blacky. Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Chce mi się skakać z radości, ale wszystko po kolei Po pierwsze - [B]Gaja za miesiąc będzie mieć sterylkę[/B] ! :razz: :lol: Po drugie - rozmawiałam telefonicznie z Mysza1 [B]Neruś pojedzie do ich fundacji [/B]za jakiś czas, jak zwolni się miejsce, póki co u nas bezpieczny nikt go nie uśpi ! :loveu: Po trzecie - [B]dzisiaj do adopcji poszły 4 psy ![/B] (rekord od 3 lat) :-o 2 czarne szczeniaczki, Pepsi (tri kolor szczeniak) i spanielkowaty Fado ! :razz: :evil_lol: i jestem taka szczęśliwa że nie wiem czy to wszystko :eviltong: Jak mi się przypomni to dopisze :cool1: Quote
paulinken Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='blacky764']Chce mi się skakać z radości, ale wszystko po kolei Po pierwsze - [B]Gaja za miesiąc będzie mieć sterylkę[/B] ! :razz: :lol: Po drugie - rozmawiałam telefonicznie z Mysza1 [B]Neruś pojedzie do ich fundacji [/B]za jakiś czas, jak zwolni się miejsce, póki co u nas bezpieczny nikt go nie uśpi ! :loveu: Po trzecie - [B]dzisiaj do adopcji poszły 4 psy ![/B] (rekord od 3 lat) :-o 2 czarne szczeniaczki, Pepsi (tri kolor szczeniak) i spanielkowaty Fado ! :razz: :evil_lol: i jestem taka szczęśliwa że nie wiem czy to wszystko :eviltong: Jak mi się przypomni to dopisze :cool1:[/QUOTE] Wspaniale! :multi: Czyli z wymienionych wcześniej została Perełka? A co ze szczeniakiem z 4 postu? Co siedział z jamniczką? Bo chyba jakoś nie doczytałam. Quote
Plicha Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 :multi::multi::multi: hurra :multi::multi::multi: Quote
blacky. Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='paulinken']Wspaniale! :multi: Czyli z wymienionych wcześniej została Perełka? A co ze szczeniakiem z 4 postu? Co siedział z jamniczką? Bo chyba jakoś nie doczytałam.[/QUOTE] Zostały 3 psiaki - Amor, Nero i Perełka. Szczeniak z 4 postu (nie wiem czy Was aż tak zauroczyła bo wszyscy o nią pytają :D ) - Pepsi dzisiaj znalazła nowy dom ;) Quote
ageralion Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='blacky764']Zostały 3 psiaki - Amor, Nero i Perełka. Szczeniak z 4 postu (nie wiem czy Was aż tak zauroczyła bo wszyscy o nią pytają :D ) - Pepsi dzisiaj znalazła nowy dom ;)[/QUOTE] Ciesze sie bardzo z tych adopcji. Szczegolnie, ze teraz wakacje i ludzie raczej porzucaja niz biora nowe psiaki :( Extra wiadomosc :) Quote
mysza 1 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='blacky764']Chce mi się skakać z radości, ale wszystko po kolei Po pierwsze - [B]Gaja za miesiąc będzie mieć sterylkę[/B] ! :razz: :lol: Po drugie - rozmawiałam telefonicznie z Mysza1 [B]Neruś pojedzie do ich fundacji [/B]za jakiś czas, jak zwolni się miejsce, póki co u nas bezpieczny nikt go nie uśpi ! :loveu: Po trzecie - [B]dzisiaj do adopcji poszły 4 psy ![/B] (rekord od 3 lat) :-o 2 czarne szczeniaczki, Pepsi (tri kolor szczeniak) i spanielkowaty Fado ! :razz: :evil_lol: i jestem taka szczęśliwa że nie wiem czy to wszystko :eviltong: Jak mi się przypomni to dopisze :cool1:[/QUOTE] Super, my fundacji [B]jeszcze[/B] ;)nie mamy ale jak najbardziej chcemy zabrać Nero. Mamy problem z miejscem w hotelu na razie. Quote
paulinken Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='blacky764']Zostały 3 psiaki - Amor, Nero i Perełka. Szczeniak z 4 postu (nie wiem czy Was aż tak zauroczyła bo wszyscy o nią pytają :D ) - Pepsi dzisiaj znalazła nowy dom ;)[/QUOTE] A bo taka smutna tam siedziała w tym boksie ;) Quote
Romka Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='blacky764']Chce mi się skakać z radości, ale wszystko po kolei Po pierwsze - [B]Gaja za miesiąc będzie mieć sterylkę[/B] ! :razz: :lol: Po drugie - rozmawiałam telefonicznie z Mysza1 [B]Neruś pojedzie do ich fundacji [/B]za jakiś czas, jak zwolni się miejsce, póki co u nas bezpieczny nikt go nie uśpi ! :loveu: Po trzecie - [B]dzisiaj do adopcji poszły 4 psy ![/B] (rekord od 3 lat) :-o 2 czarne szczeniaczki, Pepsi (tri kolor szczeniak) i spanielkowaty Fado ! :razz: :evil_lol: i jestem taka szczęśliwa że nie wiem czy to wszystko :eviltong: Jak mi się przypomni to dopisze :cool1:[/QUOTE] Najbardziej ucieszyłam sie z Nerusia!!!Mam pytanie czy u Was są umowy adopcyjne?To w jakis sposób zabezpiecza los psiaków. Quote
