Czoko Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 [COLOR=black][FONT=Verdana][COLOR=black][FONT=Verdana]Minęło kilka dni i mogę zameldować dobry stan zdrowia malutkiej! Powitało mnie tylko nieco chrypliwe wuuwuuuwuuuu podczas szaleńczego powitalnego tańca ale nie było żadnego chrząkniecia! Z powodu łobuzicy Mruczuś został pozbawiony swoich ulubionych zabawek - brzęczących myszek z futerka - wszystkie zanim się zorientowaliśmy baardzo szybko kończyły tragicznie - w brzuszku małej... [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Pani Choculi jest w troszkę gorszym nastroju bo poczuła się po Świętach troszkę ociężała, zważyła się i... po raz pierwszy w życiu zobaczyła nie takie BMI jakie by sobie wyobrażała![/FONT][/COLOR] [COLOR=black][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Przedwczoraj wieczorem spadło troszkę śniegu i niestety nie udało się zrobić żadnego zimowego zdjęcia małej a dziś od rana pada deszcz.... i znowu nie ma zdjęcia na moim ulubionym tle![/FONT][/COLOR] [CENTER][LEFT][/FONT][/COLOR][/CENTER][/LEFT] Quote
Klaudia :-) Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 fajnie,że z Choco już ok i życze Wam,żeby więcej takich numerów nie robiła:-) Quote
Rudzia-Bianca Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 to dobrze że maleńka zdrowa . miziaki dla niej :) Quote
Asiaczek Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Witajcie, ja nadal zalatana... a do emerytury jeszcze tak daleko... pzdr. Quote
Czoko Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 Dziękuję Wam za wizytę! Asiu Ty wiem ze nie dość ze jesteś zalatana to jeszcze coraz bardziej nieuchwytna! Quote
Czoko Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 [FONT=Arial Unicode MS][SIZE=3]Krzyś walczy o zaliczenie I semestru i.... czekamy na wynik klasówki a kolejna lekcja dopiero w poniedziałek. Bardzo się przydałoby trzymanie kciuków![/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Unicode MS][SIZE=3]Odebrałam zaświadczenie o zachipowaniu.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Unicode MS][SIZE=3]W bazie animalUM znalazłam sobie po wczytaniu naszego nr taką informację: [/SIZE][/FONT] [CENTER][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Identyfikator mikroprocesora:[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]972000000........[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Imię psa:[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Czoko[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Rasa psa:[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]MIESZANIEC[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Rasa agresywna:[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]NIE[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Maść psa:[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Brązowa[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Data ostatniego obowiązkowego [/SIZE][/FONT] [SIZE=3][FONT=Times New Roman]szczepienia przeciw wściekliźnie:[/FONT][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]2007-02-15[/B][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dzielnica:[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]Mokotów[/B][/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][FONT=Times New Roman][SIZE=3][B]W sprawie danych szczegółowych proszę skontaktować się z:[/B][/SIZE][/FONT][/CENTER] [CENTER][B][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Biurem Ochrony Środowiska Urzędu m.st. Warszawy tel. 022-25-79-245 lub 0-22-25-79-247[/FONT][/SIZE][/B][/CENTER] [CENTER][SIZE=3][FONT=Times New Roman][B]Wydziałem Ochrony Środowiska - Dzielnica: Mokotów tel. 022-848-90-41 [/B][/FONT][/SIZE][/CENTER] [FONT=Arial Unicode MS][SIZE=3]Nie jestem pewna jakiej firmy jest ten chip – dalej nie wiem co z tym niebieskim paseczkiem, który gdzieś się przyczepia, kilka dodatkowych kodów kreskowych dołączonych do zaświadczenia może być mi potrzebnych np. do paszportu.[/SIZE][/FONT] [FONT=Arial Unicode MS][SIZE=3]Najprawdopodobniej nasz chip był firmy: Planet ID - może coś więcej wiedzą Inne Koleżanki uczestniczące w tej akcji. Czytniki będzie miała Straż Miejska - z tego wszystkiego wynika że jesteśmy w warszawskiej bazie![/SIZE][/FONT] Quote
Czoko Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 Jutro koło południa planuję spacerek na PM! [FONT=Arial Unicode MS][SIZE=3]Asiu czytam ostatnio książkę o psach i często są wzmianki o basenji – już wiem ze mają cieczkę raz w roku. W kalendarzu rozwoju szczeniąt przeczytałam w jakim wieku u basenji zaczynają się zakręcać ogonki i stają uszka. Pomyślałam oczywiście o Waszych maleństwach i zanim zdążyłam zadać pytanie zobaczyłam odpowiedź na ślicznym zdjęciu.[/SIZE][/FONT] Quote
snikops Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 jaka śliczna sunia:cool3: po prostu boska jest :) ile ma lat? ;] Quote
Czoko Posted January 11, 2008 Author Posted January 11, 2008 Chocula ma około dwu lat i dwu miesiecy! Bardzo serdecznie witam Nowego Gościa! Quote
