Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Trochę Ci pewnie smutno Florentynko? Taaaaki fajny Pucek ... ;) a co na to Łucja? Będą się widywać? Oby Ci suczyna z tęsknoty jeszcze bardziej nie schudła, bo rozpłynie się jak cień... ;)
A rodzice p.Dominiki mają jakieś zwierzaki? Może im takiego Pucka właśnie trzeba?

Posted

No troszkę smutno...
Łucja nie powinna uschnąć z tęsknoty - jej afekt do Pucka uległ wyraźnemu zmniejszeniu w miarę "bezczelnienia" Pucka. Pucek szybko przełamał nieśmiałość, a co za tym idzie stał się konkurencją do głaskania, a co gorsza także do kanapy, która przecież stanowi nietykalne terytorium parówy.
Niestety - rodzice p.Dominiki mają zwierzaka, Pucek będzie na doczepkę. Mam nadzieję, że uda się dla niego znaleźć fajny docelowy dom.

Posted

Pojechał Pucek, pojechał...:-(.
Gjalpowi troszkę smutno - coraz bardziej się chłopcy rozkręcali zabawowo.
W domu, w którym teraz tymczasowo zamieszka, Pucek będzie miał psią koleżankę - labradorkę.

Posted

Wierzę, że dla Pucka znajdzie się dom.
Pies ma dużo atutów adopcyjnych: młody, nie za duży, zdrowy, wesoły, chętny do współpracy, zero agresji. Po lekkim nadaniu poloru - bo troszkę mu brakuje tego, co moja teściowa zwykła określać jako "kindersztubę" - będzie idealnym psem. Nadaje się do każdego domu - koty, psy , dzieci, kury...
Jest aktywny, ale bez przesady - nie z tych, co je trzeba męczyć przez 8 godzin dziennie żeby mieć 15 minut spokoju.
Może mieszkać nawet w budzie na zewnątrz - bo tak chyba mieszkał i jest przyzwyczajony; z drugiej strony jeśli zaproponują mu stanowisko kanapowca to też nie pogardzi.
Moment jest kiepski, bo wakacje...ale w końcu Pucek ma szczęście, przecież!
Będzie dobrze!

Posted

[quote name='Florentynka']Wierzę, że dla Pucka znajdzie się dom.
Moment jest kiepski, bo wakacje...ale w końcu Pucek ma szczęście, przecież!
Będzie dobrze![/QUOTE]

i tego się trzymamy...

Posted

Uff - wróciłam do cywilizacji.
I od razu mam dylemat.
W sprawie Pucka miałam dwa telefony.
Jedna pani nagrała mi się na sekretarkę - brzmiała bardzo miło i tak kulturalnie - próbuję oddzwaniać, ale zgłasza mi się poczta głosowa...
Z drugą panią rozmawiałam - trochę w biegu, akurat miałam zasięg przez moment - wrażenie...hmmm, sama nie wiem...w każdym razie obiecałam się z nią skontaktować w środę, jakby co będę sprawdzać.
Trzymajcie jednakowoż wszyscy kciuki, żeby ta pierwsza pani odebrała telefon albo oddzwoniła.
Och, żeby się udało!!!

Posted

Trzymajcie z całej siły!!!
Cholerna Moszna bez zasięgu!!!
Ja chyba jakieś gusła zacznę odprawiać albo co, byle się udało kontakt z tą panią złapać...domek z ogródkiem...to przecież w sam raz dla Pucka!

Posted

A ja mam wieści z Puckowego domu tymczasowego.
Pani Dominika siedziała tam z Puckiem dwa dni, a potem sobie pojechała - biedny Pucek usiłował przeskoczyć płot i cały dzień wył pod bramą!
On tak bardzo potrzebuje człowieka dla siebie!
Na szczęście ma koleżankę Bellę, z którą się bardzo fajnie bawi, tyle, że przejawia nią również zainteresowanie seksualne, choć sunia wysterylizowana.
Ech, młody, to go hormony roznoszą.
W każdym razie wszystko u niego w porządku. Ale byłoby bardziej w porządku, jakby się człowiek znalazł.

Posted

[B]No i mamy problem... Pucek nie może zostać w obecnym DT![/B]
Zostawiony w domu wyje cały dzień! On chce do człowieka i już!
Sąsiedzi się skarżą na to wycie, on podobno bardzo wytrwały - 8 godzin wyje!
Znów dostał deadline do niedzieli... i co potem, cholera? Co potem?
Schronisko?
Telefonów - zero.
Pani nr 1. - niedostępna.
Do pani nr. 2 nie dzwonię nawet - pani powiedziała przez telefon coś w stylu, że ona się nie zna.
Z Puckiem trzeba pracować, bo to burak i nic nie umie. Potrzebujemy albo cudu - natychmiast, albo innego cudu - bardzo odpowiedzialnego DT, który miał by czas i umiejętności, żeby Pucka nauczyć podstaw koegzystencji z ludźmi. [B]RATUNKU!!![/B]

Posted

Tam jest drugi pies, a on zostaje w ogrodzie, jak państwo wychodzą do pracy.
Cały problem polega na tym, że Pucek nie zna podstawowych zasad, bo nie miał go kto ich nauczyć.
Z moich obserwacji wynika, że wystarczyłoby trochę pracy z psem, żeby z niego zrobić ideał.
Póki co on po prostu nie rozumie, o co chodzi. A poza tym ma biedak wodę z mózgu - wożą go tu i tam, nagle ktoś jest dla niego dobry, głaszcze i karmi jak trzeba, co chwilę nowe miejsca, nowe wrażenia - trudno mu się w tym połapać. On potrzebuje spokoju, konsekwencji, kogoś, kto nada jego życiu ramy i rytm - wtedy załapie wszystko i to szybciutko.

Posted

A ja myślałam, że to blok i dlatego wyje, no bo w sumie nigdy nie słyszałam żeby pies wył siedząc na ogródku, ludzia mu trza i tyle...no to pewnie dlatego się go jakis głupek pozbył, bo mu Pucuś dokazywał, Asiu a on u Ciebie wył??

Posted

u mnie nie wył, ale nie zostawał sam...
Raz ich zostawiliśmy na chwilę samych w domu, ale nie wiem czy wył, bo mnie nie było, to nie słyszałam. Sąsiedzi nic nie mówili, ale nimi mało co jest w stanie wstrząsnąć, jeśli chodzi o nasze psy.

Posted

Uff - Pucek dostał prolongatę na parę dni - jeszcze może zostać w obecnym DT.
Jutro startujemy z nową akcją plakatowania miasta ;).
I pojawił się taki maleńki, maleńki cień szansy - to znaczy rozmawiałam z kimś o Pucku i może...ale póki co to bardzo małe może.
W każdym razie przez najbliższe kilka dni Pucek bezpieczny.

Posted

[quote name='Florentynka']Uff - .ale póki co to bardzo małe może..[/QUOTE]

małe może to też coś...w każdym razie lepsze niż nic.
Pucku sprawuj się chłopie przez te dni bo jak zawalisz to kłopot wielki....