mysza 1 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='Romka']Najbardziej ucieszyłam sie z Nerusia!!!Mam pytanie czy u Was są umowy adopcyjne?To w jakis sposób zabezpiecza los psiaków.[/QUOTE] Pytasz mnie czy dziewczyny z Gryfina? Quote
Romka Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [URL]http://hotel-dla-psow.prv.pl/galeria.html[/URL] to jest nowy hotelik w okolicach Łowicza.Przyjmuja psiaki dogomaniackie.A o umowy pytałam dziewczyny z Gryfina.Hotelik może dla Nerusia? I jeszcze jeden także w okolicy Łowicza. [url]http://www.umilki.pl/index.html[/url] Quote
mysza 1 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='Romka'][URL]http://hotel-dla-psow.prv.pl/galeria.html[/URL] to jest nowy hotelik w okolicach Łowicza.Przyjmuja psiaki dogomaniackie.A o umowy pytałam dziewczyny z Gryfina.Hotelik może dla Nerusia? I jeszcze jeden także w okolicy Łowicza. [URL]http://www.umilki.pl/index.html[/URL][/QUOTE] 30 zł za dobę to ok 900 zł miesięcznie plus koszty leczenia... Obawiam się, że trochę za drogo. Chyba, że znajdzie się jakiś sponsor ale w cuda nie wierzę :( Quote
mysza 1 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='blacky764']Zostały 3 psiaki - Amor, Nero i Perełka. Szczeniak z 4 postu (nie wiem czy Was aż tak zauroczyła bo wszyscy o nią pytają :D ) - Pepsi dzisiaj znalazła nowy dom ;)[/QUOTE] Trzeba Amorowi nowe ogłoszenia zrobić, żeby nie trafił do schronu. I bardzo dużo ogłoszeń Pchełce, dla niej schron to będzie wyrok :( Kto pomoże? Quote
agnieszka32 Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 W okolicach Gryfina (5 km) jest hotel, wspaniały, położony w lesie, ale ceny też wysokie - 30 zł za dobę, no... może 25 zł dałoby się utargować, ale to i tak dla dogomaniaków sporo. Mieliśmy w nim amstaffkę ze szczecińskiego schroniska, ale już następnego dnia znalazła dom. I w najbliższych dniach wiozę tam następną astkę. Koszty pokrywam sama, więc nie marudzę, ale jeśli są już z publicznych zbiórek pokrywane, to inna sprawa... P.S. Tak, w Gryfinie są podpisywane umowy adopcyjne - treść niezbyt skomplikowana, ale ważne że w ogóle są ;) Quote
blacky. Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='agnieszka32']Tak, w Gryfinie są podpisywane umowy adopcyjne - treść niezbyt skomplikowana, ale ważne że w ogóle są ;)[/QUOTE] Tak są podpisywane umowy adopcyjne, gdzie pisze mniej więcej: W dniu ........ wydałam do adopcji psa/suke ....... rasa ......... kolor ...... wiek ....... W porozumieniu z pracownikiem Gminy ....... Nowy właściciel: (imie, nazwisko, adres zamieszkania, telefon kontaktowy, podpis) i podpis wydającego psa do adopcji. Taką umowę ustaliła Gmina, i zrobili to tylko po to żeby w razie jakieś sytuacji np. jeśli pies do nas wróci wiedzieć gdzie szukać jego właściciela. I żeby po prostu był papierek że pies ma nowych właścicieli, że nie trafił do schronu, ani nam nie uciekł. Quote
blacky. Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='mysza 1']Trzeba Amorowi nowe ogłoszenia zrobić, żeby nie trafił do schronu. I bardzo dużo ogłoszeń Pchełce, dla niej schron to będzie wyrok :( Kto pomoże?[/QUOTE] Perełka nie Pchełka :evil_lol: Przepraszam z tą fundacją, myślałam że to fundacja :oops: tak ładnie wszystko mówiłaś i w ogóle :lol: Przyłączam się do ogłoszeń Amora i Pchełki ;) Jak ktoś również chce zrobić ogłoszenia niech wstawia tutaj linki bezpośrednio do ogłoszenia :) Przypominam kontakty do ogłoszeń: [quote name='blacky764'] Monika Rupental tel. 694-539-289, e-mail: [EMAIL="[email protected]"][email protected][/EMAIL] , Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych (091) 416-30-51 wew.130 [/QUOTE] Quote
