Agata69 Posted July 8, 2010 Posted July 8, 2010 Saba suka, srednia, 2 lata wysterylizowana zaszczepiona, odrobaczona, odpchlona łagodna, kocha dzieci, bez wad Włocławek 509 727 921 07.08.2010 Saba pojechała do nowego domu, gdzie ma koleżankę Majkę, także moją podopieczną, wyadoptowaną we wrzesniu zeszłego roku. Janka suka, srednia, 1,5 roku wysterylizowana odrobaczona, odpchlona spokojna, nieśmiała , kanapowa Włocławek 509 727 921 Sabę przywiozłam przedwczoraj ze wsi. Jak powiedział mi autochton Sabcię w zeszłym roku jakies dwie młode kobiety wyrzuciły z samochodu. Sabcia przezimowała przy jednym z wiejskich podwórek, oczywiscie bezz budy, tak jak i psy "pańskie", wszystkie nałańcuchach ale bez dachu nad głową. Na wiosnę się "okociła". Autochton mówi , że z psem Rybaba, rasowym. Dlatego nie udało mi się zabrać takze dwóch szczeniaków - pójdą za pieniadze. Sabcie umiesciłam w domu tymczasowym. Jeszcze ma resztki laktacji, więc ze sterylka trzeba poczekać 2-3 tygodnie. Sabusia jest przecudną, spokojna suczką. Napewno była sunia domową, bo ze wszystkim daje sobie radę - ładnie chodzi na smyczy, nie brudzi w domu, grzecznie zostaje sama. Tylko bała się wsiąśc do auta - moze zapamietała sobie tę ostatnia przejażdżkę.... Saba jest srednia sunia (13 kg), koloru mleka wproszku. Ma maksymalnie 2 lata. Została odrobaczona i odpchlona (miała 3 kleszcze). Na tamtej posesji jest jeszcze jedna przybłęda - sliczny wilkowaty młodziak, który prędzej czy później pójdzie na łańcuch. Niestety nie mam gdzie go zabrać. Tekst do ogłoszeń: Sabusia jest przecudną, spokojna suczką koloru mleka w proszku. Sabę w zeszłym roku jakies dwie młode kobiety wyrzuciły z samochodu. Sabcia przezimowała przy jednym z wiejskich podwórek, oczywiscie bez budy, kto by sie kłopotał jakąś przyblędą. Tam się oszczeniła, szczeniaki sprzedano. Obecnie Saba jest w domu tymczasowym, gdzie przypomina sobie jak być zadbanym psem miejskim. Napewno była kiedyś sunią domową, bo ze wszystkim daje sobie radę - ładnie chodzi na smyczy i bez (chociaż źle znosi gwar uliczny), nie brudzi w domu, grzecznie zostaje sama. Tylko bała się wsiąśc do auta - moze zapamietała sobie tę ostatnia przejażdżkę.... Sabcia to pies ideał, o spokojnym usposobieniu, bardzo łagodny, przyjaźnie nastawiony do ludzi (z dozą nieufności do mężczyzn). Wobec dzieci przejawia instynkty opiekuńcze, jest cierpliwa i kochajaca. Lubi przytulanie i głaskanie. Potrafi jeździć samochodem, siedząc na podłodze przed przednim siedzeniem pasażera. Saba ze względu na żywotność powinna mieć zapewniony ruch, wówczas jest spełniona i szczęśliwa. Chętnie bawi się gumowymi piłkami. Uwielbia wchodzić do łóżka. Najwidoczniej ktos ja kiedyś kochał i rozpieszczał, aczkolwiek miłością krótka i nieszczerą. Teraz szukamy dla niej domu, w którym juz nikt nie zawiedzie tego wiernego psiego serduszka. Saba ma około 1,2 roku, waży 13 kg. Została odrobaczona, odpchlona i WYSTERYLIZOWANA. 29.09.2010 Janka pojechała do nowego domu. Jej pania będzie pani na emeryturze i 2 koty. I druga sunia, tez ze wsi. Rodziła przynajmniej raz, na trawniku, albo w krzakach. Od roku koczujaca przy pewnym bloku na wsi. Nikt sie nie zlitował. Najdłuższe rzęsy jakie widziałam, najsłodsza sunia jaka zabierałam z drogi. Mieszanina lęku, uległości, rezygnacji i nadziei. Janka jest w Dt, już wysterylizowana. Okazała się bardzo niesmiałą, łagodna do bólu sunią. Napewno znała dom, bo sypia tylko na kanapie, zachowuje czystość, chodzi na smyczy. Wyglada jak babcia a ma około 1,5 roku. Dla Janki także szukamy domu. tekst do ogłoszeń: Janeczka ma niespełna 2 lata, a przynajmniej rok była bezdomna, koczujaca przy pewnym bloku na wsi. Rodziła przynajmniej raz, na