Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

A co podoba Ci się ? :D

W sumie, to tylko przez to, że szczyl :) Staffiki i inne bullowate, to nie moja bajka :P

Choć z braku laku, to i staffikiem bym nie pogardziła, byle tylko mieć drugiego psa :D

Posted

Nie wie na jak długo ;p  Lara coraz mocniej się bawi, a nawet zaczyna prowokować inne psy :D szczeka itp :D a potem ucieka xd

a z Dora wczoraj pierwsz raz sie coś spiely o zabawke :p  ale krzynelam i byl spokoj :D

Posted

Byle by Larce tak nie zostało że będzie atakowac psy i uciekac :P

Jak tak na nią patrze to znowu zaczynam sie zastanawiac czy aby nie wziąć zamiast Donka psa o krótkiej sierści , strasznie ładnie komponują sie na nich obroże ;)

Posted

No ta sierść krótka ma więcej plusów, bo kleszczy na niej nie widzę, a na dorze zostaja..chyba miała jakiegoś na głowie i rozdrapala bo strup jest

Posted

U mnie staffik to jedyna rasa, którą mogłabym mieć, oczywiście w stadzie z ONkami :P Alternatywa to mały kundelek.

Wiele u  mnie przemawia za tą rasą, ale też są rzeczy , które mi się nie podobają i nie wiem czy zdołałabym to przełknąć.

Niemniej rasa sama w sobie jest świetna i krótka sierść baaardzo przemawia na ich korzyść. Tak samo jak charakter i wielkość ;)

Guest TyŚka
Posted

Dla mnie staffiki są zbyt mocne, a ja nie lubię mocnych psów, wolę psy o atletycznej budowie... no, bez przesady - charta bym mieć nie chciała, coś pomiędzy, lubię psie psy, bez hmmm... udziwnień z żadnej ze stron. Jednak Lara jest fajna, świetnie do siebie pasują z Dorą :) kto w tym duecie rządzi?

Posted

kurde, napisałam tutaj rano długieeego posta.. widzę, że się nie dodał.. :(

w każdym razie napisze tyle ile pamiętam, czyli mniej niż rano :D

Tak więc odnośnie Lary.. coraz bardziej podobają mi się staffiki! nie wiem, czy to akurat chodzi o Lare, czy ogólnie charakter Staffika..zobaczymy, jaka będzie jako dorosła, no ale kurde na razie ją kocham..natomiast żałuję, że nie mam czasu by ćwiczyć z nią posłuszeństwa, w sensie coś takiego jak rally-o czy coś, bo chciałabym się trochę w takie coś pobawić..

Odnośnie wystaw co kiedyś była rozmowa. Pan Krzysiek okazało się, że nie żartuje.. BAAAA! jest zdania, że suka powinna mieć raz małe.. także muszę zacząć się orientować w wystawach jak się robi hodowlanke itp. on coś mówił, że był ze swoją suką raz i mogła mieć szczeniaki! jak dla nie to nierealne.. SDruga sprawa nie wyobrażam sobie u nich szczeniaków, socjalki ich itp. wybór reproduktora.. no kur.. ja się na tym nie znaaaam.

Ty$ka, kto rządzi?? trudno stwierdzić..na razie Lara biega za Dorą wszedzie, prowokuje zabawy, zapasy. Martwi nie jedynie, że jak przesadza i Dora warknie, ona to olewa.

Posted

kurde, napisałam tutaj rano długieeego posta.. widzę, że się nie dodał.. :(

w każdym razie napisze tyle ile pamiętam, czyli mniej niż rano :D

Tak więc odnośnie Lary.. coraz bardziej podobają mi się staffiki! nie wiem, czy to akurat chodzi o Lare, czy ogólnie charakter Staffika..zobaczymy, jaka będzie jako dorosła, no ale kurde na razie ją kocham..natomiast żałuję, że nie mam czasu by ćwiczyć z nią posłuszeństwa, w sensie coś takiego jak rally-o czy coś, bo chciałabym się trochę w takie coś pobawić..

Odnośnie wystaw co kiedyś była rozmowa. Pan Krzysiek okazało się, że nie żartuje.. BAAAA! jest zdania, że suka powinna mieć raz małe.. także muszę zacząć się orientować w wystawach jak się robi hodowlanke itp. on coś mówił, że był ze swoją suką raz i mogła mieć szczeniaki! jak dla nie to nierealne.. SDruga sprawa nie wyobrażam sobie u nich szczeniaków, socjalki ich itp. wybór reproduktora.. no kur.. ja się na tym nie znaaaam.

Ty$ka, kto rządzi?? trudno stwierdzić..na razie Lara biega za Dorą wszedzie, prowokuje zabawy, zapasy. Martwi nie jedynie, że jak przesadza i Dora warknie, ona to olewa.

Musisz mu to jakoś wybić z głowy :P