Ursusek Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Czy psa da się nauczyć tępienia kretów czy pies musi się z tym urodzić? Quote
Martens Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Krety są pod ochroną, ich się nie morduje tylko odstrasza, na co miliony sposobów można znaleźć w google.pl :shake: Ja pozbyłam się z działki sadząc zioła, których krety nie lubią - jak było mnóstwo, tak teraz sporadycznie trafia się jakiś kopiec. Inna sprawa, że jeśli przeszkadza Ci rycie ogródka i kopce, to miej świadomość, że po tym jak pies zacznie ci te krety wykopywac i tępić, ogródek będzie wyglądał milion razy gorzej niż z samymi kretami. Zresztą, wielki "miłośniku zwierząt", pies na łańcuchu raczej Ci kreta nie upoluje :p Quote
xxxx52 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Ursusek -Ty bardzo prowokujesz ,swojego psa zakuwasz lancuchem ,a teraz tak pozyteczne i do tego znajdujace sie na czerwonej liscie male pozyteczne zwierzatka jakimi sa krety chcesz mordowac.?wstyd !jedna latwa metoda ,ktorej krecik nie lubi sa dzwieki ,dlatego u mnie na wsi gospodarze wkladaja do kopca odwrocone butelki (ponoc dzwiek z otoczenia jest intesywniejszy)sa rowniez srodki zapachowe ,ktorych kret nie lubi,bez obawy ze to zwierzatko sie otruje.Poprostu sie on wyprowadzi.te srodki dostaniesz w kazdym sklepie ogrodniczym. ps aa swojego psa lepiej zwolnij z lancucha i zajmij sie nim (idz z psem do psiej szkoly i zobacz czy swojej energi nie spozytkowal by w psich sportach) Quote
AniaGoldberry Posted June 11, 2013 Posted June 11, 2013 Macie rację, krety są bardzo pożytecznymi zwierzakami i szkoda je zabijać bez powodu. Zwłaszcza, że odstraszanie dość skutecznie działa, więc po co uciekać się do ostateczności. A psina jak już zacznie kopać w ogródku, to może nie skończyć szybko ;) Quote
dorobella Posted June 19, 2013 Posted June 19, 2013 [quote name='DanielLubas']Naprawdę krety są pod ochronną ??[/QUOTE] Oczywiście, że tak. Za zabicie kreta grozi kara do 3 lat więzienia i grzywna do 100 tys. zł. [url]http://finanse.wp.pl/kat,104128,title,Sprawa-kreta,wid,15552790,wiadomosc.html?ticaid=110cb8[/url] Quote
dawid_454 Posted July 2, 2013 Posted July 2, 2013 w gruncie rzeczy to krety wykonują kawał dobrej roboty ;) Quote
marta1997abc Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 U mnie na działce to kot polował na krety.Nie dało się go od tego odwieść bo kot być cały czas na dworze i nie dało się go upilnować. Quote
heniekpro2 Posted July 28, 2013 Posted July 28, 2013 Kret to pożyteczny zwierzak ;) niestety czasem jest też bardzo drażniący... u mnie kiedyś świetnym myśliwym kretów był mój dobreman ;) Quote
Kondzik1 Posted July 30, 2013 Posted July 30, 2013 [quote name='heniekpro2']Kret to pożyteczny zwierzak ;) niestety czasem jest też bardzo drażniący... u mnie kiedyś świetnym myśliwym kretów był mój dobreman ;)[/QUOTE] moj je elimimuje:D Quote
Recommended Posts