Asiaczek Posted June 20, 2007 Posted June 20, 2007 Czoko - zanim wypróbujesz wszystkie warianty dojazdu, to już będzie po remontach! Jeszcze raz brawo dla Krzysia i dla Czoko za odwagę!:lol: W II połowie lipca może uda nam się jakoś zebrać na Polach Mokotowskich? Na razie rzucam zajawkę, byś miała czas przemyśleć propozycję... Pzdr. Quote
Figa Bez Maku Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Ewo...a ja pracuję w Al.Ujazdowskich:diabloti: aktualnie przerabiamy strajk pielęgniarek:cool3: co prawda, muszę przyznac ,że generalnie jest cichutko i spokojnie , jak szłąm do pracy widziałam koło Łazienek grupę ludzi otoczona przez policjantów i słyszałam grzechotanie butelek z bilonem + śpiewy Quote
Czoko Posted June 21, 2007 Author Posted June 21, 2007 [quote name='Asiaczek']Czoko - zanim wypróbujesz wszystkie warianty dojazdu, to już będzie po remontach! Jeszcze raz brawo dla Krzysia i dla Czoko za odwagę!:lol: W II połowie lipca może uda nam się jakoś zebrać na Polach Mokotowskich? Na razie rzucam zajawkę, byś miała czas przemyśleć propozycję... Pzdr.[/quote] Dziękuję bardzo w imieniu Krzysia! Mamy zdecydowanie pecha do wspólnego spacerku - 14 lipca wyjeżdzamy na urlop na 3 tygodnie... Dzisiejszą podróż opiszę później podczas przerwy na herbatkę! Quote
Czoko Posted June 21, 2007 Author Posted June 21, 2007 [quote name='Figa Bez Maku']Ewo...a ja pracuję w Al.Ujazdowskich:diabloti: aktualnie przerabiamy strajk pielęgniarek:cool3: co prawda, muszę przyznac ,że generalnie jest cichutko i spokojnie , jak szłąm do pracy widziałam koło Łazienek grupę ludzi otoczona przez policjantów i słyszałam grzechotanie butelek z bilonem + śpiewy[/quote] W takim razie zdecydowanie wolę moje atrakcje podczas jazdy do pracy! Quote
Figa Bez Maku Posted June 21, 2007 Posted June 21, 2007 Wiedziałam jak Cie pocieszyć:cool3: :lol: :loveu: a a propos spacerków na PM ...to nie wiem jak Wy ale ja chyba latem to nie będę tam chodzic o "ludzkich" godzinach:shake: ...za dużó ludzi na kocykach, leżakach i strasznie gorąco.. nawet Fidze nie chce się biegać..a co dopiero tym bardziej futrzastym:shake: Quote
Czoko Posted June 21, 2007 Author Posted June 21, 2007 Ale się porobiło! W środę w południe jako organizatorzy musimy być w Gietrzwałdzie a nasz przyszły samochód czeka sobie w Gliwicach na dostawę do Warszawy a poprzedni identyczny już skończył termin ubezpieczenia... hi! Hi! Hi! A gdzie faktura, przelew, tablice rejestracyjne? - W lesie.... Quote
Figa Bez Maku Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 No i co to za wakacje..jak masz tyle spraw na głowie?:placz: Quote
Puchatek Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 A jak by załatwiła te wszystkie sprawy gdyby nie wakacje ;-) Quote
Czoko Posted June 22, 2007 Author Posted June 22, 2007 [quote name='Figa Bez Maku']Wiedziałam jak Cie pocieszyć:cool3: :lol: :loveu: a a propos spacerków na PM ...to nie wiem jak Wy ale ja chyba latem to nie będę tam chodzic o "ludzkich" godzinach:shake: ...za dużó ludzi na kocykach, leżakach i strasznie gorąco.. nawet Fidze nie chce się biegać..a co dopiero tym bardziej futrzastym:shake:[/quote] W lecie całkowicie przestałam tam przychodzić! [quote name='Figa Bez Maku']No i co to za wakacje..jak masz tyle spraw na głowie?:placz:[/quote] [quote name='Puchatek']A jak by załatwiła te wszystkie sprawy gdyby nie wakacje ;-)[/quote] Dlatego coraz bardziej się denerwujemy - ja w pracy a tutaj coraz więcej spraw do załatwienia... [COLOR=black][FONT=Verdana]Ogłaszam bunt komunikacyjny! Tak późno jak dzisiaj do pracy nie dojechałam dawno.