Asiaczek Posted January 11, 2008 Posted January 11, 2008 [quote name='Czoko']Jutro koło południa planuję spacerek na PM! [FONT=Arial Unicode MS][SIZE=3]Asiu czytam ostatnio książkę o psach i często są wzmianki o basenji – już wiem ze mają cieczkę raz w roku. W kalendarzu rozwoju szczeniąt przeczytałam w jakim wieku u basenji zaczynają się zakręcać ogonki i stają uszka. Pomyślałam oczywiście o Waszych maleństwach i zanim zdążyłam zadać pytanie zobaczyłam odpowiedź na ślicznym zdjęciu.[/SIZE][/FONT][/quote] Chyba za dużo mam obowiązków... Może w marcu, jak juz nie bedzie maluchów, to jakoś to wszystko lepiej ogarne... pzdr. Quote
Rudzia-Bianca Posted January 14, 2008 Posted January 14, 2008 I jak zmagania Krzysia ? Miziaki dla Czoko :) Quote
Czoko Posted January 15, 2008 Author Posted January 15, 2008 [quote name='Asiaczek']Chyba za dużo mam obowiązków... Może w marcu, jak juz nie bedzie maluchów, to jakoś to wszystko lepiej ogarne... pzdr.[/quote] Czytałam u Was jakie teraz masz szaleństwo. W zimie pamiętam że nie lubicie dłuższych spacerków i czekam na cieplejsze dni! [quote name='Rudzia-Bianca']I jak zmagania Krzysia ? Miziaki dla Czoko :)[/quote] Prawdopodobnie kiepsko - za miesiąc kolejne zaliczanie a jutro wywiadówka po I semestrze! Dziękuję bardzo - Chocunia już wymiziana! [FONT=Times New Roman][SIZE=4][COLOR=blue]Wczoraj mieliśmy małą rodzinną uroczystość – Choco mieszka z nami już dwa lata![/COLOR][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images32.fotosik.pl/61/62047522b1380080.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zmieniłam sobie gryzaczka:[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images33.fotosik.pl/61/222cdcd23e878c86.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Czas na odpoczynek:[/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images31.fotosik.pl/61/2a1583304b2d1da6.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images32.fotosik.pl/61/65d866a6f44924b3.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT] [FONT=Times New Roman][SIZE=3][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images31.fotosik.pl/61/3b78d84857e4f163.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT] Quote
Rudzia-Bianca Posted January 16, 2008 Posted January 16, 2008 Czoko zakochałam się w tym nochalu , przepiękny , całuski dla nochalka :) Quote
Klaudia :-) Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 śliczna czekoladowa suńka:-) wszystkiego najlepszego z okazji pięknej rocznicy:-) Quote
Czoko Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 [quote name='Rudzia-Bianca']Czoko zakochałam się w tym nochalu , przepiękny , całuski dla nochalka :)[/quote] Dziękujemy ślicznie - bardzo nam miło. Kiedyś spróbuję zrobić jeszcze ujecie noska z boku! [quote name='Klaudia :-)']śliczna czekoladowa suńka:-) wszystkiego najlepszego z okazji pięknej rocznicy:-)[/quote] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Bardzo dziękujemy Klaudia za życzenia![/SIZE][/FONT] [SIZE=3][/SIZE] [FONT=Times New Roman][SIZE=3]Około miesiąca temu odszedł za TM piesek Koleżanki z innego wątka. Dziś podczas porannego spaceru przez chwilę zobaczyłam tęczę pierwszą w tym roku ale w połowie stycznia i natychmiast pomyślałam o innych bardzo chorych pieskach z tamtego wątka aż boję się zaglądnąć tam żeby dowiedzieć się jak wszystkim chorym minęła noc! - Ponad półtora roku temu w dniu w którym też zobaczyłam pierwszą tęczę pożegnaliśmy Pieska Innej Koleżanki,[/SIZE][/FONT] Quote
snikops Posted January 18, 2008 Posted January 18, 2008 my również składamy życzonka z okazji rocznicy:loveu: a! i śliczne fotki:p najbardziej podoba mi sie różowy nosiak:loveu: Quote
Czoko Posted January 18, 2008 Author Posted January 18, 2008 Suczka, którą dziś operowano odeszła za TM... Quote
Tollerka Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Jakie to smutne... tak mi przykro... :-( [*] Quote
Katerinas Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Choco - przede wszystkim życzonka z okazji dwóch lat wspólnie spędzonych :-) .... i przykro mi z powodu suni :-( Quote
Czoko Posted January 21, 2008 Author Posted January 21, 2008 [quote name='Tollerka']Jakie to smutne... tak mi przykro... :-( [*][/quote] [quote name='Katerinas']Choco - przede wszystkim życzonka z okazji dwóch lat wspólnie spędzonych :-) .... i przykro mi z powodu suni :-([/quote] Dziękuję Wam bardzo w imieniu naszym i Koleżanki! Czy w całej Polsce jest taka tragiczna pogoda? W Warszawie co chwilę pada już trzeci dzień, nawet żwirowa płyta na stadionie jest całkiem grząska i do biegania niezbyt się nadaje! Quote
snikops Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 chyba tak.. słyszałam, że w lublinie też tak kiepsko.. Quote
snikops Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 a teraz se cieszmy bo snieg zaczął padać :D Quote
Klaudia :-) Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 u nas koszmarna pogoda jest od 3 dni i nawe nie ma jak wyjść na dłuższy spacerek Quote
snikops Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 u nas teraz trochę śniegu.. mnie również przykro z powodu suni..:-( Quote
Recommended Posts