loony_bee Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Witam, na wystawie 10-11.07.2010 w Warszawie 9 FCI bedzie sędziował ten pan. Wie ktoś coś może na jego temat? Nie znalazłam poświęconego mu wątku... [będę wystawiać gryfonika brukselskiego w klasie baby]. Quote
narisowa Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 jak dla mnie sędzia - super. niestety nie wiem, jak ocenia IX. w VII - zna się na rasach, zwraca uwage na ruch. bardzo rzeczowy i bardzo sympatyczny. Quote
loony_bee Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 ooo, to dobrze, że sympatyczny bo to będzie nasz debiut wystawowy :) ruch mała ma bardzo dobry, w zęby daje zaglądac obcym a stójki takie sobie średnie - jak to żwawy szczeniak ;) Quote
śliwka80 Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Potwierdzam - ruch jest dla niego najważniejszy. Niestety, czasem nawet pies trochę gorszy wygrywa z lepszym tylko dlatego że lepiej się rusza.Ogólnie sędzia miły i sympatyczny, ja odniosłam wrażenie że lubi też dobry handling. Quote
Agata-Wrzosowa Zgraja Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 faktycznie - ruch, ruch i jeszcze raz ruch - Proponuję wystawiającym trochę nad kondycja popracować -SWOJĄ A NIE TYLKO PSA :D Sędzia (przynajmniej w gr 8) oceniał błyskawicznie - ale naprawdę nie szło się nie zgodzić z jego wyborami. Sędzia miły, rzeczowy. W statyce oceniał właściwie tylko indywidualnie, najbardziej zwracał uwagę na ruch i na tej podstawie wybierał zwycięzców. Quote
Rosiczka Posted July 6, 2010 Posted July 6, 2010 Sędzia bardzo sympatyczny. My byliśmy oceniani przez Niego na wystawie w Łodzi grupa VIII. Ruch faktycznie jest dla Niego najważniejszy. Mój Psiak wymyślił sobie, że będzie siedzieć i jak chciałam go postawić to sędzia powiedział, że to ma być pies a nie model, więc niech dalej sobie siedzi. On oceni, go w biegu. Jeszcze jedno moje spostrzeżenie, chyba ten sędzia bardzo szybko ocenia. My mieliśmy wchodzić na ring o 14.30. A weszliśmy już o ok. 13.00. Gdzie psiaki, które miały być po Nas, już wcześniej zostały wystawione :) Quote
Recommended Posts