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Od wieczora co chwilę pada deszcz albo siąpi. Dziś znowu wcale nie przyjechały dwie 138 a ja sobie stałam i czekałam.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Zdecydowanie w poniedziałek pojadę tramwajem do ulicy Wałbrzyskiej i wypróbuję wersję z dalszym spacerem od pętli – może tak będzie szybciej![/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Sytuacja samochodowa dalej bez zmian! Nie wiemy czy już kupować bilet kolejowy do Olsztyna czy jednak będzie jakiś samochód.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Dziś zakończenie roku szkolnego... oficjalna wiadomość o Krzysiu będzie w poniedziałek ...chyba ze wcześniej zadziała mi w domu internet.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie Ewa[/FONT][/COLOR] Quote
Asiaczek Posted June 22, 2007 Posted June 22, 2007 [quote name='Czoko']Dziękuję bardzo w imieniu Krzysia! Mamy zdecydowanie pecha do wspólnego spacerku - 14 lipca wyjeżdzamy na urlop na 3 tygodnie... [/quote] A sierpień? Na pewno znajdziemy jakis współny termin. pzdr. Quote
Czoko Posted June 24, 2007 Author Posted June 24, 2007 [quote name='Asiaczek']A sierpień? Na pewno znajdziemy jakis współny termin. pzdr.[/quote] Jak odzyskam psinkę po wakacjach spróbujemy coś wymyślić! Pozdrawiam Ewa Quote
Czoko Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 Zgodnie z obietnicą dziś kolejny komunikat o Krzysiu: średnia ze świadectwa 5 i czerwony pasek. Punkty policzył że jest 158/200... Cóż poczekamy i zobaczymy oficjalny komunikat na jaką szkołę i klasę wystarczyło. Narazie jest etap składania kopii świadectw i dokumentów do szkół. Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie Ewa Quote
Czoko Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 [quote name='wiq']gratulacje! masz zdolnego syna :):)[/quote] Dziękujemy bardzo Wiq! Dziękuję bardzo za kciuki dla Krzysia! Właśnie oglądałam ubiegłoroczną punktację - jest dość kiepsko... spośród trzech szkół pozostaje jedna z minimalną nadwyżką punktów w wybranej klasie! Quote
Figa Bez Maku Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 no...może tym razem uda mi sie i mój post się pojawi łaskawie:angryy: Jestem zadziwiona ,że Krzyś z takimi ocenami , czerwonym paskiem itp. może mieć jakiekolwiek kłopoty z dostaniem się do wybranej szkoły.....jejku...to jakie tam są wysokie progi?:crazyeye: Quote
wiq Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 Figa, też jestem w szoku:crazyeye: Może Mama przesadza?..;);) Moj brat ma niecałe 140 pkt, a dostał informację, że spokojnie dostanie się do jednego z lepszysz liceów w Bytomiu, gdzie składa papiery.. Ach, ta Wawa..;) Quote
Czoko Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 [COLOR=black][FONT=Verdana]Napisałam ogromnego posta bezpośrednio u mnie i wszystko mi się skasowało – nie byłam zalogowana....[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Dostałam od koleżanki tabelkę z informacjami o ubiegłorocznej punktacji dla 575 klas - minimum niezbędne do przyjęcia do danej klasy. Szkoły mają dodatkowe kryteria niezbędne dla przyjęcia kandydata – niektóre mają dodatkowe egzaminy. Chętniej sa przyjmowani uczniowie mający wybitne osiągnięcia, laureaci olimpiad itd.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Krzyś ma tylko bardzo dobrze zdany egzamin, średnia ze świadectwa 5 i czerwony pasek.[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Rekordziści ubiegłoroczni to 271,43 203,64 177,29 176,91 a skrajne zasadnicza szkoła – ogrodnik 20 pkt. [/FONT][/COLOR] Gdyby chciał kontynuować naukę u tych samych nauczycieli w liceum w ubiegłym roku wystarczało 136 pkt ale woli odejść. [COLOR=black][FONT=Verdana]Haniu jeśli byłabyś zainteresowana to na pw mogłabym Ci ją przysłać ale na mail, który przesyła załączniki. Informacje o bieżącym roku szkolnym najbardziej nas interesujące też wiem gdzie się ukażą.[/FONT][/COLOR] Posta zawsze umiałam skasować ale coś mi dziś u Mortikii nie zadziałało - poradziłam sobie inaczej - znacznie go skróciłam i został. Quote
