Jump to content
Dogomania

Choco -nasza czekoladowa lisiczka (strona 96- skoki str. 55, 57

Recommended Posts

Posted

Czoko - zanim wypróbujesz wszystkie warianty dojazdu, to już będzie po remontach!

Jeszcze raz brawo dla Krzysia i dla Czoko za odwagę!:lol:

W II połowie lipca może uda nam się jakoś zebrać na Polach Mokotowskich? Na razie rzucam zajawkę, byś miała czas przemyśleć propozycję...
Pzdr.

• Replies 2.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

Ewo...a ja pracuję w Al.Ujazdowskich:diabloti: aktualnie przerabiamy strajk pielęgniarek:cool3: co prawda, muszę przyznac ,że generalnie jest cichutko i spokojnie , jak szłąm do pracy widziałam koło Łazienek grupę ludzi otoczona przez policjantów i słyszałam grzechotanie butelek z bilonem + śpiewy

Posted

[quote name='Asiaczek']Czoko - zanim wypróbujesz wszystkie warianty dojazdu, to już będzie po remontach!

Jeszcze raz brawo dla Krzysia i dla Czoko za odwagę!:lol:

W II połowie lipca może uda nam się jakoś zebrać na Polach Mokotowskich? Na razie rzucam zajawkę, byś miała czas przemyśleć propozycję...
Pzdr.[/quote]

Dziękuję bardzo w imieniu Krzysia!

Mamy zdecydowanie pecha do wspólnego spacerku - 14 lipca wyjeżdzamy na urlop na 3 tygodnie...

Dzisiejszą podróż opiszę później podczas przerwy na herbatkę!

Posted

[quote name='Figa Bez Maku']Ewo...a ja pracuję w Al.Ujazdowskich:diabloti: aktualnie przerabiamy strajk pielęgniarek:cool3: co prawda, muszę przyznac ,że generalnie jest cichutko i spokojnie , jak szłąm do pracy widziałam koło Łazienek grupę ludzi otoczona przez policjantów i słyszałam grzechotanie butelek z bilonem + śpiewy[/quote]

W takim razie zdecydowanie wolę moje atrakcje podczas jazdy do pracy!

Posted

Wiedziałam jak Cie pocieszyć:cool3: :lol: :loveu:
a a propos spacerków na PM ...to nie wiem jak Wy ale ja chyba latem to nie będę tam chodzic o "ludzkich" godzinach:shake: ...za dużó ludzi na kocykach, leżakach i strasznie gorąco.. nawet Fidze nie chce się biegać..a co dopiero tym bardziej futrzastym:shake:

Posted

Ale się porobiło! W środę w południe jako organizatorzy musimy być w Gietrzwałdzie a nasz przyszły samochód czeka sobie w Gliwicach na dostawę do Warszawy a poprzedni identyczny już skończył termin ubezpieczenia... hi! Hi! Hi! A gdzie faktura, przelew, tablice rejestracyjne? - W lesie....

Posted

[quote name='Figa Bez Maku']Wiedziałam jak Cie pocieszyć:cool3: :lol: :loveu:
a a propos spacerków na PM ...to nie wiem jak Wy ale ja chyba latem to nie będę tam chodzic o "ludzkich" godzinach:shake: ...za dużó ludzi na kocykach, leżakach i strasznie gorąco.. nawet Fidze nie chce się biegać..a co dopiero tym bardziej futrzastym:shake:[/quote]

W lecie całkowicie przestałam tam przychodzić!

[quote name='Figa Bez Maku']No i co to za wakacje..jak masz tyle spraw na głowie?:placz:[/quote]

[quote name='Puchatek']A jak by załatwiła te wszystkie sprawy gdyby nie wakacje ;-)[/quote]

Dlatego coraz bardziej się denerwujemy - ja w pracy a tutaj coraz więcej spraw do załatwienia...

[COLOR=black][FONT=Verdana]Ogłaszam bunt komunikacyjny! Tak późno jak dzisiaj do pracy nie dojechałam dawno.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Od wieczora co chwilę pada deszcz albo siąpi. Dziś znowu wcale nie przyjechały dwie 138 a ja sobie stałam i czekałam.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Zdecydowanie w poniedziałek pojadę tramwajem do ulicy Wałbrzyskiej i wypróbuję wersję z dalszym spacerem od pętli – może tak będzie szybciej![/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Sytuacja samochodowa dalej bez zmian! Nie wiemy czy już kupować bilet kolejowy do Olsztyna czy jednak będzie jakiś samochód.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana] [/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Dziś zakończenie roku szkolnego... oficjalna wiadomość o Krzysiu będzie w poniedziałek ...chyba ze wcześniej zadziała mi w domu internet.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie Ewa[/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='Czoko']Dziękuję bardzo w imieniu Krzysia!

Mamy zdecydowanie pecha do wspólnego spacerku - 14 lipca wyjeżdzamy na urlop na 3 tygodnie...
[/quote]
A sierpień? Na pewno znajdziemy jakis współny termin.
pzdr.

