiem jest doprawdy absurdalny, prawda? Ciekawe z czego taka dziwna fobia wynika? :nerwy:

prawda prawda; ja to właściwie nie wiem z czego wynika mój strach :roll: myśle że to poprostu wyobraźnia odgrywa tu główną rolę :cool3:
tak jak z lasem w nocy :cool3: każdy szelest jest traktowany jak zamach na swoją osobistość :evil_lol:
apropo pająków to jest taki jeden osobnik, który przyprawia mnie o taki konkretny dreszcz i występuje w domach :evil_lol:

KĄTNIK DOMOWY :evil_lol:

aby przełamać strach przed nim - próbowałam się czegoś dowiedzieć o jego sposobie funkcjonowania wśród ludzi (no bo wkońcu każdy nieświadomie hoduje takiego w domu :diabloti: :cool1: )
jedyne co się dowiedziałam to to że jest niesamowicie ciekawskim stworzeniem i miałam okazje to dostrzec jak jeden taki obserwował mnie gdy siedziałam na fotelu i czytałam książke - stał na stole i patrzył mi w oczy przez dobre 10 minut :roll: :evil_lol: a ja sparaliżowana strachem nie ruszyłam się wcale :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: :D

Posted

[quote name='Tośka_m']

Alicja - chyba wszystkie Ozzulki na świecie to dobre chłopaki. Oprócz ich demonicznego imiennika :evil_lol: Czy Twój Ozzy imię zawdzięcza też Osbourne'owi? :cool3: :pma się rozumieć ;)

Posted

Esfera - a duże to to? Bo wygląda mało przyjaźnie :diabloti:
Ech... fobie są beznadziejne. Człowiek przecież wie, że takie małe stworzonko nic mu nie zrobi, co najwyżej na niego wlezie i się przespaceruje. Przecież biedronki jakoś nam nie przeszkadzają, dlaczego więc pająki? Ale jak sobie wyobrażę, że pająk mógłby po mnie łazić :smhair2: :mdleje:

Aśka - motyli?? :crazyeye: Przegięłaś :evil_lol: :evil_lol:

Alicja - mój też jest "od tego" Ozziego :D A imię ma dlatego, że mój poprzedni pies zwał się Merlin. Od Mansona :diabloti: No i skoro już stworzyłam tradycję nadawania psom imion sławnych wokalistów tak też się stało z rudzielcem. Merlin miał charakter iście odpowiadający swojemu imiennikowi, natomiast Ozzy wcale :evil_lol:

Posted

[quote name='Tośka_m']Esfera - a duże to to? Bo wygląda mało przyjaźnie :diabloti:
Ech... fobie są beznadziejne. Człowiek przecież wie, że takie małe stworzonko nic mu nie zrobi, co najwyżej na niego wlezie i się przespaceruje. Przecież biedronki jakoś nam nie przeszkadzają, dlaczego więc pająki? Ale jak sobie wyobrażę, że pająk mógłby po mnie łazić :smhair2: :mdleje:
Aśka - motyli?? :crazyeye: Przegięłaś :evil_lol: :evil_lol:

to to ma 6-9 mm - także takie mikroskopijne nie jest ;)

no właśnie o to wyobrażanie w tym wszystkim chodzi :evil_lol:
nasz umysł potrafi stworzyć takie rzeczy że dla mnie osobiście jest to niesamowite :cool3:

Posted

[quote name='Tośka_m']Cola - spadanie z krzesła jest niebezpieczne. Muszę uważać jakie fotki tu prezentuję żeby dbać o Twoje zdrowie i życie :cool3: :lol: Oczywiście za komplement dziękuję pięknie....

:evil_lol: :evil_lol: spadłam z zachwytu :cool3: prawie :evil_lol: ...więc wstawiaj takie foteczki i to w duuużych ilościach :cool3:

Posted

No własnie,to wina mojego chorego umyslu:evil_lol:

i tak jest lepiej kedys potrafiłam zwiewac z wrzaskiem:oops: teraz odsuwam sie na bezpieczną odległośc...

a wiąze sie to z tym, ze jak byłam mała to sobie jechałam na rowerku, i wpakowałam sie w błoto gdzie było multum takich niebieskich motylków i toto mnie obsiadło:placz: dwa kilometry do osrodka przebiegłam z wrzaskiem takim sprintem, ze mnie ojciec nie mógł dogonic:eviltong://miałam ok. sześciu lat:p