Czoko Posted June 25, 2007 Author Posted June 25, 2007 [COLOR=black][FONT=Verdana]Jutro nie wiem czy zaglądnę do neta. Będę miała jeszcze większe szaleństwo niż zwykle. Dostawa dokumentów gdzieś utknęła. Samochód dalej gdzieś w drodze. Ewentualny do wypożyczenia też jeszcze jeździ po Polsce. Z biura zostanę porwana i wracam dopiero w poniedziałek prosto do pracy[/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana]Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie Ewa[/FONT][/COLOR] Quote
Asiaczek Posted June 25, 2007 Posted June 25, 2007 O rany! Porywają kobietę z pracy, w środku dnia, w centrum Europy..... co to się porobiło?!?!?!:crazyeye: Trzymam kciuki za wyniki. Myśę, że będzie dobrze. Pzdr. Quote
Figa Bez Maku Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Ewo ,dzięki za gotowość przysłania tabelki:loveu: ...jeśli możesz to wyślij może tylko link? Tyle ,że Madzia , jak wspominałam to orzeł jest tylko humanistyczny a w przedmiotach ścisłych to nielot kiwi albo struś :oops: :roll: , więc ta średnia to nie jest aż tak porażająca jak u Krzysia:cool3: Quote
Czoko Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Właśnie wróciłam! Bardzo dziękuję Wszystkim Gościom za złożoną wizytę![/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Jeszcze bardziej dziękujemy za trzymanie kciuków za Krzysia – został przyjęty do [SIZE=4]wymarzonej klasy[/SIZE] – [U]tej pierwszej spośród 8 wymienionych na liście powyżej.[/U][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=4][B]XVIII Liceum Ogólnokształcace im. Jana Zamoyskiego, Warszawa, Smolna [/B][/SIZE][/FONT][/FONT] [FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=4][B][1AF] przedm. rozsz.: mat-fiz-inf (ang-niem*) [/B][/SIZE][/FONT][/FONT] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Dziś mąż złoży oryginały dokumentów i jutro patrzymy na kolejny komunikat dotyczący rekrutacji.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Jak zwykle jest problem z babcią – robi wnukowi prezenty nie uzgodnione z nami i przekraczające nasze możliwości finansowe... Jeszcze nie odebrał świadectwa i dostał lampowy wzmacniacz do gitary o ogromnej mocy, nie było wiadomo do jakiej szkoły się dostanie – był kolejny prezent – wyjazd na kurs paralotniarski... a matka jak to matka – jestem ciężko przerażona jeśli chodzi o cokolwiek niebezpiecznego zwłaszcza że mam lęk wysokości... Czas trwania kursu jest bliżej nieokreślony – uzależnienie od warunków atmosferycznych.... a w ostatniej chwili zostaliśmy z mężem zaskoczeni gdy okazało się że mamy dopłacić za noclegi i wyżywienie w domu wczasowym...[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Teraz będzie kolejny problem – imieniny Krzysia....[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Pojawiłam się na chwilę i znowu zaczyna się szaleństwo – wyjechałam na 3 dni i przyjechała kolejna dostawa stworzyła mnóstwo problemów.... a za dwa tygodnie mam zaplanowany wyjazd na urlop na 3 tygodnie.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie Ewa[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Haniu progi punktowe ubiegłoroczne mam tylko w formie tabelki.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [SIZE=3][COLOR=black][FONT=Verdana]Aktualne są i będą przez jakiś czas widoczne w: [/FONT][/COLOR][FONT=Arial][URL="https://warszawa.edu.com.pl/Kandydat/kseon.php"][COLOR=#800080]https://warszawa.edu.com.pl/Kandydat/kseon.php[/COLOR][/URL][/FONT][/SIZE] [FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT] Quote