trawniku, albo w krzakach. Nikt sie nie zlitował, nawet przy temperaturze -20 st. Najdłuższe rzęsy jakie widziałam, najsłodsza sunia jaka zabierałam z drogi. Mieszanina lęku, uległości, rezygnacji i nadziei. Janka jest w domu tymczasowym, zaopiekowana rozkwitła i zachwyca swoja opiekunke. Okazała się bardzo niesmiałą, łagodną do bólu sunią. Napewno znała dom, bo sypia tylko na kanapie, zachowuje czystość, chodzi na smyczy. absolutnie nie sprawia żadnego kłopotu; nie niszczy, nie hałasuje, spokojna w domu, bezkonfliktowa, toleruje koty, kocha dzieci. Pragnie tylko bliskosci człowieka i oddaje w dwójnasób to, co od niego dostaje. Janka jest zaszczepiona i WYSTERYLIZOWANA. Mimo, ze to pies ideał, nie szuka jednak kogos nadzwyczajnego. Pokocha cie nawet jesli nie jestes młody, nadzbyt bogaty i urodziwy. Pokocha prawdziwa psia miłościa , bo tylko ona jest naprawde bezwarunkowa. Kontakt w sprawie adopcji: 509 727 921 Tu jeszcze na tym trawniku.... Foty z Dt na str. 3. Quote
Agata69 Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 Zgłosiłam już Sabe do funduszu sterylkowego. Quote
Agata69 Posted July 8, 2010 Author Posted July 8, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Agata69 Posted July 10, 2010 Author Posted July 10, 2010 Sabcia pojechała z Dt na pare dni nad morze. To moje nowe DT, nie wiem jak ułoży się współpraca. Byłoby swietnie gdyby Kasia mogła brać psiaki do siebie. Dotychczasowe moje dt sie powykruszały. Ludzie z dobrym sercem zostawiaja zwierzaki u siebie, a przez to DT przestaje istnieć i zamienia sie w Ds. estote mi sie wyprowadziła. Oj ja biedna. Sabcia w przyszłym tygodniu, jesli laktacja zaniknie, bedzie sterylizowana. Quote
katimal Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Agata69 napisał(a):Sabcia pojechała z Dt na pare dni nad morze. To moje nowe DT, nie wiem jak ułoży się współpraca. Byłoby swietnie gdyby Kasia mogła brać psiaki do siebie. Dotychczasowe moje dt sie powykruszały. Ludzie z dobrym sercem zostawiaja zwierzaki u siebie, a przez to DT przestaje istnieć i zamienia sie w Ds. estote mi sie wyprowadziła. Oj ja biedna. Sabcia w przyszłym tygodniu, jesli laktacja zaniknie, bedzie sterylizowana. Mogę pomoc w ogłoszeniach, np. allegro, gratka itd. Wiem, że to nie to samo, co tymczas, ale zawsze coś! pozdrawiam Quote
Agata69 Posted July 12, 2010 Author Posted July 12, 2010 katimal napisał(a):Mogę pomoc w ogłoszeniach, np. allegro, gratka itd. Wiem, że to nie to samo, co tymczas, ale zawsze coś! pozdrawiam fajnie, poczekamy tylko na zdjęcia. Quote
Agata69 Posted July 13, 2010 Author Posted July 13, 2010 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
kaja69 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Chyba znam tego bezzębnego i jeśli masz pomysł gdzie umieścić te szczeniaczki i inne to mozemy spróbować je wyciągnąć.Ja narazie,sama widziałaś,mam już tłok u siebie.Dwa dt może udałoby mi się załatwić,ale w boksach ,z tym,że opiekę miałyby z pewnością b.dobrą. Quote
Agata69 Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 kaja69 napisał(a):Chyba znam tego bezzębnego i jeśli masz pomysł gdzie umieścić te szczeniaczki i inne to mozemy spróbować je wyciągnąć.Ja narazie,sama widziałaś,mam już tłok u siebie.Dwa dt może udałoby mi się załatwić,ale w boksach ,z tym,że opiekę miałyby z pewnością b.dobrą. Mam chora córkę i nie jeżdże teraz do Piaseczna. Myślę, że szczeniaki sie wyciagnąć, jest tam za to ten wilkowaty podrostek, ładny pies, przybłęda. Tego moznaby zabrać. Spytaj Ania, czy znajoma go przyjmie, to pojade po niego. Quote
