Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 96
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

matinestka napisał(a):
Dina I Dali sa mocno żzyte ze sobą i mieszkają razem. Swietnie sie dogaduja i ogromnie przyjaźnią ze sobą. Przez cały czas miały zapewne tylko siebie.:(

Dzięki za info, czyli najlepiej gdyby trafiły do jednego domku.
Ciężko taki będzie znaleźć, ale będziemy szukać z całych sił.
Czy adopcje zagraniczne wchodzą w grę?

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Czy wiecie, ze w jednym z wiekszych schronisk miejskich, zarzadzanych przez organizacje, skumulowalo sie"dwa w jednym" co wg. mnie jest najgorsze co moze byc. Światopoglad kierowniczki schroniska: nie usypiania tzw. slepego miotu a wetka schroniskowa tez ze swoimi "poboznym swiatogladem" nie wykonuje zabiegow kastracju aborcyjnych u suk. Czy takich ludzi nie nalezaloby poprostu odsunac od schronisk?? I to region Polski, gdzie "bida az piszczy" to kto da domy psom?!!
Rece mi opadaja. trzeba byc bez serca i rozumu aby przy tak olbrzymiej ilosc zwierzat w polskich schroniskach miec oczy zamkniete i kierowac sie wlasnym "ja":(((

http://www.facebook.com/notes/aniela-roehr/czy-zarzadzajacy-schroniskami-maja-prawo-do-stosowania-wlasnych-swiatopogladow/188680434522081

• 5 months later...
Posted

Witam
Nie wiem czy są tu nadal wolontariusze z "Kundelka", ale jeśli to czy wiecie coś o tym collie?
Pies w wieku ok. 6 lat. Został znaleziony w bardzo zły stanie zdrowotnym. Wymagał pomocy lekarza ze względu na silny stan zapalny skóry.Jego sierść była jedną wielką skorupą, pełno w niej było kleszczy i innego robactwa. Aby chora skóra mogła być leczona został ostrzyżony i wykąpany w profesjonalnym zakładzie fryzjerskim. Po trzech tygodniach leczenia wygląda o niebo lepiej. Wróciła mu nawet chęć do zabawy, a na spacerach bawi się jak szczeniak. Był psem trzymanym na łańcuchu.

• 1 month later...
Posted

[SIZE="3"]Bodzio-Orzeszek w domku :)
http://www.dogomania.pl/threads/128253-quot-Zaopiekuj-si%C4%99-mn%C4%85-quot-...-p%C3%B3ki-jeszcze-czas.-Schroniskowi-SENIORZY-z-Rzeszowa?p=18607811&viewfull=1#post18607811

[SIZE="3"]Dereszka była psem zamkniętym i nieufnym, ale w trakcie szkolenia w schronisku otworzyła się i niedługo po jego zakończeniu w październiku znalazła dom :) Wieści i zdjęcia http://kundelek.rsoz.org/?c=mdAktualnosci-cmPokaz-452-1-2

Klikając powyższy link, można też poczytać, co tam u [SIZE="3"]Rina, który również ma dom :)

Posted

Czy ktoś z wolontariuszy bywających w Kundelku może sprawdzić co dzieje się z pewnym psiakiem, które ostatnio schronisko zabrało spod mojej pracy? Jest taka możliwość?Chciałabym porobić biedakowi ogłoszenia adopcyjne.

• 1 month later...
Posted

Witajcie. Pani Karolina z Warszawy chcialaby pomoc pieskowi collie, ktory znajduje sie w Waszym schronisku. Piesek ma na imie WARS. Pani ma juz potencjalny dom chetny go adoptowac. Czy ktos z Was moglby posredniczyc w adopcji? Z pewnoscia bedzie potrzebna pomoc w transporcie. Pani przed adopcja kompleksowo zajmuje sie psem. Pani podpisuje umowe jako dom tymczasowy, a jak pies juz trafi do domu docelowego dostarcza umowe z DS. Wizyty jak najbardziej wchodza w gre, zdjecia z ds rowniez beda dostarczane. Czy moge przekazac komus nr do pani Karoliny?

• 3 months later...
  • 1 month later...
Posted

[quote name='Zielona2']Witam
Nie wiem czy są tu nadal wolontariusze z "Kundelka", ale jeśli to czy wiecie coś o tym collie?
Pies w wieku ok. 6 lat. Został znaleziony w bardzo zły stanie zdrowotnym. Wymagał pomocy lekarza ze względu na silny stan zapalny skóry.Jego sierść była jedną wielką skorupą, pełno w niej było kleszczy i innego robactwa. Aby chora skóra mogła być leczona został ostrzyżony i wykąpany w profesjonalnym zakładzie fryzjerskim. Po trzech tygodniach leczenia wygląda o niebo lepiej. Wróciła mu nawet chęć do zabawy, a na spacerach bawi się jak szczeniak. Był psem trzymanym na łańcuchu.

Ten piesek w typie Collie to był Wars, został adoptowany :-)

• 4 months later...
  • 3 months later...
Posted

Oglądam zdj psów z tego wątku i chciałam tylko powiedzieć, że czarny spaniel Bernard znalazł dom, w lecie wracając z ,,Kundelka" przysiadłam na ławce, a tu jakiś spaniel zaczął mnie obwąchiwać. Wstyd się przyznać:oops:, ale pomyslałam: nastepny pies z pseudo po czym nawiązałam rozmowę z jego panią i co się okazało, że to spaniel ze schroniska:lol:. Pani mówiła, że na początku adopcji było ciężko, bo nie dawał podejść do swojej miski, a na spacerach ciągnął w stronę schroniska, ale na szczęście Bernard dał się wychować i jego pani powiedziała, że nigdy w życiu by go nie oddała:loveu: Wiem, że jego już dawno w schronisku nie ma, ale dobre wiadomości też trzeba przekazywać;) może postaram się, aby Kundelkowe zwierzaki na forum nie ,,wymarły" tylko niestety najpierw potrzebuje stałego dostępu do internetu:shake:

Posted

Witam,
Chciałabym prosić o informacje o moim psie (jeśli by się przypadkiem znalazł tak daleko). Poszukuję mojego zaginionego psa już od Sylwestra - bezskutecznie. Dlatego postanowiłam zamieścić informację o nim w wątkach wszystkich schronisk w Polsce - może go ktoś wywiózł?

Dziękuję za wszelką pomoc,
Marta

• 1 year later...