Figa Bez Maku Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Ewo, gratulacje dla Krzysia! Oby tak dalej! Wiesz ....babcie w końcu są od rozpieszczania a nie od wychowywania:lol: I bardzo dobrze! Są babcie które nie lubią swoich wnuków:shake: Oczywiście nie mówię o mojej mamie:cool1: ale mam taką koleżankę , która zawsze marudzi jak ma się spotkać ze swoją wnuczką:crazyeye: dziecko ma 8 lat i od zawsze na prezent dostaje pieniądze bo babci nie chce się pomyśleć o zabawce...sama to mówi:shake: Babciu Krzysia..tak trzymać!:diabloti: Ewuniu..podobno najwięcej wypadków zdarza się w domu, a młody człowiek musi trochę poszaleć, przecież też nie chciałabyś żeby był jakąś ciamajdą? poradzi sobie, widać ,że mądry chłopak....:cool3: dziękuję za tabelkę:loveu: Quote
Czoko Posted July 2, 2007 Author Posted July 2, 2007 [quote name='Figa Bez Maku']Ewo, gratulacje dla Krzysia! Oby tak dalej! i:shake: Babciu Krzysia..tak trzymać!:diabloti: Ewuniu..podobno najwięcej wypadków zdarza się w domu, a młody człowiek musi trochę poszaleć, przecież też nie chciałabyś żeby był jakąś ciamajdą? poradzi sobie, widać ,że mądry chłopak....:cool3: dziękuję za tabelkę:loveu:[/quote] Dziękuję bardzo Haniu! To nie jest ta obiecana ubiegłoroczna tabelka tylko dane z rekrutacji, w której uczestniczy Krzyś - tutaj jest znacznie więcej informacji. Próbowałam przekopiować info o szkole i klasie Krzysia i... nie udało się - jest za szerokie. Jutro o 15 ukaże się wynik kolejnego etapu - po doręczeniu oryginałów świadectw będzie ogłoszony jeszcze bardziej aktualny spis kandydatów. Chcę iść któregoś dnia do szkoly i sama zobaczyć listę przyjętych. Quote
akard Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Czoko bardzo dziękuję za gratulki i za odwiedzinki. Ja również gratuluję Tobie i Krzysiowi:multi: Quote
Czoko Posted July 3, 2007 Author Posted July 3, 2007 [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4]16 czerwca w kolejny dzień urodzin mojej mamy gdy zapadła ostateczna decyzja o wymianie naszego samochodu i stara Agilka została w komisie zaczęłam się zastanawiać że właściwie mieliśmy ją 5 lat i nie wiem czy mam jakieś jej zdjęcie. W następnym dniu poszłam do salonu i już jej nigdzie nie widziałam.[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4]26 czerwca wyjeżdżaliśmy do Gietrzwałdu takim samochodem wypożyczonym z salonu:[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images23.fotosik.pl/15/8a4ec8f56e58c07f.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images25.fotosik.pl/15/8adf26f9ca0e80b5.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4]i z turystką oraz pamiatką z Gietrzwałdu – liliowcami:[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images28.fotosik.pl/15/1439c9671dc14937.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4]Nareszcie wczoraj zobaczyliśmy nową Agilę po tylu dniach oczekiwania na dostawę. Mam pecha do próbek kolorów – byłam rozczarowana jej kolorem – „czerwony terakota” okazał się odcieniem pomarańczu.... trudno kiedyś przyzwyczaję się...[/SIZE][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4]Dziś mamy załatwianie formalności – bank (kredyt był załatwiony już w momencie oddawania samochodu do komisu), tablice rejestracyjne a potem odbiór nowego samochodu.[/SIZE][/FONT][/COLOR] Quote
Recommended Posts