kaja69 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 To nie ten bezzębny,sorki.nie mam teraz pomysłu ,gdzie to może być.U nas koło cpn od tyg koczuje suka też wilczkowata,byłam wczoraj z jedzonkiem i wodą,ale jest tak płochliwa,że szok uciekła.Dzisiaj podobno wróciła,ma prawdopodobnie cieczkę. Quote
Agata69 Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 kaja69 napisał(a):To nie ten bezzębny,sorki.nie mam teraz pomysłu ,gdzie to może być.U nas koło cpn od tyg koczuje suka też wilczkowata,byłam wczoraj z jedzonkiem i wodą,ale jest tak płochliwa,że szok uciekła.Dzisiaj podobno wróciła,ma prawdopodobnie cieczkę. To koniecznie trzeba złapac, bo będą małe. Moze ona do kogoś podchodzi na tej stacji, popytaj, Jak nie to trzeba oswajać. Quote
kaja69 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 pytałam,do nikogo nie podchodzi i nikt jej nie zna,po prostu koczuje w krzakach od jakiegoś czasu.Nawet nie mam pewności czy to ona zjadła to co zostawiłam czy psy sąsiadów.Trudno jej nawet jedzenie podrzucić,ucieka,ale na bardzo zagłodzoną nie wygląda.Dzisiaj tam pojadę i zobaczymy Quote
kaja69 Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Byłam suni nie ma,ale dowiedziałam się,ze jest chyba już przygarnięta :multi:i to u bardzo odpowiedzialnych ludzi,jeszcze to sprawdzę,:lol: Quote
Agata69 Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 kaja69 napisał(a):Byłam suni nie ma,ale dowiedziałam się,ze jest chyba już przygarnięta :multi:i to u bardzo odpowiedzialnych ludzi,jeszcze to sprawdzę,:lol: Zbyt piękne , zeby było prawdziwe, ale może cuda się zdarzają. Quote
Agata69 Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 Charakterystyka Saby napisana przez Dt: [FONT=Georgia]Pies o spokojnym usposobieniu. Bardzo łagodny, przyjaźnie nastawiony na ludzi (z dozą nieufności do mężczyzn). Lubi przytulanie i głaskanie. Idealny dla osób aktywnych, z dziećmi, wobec których przejawia dużo miłości i spokoju. Dobrze prowadzi się na smyczy, umie również trzymać się grupy będąc puszczony wolno. Należy pilnować, aby zachowywał ostrożność przy ulicy – tutaj nie potrafi do końca się zachować. Odczuwa wyraźny lęk przed hałaśliwymi pojazdami. Potrafi jeździć samochodem, siedząc na podłodze przed przednim siedzeniem pasażera.[/FONT] [FONT=Georgia]Pies źle znosi tłok uliczny. Robi się niespokojny, ciągnie i mota się na smyczy. W domu – spokojny. Nie robi szkód. Dobrze znosi pozostawienie go samego nawet na 8-9 godzin. Ze względu na żywotność powinien mieć zapewniony ruch. Wówczas jest spełniony i szczęśliwy. Chętnie bawi się gumowymi piłkami.[/FONT] [FONT=Georgia]Wobec dzieci przejawia instynkty opiekuńcze, które mogą wzmóc się przy bliższej znajomości. Karny, jednak ze względu na dotychczasowe przeżycia wymaga jednolitego zachowania i tych samych komend (Nie wolno! Stój! Wróć! Chodź do mnie! Zejdź z łóżka!). Ma ciągoty do wspólnego spania w jednym łóżku, na co obecnie nie ma pozwalane.[/FONT] [FONT=Georgia]Zdrowie: [/FONT] [FONT=Georgia]Dobre, aczkolwiek zdarza się lekki przykurcz prawej tylniej łapy. Skóra czysta, bez blizn. Pies odrobaczony szczepieniami i kuracją farmakologiczną oraz kąpielą. Zaszczepiony 8 lipca 2010 r. na wściekliznę. Posiada potwierdzającą przebieg zabiegów medycznych książeczkę psa. Uzębienie zdrowie, bez nalotów.[/FONT] [FONT=Georgia]Dieta: pies nie wymagający. Ze względu na łapczywość zalecane podawanie jedzenia w kilku, ale mniejszych partiach.[/FONT] Quote