blacky. Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Ledwo dzisiaj mała bezimienna sunia znalazła dom a ja już mam z niego relacje i zdjęcie :) [CENTER][SIZE=4][COLOR=Lime][B]RELACJA :multi: "[/B][/COLOR][/SIZE]Mamba bo tak ją nazwaliśmy ze względu na swój diabelsko czarny kolor od razu się u nas zadomowiła:) Przywitała się na podwórzu z naszymi kotami (troszkę niegrzecznie hahaha),królikami i kurami :),ale najlepszą frajdę sprawiła jej kąpiel w stawie,jakby urodziła się w wodzie :)Jest naprawdę kochana,jak na szczeniaka bardzo delikatna i czuła,jestem nią zachwycona!! Dziękujemy za Mambusię Pozdrawiam Natalia PS.oczywiście przyślę więcej zdjęć,ale to w innym czasie. Cieszę się że Pepsi też znalazła dom:)))))i brat Mamby:)[SIZE=4][COLOR=Lime][B]" [/B][/COLOR][/SIZE][LEFT][SIZE=4][COLOR=Lime][B][IMG]http://i32.tinypic.com/i4em83.jpg[/IMG][/B][/COLOR][/SIZE] [IMG]http://i28.tinypic.com/1zn1npg.jpg[/IMG] [IMG]http://i25.tinypic.com/14400lj.jpg[/IMG] Będę mieć takie relacje co jakiś czas także zobaczymy jaka ślicznotka nam wyrośnie :) [/LEFT] [SIZE=4][COLOR=Lime][/COLOR][/SIZE][/CENTER] Quote
agnieszka32 Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 [quote name='blacky764']Tak są podpisywane umowy adopcyjne, gdzie pisze mniej więcej: W dniu ........ wydałam do adopcji psa/suke ....... rasa ......... kolor ...... wiek ....... W porozumieniu z pracownikiem Gminy ....... Nowy właściciel: (imie, nazwisko, adres zamieszkania, telefon kontaktowy, podpis) i podpis wydającego psa do adopcji. Taką umowę ustaliła Gmina, i zrobili to tylko po to żeby w razie jakieś sytuacji np. jeśli pies do nas wróci wiedzieć gdzie szukać jego właściciela. I żeby po prostu był papierek że pies ma nowych właścicieli, że nie trafił do schronu, ani nam nie uciekł.[/QUOTE] Tak, wiem, bo sama taką podpisywałam w imieniu TOZ na tą jamniczkę ze szczeniakiem ;) Quote
blacky. Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='agnieszka32']Tak, wiem, bo sama taką podpisywałam w imieniu TOZ na tą jamniczkę ze szczeniakiem ;)[/QUOTE] A właśnie miałam pytać o małego :cool3: Są jakieś zdjęcia ? Na stronie TOZ jest tylko jamniczka, w tym temacie tylko jamniczka Atena ma zdjęcia, a co z małym ? :D Zdjęcia bym poprosiła ładnie :) Imię już jest ? :evil_lol: Quote
YxNinaxY Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Dołączam się do pytania Blacky o szczeniaczka :) Świetnie, że czarna sunia, Mamba, podbija serca nowych właścicieli :> Koniecznie trzeba szukać domku Perełce... Ona jest tak bardzo przerażona tą sytuacją :( Kiedy ją pierwszy raz zobaczyłam w boksie leżała biedna skulona i cała się trzęsła :( Albo ciągle zabierać ją na spacery - wtedy odżywa ;) Quote
mysza 1 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Perełka, sorry ;) za Pchełkę. No to trzeba ogłoszenia robić migiem, nie ma co płakać. Wiecie więcej o niej, ja do allegro trochę wymyśliłam ;) Ona jest niestety średniej urody, będzie czekac trochę na dom a w schronisku to ja nie wiem :( Quote
mysza 1 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='agnieszka32']W okolicach Gryfina (5 km) jest hotel, wspaniały, położony w lesie, ale ceny też wysokie - 30 zł za dobę, no... może 25 zł dałoby się utargować, ale to i tak dla dogomaniaków sporo. Mieliśmy w nim amstaffkę ze szczecińskiego schroniska, ale już następnego dnia znalazła dom. I w najbliższych dniach wiozę tam następną astkę. Koszty pokrywam sama, więc nie marudzę, ale jeśli są już z publicznych zbiórek pokrywane, to inna sprawa... P.S. Tak, w Gryfinie są podpisywane umowy adopcyjne - treść niezbyt skomplikowana, ale ważne że w ogóle są ;)[/QUOTE] Wiem, rozmawiałam z p. Kasią ale te ceny są za wysokie na dogomaniackie kieszenie i dłuższy pobyt. Niestety Quote
paulinken Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Ja obiecałam ogłoszenia i słowa dotrzymam, jutro się tym zajmę. W pierwszej kolejności dla Perełki i Nera. Quote
agnieszka32 Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 Dziękuję wszystkim za obecność na wątku oraz wielką pomoc. :) I cieszę się, że pojawiły się tutaj również dziewczyny z Gryfina, które na bieżąco mogą dostarczać informacji i zdjęć gryfińskich psiaków. Dzięki temu mają wielkie szanse na ratunek :) Quote
Recommended Posts