Posted

[quote name='Asiaczek']A sierpień? Na pewno znajdziemy jakis współny termin.
pzdr.[/quote]

Jak odzyskam psinkę po wakacjach spróbujemy coś wymyślić!
Pozdrawiam Ewa

Posted

Zgodnie z obietnicą dziś kolejny komunikat o Krzysiu: średnia ze świadectwa 5 i czerwony pasek. Punkty policzył że jest 158/200...
Cóż poczekamy i zobaczymy oficjalny komunikat na jaką szkołę i klasę wystarczyło. Narazie jest etap składania kopii świadectw i dokumentów do szkół.
Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie Ewa

Posted

[quote name='wiq']gratulacje!
masz zdolnego syna :):)[/quote]

Dziękujemy bardzo Wiq!

Dziękuję bardzo za kciuki dla Krzysia! Właśnie oglądałam ubiegłoroczną punktację - jest dość kiepsko... spośród trzech szkół pozostaje jedna z minimalną nadwyżką punktów w wybranej klasie!

Posted

no...może tym razem uda mi sie i mój post się pojawi łaskawie:angryy:
Jestem zadziwiona ,że Krzyś z takimi ocenami , czerwonym paskiem itp. może mieć jakiekolwiek kłopoty z dostaniem się do wybranej szkoły.....jejku...to jakie tam są wysokie progi?:crazyeye:

Posted

Figa, też jestem w szoku:crazyeye: Może Mama przesadza?..;);)

Moj brat ma niecałe 140 pkt, a dostał informację, że spokojnie dostanie się do jednego z lepszysz liceów w Bytomiu, gdzie składa papiery..
Ach, ta Wawa..;)

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana]Napisałam ogromnego posta bezpośrednio u mnie i wszystko mi się skasowało – nie byłam zalogowana....[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Dostałam od koleżanki tabelkę z informacjami o ubiegłorocznej punktacji dla 575 klas - minimum niezbędne do przyjęcia do danej klasy. Szkoły mają dodatkowe kryteria niezbędne dla przyjęcia kandydata – niektóre mają dodatkowe egzaminy. Chętniej sa przyjmowani uczniowie mający wybitne osiągnięcia, laureaci olimpiad itd.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Krzyś ma tylko bardzo dobrze zdany egzamin, średnia ze świadectwa 5 i czerwony pasek.[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Rekordziści ubiegłoroczni to 271,43 203,64 177,29 176,91 a skrajne zasadnicza szkoła – ogrodnik 20 pkt. [/FONT][/COLOR]
Gdyby chciał kontynuować naukę u tych samych nauczycieli w liceum w ubiegłym roku wystarczało 136 pkt ale woli odejść.
[COLOR=black][FONT=Verdana]Haniu jeśli byłabyś zainteresowana to na pw mogłabym Ci ją przysłać ale na mail, który przesyła załączniki. Informacje o bieżącym roku szkolnym najbardziej nas interesujące też wiem gdzie się ukażą.[/FONT][/COLOR]

Posta zawsze umiałam skasować ale coś mi dziś u Mortikii nie zadziałało - poradziłam sobie inaczej - znacznie go skróciłam i został.

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana]Jutro nie wiem czy zaglądnę do neta. Będę miała jeszcze większe szaleństwo niż zwykle. Dostawa dokumentów gdzieś utknęła. Samochód dalej gdzieś w drodze. Ewentualny do wypożyczenia też jeszcze jeździ po Polsce. Z biura zostanę porwana i wracam dopiero w poniedziałek prosto do pracy[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie Ewa[/FONT][/COLOR]

Posted

Ewo ,dzięki za gotowość przysłania tabelki:loveu: ...jeśli możesz to wyślij może tylko link?
Tyle ,że Madzia , jak wspominałam to orzeł jest tylko humanistyczny a w przedmiotach ścisłych to nielot kiwi albo struś :oops: :roll: , więc ta średnia to nie jest aż tak porażająca jak u Krzysia:cool3:

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Właśnie wróciłam! Bardzo dziękuję Wszystkim Gościom za złożoną wizytę![/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Jeszcze bardziej dziękujemy za trzymanie kciuków za Krzysia – został przyjęty do [SIZE=4]wymarzonej klasy[/SIZE] – [U]tej pierwszej spośród 8 wymienionych na liście powyżej.[/U][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=4][B]XVIII Liceum Ogólnokształcace im. Jana Zamoyskiego, Warszawa, Smolna [/B][/SIZE][/FONT][/FONT]
[FONT='MS Mincho'][FONT=Courier New][SIZE=4][B][1AF] przedm. rozsz.: mat-fiz-inf (ang-niem*) [/B][/SIZE][/FONT][/FONT]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Dziś mąż złoży oryginały dokumentów i jutro patrzymy na kolejny komunikat dotyczący rekrutacji.[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Jak zwykle jest problem z babcią – robi wnukowi prezenty nie uzgodnione z nami i przekraczające nasze możliwości finansowe... Jeszcze nie odebrał świadectwa i dostał lampowy wzmacniacz do gitary o ogromnej mocy, nie było wiadomo do jakiej szkoły się dostanie – był kolejny prezent – wyjazd na kurs paralotniarski... a matka jak to matka – jestem ciężko przerażona jeśli chodzi o cokolwiek niebezpiecznego zwłaszcza że mam lęk wysokości... Czas trwania kursu jest bliżej nieokreślony – uzależnienie od warunków atmosferycznych.... a w ostatniej chwili zostaliśmy z mężem zaskoczeni gdy okazało się że mamy dopłacić za noclegi i wyżywienie w domu wczasowym...[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Teraz będzie kolejny problem – imieniny Krzysia....[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Pojawiłam się na chwilę i znowu zaczyna się szaleństwo – wyjechałam na 3 dni i przyjechała kolejna dostawa stworzyła mnóstwo problemów.... a za dwa tygodnie mam zaplanowany wyjazd na urlop na 3 tygodnie.[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Pozdrawiam Wszystkich bardzo serdecznie Ewa[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3] [/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=3]Haniu progi punktowe ubiegłoroczne mam tylko w formie tabelki.[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[SIZE=3][COLOR=black][FONT=Verdana]Aktualne są i będą przez jakiś czas widoczne w: [/FONT][/COLOR][FONT=Arial][URL="https://warszawa.edu.com.pl/Kandydat/kseon.php"][COLOR=#800080]https://warszawa.edu.com.pl/Kandydat/kseon.php[/COLOR][/URL][/FONT][/SIZE]
[FONT=Arial][SIZE=3] [/SIZE][/FONT]

Posted

Ewo, gratulacje dla Krzysia!
Oby tak dalej!
Wiesz ....babcie w końcu są od rozpieszczania a nie od wychowywania:lol:
I bardzo dobrze! Są babcie które nie lubią swoich wnuków:shake: Oczywiście nie mówię o mojej mamie:cool1: ale mam taką koleżankę , która zawsze marudzi jak ma się spotkać ze swoją wnuczką:crazyeye: dziecko ma 8 lat i od zawsze na prezent dostaje pieniądze bo babci nie chce się pomyśleć o zabawce...sama to mówi:shake: Babciu Krzysia..tak trzymać!:diabloti:
Ewuniu..podobno najwięcej wypadków zdarza się w domu, a młody człowiek musi trochę poszaleć, przecież też nie chciałabyś żeby był jakąś ciamajdą? poradzi sobie, widać ,że mądry chłopak....:cool3:
dziękuję za tabelkę:loveu:

Posted

[quote name='Figa Bez Maku']Ewo, gratulacje dla Krzysia!
Oby tak dalej!
i:shake: Babciu Krzysia..tak trzymać!:diabloti:
Ewuniu..podobno najwięcej wypadków zdarza się w domu, a młody człowiek musi trochę poszaleć, przecież też nie chciałabyś żeby był jakąś ciamajdą? poradzi sobie, widać ,że mądry chłopak....:cool3:
dziękuję za tabelkę:loveu:[/quote]

Dziękuję bardzo Haniu!
To nie jest ta obiecana ubiegłoroczna tabelka tylko dane z rekrutacji, w której uczestniczy Krzyś - tutaj jest znacznie więcej informacji.
Próbowałam przekopiować info o szkole i klasie Krzysia i... nie udało się - jest za szerokie.
Jutro o 15 ukaże się wynik kolejnego etapu - po doręczeniu oryginałów świadectw będzie ogłoszony jeszcze bardziej aktualny spis kandydatów.
Chcę iść któregoś dnia do szkoly i sama zobaczyć listę przyjętych.

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4]16 czerwca w kolejny dzień urodzin mojej mamy gdy zapadła ostateczna decyzja o wymianie naszego samochodu i stara Agilka została w komisie zaczęłam się zastanawiać że właściwie mieliśmy ją 5 lat i nie wiem czy mam jakieś jej zdjęcie. W następnym dniu poszłam do salonu i już jej nigdzie nie widziałam.[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4]26 czerwca wyjeżdżaliśmy do Gietrzwałdu takim samochodem wypożyczonym z salonu:[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images23.fotosik.pl/15/8a4ec8f56e58c07f.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images25.fotosik.pl/15/8adf26f9ca0e80b5.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4]i z turystką oraz pamiatką z Gietrzwałdu – liliowcami:[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4][URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images28.fotosik.pl/15/1439c9671dc14937.jpg[/IMG][/URL][/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4]Nareszcie wczoraj zobaczyliśmy nową Agilę po tylu dniach oczekiwania na dostawę. Mam pecha do próbek kolorów – byłam rozczarowana jej kolorem – „czerwony terakota” okazał się odcieniem pomarańczu.... trudno kiedyś przyzwyczaję się...[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][SIZE=4]Dziś mamy załatwianie formalności – bank (kredyt był załatwiony już w momencie oddawania samochodu do komisu), tablice rejestracyjne a potem odbiór nowego samochodu.[/SIZE][/FONT][/COLOR]