Agata69 Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 Tekst do ogłoszeń: Sabusia jest przecudną, spokojna suczką koloru mleka w proszku. Sabę w zeszłym roku jakies dwie młode kobiety wyrzuciły z samochodu. Sabcia przezimowała przy jednym z wiejskich podwórek, oczywiscie bez budy, kto by sie kłopotał jakąś przyblędą. Tam się oszczeniła, szczeniaki sprzedano. Obecnie Saba jest w domu tymczasowym, gdzie przypomina sobie jak być zadbanym psem miejskim. Napewno była kiedyś sunią domową, bo ze wszystkim daje sobie radę - ładnie chodzi na smyczy i bez (chociaż źle znosi gwar uliczny), nie brudzi w domu, grzecznie zostaje sama. Tylko bała się wsiąśc do auta - moze zapamietała sobie tę ostatnia przejażdżkę.... Sabcia to pies ideał, o spokojnym usposobieniu, bardzo łagodny, przyjaźnie nastawiony do ludzi (z dozą nieufności do mężczyzn). Wobec dzieci przejawia instynkty opiekuńcze. Lubi przytulanie i głaskanie. Potrafi jeździć samochodem, siedząc na podłodze przed przednim siedzeniem pasażera. Saba ze względu na żywotność powinna mieć zapewniony ruch, wówczas jest spełniona i szczęśliwa. Chętnie bawi się gumowymi piłkami. Uwielbia wchodzić do łóżka. Najwidoczniej ktos ja kiedyś kochał i rozpieszczał, aczkolwiek miłością krótka i nieszczerą. Teraz szukamy dla niej domu, w którym uz nikt nie zawiedzie tego wiernego psiego serduszka. Saba ma około 1,2 roku, waży 13 kg. Została odrobaczona, odpchlona i WYSTERYLIZOWANA. Quote
Agata69 Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 Poprawiony: Sabusia jest przecudną, spokojna suczką koloru mleka w proszku. Sabę w zeszłym roku jakies dwie młode kobiety wyrzuciły z samochodu. Sabcia przezimowała przy jednym z wiejskich podwórek, oczywiscie bez budy, kto by sie kłopotał jakąś przyblędą. Tam się oszczeniła, szczeniaki sprzedano. Obecnie Saba jest w domu tymczasowym, gdzie przypomina sobie jak być zadbanym psem miejskim. Napewno była kiedyś sunią domową, bo ze wszystkim daje sobie radę - ładnie chodzi na smyczy i bez (chociaż źle znosi gwar uliczny), nie brudzi w domu, grzecznie zostaje sama. Tylko bała się wsiąśc do auta - moze zapamietała sobie tę ostatnia przejażdżkę.... Sabcia to pies ideał, o spokojnym usposobieniu, bardzo łagodny, przyjaźnie nastawiony do ludzi (z dozą nieufności do mężczyzn). Wobec dzieci przejawia instynkty opiekuńcze, jest cierpliwa i kochajaca. Lubi przytulanie i głaskanie. Potrafi jeździć samochodem, siedząc na podłodze przed przednim siedzeniem pasażera. Saba ze względu na żywotność powinna mieć zapewniony ruch, wówczas jest spełniona i szczęśliwa. Chętnie bawi się gumowymi piłkami. Uwielbia wchodzić do łóżka. Najwidoczniej ktos ja kiedyś kochał i rozpieszczał, aczkolwiek miłością krótka i nieszczerą. Teraz szukamy dla niej domu, w którym juz nikt nie zawiedzie tego wiernego psiego serduszka. Saba ma około 1,2 roku, waży 13 kg. Została odrobaczona, odpchlona i WYSTERYLIZOWANA. Quote
Agata69 Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 Ogłoszenie na Gumtree": http://warszawa.gumtree.pl/c-ViewAd?AdId=218224680&MessageId=MSG.VIEW_AD.AD_ACTIVATEDMXAdIdMZ218224680MXGuidMZ129e9367-9630-a20b-2766-cae6fffedb14&mpname=LocClass-FreeAd&mpname=LocClass-FreeAd&mpuid=29985180%3B218224680%3B29985180%3B3200001%3B9124%3B%3B%3B%3B%3B1279517948592&secev=AQAAASnlbM4AAM0AAAABACExMjllOTM2N2FiMC5hMjBiMjc4LmYzMDAuZmZmZGJmOTEAAAABAAAAAA0B2CgAwZcDhgQSeATloYOuHNR2xNBuGy8*&wmid=218224680 Quote
Selenne Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 http://patte.blog.onet.pl/07-Sabcia,2,ID411225699,n Napisałam tu o Sabci Quote
Monday Posted July 27, 2010 Posted July 27, 2010 Przepraszam, że zakłócam wątek. Bardzo potrzebna jest pomoc w przeprowadzeniu wizyty przedadopcyjnej w Bydgoszczy. Oto wątek suni: http://www.dogomania.pl/threads/189172-Sunia-w-zawiązanym-pudle-na-polu-prosi-o-ogłoszenia Gdyby ktoś mógł nam pomóc, to proszę kontaktować się z AnnaA Quote
Agata69 Posted July 28, 2010 Author Posted July 28, 2010 Poniewaz Sabcia przyjęła do swego watku Janeczkę wklejam jej zdjecia z DT (Janki): Uploaded with ImageShack.us Quote
Recommended Posts