Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted
2 minuty temu, *Magda* napisał:

Z okazji sprawy odrzucenia spadku przez nas (w imieniu dzieci) po moim tacie. Moje rodzeństwo ma rozprawy w Opolu bądź Strzelcach Opolskich (w zależności od miejsca zamieszkania). A że Theoś i Nathan mieszkają z nami w Niemczech, to nasze dokumenty zostały przekazane do Sądu Rejonowego dla m.st. Warszawy :/ Teoretycznie, powinno się odbyć posiedzenie sądu bez naszego udziału, bo byłam w sądzie tutaj i otrzymany dokument został przekazany polskiemu sądowi. Jednak wszystko zależy od sędziego, który będzie rozpatrywał sprawę i może żądać naszego obowiązkowego stawiennictwa :/ Więc czekam na decyzję sądu :/

Kiedy będzie odpowiedź ? 

Posted
1 minutę temu, łamAga napisał:

Jakie te przepisy sa popierdzielone :/

zadala bym zwrotu kosztow przylotu i powrotu !

To nie jest sprawa karna, żeby żądać zwrotu kosztów :P

Poza tym, to leży w moim interesie, bo jak nie załatwię tego, to moje dzieci odziedziczą "spadek" po dziadku. Czyt. długi!!!

Przed chwilą, Aleksa. napisał:

Kiedy będzie odpowiedź ? 

Sąd ma 6 miesięcy :/ Sąd w Strzelcach gdzie złożyłam wniosek, "uporał się" z tym szybko, bo po 2 tyg. od złożenia wniosku dostałam list, że muszą wszystko wysłać do Warszawy. Ale czy Warszawa też taka szybka będzie?! Nie wiem ile u nich takie rzeczy trwają :(

Posted
3 minuty temu, *Magda* napisał:

To nie jest sprawa karna, żeby żądać zwrotu kosztów :P

Poza tym, to leży w moim interesie, bo jak nie załatwię tego, to moje dzieci odziedziczą "spadek" po dziadku. Czyt. długi!!!

Sąd ma 6 miesięcy :/ Sąd w Strzelcach gdzie złożyłam wniosek, "uporał się" z tym szybko, bo po 2 tyg. od złożenia wniosku dostałam list, że muszą wszystko wysłać do Warszawy. Ale czy Warszawa też taka szybka będzie?! Nie wiem ile u nich takie rzeczy trwają :(

No chyba ze tak , to już lepiej sie pofatygować niż spłacać dług :/

Posted

Ola, też bym wolała w lepszych ;) Ale ciągle wierzę, że wezmą pod uwagę pismo z niemieckiego sądu i "wyrok" zapadnie bez naszego udziału ;)

Dokładnie Aga, dokładnie ;)

Posted

Zawsze możesz sobie zrobić wolne :D i  zrobić sobie wycieczkę do Wawki :P 

Cześć :D dałabym Wam kilka fotek z telefonu, ale idę męczyć licencjat ;P ciężka sprawa :D

Posted

5 minut temu, *Magda* napisał:

Nie mam tak dobrze jak Ty i nikt się moim psem nie zajmie :P

A co Ty na dogo robisz? Miałaś nad licencjatem siedzieć!

Bogdan zajmie się dziećmi i psem przez weekend.

weeź przez 3h napisałam niecałą stronę ;p

Posted

17 minut temu, *Magda* napisał:

Wbiję Ci na chatę z dziećmi, Ty się nimi zajmiesz, a ja się wyrwę na zakupy ;) Wtedy będę miała "wolne" :D

No na pewno nie :D Wtedy to ja idę z Tobą na zakupy :P

Posted
2 godziny temu, mar....ka napisał:

o to z dużym wyprzedzeniem wysyłają, czego na dogo takie nudy???Gdzie wszyscy na fejsie???

Przychodzisz na dogo raz w tygodniu i jeszcze marudzisz :P