Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tak wygladam :

[CENTER][IMG]http://lh6.ggpht.com/_QmXXP0qyzww/TCkGvDZY1pI/AAAAAAAAEiI/jeDrits4Syc/s512/640_DSCN9735_.JPG[/IMG]

śliczna , prawda?

słodkie szczenie kiedys, teraz jeszcze słodszy podrostek

mieszka w schronisku od wielu tygodni , gdy pracownika schrn ktos spytał o nią .. uslyszamiał odpowiedz
"Pani ... ten pies nie jest do adopcji "

:crazyeye:jak to .. w schronisku ? dziecko i nie do adopcji ?

Ale juz wiem czemu :

[IMG]http://lh3.ggpht.com/_QmXXP0qyzww/TCyuewqPK0I/AAAAAAAAEmk/6goaG1-QH4s/640_DSCN9718.JPG[/IMG]

SUnia nie trzyma kupy :-( /// wersja która ja słyszałam, to obcięcie zbyt krótkie ogona . ALe bez odpowiednich badan i obserwacji to jest to zgadywanie. W schronisku jest to niemozliwe do realizacji .

Znam dwa psy z identycznym problemem majace dom !
czemu ona ma niedostac tej szansy ??

Blagam o pomoc dla dziewczyny ,
jej błagania nikt nie słyszy :-( udaja ze nie widza jak rozpaczliwie przez prety do ludzi próbuje sie przedostać .

[/CENTER]

Posted

Sunia moze spokojnie funkcjonowac na dobrej karmie,wystarczy jej wyciskac kupe....ale przeciez latwiej dawac parafine,zeby lalo sie z psa ciagle...
Jest kochana i cudowna,a wersja z obcietym ogonem nie koniecznie jedyna.Trzeba zbadac,ale do tego potrzeba przynajmniej DT...

Posted

o boże biedusia :( po co w ogóle ktoś psu z typiie husky (bo jak mix SH wygląda) obcinał ogon??????????????????? :shock: może jakąś operacją dałoby się poprawić działanie zwieraczy? :( ale to konsultacja na zewnątrz potrzebna

Posted

pamiętam ,że u gralla był brany pod uwagę wyjazd na konsultację do wrocka...tam jest specjalista od takich spraw...ale najpierw trzeba dt....hm....cud nam potrzebny, taki zwyczajny mały cud...

Posted

[quote name='basia0607']Mam u siebie 3 takie psy. Powodów nietrzymania zwieraczy jest wiele. Sunia musi być zdiagnozowana przez specjalistę.[/QUOTE]

Miałabym ogromna prosbe . bo czesto ludzie obawiają sie ciezkosci opieki nad psem z takim problemem, ale moze dałabyś rade wypisac npw punktach podstawy ? moze jak ktos zobaczy chłodnym okiem coi jak... wiem z to nie jest łatwe , ale tez nie jest to tak straszne jak sie wielu ludziom wydaje

mozliwosc konsultacji na zewnatrz bedzie możliwa dopiero z DT - opcji zabrania psa na badania i powrotu do schroniska nie ma.

Posted

[quote name='agamika']Miałabym ogromna prosbe . bo czesto ludzie obawiają sie ciezkosci opieki nad psem z takim problemem, ale moze dałabyś rade wypisac npw punktach podstawy ? moze jak ktos zobaczy chłodnym okiem coi jak... wiem z to nie jest łatwe , ale tez nie jest to tak straszne jak sie wielu ludziom wydaje

mozliwosc konsultacji na zewnatrz bedzie możliwa dopiero z DT - opcji zabrania psa na badania i powrotu do schroniska nie ma.[/QUOTE]

Pies w pieluchach to ogromne poświecenie i obowiązek. Nie wiemy czy stan ten jest nieuleczalny , czy do leczenia. Wstrzymajcie się z szukaniem domu do postawienia diagnozy. Pies musi przyjmować leki , co napiszecie w ogloszeniu,( jakie, jak drogie) ?

Posted

Basiu a kto i gdzie postawi diagnoze?? w schronisku ma jedna: za krotko obciety ogon. mamy ja zostawic na wegetacje?
Tylko w Dt bedzie mozna ja dobrze zdiagnozowac lub w DS. Powiemy prawde jak ktos sie zainteresuje,a czekac niestety ten pies nie moze i nie ma na co.